lyda94 Δημοσ. Τρίτη στις 10:20 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:20 πμ 8 ώρες πριν, BigBlack είπε χωρίς να έχει επιβεβαιώσει πως πραγματικά λειτουργει με εκτεταμενες δοκιμες. Όταν δουλεύει, δουλεύει καλά. Ζεσταίνεται ο χώρος. Λίγο θορυβώδες, αλλά όχι κάτι απαλευτο. 32 λεπτά πριν, cmaniac είπε Κοίτα, υποτίθεται οτι ο άνθρωπος κατα τη διάρκεια του υπνου δεν έχει τις ιδιες ανάγκες σε θερμανση και αυτος ο προγραμματισμός ακολουθεί αυτό. Τώρα, πόσο πετυχημένα, αυτό παίζεται. 45 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αυτό το sleep mode δεν κάνει κάτι σπουδαίο. Απλά μειώνει αυτόματα την θερμοκρασία του δωματίου κατά έναν βαθμό μετά από μία ώρα και κατά ακόμα έναν βαθμό μετά από 2 ώρες. Εγώ ποτέ δεν το χρησιμοποιώ. Να έχεις θερμοκρασία αρχικά 22 βαθμούς και μετά από 2 ώρες να έχεις 20 και να παραμένει εκεί για τις υπόλοιπες 6 ώρες, ποιο το νόημα, ειδικά σε μωρά; Βασικά, αυτός ήταν ο σκοπός. Να της δημιουργήσω καλές συνθήκες ύπνου. Γιατί πχ φοβάμαι ότι αν το έχω όλο το βράδυ στους 23, θα σκάσει, ή αν το έχω όλο το βράδυ στους 22, θα σταματήσει και θα κρυώσει. Εντάξει, μπορώ απλά να περιμένω 12 χρόνια να κάνει ότι θέλει μόνη της! 😂 2
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 10:24 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:24 πμ 1 λεπτό πριν, lyda94 είπε Όταν δουλεύει, δουλεύει καλά. Ζεσταίνεται ο χώρος. Λίγο θορυβώδες, αλλά όχι κάτι απαλευτο. Βασικά, αυτός ήταν ο σκοπός. Να της δημιουργήσω καλές συνθήκες ύπνου. Γιατί πχ φοβάμαι ότι αν το έχω όλο το βράδυ στους 23, θα σκάσει, ή αν το έχω όλο το βράδυ στους 22, θα σταματήσει και θα κρυώσει. Εντάξει, μπορώ απλά να περιμένω 12 χρόνια να κάνει ότι θέλει μόνη της! 😂 Πάντως τα μωρά δεν χρειάζονται πολλή θέρμανση στον ύπνο. Εμείς τον είχαμε στους 20C και φόρμα ύπνου. Τώρα που μεγάλωσε και ξεσκεπάζεται συνέχεια, τον έχουμε στους 21C με fleece πιτζάμες. Στους 20C έχουμε και τη δική μας κρεβατοκάμαρα.
lyda94 Δημοσ. Τρίτη στις 10:38 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:38 πμ 13 λεπτά πριν, liakjim είπε Πάντως τα μωρά δεν χρειάζονται πολλή θέρμανση στον ύπνο. Εμείς τον είχαμε στους 20C και φόρμα ύπνου. Τώρα που μεγάλωσε και ξεσκεπάζεται συνέχεια, τον έχουμε στους 21C με fleece πιτζάμες. Στους 20C έχουμε και τη δική μας κρεβατοκάμαρα. Φορμακι, υπνοσακος 1 τογκ και κλιματιστικό που τώρα ψάχνουμε να δούμε ρυθμίσεις.
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 10:43 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:43 πμ (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, lyda94 είπε Βασικά, αυτός ήταν ο σκοπός. Να της δημιουργήσω καλές συνθήκες ύπνου. 19 λεπτά πριν, liakjim είπε Πάντως τα μωρά δεν χρειάζονται πολλή θέρμανση στον ύπνο. Οι παιδίατροι έχουν διαφορετικές απόψεις στο θέμα. Άλλοι λένε λίγο πιο ζεστά από αυτό που επιθυμεί ένας ενήλικας, άλλοι επιχειρηματολογούν ότι ένα μωράκι καλύτερα να έχει φυσιολογικές ή χαμηλές θερμοκρασίες, όταν φοράει υπνόσακο, γιατί αν ζεσταθεί δεν μπορεί να ξεσκεπαστεί. Τα μωρά δεν έχουν όμως τις ίδιες ικανότητες θερμορύθμισης όπως ένας ενήλικας και γι' αυτό κυρίως θα απέφευγα να εμπιστευτώ το sleep mode ενός κλιματιστικού. Όταν το δικό μου παιδί ήταν μωρό προτιμούσα να έχω κλειστή την κεντρική θέρμανση στο δωμάτιό του επειδή υπήρχαν έντονες αυξομοιώσεις στην θερμοκρασία (αρχικά ίδρωνε και μετά ξεσκεπαζόταν και κρύωνε) και έβαζα το κλιματιστικό σταθερά στους 22 βαθμούς χωρίς υπνόσακο. Αλλά και ως ενήλικας προτιμώ σταθερά χαμηλότερη θερμοκρασία από το να αφήνω την πρωτοβουλία σε ένα κλιματιστικό. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:43 πμ από Pan_K
lyda94 Δημοσ. Τρίτη στις 11:19 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:19 πμ 35 λεπτά πριν, Pan_K είπε Οι παιδίατροι έχουν διαφορετικές απόψεις στο θέμα. Άλλοι λένε λίγο πιο ζεστά από αυτό που επιθυμεί ένας ενήλικας, άλλοι επιχειρηματολογούν ότι ένα μωράκι καλύτερα να έχει φυσιολογικές ή χαμηλές θερμοκρασίες, όταν φοράει υπνόσακο, γιατί αν ζεσταθεί δεν μπορεί να ξεσκεπαστεί. Τα μωρά δεν έχουν όμως τις ίδιες ικανότητες θερμορύθμισης όπως ένας ενήλικας και γι' αυτό κυρίως θα απέφευγα να εμπιστευτώ το sleep mode ενός κλιματιστικού. Όταν το δικό μου παιδί ήταν μωρό προτιμούσα να έχω κλειστή την κεντρική θέρμανση στο δωμάτιό του επειδή υπήρχαν έντονες αυξομοιώσεις στην θερμοκρασία (αρχικά ίδρωνε και μετά ξεσκεπαζόταν και κρύωνε) και έβαζα το κλιματιστικό σταθερά στους 22 βαθμούς χωρίς υπνόσακο. Αλλά και ως ενήλικας προτιμώ σταθερά χαμηλότερη θερμοκρασία από το να αφήνω την πρωτοβουλία σε ένα κλιματιστικό. 22 χωρίς υπνοσακο;;; Δεν κρύωνε;; Τι φορούσε; Εγώ της φοράω ένα ολόσωμο φορμακι μόνο.
sap00 Δημοσ. Τρίτη στις 11:36 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:36 πμ ... α εμείς στο χωριό μας, και οι γονείς μας, και οι παππούδες μας, με σλιπ mode 24/7 επιζήσαμε! .. 3
amotida Δημοσ. Τρίτη στις 11:59 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:59 πμ 5 hours ago, MARIOSNURSE said: Άρα σιγά σιγά θα γίνονται και αυτά φασόν Midea ; Τώρα παράγονται από την Carrier, διατηρώντας το λογότυπο Toshiba. Και (τουλάχιστον) μερικά από τα οικιακά κλιματιστικά με το λογότυπο Carrier κατασκευάζονται από τη Midea. Η εξαγορά Carrier περιλαμβάνει όλα τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της (πρώην) Toshiba Carrier και τις παγκόσμιες κατασκευαστικές δραστηριότητες, τη σειρά προϊόντων και τη μακροχρόνια χρήση της επωνυμίας Toshiba. Αυτές περιλαμβάνουν τις πωλήσεις κλιματισμού Toshiba Carrier (Σαγκάη), Toshiba Carrier Thailand, Toshiba Carrier China, Toshiba Carrier Europe, TCFG Compressor (Ταϊλάνδη) και Toshiba Techno System Co Ltd. Εφόσον η Carrier δεν αναθέτει (στο μέλλον) στους Κινέζους από τη Midea την παραγωγή προϊόντων που πωλούνται με το λογότυπο Toshiba (όπως κάνουν για τη μερική παραγωγή που πωλούνται με το δικό της λογότυπο), τα πράγματα θα παραμείνουν όπως τα γνωρίζουμε τώρα. Και τα εργοστάσια Carrier και πρώην Toshiba Carrier στην Κίνα δεν έχουν καμία σχέση με τη Midea. Και δεν νομίζω ότι η Carrier θα έδινε τα πρώην κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της Toshiba στους Κινέζους... Δεν έδωσαν ποτέ ούτε τα δικά τους κέντρα έτσι, απλώς ανέθεσαν στους Κινέζους να παράγουν συγκεκριμένες μονάδες κλιματισμού Carrier για ορισμένες αγορές με κινεζική τεχνολογία κ.λπ. και πωλούν αυτά τα προϊόντα με την επωνυμία Carrier. Ο όμιλος Toshiba είχε μεγάλα προβλήματα τα τελευταία χρόνια... πούλησε την παραγωγή και την έρευνα HVAC στην Carrier, αλλά άρχισαν να επενδύουν σε ημιαγωγούς. Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η Carrier στο μέλλον, αλλά υποθέτω ότι δεν θα τους συμφέρει να μεταφέρουν πολλή τεχνολογία στους Κινέζους. Ή, εάν το κάνει/ή θα το κάνει, πιθανότατα θα προτιμήσει να πραγματοποιήσει περιορισμένη μεταφορά τεχνολογίας, σε προστατευμένη μορφή, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο σε βασικά σημεία (π.χ. τεχνολογίες ελέγχου), όπως έχουν κάνει άλλοι Ιάπωνες κατασκευαστές που συνεργάζονται/έχουν συνεργαστεί με Κινέζους κατασκευαστές (π.χ. Daikin-Gree). 1 2
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 12:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:03 μμ 41 λεπτά πριν, lyda94 είπε 22 χωρίς υπνοσακο;;; Δεν κρύωνε;; Τι φορούσε; Εγώ της φοράω ένα ολόσωμο φορμακι μόνο. Ολόσωμο φορμάκι και κουβερτούλα από 6 μηνών και μετά. Πιο πριν υπνόσακος, όμως, για τον φόβο της ασφυξίας.
lyda94 Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ 26 λεπτά πριν, Pan_K είπε Ολόσωμο φορμάκι και κουβερτούλα από 6 μηνών και μετά. Πιο πριν υπνόσακος, όμως, για τον φόβο της ασφυξίας. Ξεσκεπάζεται με την κουβέρτα. Από 3-4 μηνών την πετούσε. Υπνοσακος μόνο. 1
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 01:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:03 μμ 15 ώρες πριν, cmaniac είπε Τελικά το Edge 160; Έκλεισε; 160 watt κατώτερη. Έκλεισε. 1
snot Δημοσ. Τρίτη στις 02:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:17 μμ Καλησπέρα. Θα κάνω αγορά ενός 24000 και δύο 9000btu. Πήγα για τα Toshiba edge αλλά μου είπε ο πωλητής πως παίζει προσφορά στα Carrier ultra clean plus και βγαίνουν ~1200 ευρώ κάτω οπότε με έχει βάλει σε σκέψεις Υπάρχει κάποιος που έχει εμπειρία από τα Carrier;
mdkamael Δημοσ. Τρίτη στις 02:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:30 μμ (επεξεργασμένο) Ετσι απο περιεργεια... αποδεχομαστε οτι τα on/off επηρεαζουν συμπιεστη και γενικα το longetivity μιας μοναδας. Εχουμε καθολου long term reviews που να ποσοτικοποιουν αυτην την υποθεση?! Αν πχ δεν αφηνει μια μοναδα να επιζησει 15ετια, και αντ αυτου 14ετια, εχει νοημα να το λαμβανουμε καθολου υπ οψιν μας?! Δεν εχω κ την απαιτηση για survival analaysis :-P, αλλα εστω κατι πιο αδρο θα μ εκανε. Εχοντας αυτα τα MHI με τον προγραμματισμο-σκαλοπατι δεν θα μ εκανε εντυπωση αν ηταν τελικα ενα exaggerated fact. Εκτος αν τα υπουλα τζαπονια μας πουλαν επισημα μηχανηματα με pre-programmed obsolence αποκαλοντας τα fuzzy-logic ( conspiracy mode- off ) 😛 16 λεπτά πριν, snot είπε Καλησπέρα. Θα κάνω αγορά ενός 24000 και δύο 9000btu. Πήγα για τα Toshiba edge αλλά μου είπε ο πωλητής πως παίζει προσφορά στα Carrier ultra clean plus και βγαίνουν ~1200 ευρώ κάτω οπότε με έχει βάλει σε σκέψεις Υπάρχει κάποιος που έχει εμπειρία από τα Carrier; Εμπιστευεσαι τον πωλητη του Κωτσοβολου?! Toshiba... εκτος αν θες βιταμινη C στο κλιματιστικο σου. Να του κανει καλυτερη επιδερμιδα ξερωγω 😛 Επεξ/σία Τρίτη στις 02:35 μμ από mdkamael
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 02:38 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 02:38 μμ 19 λεπτά πριν, snot είπε Καλησπέρα. Θα κάνω αγορά ενός 24000 και δύο 9000btu. Πήγα για τα Toshiba edge αλλά μου είπε ο πωλητής πως παίζει προσφορά στα Carrier ultra clean plus και βγαίνουν ~1200 ευρώ κάτω οπότε με έχει βάλει σε σκέψεις Υπάρχει κάποιος που έχει εμπειρία από τα Carrier; Είναι σημαντική η διαφορά του κόστους. Εξαρτάται τι χρειάζεσαι. Αν μπορείς συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο Χ 3.
snot Δημοσ. Τρίτη στις 03:05 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:05 μμ 29 minutes ago, mdkamael said: Εμπιστευεσαι τον πωλητη του Κωτσοβολου?! Toshiba... εκτος αν θες βιταμινη C στο κλιματιστικο σου. Να του κανει καλυτερη επιδερμιδα ξερωγω 😛 Καθόλου δεν εμπιστεύομαι για αυτό ρωτάω. 22 minutes ago, liakjim said: Είναι σημαντική η διαφορά του κόστους. Εξαρτάται τι χρειάζεσαι. Αν μπορείς συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο Χ 3. Απέφυγα τις ερωτήσεις με μόνωση μιας και έχω ήδη καταλήξει στα btu Για το 24ρι Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1300 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): - Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Μόνο ψύξη Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Πετρέλαιο Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλονοκουζίνα Τοποθεσία: Αθήνα, Άνω Πετράλωνα Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: wifi Για τα 9ρια: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 750 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): - Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Μόνο ψύξη Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Πετρέλαιο Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο Τοποθεσία: Αθήνα, Άνω Πετράλωνα Απαραίτητα, wifi και σχετικά αθόρυβο
mdkamael Δημοσ. Τρίτη στις 03:25 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:25 μμ (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, snot είπε Καθόλου δεν εμπιστεύομαι για αυτό ρωτάω. Απέφυγα τις ερωτήσεις με μόνωση μιας και έχω ήδη καταλήξει στα btu Για το 24ρι Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1300 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): - Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Μόνο ψύξη Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Πετρέλαιο Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλονοκουζίνα Τοποθεσία: Αθήνα, Άνω Πετράλωνα Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: wifi Για τα 9ρια: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 750 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): - Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Μόνο ψύξη Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. Πετρέλαιο Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο Τοποθεσία: Αθήνα, Άνω Πετράλωνα Απαραίτητα, wifi και σχετικά αθόρυβο κανε τον κοπο παρ αυτα και κανε για απωλειες χωρου εκει π θα αναλαβει το 24αρι. Better be safe than sorry... σε μενα πχ εκοβε το χερι του ο πωλητης/αντιπροσωπος οτι ενα 24αρι αρκει αλλα guess what... επρεπε να ανεβω κατηγορια σε 27αρι - να ναι καλα η αδρη εκτιμηση του calculator που ξεπερναει την "εμπειρια 25 χρονων στο χωρο" των επαγγελματιων. Εκτος αν υπαρχει μελετη απωλειων μηχανολογου απο πισω... εκει εχει η μελετη την προτεραιοτητα. ΑΝ ομως ηταν η επιλογη με βαση το σκεπτικο "εχω να καλυψω Χ χωρο, το 24αρι καλυπτει" ( βλ. Skroutz-guide ), τοτε ειναι λαθος εξ αρχης η προσεγγιση. Για ΥΔ 9 ιτ ιζ... Επεξ/σία Τρίτη στις 03:35 μμ από mdkamael
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα