Lofarek Δημοσ. Πέμπτη στις 01:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:54 μμ 13 λεπτά πριν, Specs είπε Θυμισε μας τι απωλειες εχει ο χωρος στους 7 βαθμους πχ. Εστω με το εργαλειο που χρησιμοποιουμε εδω. Γιατι χωρις απωλειες βγαινουν λαθος συμπερασματα, οσα γραφηματα κ να κανουμε. Ναι μεν μας αρεσει το χαμηλο οσο γινεται ρελαντι αλλα ο καθενας που το βλεπει φανταζεται οτι αν ειχε το ιδιο μηχανημα θα επαιρνε τα ιδια αποτελεσματα, πραγμα αδυνατο γιατι η καταναλωση καθοριζεται απο τις αναγκες του χωρου. Απο κει κ μετα, απο το δικο σου μηχανημα μπορουμε να υποθεσουμε ποσο θα καταναλωνει ενα μοντελο της ιδιας η και αλλης εταιριας, εστω στο περιπου. Μου στέλνεις την εφαρμογή? 18 λεπτά πριν, Specs είπε Θυμισε μας τι απωλειες εχει ο χωρος στους 7 βαθμους πχ. Εστω με το εργαλειο που χρησιμοποιουμε εδω. Γιατι χωρις απωλειες βγαινουν λαθος συμπερασματα, οσα γραφηματα κ να κανουμε. Ναι μεν μας αρεσει το χαμηλο οσο γινεται ρελαντι αλλα ο καθενας που το βλεπει φανταζεται οτι αν ειχε το ιδιο μηχανημα θα επαιρνε τα ιδια αποτελεσματα, πραγμα αδυνατο γιατι η καταναλωση καθοριζεται απο τις αναγκες του χωρου. Απο κει κ μετα, απο το δικο σου μηχανημα μπορουμε να υποθεσουμε ποσο θα καταναλωνει ενα μοντελο της ιδιας η και αλλης εταιριας, εστω στο περιπου. Το σπίτι είναι παλιό διαμέρισμα στον πρώτο με συρόμενα παντζούρια τζαμια χωρις μόνωση δεκαετία 70 και καλοριφέρ.Δινω και ένα δεύτερο γράφημα συνεχεια του πρωτου τωρα που η εξωτερική ανέβηκε στους 14 έπεσε λίγο ακόμη η ζητηση 8 λεπτά πριν, Lofarek είπε Μου στέλνεις την εφαρμογή? Το σπίτι είναι παλιό διαμέρισμα στον πρώτο με συρόμενα παντζούρια τζαμια χωρις μόνωση δεκαετία 70 και καλοριφέρ.Δινω και ένα δεύτερο γράφημα συνεχεια του πρωτου τωρα που η εξωτερική ανέβηκε στους 14 έπεσε λίγο ακόμη η ζητηση Και χωρίς καλοριφέρ ήθελα να πω μόνη πηγή θέρμανσης το κλιματιστικό
nimik Δημοσ. Πέμπτη στις 02:07 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:07 μμ 5 λεπτά πριν, mdkamael είπε Το ιδιο λεμε... απλά δεν ειμαι φαν της θεωριας πως ενα μικρο εμβαδο του συνολικου αρκει, ωστε να κανει τη συγκεριμενη δουλεια κ πως σ αυτη τη περιπτωση ειναι περισσοτερο gimmick που απλα περισσοτερο συμβαλλει στην αντισταση που βρισκει ενα κλιματιστικο. Γι αυτο κ παρεθεσα το παραδειγμα των καθαριστων αερα, οπου ΟΛΟ το εμβαδο απ οπου περναει ο αερας, ειναι επιφανεια με φιλτρο. Anyway. No hard feelings. Αν θες παντως hepa, να τσεκαρεις τις προδιαφραφες... δεν ειναι ολα τα hepa το ιδιο. Grade H13 πχ θα ηταν αυτο που θα διαλεγα. Ολα τα υπολοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε κ να χαμε να πουμε... Σαφώς κι είναι περισσότερο gimmick/marketing αλλά έτσι έχει σχεδιαστεί ..στο βασικό φίλτρο να μπαίνουν 2 μικρά Hepa/ενεργού άνθρακα και καλά ,ώστε να συγκρατούν μεγάλες ποσότητες σκόνης γύρης μικροβίων κτλ κτλ marketing bla bla .. 1
mdkamael Δημοσ. Πέμπτη στις 02:14 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:14 μμ 3 λεπτά πριν, nimik είπε Σαφώς κι είναι περισσότερο gimmick/marketing αλλά έτσι έχει σχεδιαστεί ..στο βασικό φίλτρο να μπαίνουν 2 μικρά Hepa/ενεργού άνθρακα και καλά ,ώστε να συγκρατούν μεγάλες ποσότητες σκόνης γύρης μικροβίων κτλ κτλ marketing bla bla .. Ναιναι... στο ιδιο στυλ ειναι και στα MHI μου κατι allergen clear και photocatalytic deodorising filter... bullshit. Μονο ururu sarara. 1
nimik Δημοσ. Πέμπτη στις 02:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:23 μμ (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, mdkamael είπε Ναιναι... στο ιδιο στυλ ειναι και στα MHI μου κατι allergen clear και photocatalytic deodorising filter... bullshit. Μονο ururu sarara. Έτσι ακριβώς ..αν έχεις εσύ η κάποιος άλλος κατά νου καμιά εναλλακτική στα φιλτράκια πείτε μου .. Επεξ/σία Πέμπτη στις 02:24 μμ από nimik 1
Specs Δημοσ. Πέμπτη στις 02:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:25 μμ 30 minutes ago, Lofarek said: Μου στέλνεις την εφαρμογή? https://www.elith.gr/calc/index.php
Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 03:06 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:06 μμ (επεξεργασμένο) Μετά από τις τελευταίες κρύες ημέρες έχω να αναφέρω τα εξής σχετικά με την κατανάλωση στον χώρο μου: Εμβαδό 105τμ, απώλειες βάσει εργαλείου μέτρησης απωλειών (τις υπολογίζει στους -2 βαθμούς): 17235.56 Watt/h. Μέση εξωτερική 6,7, Μέση εσωτερική 20,6, Μέση κατανάλωση ανά ημέρα: 24 Kwh (6,7 ευρώ). Αυτά όλα σε συνθήκες διατήρησης σταθερής θερμοκρασίας, με 1 κλιματιστικό άριστο, με ένα μέτριο και 2 χρέπια. Αν συνεχιζόταν έτσι όλο τον μήνα η μηνιαία κατανάλωση θα ήταν 200 ευρώ για ένα σπίτι 105τμ του 5ου ορόφου (το μισό ταβάνι έχει επάνω ταράτσα) του 1964 χωρίς μόνωση, παρά μόνο ενεργειακά κουφώματα. Όχι τέλεια, αλλά σχετικά αξιοπρεπής κατάσταση. Αν άλλαζα τα άλλα 2 κλιματιστικά-χρέπια, η εικόνα θα ήταν σαφώς καλύτερη. Επεξ/σία Πέμπτη στις 04:02 μμ από Pan_K
MikhailBakurin Δημοσ. Πέμπτη στις 03:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:51 μμ Εμένα κατέρρευσε η κατανάλωση με το που πήγαμε στους 12 από τους 9 βαθμούς. Πιθανώς φταίει κι ο ήλιος, που βγήκε πρώτη μέρα καλά σήμερα. Από τα περίπου 500/600 βαττ /ώρα, πέσαμε στα 300. Σχεδόν τα μισά! Ζητούμενη 23, διαμπερές ρετιρέ με παλιά αλουμίνια, επαφή με αέρα σε όλες τις πλευρές, αμόνωτη ταράτσα, 33τμ. Κλιματιστικό atxc35C.
Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 04:10 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:10 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Specs είπε Θυμισε μας τι απωλειες εχει ο χωρος στους 7 βαθμους Νομίζω ότι το συγκεκριμένο εργαλείο υπολογίζει τις απώλειες βάσει ζώνης και ότι δεν σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις εσύ ο ίδιος την τιμή της εξωτερικής θερμοκρασίας. Για τις περιοχές κάτω των 500μέτρων έχω την εντύπωση ότι υπολογίζει ελάχιστη εξωτερική -2 βαθμούς (κάποιος το είχε γράψει εδώ, νομίζω). Ίσως θα είχε νόημα να επικοινωνούσαμε με την elith για να μας δώσουν αυτήν την σημαντική πληροφορία. Επεξ/σία Πέμπτη στις 04:11 μμ από Pan_K
Lofarek Δημοσ. Πέμπτη στις 05:05 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:05 μμ 2 ώρες πριν, Specs είπε https://www.elith.gr/calc/index.php
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 05:58 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:58 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Νομίζω ότι το συγκεκριμένο εργαλείο υπολογίζει τις απώλειες βάσει ζώνης και ότι δεν σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις εσύ ο ίδιος την τιμή της εξωτερικής θερμοκρασίας. Για τις περιοχές κάτω των 500μέτρων έχω την εντύπωση ότι υπολογίζει ελάχιστη εξωτερική -2 βαθμούς (κάποιος το είχε γράψει εδώ, νομίζω). Ίσως θα είχε νόημα να επικοινωνούσαμε με την elith για να μας δώσουν αυτήν την σημαντική πληροφορία. Είναι βασισμένο στον ΚΕΝΑΚ και πάει με την ζώνη. Αν δώσεις πάνω από 500 σε ανεβάζει μια ζώνη, εκτός εάν είσαι ήδη στη Δ (νομίζω κατά ΚΕΝΑΚ και αυτό). Δεν είναι τελείως off γενικά, αλλά ναι, δεν έχει ακρίβεια. Επεξ/σία Πέμπτη στις 05:59 μμ από cmaniac 1
free66 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:59 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:59 μμ Καλησπέρα παιδιά. Χρειάζομαι και πάλι τη βοήθεια σας για αγορά κλιματιστικού γύρω στα 700-750 ευρώ. Υπνοδωμάτιο 15τ.μ.. Αντικατάσταση παλαιού Mitsubishi 9000 btu, εγκατάσταση το 1996. Αγορά από Κωτσόβολο λόγω ύπαρξης δωροεπιταγής. Χρήση θέρμανση και ψύξη. Το σπίτι θερμαίνεται μόνο με κλιματιστικά. Δεν με ενδιαφέρουν wi-fi κλπ. Το πρόγραμμα μου έβγαλε τα εξής Θερμικές Απώλειες 2487.50Watt 2139.25KCal/h 165.83Watt/m2 142.62KCal/h/m2 Με ενδιαφέρει κυρίως (με τυχαία σειρά) Daikin, Fujitsu, Toshiba.
dimostr Δημοσ. Πέμπτη στις 06:11 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:11 μμ 11 λεπτά πριν, cmaniac είπε Αν δώσεις πάνω από 500 σε ανεβάζει μια ζώνη Οχι
dimostr Δημοσ. Πέμπτη στις 06:18 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:18 μμ 5 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ναι Μη λέμε τα ίδια συνέχεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα