Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Νομίζω ότι δεν θα το αντέξουν οι πλακέτες και οι συμπιεστές τους για μεγάλο διάστημα. Εδώ βλέπεις ας πούμε ότι κάνουν τρελές αιχμές στην κατανάλωση μόλις ξεκινήσουν και καμιά φορά πριν σταματήσουν εντελώς, για λόγους λίπανσης. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να δίνουν μεγάλες εγγυήσεις αν λειτουργούσαν πιο χαμηλά. Ίσως στο μέλλον αλλάξει κάτι με την ενσωμάτωση της Toshiba στην Midea.

Τελικά η Toshiba εξαγοράστηκε;

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 minutes ago, Pan_K said:

Νομίζω ότι δεν θα το αντέξουν οι πλακέτες και οι συμπιεστές τους για μεγάλο διάστημα. Εδώ βλέπεις ας πούμε ότι κάνουν τρελές αιχμές στην κατανάλωση μόλις ξεκινήσουν και καμιά φορά πριν σταματήσουν εντελώς, για λόγους λίπανσης. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να δίνουν μεγάλες εγγυήσεις αν λειτουργούσαν πιο χαμηλά. Ίσως στο μέλλον αλλάξει κάτι με την ενσωμάτωση της Toshiba στην Midea.

Αν θυμάμαι καλά, ο συμπιεστής του μικρού arata/yukai είναι midea. Οπότε παίζει κατάτμηση της αγοράς, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Δεν πειράζει, χαλάλι το 800αρι που βαζω καταμέρος για ένα edge 13, KMTE, ή ότι άλλο παιξει σε ευκαιρία στην κατηγορία τους.

13 minutes ago, MARIOSNURSE said:

Τελικά η Toshiba εξαγοράστηκε;

Ναι, απο την Carrier.

Δημοσ.

Θα το σπάσω ξανά! 

Το βάζω στο sleep και κάποια στιγμή σταματάει μόνο του. Υπόψιν ότι μιλάμε για σήμερα το μεσημέρι, οπότε δεν είχε παρέλθει μεγάλο διάστημα. Ξυπνάει το μωρό, κρύο το δωμάτιο και το κλιματιστικό να έχει σταματήσει και να αναβοσβηνει η ένδειξη. Βγάζω sleep, τίποτα. Κλείνω, ανοίγω, τίποτα. Αναβοσβηνει. Το κλείσαμε ξανά και το ανοίξαμε, το βάλαμε τούρμπο και τότε ξεκίνησε. Δεν γίνεται να είχε σταματήσει γιατί είχε πιάσει τη θερμοκρασία. Το θερμόμετρο έδειχνε εκείνη τη στιγμή 21.8 και το κλιματιστικό ήταν ρυθμισμένο στους 22 και 23 και χαμηλή ταχύτητα. Όση ώρα περιμέναμε να δουλέψει, η θερμοκρασία έπεφτε και άλλο, αλλά αυτό δεν ξεκινούσε. Επίσης, έχω ξεχάσει να αναφέρω ότι έχει δίπλα από την ένδειξη ένα μικρό σηματάκι σαν φυλλαράκι που λέει το μανιουαλ ότι υποδηλώνει ότι δουλεύει ο συμπιεστής. Αν η ένδειξη αναβοσβηνει, το φυλλαράκι είναι σβηστό. Αν είναι σταθερή η ένδειξη, είναι αναμμένο και το φυλλαράκι.

Γιατί σταματάει μόνο του και αναβοσβηνει η ένδειξη;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, lyda94 είπε

Θα το σπάσω ξανά! 

Το βάζω στο sleep και κάποια στιγμή σταματάει μόνο του. Υπόψιν ότι μιλάμε για σήμερα το μεσημέρι, οπότε δεν είχε παρέλθει μεγάλο διάστημα. Ξυπνάει το μωρό, κρύο το δωμάτιο και το κλιματιστικό να έχει σταματήσει και να αναβοσβηνει η ένδειξη. Βγάζω sleep, τίποτα. Κλείνω, ανοίγω, τίποτα. Αναβοσβηνει. Το κλείσαμε ξανά και το ανοίξαμε, το βάλαμε τούρμπο και τότε ξεκίνησε. Δεν γίνεται να είχε σταματήσει γιατί είχε πιάσει τη θερμοκρασία. Το θερμόμετρο έδειχνε εκείνη τη στιγμή 21.8 και το κλιματιστικό ήταν ρυθμισμένο στους 22 και 23 και χαμηλή ταχύτητα. Όση ώρα περιμέναμε να δουλέψει, η θερμοκρασία έπεφτε και άλλο, αλλά αυτό δεν ξεκινούσε. Επίσης, έχω ξεχάσει να αναφέρω ότι έχει δίπλα από την ένδειξη ένα μικρό σηματάκι σαν φυλλαράκι που λέει το μανιουαλ ότι υποδηλώνει ότι δουλεύει ο συμπιεστής. Αν η ένδειξη αναβοσβηνει, το φυλλαράκι είναι σβηστό. Αν είναι σταθερή η ένδειξη, είναι αναμμένο και το φυλλαράκι.

Είχε σταματήσει γιατί εκεί πάνω στο ταβάνι που είναι ο αισθητήρας του, είχε ζεστό αέρα με +1 ή και +2 από αυτό που διαβάζει το θερμόμετρο σου πιο χαμηλά και πιο μακριά από αυτό.

Μην το βάζεις στο sleep γιατί στο sleep έχουν καμπύλες που μειώνουν αυτόματα σιγά σιγά τη ζήτηση οπότε εσύ είχες βάλει πχ 22 και αυτό μόνο του ρυθμίζεται πιο κάτω. 

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είχε σταματήσει γιατί εκεί πάνω στο ταβάνι που είναι ο αισθητήρας του, είχε ζεστό αέρα με +1 ή και +2 από αυτό που διαβάζει το θερμόμετρο σου πιο χαμηλά και πιο μακριά από αυτό.

Μην το βάζεις στο sleep γιατί στο sleep έχουν καμπύλες που μειώνουν αυτόματα σιγά σιγά τη ζήτηση οπότε εσύ είχες βάλει πχ 22 και αυτό μόνο του ρυθμίζεται πιο κάτω. 

Μήπως με το ifeel γίνει κάτι καλύτερο, όπως συμβουλεύεις και σε άλλους;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, lyda94 said:

Θα το σπάσω ξανά! 

Το θερμόμετρό σου μετράει τη θερμοκρασια χαμηλά στο χώρο, του κλιματιστικού είναι πανω στη μονάδα, βλέπει θερμότερο αέρα. Μην περιμένεις να συμπέσουν οι δυο θερμοκρασίες και ιδίως σε δέκατα του βαθμού. Αφού είναι τόσο κρίσιμο το θέμα, αύξησε τη ζητούμενη και μην παίζεις με το sleep.

Νομίζω πως υπερεμπιστεύεσαι τα μαραφετια και την δυνατότητά τους να κάνουν ακριβώς ότι θέλεις. Από την άλλη μπορεί και να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία, αλλα δε μπορώ να κάνω διάγνωση με αυτά τα δεδομένα.

3 minutes ago, cmaniac said:

Με το ifeel μπλοκαριζε το σύμπαν καθώς έμπλεκε η εφαρμογή στο κινητό με τις ρυθμίσεις του τηλεκοντρόλ.

Επεξ/σία από BigBlack
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Με το ifeel μπλοκαριζε το σύμπαν καθώς έμπλεκε η εφαρμογή στο κινητό με τις ρυθμίσεις του τηλεκοντρόλ.

Δεν έχω πειστεί απόλυτα. Μην ξεχνάς ότι είναι ένα οικονομικό μηχάνημα που μπορεί να έχει τρελά offset, ή υστερήσεις και το ifeel θέλει και καλό ψάξιμο για να παίξει σωστά. Ο λάθος συνδυασμός μπορεί να βγάλει λάθος συμπεράσματα, but that's me.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Fun fact... Το θερμόμετρο είναι ψηλά και αυτό. Δηλαδή απόσταση θερμομέτρου και κλιματιστικού κάθετα ούτε μισό μέτρο. Και μιλάμε ότι δεν δούλευε περίπου 1μιση ώρα. Μιαμιση ώρα το είχα αφήσει εκεί να δω τι θα κάνει! Μετά τις προσπάθειες εννοώ, απλά το παράτησα να δω.

Ωραία, να σταματήσω και το sleep εντελώς να δω. 

Μου έχει σπάσει τα νεύρα!

1 λεπτό πριν, cmaniac είπε

Δεν έχω πειστεί απόλυτα. Μην ξεχνάς ότι είναι ένα οικονομικό μηχάνημα που μπορεί να έχει τρελά offset, ή υστερήσεις και το ifeel θέλει και καλό ψάξιμο για να παίξει σωστά. Ο λάθος συνδυασμός μπορεί να βγάλει λάθος συμπεράσματα, but that's me.

Elaborate please...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lyda94 είπε

Elaborate please...

Συνηθίζεται στις χαμηλές κατηγορίες να μην ειναι ακριβη τα ενσωματωμένα θερμόμετρα τους.

Το ifeel ειναι μια καλη μεθοδος για να ξεπεραστεί αυτό, αλλα για να παίξει πρεπει το τηλεχειριστηριο να ειναι εντος εμβελειας του κλιματιστικού αλλα και να μην δέχεται ζεστά ρευματα. Πολυς κοσμος εδω εχει δει αποτελεσματα με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Προπάντων, βέβαια, δεν πρέπει το μηχάνημα να εχει κάποια βλάβη.

Δημοσ.
10 minutes ago, cmaniac said:

Δεν διαφωνώ, ίσα ίσα. Ο συνδυασμός εφαρμογής και τηλεκοντρόλ λέω πως αποδείχτηκε προβληματικος, απ'ότι φάνηκε αρχικά. Επιπλέον είναι και το τι αναμένει η χρήστης απο το μηχάνημα καθεαυτό, χωρίς να έχει επιβεβαιώσει πως πραγματικά λειτουργει με εκτεταμενες δοκιμες.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, cmaniac είπε

Δυστυχώς όχι γιατί στα TCL το I feel απενεργοποιείται αυτόματα στις 2 ώρες . 

6 ώρες πριν, cmaniac είπε

Συνηθίζεται στις χαμηλές κατηγορίες να μην ειναι ακριβη τα ενσωματωμένα θερμόμετρα τους.

Το ifeel ειναι μια καλη μεθοδος για να ξεπεραστεί αυτό, αλλα για να παίξει πρεπει το τηλεχειριστηριο να ειναι εντος εμβελειας του κλιματιστικού αλλα και να μην δέχεται ζεστά ρευματα. Πολυς κοσμος εδω εχει δει αποτελεσματα με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Προπάντων, βέβαια, δεν πρέπει το μηχάνημα να εχει κάποια βλάβη.

Προσωπικά θα εμπιστευόμουν περισσότερο το θερμόμετρο του κλιματιστικού από θέμα ακριβείας σαν μετρητική διάταξη, άλλο που λόγω θέσης δεν είναι πάντα χρήσιμο για εμάς. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Άρα σιγά σιγά θα γίνονται και αυτά φασόν Midea ;

Μάλλον όχι. Τα Toshiba θα φέρουν πλέον την επωνυμία Carrier, ως ανεξάρτητη εταιρία από την Midea, πέραν ίσως κάποιων κοινών μηχανικών μερών. Παράλληλα θα υπάρχει και μια κοινή σειρά παραγωγής με την Midea, δηλαδή κάποια φθηνά μοντέλα της Midea θα φέρουν και την επωνυμία Carrier. Κάπως έτσι.

9 ώρες πριν, lyda94 είπε

Το βάζω στο sleep και κάποια στιγμή σταματάει μόνο του

Αυτό το sleep mode δεν κάνει κάτι σπουδαίο. Απλά μειώνει αυτόματα την θερμοκρασία του δωματίου κατά έναν βαθμό μετά από μία ώρα και κατά ακόμα έναν βαθμό μετά από 2 ώρες. Εγώ ποτέ δεν το χρησιμοποιώ. Να έχεις θερμοκρασία αρχικά 22 βαθμούς και μετά από 2 ώρες να έχεις 20 και να παραμένει εκεί για τις υπόλοιπες 6 ώρες, ποιο το νόημα, ειδικά σε μωρά;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

, ποιο το νόημα,

Κοίτα, υποτίθεται οτι ο άνθρωπος κατα τη διάρκεια του υπνου δεν έχει τις ιδιες ανάγκες σε θερμανση και αυτος ο προγραμματισμός ακολουθεί αυτό.

Τώρα, πόσο πετυχημένα, αυτό παίζεται.

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες, ψάχνω για κλιματιστικό για το γραφείο. Περίπου 10 τετραγωνικά. 

Βλέπω τα φορητά κλιματιστικά. Θέλω και θέρμανση να βγάζει. 

Συμφέρουν; Δουλεύουν καλά; Τι εγκατάσταση χρειάζονται;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...