snot Δημοσ. Τρίτη στις 03:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:35 μμ 5 minutes ago, mdkamael said: κανε τον κοπο παρ αυτα και κανε για απωλειες χωρου εκει π θα αναλαμβανε το 24αρι. Better be safe than sorry... σε μενα πχ εκοβε το χερι του ο πωλητης/αντιπροσωπος οτι ενα 24αρι αρκει αλλα guess what... επρεπε να ανεβω κατηγορια σε 27αρι - να ναι καλα η αδρη εκτιμηση του calculator που ξεπερναει την "εμπειρια 25χρονων στο χωρο" των επαγγελματιων. Το έκανα αλλά επειδή δεν έχω ιδεά τί μόνωση έχουν τοίχοι, πατώματα και ταβάνι έβαλα παντού στην τύχη πλημελής. Για το εκεί που θα μπει το 24ρι μου έβγαλε απώλειες 3958.08Watt - 3403.94KCal/h - 92.05Watt/m2 - 79.16KCal/h/m2
mdkamael Δημοσ. Τρίτη στις 03:38 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:38 μμ 1 λεπτό πριν, snot είπε Το έκανα αλλά επειδή δεν έχω ιδεά τί μόνωση έχουν τοίχοι, πατώματα και ταβάνι έβαλα παντού στην τύχη πλημελής. Για το εκεί που θα μπει το 24ρι μου έβγαλε απώλειες 3958.08Watt - 3403.94KCal/h - 92.05Watt/m2 - 79.16KCal/h/m2 Γιατι 4 διαφορετικα σημεια?!
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 03:42 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:42 μμ 27 λεπτά πριν, snot είπε Καθόλου δεν εμπιστεύομαι για αυτό ρωτάω. Απέφυγα τις ερωτήσεις με μόνωση μιας και έχω ήδη καταλήξει στα btu Για το 24ρι Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1300 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): - Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Μόνο ψύξη Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Πετρέλαιο Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλονοκουζίνα Τοποθεσία: Αθήνα, Άνω Πετράλωνα Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: wifi Για τα 9ρια: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 750 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): - Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Μόνο ψύξη Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Πετρέλαιο Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο Τοποθεσία: Αθήνα, Άνω Πετράλωνα Απαραίτητα, wifi και σχετικά αθόρυβο Στα δωμάτια θα έβαζα τα aseh09kmcg Για 24άρι θα ήθελα να σε πάω στο ASW-H24F4A4/CAR3DI-C8 αλλά δεν έχουμε καθόλου feedback. Με τα κριτήρια σου θα έλεγα το SRK/SRC-63ZR-WF , αλλά δεν το έχουν πολλοί το F (με το wifi). Αν το βρεις σε καλή τιμή οκ. Πάντως αν ισχύουν οι απώλειες που λες εδώ -> 1 λεπτό πριν, snot είπε Το έκανα αλλά επειδή δεν έχω ιδεά τί μόνωση έχουν τοίχοι, πατώματα και ταβάνι έβαλα παντού στην τύχη πλημελής. Για το εκεί που θα μπει το 24ρι μου έβγαλε απώλειες 3958.08Watt - 3403.94KCal/h - 92.05Watt/m2 - 79.16KCal/h/m2 τότε θα αρκεί άνετα και ένα 18άρι. Οπότε ανοίγονται επιλογές του τύπου aseg18kmte. Ή να κοιτάξεις ένα edge white 22άρι αν έχεις αμφιβολίες για τις απώλειες. Μπορείς να κάνεις ένα σκαρίφημα του σπιτιού , να μας δείξεις που είναι ο βοράς και να μας δείξεις τις επιλογές που έβαλες στην εφαρμογή των απωλειών πχ αλλάζει πολύ αν έχεις από πάνω άλλο σπίτι. 2
snot Δημοσ. Τρίτη στις 03:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:43 μμ 3 minutes ago, mdkamael said: Γιατι 4 διαφορετικα σημεια?! Τα 2 πρώτα είναι το ίδιο νούμερο με διαφορετική μονάδα μέτρησης και τα 2 επόμενα ανά τετραγωνικό, έτσι τα βγάζει εδώ: https://www.elith.gr/calc/stresults.php 1
mdkamael Δημοσ. Τρίτη στις 03:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:44 μμ 1 λεπτό πριν, snot είπε Τα 2 πρώτα είναι το ίδιο νούμερο με διαφορετική μονάδα μέτρησης και τα 2 επόμενα ανά τετραγωνικό, έτσι τα βγάζει εδώ: https://www.elith.gr/calc/stresults.php συμπληρωσε και ο liakjim πιο πανω... 6 λεπτά πριν, liakjim είπε Για 24άρι θα ήθελα να σε πάω στο ASW-H24F4A4/CAR3DI-C8 αλλά δεν έχουμε καθόλου feedback. Premium AUX .... interesting....
snot Δημοσ. Τρίτη στις 04:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:03 μμ (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, liakjim said: Με τα κριτήρια σου θα έλεγα το SRK/SRC-63ZR-WF , αλλά δεν το έχουν πολλοί το F (με το wifi). Αν το βρεις σε καλή τιμή οκ. Μπορείς να κάνεις ένα σκαρίφημα του σπιτιού , να μας δείξεις που είναι ο βοράς και να μας δείξεις τις επιλογές που έβαλες στην εφαρμογή των απωλειών πχ αλλάζει πολύ αν έχεις από πάνω άλλο σπίτι. Έβαλα τα εξής αλλά για την μόνωση δεν ξέρω, ίσως να μην έχει καθόλου Το διαμέρισμα ας πούμε πως είναι κάπως έτσι: Πάνω κάτω, δηλαδή βορράς και νότος, έχει μπαλκόνια και είναι εκτεθειμένο. Οι άλλες 2 πλευρές έχουν άλλες πολυκατοικίες Κάτι που δεν μπορώ να βάλω στον υπολογισμό είναι ότι περίπου 1-1.5 μέτρο της νότιας πλευράς δεν έχει άλλο διαμέρισμα από πάνω αλλά σκέτο μπαλκόνι Το SRK/SRC-63ZR-WF το βρίσκω στα 1340 Επεξ/σία Τρίτη στις 04:06 μμ από snot
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 04:19 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:19 μμ 11 λεπτά πριν, snot είπε Έβαλα τα εξής αλλά για την μόνωση δεν ξέρω, ίσως να μην έχει καθόλου Το διαμέρισμα ας πούμε πως είναι κάπως έτσι: Πάνω κάτω, δηλαδή βορράς και νότος, έχει μπαλκόνια και είναι εκτεθειμένο. Οι άλλες 2 πλευρές έχουν άλλες πολυκατοικίες Κάτι που δεν μπορώ να βάλω στον υπολογισμό είναι ότι περίπου 1-1.5 μέτρο της νότιας πλευράς δεν έχει άλλο διαμέρισμα από πάνω αλλά σκέτο μπαλκόνι Το SRK/SRC-63ZR-WF το βρίσκω στα 1340 Μάλλον δεν θα έχει καθόλου μόνωση. Νομίζω ότι καλυτερο θα ήταν να πάτε σε πάνω από 18άρι. Αλήθεια τα προηγούμενα καλοκαίρια τι είχατε; Δεν είναι και άσχημη η τιμή του heavy. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να πάτε στο edge white 22K που παίζει στα 1100€ , θυσιάζοντας λίγο απόδοση (οικονομία σε χρήση), κερδίζοντας εγγύηση ( 7 χρόνια αντί για 3 ). 1
snot Δημοσ. Τρίτη στις 04:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:27 μμ 4 minutes ago, liakjim said: Μάλλον δεν θα έχει καθόλου μόνωση. Νομίζω ότι καλυτερο θα ήταν να πάτε σε πάνω από 18άρι. Αλήθεια τα προηγούμενα καλοκαίρια τι είχατε; Δεν είναι και άσχημη η τιμή του heavy. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να πάτε στο edge white 22K που παίζει στα 1100€ , θυσιάζοντας λίγο απόδοση (οικονομία σε χρήση), κερδίζοντας εγγύηση ( 7 χρόνια αντί για 3 ). Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν ξέρω τί είχαν οι προηγούμενοι. Ό,τι είχαν το πήραν μαζί τους. Υπάρχει λόγος του aseh09kmcg αντί για το Toshiba; Το λέω γιατί στην περίπτωση που πάω σε edge 22-24ρι θα ήταν βολικό να μην είχα 2η εφαρμογή στο κινητό για τα μικρά
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 04:42 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:42 μμ 11 λεπτά πριν, snot είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δεν ξέρω τί είχαν οι προηγούμενοι. Ό,τι είχαν το πήραν μαζί τους. Υπάρχει λόγος του aseh09kmcg αντί για το Toshiba; Το λέω γιατί στην περίπτωση που πάω σε edge 22-24ρι θα ήταν βολικό να μην είχα 2η εφαρμογή στο κινητό για τα μικρά Θα πρέπει να είναι λίγο πιο οικονομικά σε ψύξη , άντε το ίδιο, αλλά το βασικό είναι ότι η τιμή τους είναι αρκετά πιο χαμηλή. Αλλά ναι, αν είναι σημαντικό να έχεις μια εφαρμογή, βολεύει να πας παντού στα edge ή αναλόγως των απωλειών σου ( δυστυχώς εδώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω) να δεις τα kmta της Fujitsu εννοώντας τα aseg18kmte, aseg24kmte ( θα θέλουν έξτρα το wifi module αλλά παίζουν συχνά σε προσφορές από αλυσίδες). 1
Raki-meze Δημοσ. Τρίτη στις 05:14 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:14 μμ 1 ώρα πριν, liakjim είπε Για 24άρι θα ήθελα να σε πάω στο ASW-H24F4A4/CAR3DI-C8 αλλά δεν έχουμε καθόλου feedback. Για 24αρι δεν θα τολμούσα να πάω σε AUX , αν θυμάσαι έχω ένα 9αρι J-Smart που δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ σαν Inverter, με ταράζει αλύπητα στα on-off. Εκτός αν έπεσα σε ελαττωματικό, τι να πω. Το Nuvelle στο άλλο υπνοδωμάτιο πολύ πιο ομαλή λειτουργία.
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 05:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:33 μμ 17 λεπτά πριν, Raki-meze είπε Για 24αρι δεν θα τολμούσα να πάω σε AUX Ούτε εγώ θα το τολμούσα Απλά αναφέροντάς το, ελπίζω να πεταχτεί κάποιος που θα πει ότι το έχει ήδη πάρει 1 1
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 05:49 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:49 μμ 2 ώρες πριν, snot είπε Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Μόνο ψύξη Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Πετρέλαιο Δεν κρατήθηκα τελικά και θα ρωτήσω: προτιμάς την θέρμανση με πετρέλαιο έναντι των κλιματιστικών; Έχεις διαβάσει εδώ μέσα πόση οικονομία μπορείς να κάνεις με σωστά μηχανήματα και σωστή χρήση έναντι σχεδόν όλων των άλλων των μεθόδων θέρμανσης; 1
rkb Δημοσ. Τρίτη στις 06:32 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:32 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, liakjim είπε ια 24άρι θα ήθελα να σε πάω στο ASW-H24F4A4/CAR3DI-C8 αλλά δεν έχουμε καθόλου feedback. Το έχω παραλάβει αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω εγκατάσταση ακόμα καθώς προορίζεται για εξοχικό. Μόλις μπει θα δώσω εντυπώσεις και καταναλώσεις μέσα από το app, δεν έχω μετρητές. Αν δείτε αρκετά πίσω ρωτούσα για αυτό, οπότε σύντομα θα έχουμε άποψη. Το αγόρασα 829 ευρώ + 45 ευρώ μεταφορικά, η εγκατάσταση θα γίνει από δικό μου ψυκτικό που εμπιστεύομαι και τηρεί τα προβλεπόμενα. Επεξ/σία Τρίτη στις 06:35 μμ από rkb 1
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 06:34 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:34 μμ 1 λεπτό πριν, rkb είπε δεν έχω μετρητές. Να βάλεις 😅 Spoiler Πλιζ, πριτι πλιζ
rkb Δημοσ. Τρίτη στις 06:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:37 μμ Μου αρκεί η μέτρηση από την εφαρμογή, έδωσα λεφτά για σωστό αντιηλεκτροπληξιακό (F), ασφάλειες και επιτηρητή τάσης τριφασικού ρεύματος. Δεν βγαίνω Ίσως βάλω αργότερα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα