Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, BigBlack είπε

1739662427839.jpg.c8ec22acf2d86cce1b67a57932ed81ee.jpg4 πλήρη 24ωρα στη ζωή ενός midea 12αριού 7ετίας. 32kWh σύνολο, 8 μέσο όρο ανά ημέρα. Πάλι καλά να λέω... Αυτά μετά από service κι αφού είχε μείνει κλειστό πάνω από 8ωρο, ο χώρος είχε κατέβει στους 17 από 21,5. Follow me με 22 ζητούμενη, Περιστέρι.

Ελάχιστη τα 386. Ανεμιστήρας στο μαξ, περσίδες κάπου 50 μοίρες.

~0,8€ την ημέρα απο ένα που θα έκαιγε 120w σταθερά , καλό είναι 😛

• Haha 1
  • Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, korakios said:

~0,8€ την ημέρα απο ένα που θα έκαιγε 120w σταθερά , καλό είναι 😛

Τι καλό, τρίκαλο!

Το πήρα απόφαση βέβαια, θα βγάλω το χειμώνα με 120 ευρώ λογαριασμό ρεύματος παραπάνω σε σύγκριση με ένα "ιαπωνικό" κι από Απρίλη ολοταχώς για όποια καλή ευκαιρία καινούργιου παρουσιαστεί. Έχω Yukai 13άρι σε δίπλα χώρο που κάθεται γιατί δεν έχω τελειώσει την ανακαίνιση, δεν περίμενα να πως θα χρησιμοποιήσω το Midea χειμώνα. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού!

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Έχω Yukai 13άρι σε δίπλα χώρο που κάθεται γιατί δεν έχω τελειώσει την ανακαίνιση, δεν περίμενα να πως θα χρησιμοποιήσω το Midea χειμώνα

Unleash the Yukai!!!

• Haha 3
Δημοσ.
Just now, Pan_K said:

Unleash the Yukai!!!

Μωρέ αμα δεν βρω καλή ευκαιρία την άνοιξη με βλέπω να το μεταφέρω εδώ που είμαι και να σπρώξω το Midea σε κανέναν που θέλει μόνο ψύξη. Κι όοοοοποτε τελειώσω με την ανακαίνιση ξαναψάχνω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, pizzaslayer είπε

AUX Freedom ASW

Έχω ένα τέτοιο εννιάρι και δεν το έχω τεστάρει ακόμα, αλλά είμαι και με αυτό πολύ ευχαριστημένος, αν και θορυβώδες σε ότι αφορά τον ανεμιστήρα του. Πολύ τίμιο για τα χρήματά του.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, varade είπε

Ποιο ειναι το καλυτερο 9ρι κλιματιστικο? συμφωνα με SEER SCOP?

δε λένε κάτι απο μόνα τους τα SEER SCOP , δώσε budget και θα σου πουν τα παιδιά

edit υποθέτουμε οτι το θες και για θέρμανση

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

δε λένε κάτι απο μόνα τους τα SEER SCOP , δώσε budget και θα σου πουν τα παιδιά

edit υποθέτουμε οτι το θες και για θέρμανση

ναι για θερμανση περισσοτερο το θελω. κατω απο 1000ρικο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον.... question. Σ αυτους που λειτουργουν 9αρι κλιματιστικο σε ΥΔ 9-10τ.μ. κατα προτιμηση toshiba, daikin  ( εξαιρειται ο μαριος με το ururu, sorry mate! ). Πορτα ανοιχτη ή κλειστη, ωστε να ινβερταρει χαμηλα διατηρωντας θερμοκρασια?! Σε 24ωρη ζητηση 20-21° σας κανει ον/οφφ?! Μαζευω feedback γιατι με εχουν τρελανει τα μικρα srk αρκουδακια με τον προγραμματισμο τους κ τα υψηλα ελαχιστα watts πριν κανουν οφφ (340w). Σκεφτειτε οτι τωρα τα εχω ζητηση 26 ωστε να αραιωσουν τα ον/οφφ μεχρι να κατεβει στους 11 βαθμους η εξωτερικη :-P... ναι οκ home assistant ειναι μια λυση αλλα εχουμε δρομο μεχρι εκει...

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, varade είπε

ναι για θερμανση περισσοτερο το θελω. κατω απο 1000ρικο...

προσωπικά θα χτυπούσα κάποιο απο αυτά (τα λινκ είναι για 12άρια ,δες τα αντίστοιχα 9άρια) , αλλά παίζει να μετακομίσω και το έχω αναβάλει .

Περίμενε τους γκουρού του νήματος .

edit βλέπω δε δίνει πλέον 20% έκπτωση για τα fujitsu

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Πορτα ανοιχτη ή κλειστη, ωστε να ινβερταρει χαμηλα διατηρωντας θερμοκρασια?! Σε 24ωρη ζητηση 20-21° σας κανει ον/οφφ?!

Δεν μπορεί να απαντηθεί έτσι όπως το θέτεις , για να πάρεις μια απάντηση πρέπει να ξέρεις τις απώλειες του χώρου και για τι εξωτερική μιλάμε 

Βασικα 4 πράγματα έχουν σημασία για το πως θα λειτουργήσει ένα κλιματιστικό , απώλειες χώρου  , θερμοκρασία στόχος  , εξωτερική θερμοκρασία και προγραμματισμός κλιματιστικού 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Μαζευω feedback γιατι με εχουν τρελανει τα μικρα srk αρκουδακια με τον προγραμματισμο τους κ τα υψηλα ελαχιστα watts πριν κανουν οφφ (340w).

έτσι είναι προγραμματισμένα , δε μπορείς να κάνεις κάτι . Σίγουρα 340 on/off είναι λιγότερο αποδοτικό απο χαμηλότερα watt αλλα σταθερά , απο την άλλη το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καις σταθερά 340watt , δλδ παραπάνω απο 340kw on/off που ανα ώρα είναι λιγότερο .

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, mdkamael said:

Λοιπον.... question. Σ αυτους που λειτουργουν 9αρι κλιματιστικο σε ΥΔ 9-10τ.μ. κατα προτιμηση toshiba, daikin  ( εξαιρειται ο μαριος με το ururu, sorry mate! ). Πορτα ανοιχτη ή κλειστη, ωστε να ινβερταρει χαμηλα διατηρωντας θερμοκρασια?! Σε 24ωρη ζητηση 20-21° σας κανει ον/οφφ?! Μαζευω feedback γιατι με εχουν τρελανει τα μικρα srk αρκουδακια με τον προγραμματισμο τους κ τα υψηλα ελαχιστα watts πριν κανουν οφφ (340w). Σκεφτειτε οτι τωρα τα εχω ζητηση 26 ωστε να αραιωσουν τα ον/οφφ μεχρι να κατεβει στους 11 βαθμους η εξωτερικη :-P... ναι οκ home assistant ειναι μια λυση αλλα εχουμε δρομο μεχρι εκει...

Στα μικρά που έχουν Arata 10άρι τα έχω δασκαλέψει αν το βλέπουν να ανοίγει και ξανακλείνει συχνά να ανοίγουν την πόρτα του δωματίου και να θερμαίνουν και το χωλ (η μονάδα κοιτάει την πόρτα). Τσιμπάει λίγο η ελάχιστη, παει στα 200-220W αλλά τα on/off κόβονται μαχαίρι. Στα πολλά κρύα πάντως δεν έχει on/off.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...