Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Λοιπον.... question. Σ αυτους που λειτουργουν 9αρι κλιματιστικο σε ΥΔ 9-10τ.μ. κατα προτιμηση toshiba, daikin  ( εξαιρειται ο μαριος με το ururu, sorry mate! ). Πορτα ανοιχτη ή κλειστη, ωστε να ινβερταρει χαμηλα διατηρωντας θερμοκρασια?! Σε 24ωρη ζητηση 20-21° σας κανει ον/οφφ?! Μαζευω feedback γιατι με εχουν τρελανει τα μικρα srk αρκουδακια με τον προγραμματισμο τους κ τα υψηλα ελαχιστα watts πριν κανουν οφφ (340w). Σκεφτειτε οτι τωρα τα εχω ζητηση 26 ωστε να αραιωσουν τα ον/οφφ μεχρι να κατεβει στους 11 βαθμους η εξωτερικη :-P... ναι οκ home assistant ειναι μια λυση αλλα εχουμε δρομο μεχρι εκει...

12τμ δωμάτιο με ftx25d, το δουλεύω με ζητούμενη 20°C, ανοιχτή πόρτα αλλά όλα τα κλιματιστικά των υπολοίπων χώρων ανοιχτά. Το δουλεύω περιστασιακά και όχι μόνιμα 24/7 αφού το σπίτι ακόμα και στα μεγάλα κρύα δεν πέφτει κάτω απο 18°C.

Έχω μετρητή tuya στον πίνακα που υποτίθεται οτι δίνει την ενεργή ισχύ, δεν έχω το wifi module ούτε μπορώ να διασταυρώσω κάπως διαφορετικά, φαίνεται να πιάνει θερμοκρασία και να συντηρεί τον χώρο χαμηλά, με κατανάλωση 180-200w/hr.

Όσο έχω παρακολουθήσει την εφαρμογή, δεν φαίνεται να κάνει off, δυστυχώς δεν έχω δυνατότητα να πάρω διαγράμματα κατανάλωσης όπως τα δικά σας...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Specs

αυτό το excel το είχα δει παλιότερα, αλλά δεν βλέπω να είναι πλέον διαθέσιμο, το έχεις πουθενά;

Edit: Το βρήκα, ή, μάλλον βρήκα κάτι παρόμοιο: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7Y_H_xMZi6n3H3t4XowOVJZsqkrpHBpwOpKq0LRnOQ/edit?gid=298442205#gid=298442205

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Δεν μπορεί να απαντηθεί έτσι όπως το θέτεις , για να πάρεις μια απάντηση πρέπει να ξέρεις τις απώλειες του χώρου και για τι εξωτερική μιλάμε 

Βασικα 4 πράγματα έχουν σημασία για το πως θα λειτουργήσει ένα κλιματιστικό , απώλειες χώρου  , θερμοκρασία στόχος  , εξωτερική θερμοκρασία και προγραμματισμός κλιματιστικού 

ισχυει ηταν λιγες οι ερωτησεις για περισσοτερη ινφο. Απλα εχω κ εγω την απορια πως λειτουργουν μηχανηματα που ειναι προγραμμτισμενα να κατεβαινουν πιο χαμηλα απο τ δικο μου, οπως πχ ενα 9αρι perfera ή ενα 10αρι toshiba που βλεπουμε εδω μεσα, ωστε να εχω μια αδρη εικονα. Πχ αν κανεις μ λεγε πως μενει Αθηνα με μονωση κ το δικο του 9αρι ινβερταρει χαμηλα διχως ον/οφφ ή το πολυ 2 3 φορες μεσα στην ημερα, τοτε εχω και μια πρωτη εικονα για μενα που ειμαι Γιαννενα σε αμονωτο τσαρδι... διχως να σημαινει οτι και σ μενα απαραιτητα θα εχει ακριβως την ιδια συμπεριφορα. Τα παμε εξαλλου, πανομοιοτυπη συμπεριφορα μην περιμενουμε απο ιδια μηχανηματα σε διαφορετικα σπιτια και χωρους. 

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Έτσι φαίνεται. Ανάλογα και τι ζητάει κανείς και την περίπτωση. 

Να επισημανθουν τα ντιφροστ.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, mdkamael είπε

απλα εχω κ εγω την απορια πως λειτουργουν μηχανηματα που ειναι προγραμμτισμενα να κατεβαινουν πιο χαμηλα απο τ δικο μου, οπως πχ ενα 9αρι perfera ή ενα 10αρι toshiba που βλεπουμε εδω μεσα, ωστε να εχω μια αδρη εικονα. Πχ αν κανεις μ λεγε πως μενει Αθηνα με μονωση κ το δικο του 9αρι ινβερταρει χαμηλα διχως ον/οφφ ή το πολυ 2 3 φορες μεσα στην ημερα, τοτε εχω και μια πρωτη εικονα

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θέλεις να δεις. Μπορούν να κατέβουν πιο χαμηλά τα δικά σου και δεν το κάνουν επειδή είναι μικρές οι απώλειες λόγω μικρών δωματίων; Εν πάσει περιπτώσει, αύριο που θα πάω δουλειά θα κλείσω το πρωί για λίγες ώρες τον χώρο αναμονής, που έχω την δυνατότητα να το κάνω και θα βάλω το Toshiba Edge 10k να δουλέψει. Στην θέση σου πάντως θα άφηνα ανοιχτή την πόρτα του διαδρόμου και του μπάνιου που πιθανά επικοινωνεί με τον διάδρομο, ώστε να ζεσταίνονται από τα μικρά μηχανήματα αυτοί οι χώροι και να μειώνεται έτσι η κατανάλωση του μεγάλου που έχεις στο σαλόνι, το οποίο έχει ισχύ που ανταποκρίνεται στα τετραγωνικά που το έβαλες.

Δημοσ.

Καλησπέρα και από μένα σε ένα από τα καλύτερα φόρουμ που έχουν δημιουργηθεί. 

Έχω πάρει πολλές γνώσεις από όλους σας και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για αυτό. 

Έχω ακόμα πολλές απορίες και πολλά να ρωτήσω αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω με αυτές τις ερωτήσεις πρωταρχικά. 

Ενδιαφέρομαι να βάλω κλιματιστικά σε εξοχικό για θέρμανση μιας και δεν υπάρχει κανένα σύστημα θέρμανσης αυτην την στιγμή. 

Θα βάλω μάλλον  ένα toshiba edge 24 για σαλονουζινα και είμαι μεταξύ toshiba edge η daikin perfera (ίσως και ururu) για υπνοδωμάτια πάνω (13 αρια) .  

Έχω πρόβλημα με την τοποθέτηση όμως.

1) γίνεται να βάλω δύο μονάδες κρεμασμένες σε εξωτερικό τοίχο (κρεβατοκαμερα τοιχο πίσω από κρεβάτι) η μία διπλα στην άλλη από άποψη κραδασμών και ησυχίας ? Αν ναι ποια είναι η καλύτερη λύση από τα μοντέλα που ανέφερα απο άποψη ησυχιας δεδομενου αυτης τη τοποθέτησης? Θα μπορούσαν να μπουν και τα βαριά ururu για παράδειγμα? 

2) η μία μονάδα θα βγαίνει κατευθείαν από μέσα στην κρεβατοκαμαρα πάνω από το κρεβάτι η άλλη όμως θα πρέπει να ταξιδέψουν οι σωλήνες κάποια μέτρα (3 με 4 μέτρα) μέσα στην κρεβατοκαμαρα και να περάσουν οι σωλήνες από ενα εσωτερικό τοίχο της κρεβάτοκαμαρας σε εσωτερικό τοίχο του παιδικού δωματίου οπου εκει θα ακουμπησει η εσωτερική μονάδα. Είναι εφικτή λύση αυτή? Θέλω να αποφύγω multisplit γιατί εσείς λέτε ότι δεν το προτείνετε αν και δεν είμαι απόλυτα αρνητικός στην ιδέα. 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Έτσι μπακαλιστικα, για ένα τυπικό υπνοδωμάτιο στην Αθήνα χωρίς μονώσεις, με απόλυτη προτεραιότητα την οικονομία στην θέρμανση, τι προτείνεται?

Η επιλογή ανάμεσα στα τρία, yukai, sensira, fuji aseh. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Το KG είναι πιο βαρβάτο μηχάνημα, τοποθετείται ανάμεσα σε Edge και Perfera (πιο κοντά στο Edge).

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mdkamael είπε

ισχυει ηταν λιγες οι ερωτησεις για περισσοτερη ινφο. Απλα εχω κ εγω την απορια πως λειτουργουν μηχανηματα που ειναι προγραμμτισμενα να κατεβαινουν πιο χαμηλα απο τ δικο μου, οπως πχ ενα 9αρι perfera ή ενα 10αρι toshiba που βλεπουμε εδω μεσα, ωστε να εχω μια αδρη εικονα. Πχ αν κανεις μ λεγε πως μενει Αθηνα με μονωση κ το δικο του 9αρι ινβερταρει χαμηλα διχως ον/οφφ ή το πολυ 2 3 φορες μεσα στην ημερα, τοτε εχω και μια πρωτη εικονα για μενα που ειμαι Γιαννενα σε αμονωτο τσαρδι... διχως να σημαινει οτι και σ μενα απαραιτητα θα εχει ακριβως την ιδια συμπεριφορα. Τα παμε εξαλλου, πανομοιοτυπη συμπεριφορα μην περιμενουμε απο ιδια μηχανηματα σε διαφορετικα σπιτια και χωρους. 

Τα μηχανήματα που δεν έχουν την συμπεριφορά αυτών που έχουν το σκαλοπάτι των 12 βαθμών κατεβαίνουν όσο χαμηλά το επιτρέπει ο σχεδιασμός τους , πχ το Shorai εμένα που είναι 18αρι παίζει και στα 130 watt τοsensira  το 9 αρι παίζει μέχρι και στα 160 watt , όμως το Toshiba μου όταν θα σβήσει θα κάνει τουλάχιστον πάνω από μισή ώρα να ξαναπάρει ( βάσει μονώσεων , εξωτερικης , ζητησης ) εκτός των περιπτώσεων που όλα τα κλιματιστικά μπαίνουν σε μια λουμπα ιδιορυθμη που όμως δε κρατάει πολύ ώρα , από την άλλη το daikin πριν αλλάξω πλακέτα έκανε ον οφφ ανα τρίλεπτο , τώρα όταν μπαίνει σε ον οφφ το κάνει ανα δεκάλεπτο τέταρτο 

Γενικη παρατήρηση , όποιος θέλει κλιματιστικό για θέρμανση και η περιοχή που μένει έχει μεσες θερμοκρασίες την πλειοψηφία του χειμώνα καλό θα είναι να αποφύγει τα κλιματιστικά που στο φορτίο σχεδιασμού τους έχουν μεγαλύτερο νούμερο στη θερμή ζώνη από αυτό που έχουν στη μέση ζώνη 

29 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε

1) γίνεται να βάλω δύο μονάδες κρεμασμένες σε εξωτερικό τοίχο (κρεβατοκαμερα τοιχο πίσω από κρεβάτι) η μία διπλα στην άλλη από άποψη κραδασμών και ησυχίας ? Αν ναι ποια είναι η καλύτερη λύση από τα μοντέλα που ανέφερα απο άποψη ησυχιας δεδομενου αυτης τη τοποθέτησης?

Εαν γίνει σωστή εγκατάσταση και υπάρχει και μια στοιχειώδη μόνωση στο τοίχο δεν υπάρχει θέμα 

30 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε

2) η μία μονάδα θα βγαίνει κατευθείαν από μέσα στην κρεβατοκαμαρα πάνω από το κρεβάτι η άλλη όμως θα πρέπει να ταξιδέψουν οι σωλήνες κάποια μέτρα (3 με 4 μέτρα) μέσα στην κρεβατοκαμαρα και να περάσουν οι σωλήνες από ενα εσωτερικό τοίχο της κρεβάτοκαμαρας σε εσωτερικό τοίχο του παιδικού δωματίου οπου εκει θα ακουμπησει η εσωτερική μονάδα. Είναι εφικτή λύση αυτή?

Ο περιορισμός στα μέτρα είναι  2-3 μέτρα ελάχιστη απόσταση και 10-15 μακρύτερη ανάλογα τα μοντέλα των κλιματιστικών 

32 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε

Θέλω να αποφύγω multisplit γιατί εσείς λέτε ότι δεν το προτείνετε αν και δεν είμαι απόλυτα αρνητικός στην ιδέα. 

Τα multi έχουν το μειονέκτημα ότι εάν αποτύχει η εξωτερική μονάδα δεν έχεις κλιματισμό πουθενά 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι θέλεις να δεις. Μπορούν να κατέβουν πιο χαμηλά τα δικά σου και δεν το κάνουν επειδή είναι μικρές οι απώλειες λόγω μικρών δωματίων; Εν πάσει περιπτώσει, αύριο που θα πάω δουλειά θα κλείσω το πρωί για λίγες ώρες τον χώρο αναμονής, που έχω την δυνατότητα να το κάνω και θα βάλω το Toshiba Edge 10k να δουλέψει. Στην θέση σου πάντως θα άφηνα ανοιχτή την πόρτα του διαδρόμου και του μπάνιου που πιθανά επικοινωνεί με τον διάδρομο, ώστε να ζεσταίνονται από τα μικρά μηχανήματα αυτοί οι χώροι και να μειώνεται έτσι η κατανάλωση του μεγάλου που έχεις στο σαλόνι, το οποίο έχει ισχύ που ανταποκρίνεται στα τετραγωνικά που το έβαλες.

Χαχα ολα τα εχω κανει... και εχω απομονωσει σαλονοκουζινα απο το υπολοιπο σπιτι μεσω πορτας, και πορτες στα ΥΔ ορθανοιχτες ωστσ να επικοινωνουν με χωλ κ μπανιο... απλα εχω την ιδιορρυθμια του σκαλοπατιου λογω MHI στον προγραμματισμο 😛 βρηκα workaround σ αυτο, αλλα οι θερμοκρασιες ζητησης ειναι αυξημενες - πχ για να μην κανουν ον/οφφ σε εξωτερικη θ°>13  ( οπου κ ασφαλιζουν )θελει μια θερμοκρασια ζητησης 25-26 ( το ιδιο παρεπιπτοντως και το srk80, βγαζοντας το απο το 3d auto κ με τις περσιδες καρφωμενες προς τα κατω ). Κατ εμε πολυς μπελας να το κανεις manually ( γι αυτο και η χρυση λυση σε μια τετοια περιπτωση σαφως ειναι το ΗΑ )... απλα ηθελα να δω πως τα βιωνουν οι υπολοιποι τα 9αρια τους σε σετινγκ ΥΔ, μιας και δεν εχω προσωπικα εμπειρια απο αλλα μηχανηματα, περαν των srk. Just curious. That's all :-)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AnalysisParalysis είπε

Καλησπέρα και από μένα σε ένα από τα καλύτερα φόρουμ που έχουν δημιουργηθεί. 

Έχω πάρει πολλές γνώσεις από όλους σας και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για αυτό. 

Έχω ακόμα πολλές απορίες και πολλά να ρωτήσω αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω με αυτές τις ερωτήσεις πρωταρχικά. 

Ενδιαφέρομαι να βάλω κλιματιστικά σε εξοχικό για θέρμανση μιας και δεν υπάρχει κανένα σύστημα θέρμανσης αυτην την στιγμή. 

Θα βάλω μάλλον  ένα toshiba edge 24 για σαλονουζινα και είμαι μεταξύ toshiba edge η daikin perfera (ίσως και ururu) για υπνοδωμάτια πάνω (13 αρια) .  

Έχω πρόβλημα με την τοποθέτηση όμως.

1) γίνεται να βάλω δύο μονάδες κρεμασμένες σε εξωτερικό τοίχο (κρεβατοκαμερα τοιχο πίσω από κρεβάτι) η μία διπλα στην άλλη από άποψη κραδασμών και ησυχίας ? Αν ναι ποια είναι η καλύτερη λύση από τα μοντέλα που ανέφερα απο άποψη ησυχιας δεδομενου αυτης τη τοποθέτησης? Θα μπορούσαν να μπουν και τα βαριά ururu για παράδειγμα? 

2) η μία μονάδα θα βγαίνει κατευθείαν από μέσα στην κρεβατοκαμαρα πάνω από το κρεβάτι η άλλη όμως θα πρέπει να ταξιδέψουν οι σωλήνες κάποια μέτρα (3 με 4 μέτρα) μέσα στην κρεβατοκαμαρα και να περάσουν οι σωλήνες από ενα εσωτερικό τοίχο της κρεβάτοκαμαρας σε εσωτερικό τοίχο του παιδικού δωματίου οπου εκει θα ακουμπησει η εσωτερική μονάδα. Είναι εφικτή λύση αυτή? Θέλω να αποφύγω multisplit γιατί εσείς λέτε ότι δεν το προτείνετε αν και δεν είμαι απόλυτα αρνητικός στην ιδέα. 

Ευχαριστώ.

Για το Ururu μπορώ να σου πω ότι αν δεν υπάρχει ΑΠΌΛΥΤΗ ησυχία έξω, δεν το ακούς.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Εαν γίνει σωστή εγκατάσταση και υπάρχει και μια στοιχειώδη μόνωση στο τοίχο δεν υπάρχει θέμα 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.  

Αν εννοείς πετροβαμβακα η φελιζολ (dow κτλ) όχι δυστυχώς δεν έχει. Τουβλο 25 πόντους και σοβα από τις δύο πλευρές. Αυτό μόνο. Οπότε μεταξύ daikin και toshiba πιο θα είναι πιο αθόρυβο και θα έχει λιγότερο κραδασμούς? Πιο ενδυκνειται για την περίπτωση πιο πολύ? Και φυσικά να μην προκαλέσει προβλήματα στο τοίχο από το πολύ βάρος. 

18 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Για το Ururu μπορώ να σου πω ότι αν δεν υπάρχει ΑΠΌΛΥΤΗ ησυχία έξω, δεν το ακούς.

Ευχαριστώ!! Το βάρος με ανησυχεί πιο πολύ γιατί από ότι ξέρω το ururu είναι αρκετά βαρύ σαν κλιματιστικο. 

Από ότι ξέρω είναι και το μόνο που κάνει αφυγρανση το χειμώνα γιατί έχει δύο μοτέρ.

Σκέφτομαι σοβαρα να βάλω ένα 18αρι στο υπόγειο αλλά σε μεταγενεστερο χρόνο γιατί ο εξωτερικός  χώρος θέλει κάποια  προεργασία πιο πριν. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, AnalysisParalysis είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.  

Αν εννοείς πετροβαμβακα η φελιζολ (dow κτλ) όχι δυστυχώς δεν έχει. Τουβλο 25 πόντους και σοβα από τις δύο πλευρές. Αυτό μόνο. Οπότε μεταξύ daikin και toshiba πιο θα είναι πιο αθόρυβο και θα έχει λιγότερο κραδασμούς? Πιο ενδυκνειται για την περίπτωση πιο πολύ? Και φυσικά να μην προκαλέσει προβλήματα στο τοίχο από το πολύ βάρος. 

Ευχαριστώ!! Το βάρος με ανησυχεί πιο πολύ γιατί από ότι ξέρω το ururu είναι αρκετά βαρύ σαν κλιματιστικο. 

Από ότι ξέρω είναι και το μόνο που κάνει αφυγρανση το χειμώνα γιατί έχει δύο μοτέρ.

Σκέφτομαι σοβαρα να βάλω ένα 18αρι στο υπόγειο αλλά σε μεταγενεστερο χρόνο γιατί ο εξωτερικός  χώρος θέλει κάποια  προεργασία πιο πριν. 

Είναι καταπληκτικό.

56 KG είναι η εξωτερική μονάδα και 14 η εσωτερική.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Το KG είναι πιο βαρβάτο μηχάνημα, τοποθετείται ανάμεσα σε Edge και Perfera (πιο κοντά στο Edge).

Βαρβατο ως προς τι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...