Pan_K Δημοσ. Κυριακή στις 10:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:05 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mdkamael είπε πχ για να μην κανουν ον/οφφ σε εξωτερικη θ°>13 ( οπου κ ασφαλιζουν )θελει μια θερμοκρασια ζητησης 25-26 Πιστεύω ότι το να κάνει on/off δεν είναι απαραίτητα κακό σε κάποια μηχανήματα. Ας πούμε έχεις παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα σε ότι αφορά την θερμική άνεση στον χώρο σου; Κάνει έντονες αυξομειώσεις η θερμοκρασία ή αυξάνει η κατανάλωση; Επίσης (ακραία πρόταση) αν σε απασχολεί τόσο πολύ το θέμα και σου αρέσουν οι πειραματισμοί, γιατί να μην επεκτείνεις τον αισθητήρα θερμοκρασίας της εξωτερικής μονάδας ώστε να τον τοποθετείς κατά το δοκούν πχ εκεί που δεν χτυπάει ο ήλιος την μέρα ή.... μπροστά στον ανεμιστήρα της εξωτερικής που φυσάει παγωμένος αέρας; 50 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε Αν εννοείς πετροβαμβακα η φελιζολ (dow κτλ) όχι δυστυχώς δεν έχει. Τουβλο 25 πόντους και σοβα από τις δύο πλευρές. Αυτό μόνο. Οπότε μεταξύ daikin και toshiba πιο θα είναι πιο αθόρυβο και θα έχει λιγότερο κραδασμούς? Πιο ενδυκνειται για την περίπτωση πιο πολύ? Και φυσικά να μην προκαλέσει προβλήματα στο τοίχο από το πολύ βάρος. Μήπως η εγκατάσταση με ντίζες εξαλείφει εντελώς το θέμα των κραδασμών και συντονισμών; Οι πιο έμπειροι ας γνωματεύσουν. Επεξ/σία Κυριακή στις 10:06 μμ από Pan_K 1
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 10:10 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:10 μμ (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, liakjim είπε Βαρβατο ως προς τι; Βάρος, ψυκτικό (σε σχέση με Yukai, KNCA, KMCG) 11 λεπτά πριν, Pan_K είπε Μήπως η εγκατάσταση με ντίζες εξαλείφει εντελώς το θέμα των κραδασμών και συντονισμών; Οι πιο έμπειροι ας γνωματεύσουν. Δεν είναι η καλύτερη ιδέα να κρεμάσεις ένα πράγμα 50+ κιλών στον τοίχο. Για να μειώσεις τους κραδασμούς μπορείς να βάλεις τα αντικραδασμικά που είχε δείξει ο klaus, με τα ελατήρια, ή τα αντίστοιχα με το λάστιχο, αλλά θέλουν ανανέωση στην 5ετία. Επεξ/σία Κυριακή στις 10:13 μμ από cmaniac
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 10:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:36 μμ 26 λεπτά πριν, cmaniac είπε Βάρος, ψυκτικό (σε σχέση με Yukai, KNCA, KMCG) Πιστεύεις ότι το βάρος παίζει ρόλο;
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 10:41 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:41 μμ Μόλις τώρα, liakjim είπε Πιστεύεις ότι το βάρος παίζει ρόλο; Το χω ξαναγράψει, πολύ χοντρικά ναι. Θα μπορούσε να δείχνει πόσο χαλκό έχει στο στοιχείο, ή και γενικά πόσο μέταλλο έχει η εξωτερική, αντί πλαστικού. Δεν είναι επιστημονική μέθοδος, αλλά χωρίς να το ανοίξει κανένας, δεν έχουμε και πολλούς τρόπους. Είδες το midea του klaus, είναι ένα τσίγκινο πράγμα από μέσα, με μονό στοιχείο κλπ.
mdkamael Δημοσ. Κυριακή στις 11:40 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:40 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Πιστεύω ότι το να κάνει on/off δεν είναι απαραίτητα κακό σε κάποια μηχανήματα. Ας πούμε έχεις παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα σε ότι αφορά την θερμική άνεση στον χώρο σου; Κάνει έντονες αυξομειώσεις η θερμοκρασία ή αυξάνει η κατανάλωση; Επίσης (ακραία πρόταση) αν σε απασχολεί τόσο πολύ το θέμα και σου αρέσουν οι πειραματισμοί, γιατί να μην επεκτείνεις τον αισθητήρα θερμοκρασίας της εξωτερικής μονάδας ώστε να τον τοποθετείς κατά το δοκούν πχ εκεί που δεν χτυπάει ο ήλιος την μέρα ή.... μπροστά στον ανεμιστήρα της εξωτερικής που φυσάει παγωμένος Ειμαι spoiled και θελω ανεση με τον λιγοτερο κοπο, ειδικα διαβαζοντας διαφορα εδω μεσα... αθορυβα δεν τα λες τα μικρα srk μιας κ ειναι παλια, κ απο την αλλη να κανεις διαφορες ταρζανιες ανεβαζοντας ζητηση 25 26, οταν εξω εχει 13 κ ανω, λογω σκαλοπατιου, δεν το λες και υπερτατη ανεση στον χωρο. Σιγουρα για να ειναι προγραμματισμενα τα ον/οφφ στα πλαισια λειτουργιας του μηχανηματος δεν ειναι απαραιτητα κακο, αλλα σε συνδιασμο με ανυπαρκτη μονωση ειναι κακο διδυμο. Κατα προτιμηση θα ηθελα ενα μηχανημα να ισσοροπουσε με ζητηση 20 21 22 διχως on/off πχ εκει στους 13 14 βαθμους εξωτερικα. Ποσο μαλλον στους 20 το βραδυ and call it a day ( or night in that matter ) - μιλωντας παντα για ΥΔ. Κοιτα που τελικα μερικες φορες καποια 9αρια ειναι overkill για ΥΔ.... Επεξ/σία Κυριακή στις 11:41 μμ από mdkamael
AnalysisParalysis Δημοσ. Δευτέρα στις 11:16 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:16 πμ (επεξεργασμένο) Στις 16/2/2025 στις 8:05 ΜΜ, Pan_K είπε Μήπως η εγκατάσταση με ντίζες εξαλείφει εντελώς το θέμα των κραδασμών και συντονισμών; Οι πιο έμπειροι ας γνωματεύσουν. Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τα υλικά που χρειάζονται και να τα έχω έτοιμα για τοποθέτηση. Αν έχετε να προτείνετε συγκεκριμένα υλικά για βέλτιστη τοποθέτηση θα ήμουν ευγνώμων. Στις 16/2/2025 στις 8:10 ΜΜ, cmaniac είπε Δεν είναι η καλύτερη ιδέα να κρεμάσεις ένα πράγμα 50+ κιλών στον τοίχο. Για να μειώσεις τους κραδασμούς μπορείς να βάλεις τα αντικραδασμικά που είχε δείξει ο klaus, με τα ελατήρια, ή τα αντίστοιχα με το λάστιχο, αλλά θέλουν ανανέωση στην 5ετία. Επεξ/σία πριν από Αυτό φοβάμαι και εγώ αν είναι 2 ururu μιλάμε για 110 κιλά. Δύο από edge ίσως 70 κιλά? Το τουβλο μου είναι 25 πόντους μονοκόμματο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φερουσα τοίχοποια (δηλαδή να γίνει ένα σπίτι από τούβλα). Πάλι όμως είναι πολλά κιλά για ένα τοίχο. Ακριβώς στο τελείωμα του τοίχου, στο πάτωμα του δωματίου έχω ένα σκεπακι από έξω το οποίο ομωσ ενώ στηρίζεται σε δυνατή πλάκα μπετον παρολαυτα είναι σκεπακι με κεραμίδια και δεν ξέρω αν μπορώ να το εκμεταλλευτώ με κάποια πατέντα ώστε τα κλιματιστικά να στηρίζονται και/η εκεί. Spoiler Επεξ/σία Τρίτη στις 10:13 μμ από AnalysisParalysis
varade Δημοσ. Δευτέρα στις 11:23 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:23 πμ ψαχνω καλες βασεις αλουμινενιες για την εξωτερικη μοναδα. Δεν θελω παλι σιδερενιες να σκουριασουν. Καμια ιδεα?
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 12:26 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:26 μμ 1 hour ago, AnalysisParalysis said: Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τα υλικά που χρειάζονται και να τα έχω έτοιμα για τοποθέτηση. Αν έχετε να προτείνετε συγκεκριμένα υλικά για βέλτιστη τοποθέτηση θα ήμουν ευγνώμων. Αυτό φοβάμαι και εγώ αν είναι 2 ururu μιλάμε για 110 κιλά. Δύο από edge ίσως 70 κιλά? Το τουβλο μου είναι 25 πόντους μονοκόμματο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φερουσα τοίχοποια (δηλαδή να γίνει ένα σπίτι από τούβλα). Πάλι όμως είναι πολλά κιλά για ένα τοίχο. Ακριβώς στο τελείωμα του τοίχου, στο πάτωμα του δωματίου έχω ένα σκεπακι από έξω το οποίο ομωσ ενώ στηρίζεται σε δυνατή πλάκα μπετον παρολαυτα είναι σκεπακι με κεραμίδια και δεν ξέρω αν μπορώ να το εκμεταλλευτώ με κάποια πατέντα ώστε τα κλιματιστικά να στηρίζονται και/η εκεί. Hide contents Έχω κρεμάσει μονάδα από 18άρι inventor σε τοίχο από τσιμεντόλιθους, η 25ποντη τουβλίνα με σωστή στήριξη* αντέχει πολύ περισσότερο, ιδίως με καλά αντικραδασμικά δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. * Τρύπημα με διαδοχικά αυξανόμενο μέγεθος τρυπανιού μέχρι να φτάσεις στην επιθυμητή διάμετρο, χωρίς κρούση αν γίνεται. Καλό, πλήρες ξεσκόνισμα της τρύπας και χρήση πολύ ποιοτικού βύσματος, πχ της Fischer. Καλής ποιότητας στριφώνι. 1
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 01:11 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:11 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε Δύο από edge ίσως 70 κιλά? Εγώ το Edge 10k το έχω με ντίζες, γιατί ο τοίχος έχει από πίσω την κάσα του ρολού της μπαλκονόπορτας και είναι εντελώς κούφιος από μέσα, οπότε οι συντονισμοί ήταν αναπόφευκτοι αν το στήριζα στον τοίχο με παραδοσιακές βάσεις. Spoiler 13 ώρες πριν, mdkamael είπε Eιμαι spoiled και θελω ανεση με τον λιγοτερο κοπο, ειδικα διαβαζοντας διαφορα εδω μεσα... Δες τι κάνει το Edge 10K σε χώρο 13τμ (κλειστή η πόρτα) με εξωτερική γύρω στους 17 και ζήτηση 20 με ανεμιστήρα στο Auto. Τι συμπεραίνεις; Spoiler Spoiler Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:19 μμ από Pan_K 1 1
cmaniac Δημοσ. Δευτέρα στις 01:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:22 μμ 2 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τα υλικά που χρειάζονται και να τα έχω έτοιμα για τοποθέτηση. Αν έχετε να προτείνετε συγκεκριμένα υλικά για βέλτιστη τοποθέτηση θα ήμουν ευγνώμων. Αυτό φοβάμαι και εγώ αν είναι 2 ururu μιλάμε για 110 κιλά. Δύο από edge ίσως 70 κιλά? Το τουβλο μου είναι 25 πόντους μονοκόμματο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φερουσα τοίχοποια (δηλαδή να γίνει ένα σπίτι από τούβλα). Πάλι όμως είναι πολλά κιλά για ένα τοίχο. Ακριβώς στο τελείωμα του τοίχου, στο πάτωμα του δωματίου έχω ένα σκεπακι από έξω το οποίο ομωσ ενώ στηρίζεται σε δυνατή πλάκα μπετον παρολαυτα είναι σκεπακι με κεραμίδια και δεν ξέρω αν μπορώ να το εκμεταλλευτώ με κάποια πατέντα ώστε τα κλιματιστικά να στηρίζονται και/η εκεί. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αν έχεις την άνεση να πάρεις δύο Ururu μην κοιτάς αλλού μόνο και μόνο γιατί δεν έχεις καταλήξει για την στήριξη. Γνώμη μου, μίλα με τον μηχανικό σου, να σου πει αν ο τοίχος είναι ικανός να στηρίξει τα φορτία, ή αν θα πρέπει να τα πας στην οροφή/κάπου αλλού, και παρ'τα ururu να μας τα τρίψεις στη μούρη. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο έτσι κι αλλιώς, πουθενά. Εάν δεν έχεις σκοπό να μείνεις εκεί και το έχεις για εξοχικό, ίσως το ururu δεν θα βγάλει τα λεφτά του, και το λέω εγώ που είμαι υπέρ των "μια κι έξω" λύσεων. 1 1
dimostr Δημοσ. Δευτέρα στις 01:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:27 μμ 2 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε Είμαι διατεθειμένος να αγοράσω τα υλικά που χρειάζονται και να τα έχω έτοιμα για τοποθέτηση. Αν έχετε να προτείνετε συγκεκριμένα υλικά για βέλτιστη τοποθέτηση θα ήμουν ευγνώμων. Αυτό φοβάμαι και εγώ αν είναι 2 ururu μιλάμε για 110 κιλά. Δύο από edge ίσως 70 κιλά? Το τουβλο μου είναι 25 πόντους μονοκόμματο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φερουσα τοίχοποια (δηλαδή να γίνει ένα σπίτι από τούβλα). Πάλι όμως είναι πολλά κιλά για ένα τοίχο. Ακριβώς στο τελείωμα του τοίχου, στο πάτωμα του δωματίου έχω ένα σκεπακι από έξω το οποίο ομωσ ενώ στηρίζεται σε δυνατή πλάκα μπετον παρολαυτα είναι σκεπακι με κεραμίδια και δεν ξέρω αν μπορώ να το εκμεταλλευτώ με κάποια πατέντα ώστε τα κλιματιστικά να στηρίζονται και/η εκεί. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Γιατί δε τα βάζεις κάτω είπαμε ;
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 01:54 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:54 μμ 2 hours ago, varade said: ψαχνω καλες βασεις αλουμινενιες για την εξωτερικη μοναδα. Δεν θελω παλι σιδερενιες να σκουριασουν. Καμια ιδεα? Δεν ξέρω για αλουμινίου πάντως χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια γαλβανισμένες βάσεις (θερμό γαλβάνισμα, όχι ψυχρό) χωρίς βαφή και δεν έχουν σκουριάσει παρόλο που είναι εντελώς εκτεθειμένες στο νοτιά και σε βροχόνερα που γλύφουν τον τοίχο. Τα κλιματιστικά φαίνονται πιό παλιά από τις βάσεις τους.
AnalysisParalysis Δημοσ. Δευτέρα στις 03:00 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:00 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, cmaniac είπε 4 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε Επέκταση Αν έχεις την άνεση να πάρεις δύο Ururu μην κοιτάς αλλού μόνο και μόνο γιατί δεν έχεις καταλήξει για την στήριξη. Γνώμη μου, μίλα με τον μηχανικό σου, να σου πει αν ο τοίχος είναι ικανός να στηρίξει τα φορτία, ή αν θα πρέπει να τα πας στην οροφή/κάπου αλλού, και παρ'τα ururu να μας τα τρίψεις στη μούρη. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο έτσι κι αλλιώς, πουθενά. Εάν δεν έχεις σκοπό να μείνεις εκεί και το έχεις για εξοχικό, ίσως το ururu δεν θα βγάλει τα λεφτά του, και το λέω εγώ που είμαι υπέρ των "μια κι έξω" λύσεων. Ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες απαντήσεις. Χάχα δεν θα τα πάρω να κάνω μαγκιά...:) έχω ανάγκη για μονιμο έλεγχο υγρασίας...2 φορεσ μέχρι τώρα έχω πάρει το λαμινατε στο χέρι... Η σκέψη ξεκίνησε με TCL fresh να φέρνω φρέσκο αέρα. Απορρίφθηκε άμεσα από τα συμπεράσματα του φόρουμ για θέρμανση. Σκέφτομαι να βάλω μηχανήματα για εξαερισμό με ανακτηση θερμοτητας πάνω κάτω αλλά δεν ξερω ποιος ειδικός τα περνάει αυτά? Στο υπόγειο είναι όλο μπετο δεν θέλω να τρύπησω 70 πόντους τρύπα για κληματιστικο και 160φ για εξαερισμό. Άρα η μόνη λύση που βλέπω είναι μια τρύπα 70αρα και ururu. Ο συνδυασμός τησ τιμής των δύο μηχανημάτων κάνει πιο λογική την τιμή του ururu που τι βρισκω και εγω πολυ υψηλή. 2 ώρες πριν, dimostr είπε Γιατί δε τα βάζεις κάτω είπαμε ; Προσ τον παρόν δεν μπορώ δεν έχω τελειώσει τον περιβαλοντα χώρο. Είναι κάτω χώμα ακόμα. Δεν ξέρω για τα κλιματιστικά στα δωμάτια πάνω αν βολευει έτσι και αλλιώς (καλώδια να κάνουν ζικ ζαγκ τρύπες σε μπετά από σκεπακι κάτω κτλ) αν μπορώ να τα βάλω τώρα πάνω στα δωμάτια θα κάνουμε Πάσχα μέσα αλλιώς πάμε του χρόνου γιατί καλοκαίρι αδύνατον να βρω ψυκτικό και πως να δοκιμάσω την θέρμανση καλοκαιρι? Και κατι άλλο κάποιος εδω μέσα είχε πει παλια σε εξοχικό που πάμε λίγες μερεσ το χρόνο γίνεται να υπερδιαστολογησουμε? Δηλαδή 18 για δωμάτια με ανοικτές πόρτες για να ζεσταίνεται και μπάνιο και υπάρχει και εσωτερική σκαλα ? Ψηλοτάβανα, θα βάλω απώλειες μετά. Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:46 μμ από AnalysisParalysis
mdkamael Δημοσ. Δευτέρα στις 08:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:07 μμ 6 ώρες πριν, Pan_K είπε Εγώ το Edge 10k το έχω με ντίζες, γιατί ο τοίχος έχει από πίσω την κάσα του ρολού της μπαλκονόπορτας και είναι εντελώς κούφιος από μέσα, οπότε οι συντονισμοί ήταν αναπόφευκτοι αν το στήριζα στον τοίχο με παραδοσιακές βάσεις. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Δες τι κάνει το Edge 10K σε χώρο 13τμ (κλειστή η πόρτα) με εξωτερική γύρω στους 17 και ζήτηση 20 με ανεμιστήρα στο Auto. Τι συμπεραίνεις; ... οτι χρειαζομαστε μαλλον ενα καλο 5αρι για χωρους ως 15τ.μ.... οπως αυτο https://climamarket.com/products/daikin-stylish-dual-split-5000-5000-btu-air-conditioner-a-wifi-outdoor-unit-4-0-kw-6
mkeph Δημοσ. Δευτέρα στις 09:00 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:00 μμ Στις 15/2/2025 στις 8:09 ΜΜ, BigBlack είπε Δες αυτό: https://www.skroutz.gr/s/7173721/Superior-Electronics-AirCo-Plus-4000-Universal-Tilecheiristirio-gia-Klimatistiko.html Ευχαριστω... Εχω τo τηλεχειριστήριο του Mitsuco, αλλά προσπαθώ να το βάλω και σε μία smart home συσκευή μέσω κινητού κι εκεί μέσα δεν έχει το Mitsuco ως επιλογή, προφανώς λόγω παλαιότητας. Εννοείται το έψαξα στο google. Λόγω συγγένειας ονόματος και Ιαπωνίας σκέφτηκα για Mitsubishi αλλά από τις 94 επιλογές που είχε καμμιά δεν δούλεψε; Μήπως ξέρει κάποιος παλιός εγκαταστάτης με ποιά μάρκα ήταν συμβατό, σε ποιό εργοστασιο φτιαχνοταν να μην ψάχνω στα τυφλά; Δυστυχώς η εφαρμογή δεν έχει εκμάθηση, από το υπάρχον όπως πολλά universal.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα