Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 09:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:06 μμ 46 λεπτά πριν, mdkamael είπε ... οτι χρειαζομαστε μαλλον ενα καλο 5αρι για χωρους ως 15τ.μ.... οπως αυτο https://climamarket.com/products/daikin-stylish-dual-split-5000-5000-btu-air-conditioner-a-wifi-outdoor-unit-4-0-kw-6 Εμένα δεν με πειράζουν καθόλου αυτά τα on/off όταν γίνονται τόσο ομαλά όπως με το Edge. Λογικά, όσα κατεβαίνουν ακόμα πιο χαμηλά από τα 160watt στην θέρμανση είναι πιο κατάλληλα για μικρά δωμάτια σε συνθήκες μικρών απωλειών. Αν δεν κάνω λάθος και απ' ότι έχουν αναφέρει κάποια μέλη του νήματος, τα Fujitsu ΚΜ-series, τα Daikin Perfera και φυσικά το ...ανυπέρβλητο και μεγαλειώδες TCL (Wellio) TAC-09CHSD που πέφτει μέχρι τα 134 (εντάξει, μην βαράτε) το 'χουν. 2
mdkamael Δημοσ. Δευτέρα στις 09:13 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:13 μμ 4 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εμένα δεν με πειράζουν καθόλου αυτά τα on/off όταν γίνονται τόσο ομαλά όπως με το Edge. Λογικά, όσα κατεβαίνουν ακόμα πιο χαμηλά από τα 160watt στην θέρμανση είναι πιο κατάλληλα για μικρά δωμάτια σε συνθήκες μικρών απωλειών. Αν δεν κάνω λάθος και απ' ότι έχουν αναφέρει κάποια μέλη του νήματος, τα Fujitsu ΚΜ-series, τα Daikin Perfera και φυσικά το ...ανυπέρβλητο και μεγαλειώδες TCL (Wellio) TAC-09CHSD που πέφτει μέχρι τα 134 (εντάξει, μην βαράτε) το 'χουν. True...χαμηλες ελαχιστες θεωρητικα ειναι μια αντισταθμιση στο μαρτυριο των μικρων δωματιων...
cmaniac Δημοσ. Δευτέρα στις 09:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:16 μμ (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εμένα δεν με πειράζουν καθόλου αυτά τα on/off όταν γίνονται τόσο ομαλά όπως με το Edge. Λογικά, όσα κατεβαίνουν ακόμα πιο χαμηλά από τα 160watt στην θέρμανση είναι πιο κατάλληλα για μικρά δωμάτια σε συνθήκες μικρών απωλειών. Αν δεν κάνω λάθος και απ' ότι έχουν αναφέρει κάποια μέλη του νήματος, τα Fujitsu ΚΜ-series, τα Daikin Perfera και φυσικά το ...ανυπέρβλητο και μεγαλειώδες TCL (Wellio) TAC-09CHSD που πέφτει μέχρι τα 134 (εντάξει, μην βαράτε) το 'χουν. Οπότε το Edge 160W? Και το ZSX το έχω δει στα 134W. Όποτε θέλει βέβαια. Το 12ρι Perfera το -A πέφτει 110-120W, ίσως και χαμηλότερα. Το 18ρι KMTE [edit:όχι] του Liakjim πέφτει στα 90W. Το 12ρι το Ururu κι αυτό σίγουρα κάτω από 100W, νομίζω ότι κάποιος είχε πει κάπου 60-80W. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:27 μμ από cmaniac 1 2
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 09:18 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:18 μμ Μόλις τώρα, cmaniac είπε Το 12ρι το Ururu κι αυτό σίγουρα κάτω από 100W, νομίζω ότι κάποιος είχε πει κάπου 60-80W. Thanks! Εντάξει, το URURU είναι απλά ...άπαιχτο. Δεν το έβαλα με τα άλλα για να μην το προσβάλλω.
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 09:21 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:21 μμ 4 λεπτά πριν, cmaniac είπε Το 18ρι KMTE ενός γνωστού του Liakjim πέφτει στα 90W. FTFW
cmaniac Δημοσ. Δευτέρα στις 09:24 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:24 μμ 1 λεπτό πριν, liakjim είπε FTFW Α ναι σωστά, εσύ έχεις KMTA 24ρι. Καλά ντάξει, δεν σε είπαμε καμπούρη, KMTE σε είπαμε. Θυμάμαι να το εκθειάζεις και μου κόλλησε ότι ήταν δικό σου. 8 λεπτά πριν, Pan_K είπε Thanks! Εντάξει, το URURU είναι απλά ...άπαιχτο. Δεν το έβαλα με τα άλλα για να μην το προσβάλλω. Τελικά το Edge 160; Έκλεισε; 7 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε Ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες απαντήσεις. Χάχα δεν θα τα πάρω να κάνω μαγκιά...:) έχω ανάγκη για μονιμο έλεγχο υγρασίας...2 φορεσ μέχρι τώρα έχω πάρει το λαμινατε στο χέρι... Αφύγρανση τα κλιματιστικά δεν κάνουν τον χειμώνα, ούτε το Ururu. @MARIOSNURSE Είχες πει ότι κάτι θα κοιτούσες σ'αυτό στο δικό σου; Πας για μικρούς αφυγραντήρες, απ'όσο καταλαβαίνω. 2
AnalysisParalysis Δημοσ. Δευτέρα στις 10:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:37 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cmaniac είπε 7 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε Αφύγρανση τα κλιματιστικά δεν κάνουν τον χειμώνα, ούτε το Ururu. @MARIOSNURSE Είχες πει ότι κάτι θα κοιτούσες σ'αυτό στο δικό σου; Πας για μικρούς αφυγραντήρες, απ'όσο καταλαβαίνω Ας μασ πούνε αυτοί που έχουν για σίγουρα. Το φυλλάδιο λέει αλλά πάντως. Και ένα βίντεο στο you tube που είδα από έναν Αυστραλό. Έχει δύο μοτέρ λέει. Το ένα κάνει αφυγρανση και το άλλο ζεστάνει τον αέρα. Όπως στο αμάξι ένα πράγμα. Έχω τρεις με ζεολιθο αλλά θέλω μια καλύτερη και μόνιμη λύση. Κλιματιστικο σε συνδυασμό με μυχανημα εξαερισμού ανάκτησης θερμοτητας η κάποιο ururu έτσι το σκέφτομαι προς το παρόν. και οι απώλειες μου : Δωμάτιο 1: Spoiler Σαλονι: Spoiler Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:58 μμ από AnalysisParalysis
grinder_ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:49 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:49 μμ Στις 6/2/2025 στις 6:48 ΜΜ, alexdeskas είπε Λοιπόν... μόλις γύρισα από τη δουλειά και θα κάτσω να γράψω ορισμένα tips για τα Midea και φασον τους. Το δικό μου το έχω τρελάνει στα τεστ και πειράγματα και έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα που μερικά ίσως βοηθήσουν κάποιους που θέλουν (και μπορούν) να ασχοληθούν ώστε να καλυτερέψουν όσο γίνεται τη συμπεριφορά του κλιματιστικού τους. Αν θέλετε να αποφύγετε τα πολλά Peak σχεδόν κάθε μισάωρο και ψευδοDefrost η λύση είναι η εξής... Ξεκινάτε τη λειτουργία του κλιματιστικού κανονικά και λίγο πριν το μισάωρο το βάζετε σε Silent mode. Το κλιματιστικό θα κάνει Peak μετά από 8 με 10 ώρες περίπου. Με το κλιματιστικό σε Silent mode έχουμε και πιο στρωτή λειτουργία σε μικρούς χώρους. Όσοι έχετε κλιματιστικό που έχει Gear 50% και 75% και εφόσον έχετε και Home Assistant μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Gear και στη θέρμανση παρόλο που ο κατασκευαστής το δίνει μέσω τηλεχειριστηρίου μόνο για την ψύξη. Έτσι όταν ξεκινάτε το κλιματιστικό δεν τρελαίνεται στα γκάζια και λειτουργεί πιο ήπια προσπαθώντας να πιάσει τη θερμοκρασία στόχου πολύ πιο ομαλά. Θα βάλω σε λίγο και διάγραμμα παράδειγμα με Gear 50%. Θα επεκτείνω στην πρώτη ευκαιρία και τις οδηγίες για ρυθμίσεις μέσω engineering mode για όσα κλιματιστικά λειτουργεί. Επιβεβαιώνω, αφού φτάσει τον στόχο με το silent fan ισορροπεί στα ελάχιστα (~115w εμένα, ενίοτε και στα μέγιστα ~700w) για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Δεν περίμενα ότι με μικρότερη ροή αέρα θα λειτουργεί πιο στρωτά η μονάδα. Να προσθέσω ότι μπορούμε να βάλουμε πρώτα το boost για πιο γρήγορα και μετά να πάμε σε silent. Αναμένουμε να μας αναφέρεις εάν έχεις αλλάξει κάποια ρύθμιση στα parameters του engineering mode. (μήπως γνωρίζεις εάν με το CH16 αναιρεί ότι θέσαμε ή κάνει reset κάτι άλλο?) Thanks.
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 10:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:59 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Τελικά το Edge 160; Έκλεισε; Ίσως πέφτει και πιο χαμηλά. Δεν μπορώ να κοιτάξω πλέον στο ιστορικό του Home Assistant, γιατί αναγκάστηκα να πετάξω δύο πριζάκια tapo110 επειδή έκαναν παλαβά πράγματα και έδειχναν ότι τους κατέβαινε, ένα από αυτά και του Edge. Αύριο θα το τεστάρω μία ακόμα φορά με κλειστή πόρτα για μεγαλύτερο διάστημα και θα δω αν κατεβαίνει κι άλλο. Επίσης, έφαγα σήμερα μία φλασιά την ώρα που συνέτασσα κείμενο καταγγελίας σε επίσημη Αρχή για παραπλάνηση των καταναλωτών με παραπλανητικά χαρακτηριστικά προϊόντων (ναι, έχω πολλά χόμπυ), και μάλλον κατάλαβα πώς λαμβάνουν τα Midea, Inventor και δεν συμμαζεύεται τις πιστοποιήσεις Eurovent: με engineering mode, κάτι σαν το επικό VW Golf diesel (θυμάστε το Dieselgate;). Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:07 μμ από Pan_K 2
MARIOSNURSE Δημοσ. Δευτέρα στις 11:15 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:15 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Α ναι σωστά, εσύ έχεις KMTA 24ρι. Καλά ντάξει, δεν σε είπαμε καμπούρη, KMTE σε είπαμε. Θυμάμαι να το εκθειάζεις και μου κόλλησε ότι ήταν δικό σου. Τελικά το Edge 160; Έκλεισε; Αφύγρανση τα κλιματιστικά δεν κάνουν τον χειμώνα, ούτε το Ururu. @MARIOSNURSE Είχες πει ότι κάτι θα κοιτούσες σ'αυτό στο δικό σου; Πας για μικρούς αφυγραντήρες, απ'όσο καταλαβαίνω. Στη θέρμανση μπορείς να κάνεις ύγρανση μιας και η θέρμανση ρίχνει την υγρασία. Πχ το ξεκινάω με 60- 70% υγρασία και μετά από λίγο είναι στο 40%, όπου και την κρατάει σταθερή. Στην ψύξη μπορείς να κάνεις και αφύγρανση. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:16 μμ από MARIOSNURSE
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 11:36 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:36 μμ 24 minutes ago, Pan_K said: Ίσως πέφτει και πιο χαμηλά. Δεν μπορώ να κοιτάξω πλέον στο ιστορικό του Home Assistant, γιατί αναγκάστηκα να πετάξω δύο πριζάκια tapo110 επειδή έκαναν παλαβά πράγματα και έδειχναν ότι τους κατέβαινε, ένα από αυτά και του Edge. Αύριο θα το τεστάρω μία ακόμα φορά με κλειστή πόρτα για μεγαλύτερο διάστημα και θα δω αν κατεβαίνει κι άλλο. Επίσης, έφαγα σήμερα μία φλασιά την ώρα που συνέτασσα κείμενο καταγγελίας σε επίσημη Αρχή για παραπλάνηση των καταναλωτών με παραπλανητικά χαρακτηριστικά προϊόντων (ναι, έχω πολλά χόμπυ), και μάλλον κατάλαβα πώς λαμβάνουν τα Midea, Inventor και δεν συμμαζεύεται τις πιστοποιήσεις Eurovent: με engineering mode, κάτι σαν το επικό VW Golf diesel (θυμάστε το Dieselgate;). Τρία tapo p110 μου χάλασαν το ένα μετά το άλλο, σταμάτησα να τα εμπιστεύομαι. Για τα μιντέα και σία: Αφού έχουν δυνατότητες καλύτερης λειτουργίας, γιατί να μην τις περάσουν στα τηλεκοντρολ τους, να τα τεκμηριώσουν κιόλας; Δεν εμπιστεύονται πως θα αντέξουν τα χαμηλά watt και την ομαλή λειτουργία; Ή πρόκειται για τεχνητή κατάτμηση της αγοράς; Ο cmaniac πριν λιγο καιρό με ενημέρωσε πως πρακτικα η Carrier και εν μερει και η midea ελέγχουν την Toshiba πχ. Αρκουδίσιοgate. 😂
AnalysisParalysis Δημοσ. Δευτέρα στις 11:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:42 μμ 20 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Στη θέρμανση μπορείς να κάνεις ύγρανση μιας και η θέρμανση ρίχνει την υγρασία. Πχ το ξεκινάω με 60- 70% υγρασία και μετά από λίγο είναι στο 40%, όπου και την κρατάει σταθερή. Στην ψύξη μπορείς να κάνεις και αφύγρανση. 1) με θέρμανση πέφτει η σχετική υγρασία μια και η απόλυτη πάνω κάτω μένει η ίδια 2) με το που φέρνεις κρύο αέρα το χειμώνα από έξω φέρνεις αέρα με χαμηλή απόλυτη υγρασία οπότε η σχετική πέφτει. Ο φρέσκος αέρας δηλαδή βοηθάει. 3) το τρία τώρα είναι αμφισβητούμενο μια και το άκουσα στο you tube αλλά παίζει και αυτό. Να κάνει αφυγρανση οπως το καλοκαίρι και παράλληλα να ζεσταίνει τον αέρα. εμένα με ενδιαφέρει η λειτουργία να φέρνει φρέσκο αέρα όπως το tcl fresh. Αυτό μου αρκεί. 3
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 11:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:48 μμ (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, BigBlack είπε Αφού έχουν δυνατότητες καλύτερης λειτουργίας, γιατί να μην τις περάσουν στα τηλεκοντρολ τους, να τα τεκμηριώσουν κιόλας; Δεν εμπιστεύονται πως θα αντέξουν τα χαμηλά watt και την ομαλή λειτουργία; Νομίζω ότι δεν θα το αντέξουν οι πλακέτες και οι συμπιεστές τους για μεγάλο διάστημα. Εδώ βλέπεις ας πούμε ότι κάνουν τρελές αιχμές στην κατανάλωση μόλις ξεκινήσουν και καμιά φορά πριν σταματήσουν εντελώς, για λόγους λίπανσης. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να δίνουν μεγάλες εγγυήσεις αν λειτουργούσαν πιο χαμηλά. Ίσως στο μέλλον αλλάξει κάτι με την ενσωμάτωση της Toshiba στην Midea. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:56 μμ από Pan_K 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Δευτέρα στις 11:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:58 μμ 14 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε 1) με θέρμανση πέφτει η σχετική υγρασία μια και η απόλυτη πάνω κάτω μένει η ίδια 2) με το που φέρνεις κρύο αέρα το χειμώνα από έξω φέρνεις αέρα με χαμηλή απόλυτη υγρασία οπότε η σχετική πέφτει. Ο φρέσκος αέρας δηλαδή βοηθάει. 3) το τρία τώρα είναι αμφισβητούμενο μια και το άκουσα στο you tube αλλά παίζει και αυτό. Να κάνει αφυγρανση οπως το καλοκαίρι και παράλληλα να ζεσταίνει τον αέρα. εμένα με ενδιαφέρει η λειτουργία να φέρνει φρέσκο αέρα όπως το tcl fresh. Αυτό μου αρκεί. Εγώ παράλληλα έχω ενεργό και τον εξαερισμό στη χαμηλή σκάλα. Και σου λέω ότι το βράδυ στον ύπνο η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο που δεν είχε φρέσκο αέρα, είναι θεαματική. 2
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 11:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:58 μμ Αν θέλει κανείς να του ανέβει το αίμα στο κεφάλι βραδιάτικα, ας μπει στο νημα του Εξοικονομω να δει το συνδυασμό άγνοιας, μπουρδολογίας και διαστρέβλωσης σε σχέση με τα κλιματιστικά, απο -κατα δήλωσή του- μηχανικό. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα