Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 10:17 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:17 πμ (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, liakjim είπε - Fujitsu πόσα defrost μπορείς να κάνεις; - Ναι Κατ΄ αρχήν εύγε που ανεβάζεις πάντα πολύ χρήσιμο περιεχόμενο. Κατά δεύτερον, θα είχα μεγάλη περιέργεια να δω αν αυτά τα defrost μειώνονται ή αυξάνονται όταν αυξήσεις την ταχύτητα του συμπιεστή. Πχ μας είπες ότι αύξησες εχτές την ισχύ του κλιματιστικού σου, αυξάνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα και τώρα βλέπουμε περισσότερα defrost από το συνηθισμένο για τα δικά σου δεδομένα. Ασχέτως πάντως με το τι με ενημέρωσε αυτό το (αναξιόπιστο για εμένα) μαραφέτι του ChatGPT, εγώ βλέπω τα defrost να είναι πιο συχνά όταν η ταχύτητα του συμπιεστή είναι ψηλή, αν κρίνω και από ένα άλλο κλιματιστικό (Samsung aqv09psan) που εξέτασα εχτές: στα ψηλά γκάζια είχα 3 defrost σε 2 ώρες και όλη την νύχτα, όταν έπιασε θερμοκρασία μόνο ένα. 20 λεπτά πριν, sap00 είπε Αυτό πρέπει να μας κάνει να αναθεωρούμε λίγο, αν "ζαχαρώνουμε" και ψαχνόμαστε για Fujitsu? Ήμουν κι εγώ έτοιμος για Yukai, αλλά πήρα Fujitsu για τα πολλά κρύα. Το cold air prevention που δεν σε αφήνει να αυξήσεις την παροχή όταν δουλεύει χαμηλά και η πιθανότητα να κάνει πολλά defrost ήταν ένας λόγος που ήμουν επιφυλακτικός. Ωστόσο εγκατέστησα ένα Fujitsu ASEH09KMCG, μεταξύ άλλων και λόγω της πολύ συμφέρουσας τιμής και σύντομα θα έχω την ευκαιρία να το δοκιμάσω (ίσως πεταχτώ το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Ήπειρο, στα βουνά) και θα αναφέρω. Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:28 πμ από Pan_K
Lofarek Δημοσ. Πέμπτη στις 10:50 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:50 πμ 13 ώρες πριν, liakjim είπε Δεν νοείται σε 68τμ με κέλυφος να έχει τέτοιες καταναλώσεις εκτός αν μένει στην αλάσκα κ μέσα ζητάει 30. Daisekai 10 σε στρωτή λειτουργία 19 ζητούμενη 20 δωματίου εξωτερικές για το διαστημα μετρησης που απεικονιζεται μέχρι και +5 βαθμοι χαμηλά. Γενικότερα όταν οι θερμοκρασίες έπεσαν η λειτουργία του για την ίδια ζητούμενη θερμοκρασία εξομαλυνθηκε και τα "πριόνια" σταματησαν 2
Sellout Δημοσ. Πέμπτη στις 10:57 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:57 πμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, liakjim είπε Αν μπορείς δείξε πάλι τους χώρους, τις απώλειες του κάθε χώρου ξεχωριστά και δείξε μας σε ποιον χώρο είναι το 24άρι και ποιον χώρο θέλεις κυρίως να καλύψεις \. Το room 3 είναι που χρειάζεται θέρμανση. Τώρα το κλιματιστικό βρίσκεται στην είσοδο του room 3 και κοιτάει προς το χολ room 2. Το συγκεκριμένο δωμάτιο κοιτάει σε ακάλυπτο που περιβάλλεται από πολυκατοικίες, δεν το βλέπει ο ήλιος. Έχει καινούργια κουφώματα, δε γνωρίζω πόσα τζάμια και περαιτέρω λεπτομέρειες, είναι ενοίκιο, εξού και ότι προσπαθούμε να περιορίσουμε τις παρεμβάσεις στο χώρο, αλλά με τέτοιες καταναλώσεις πρέπει να γίνει άμεσα αλλαγή. Σ ευχαριστώ ξανά για το χρόνο και τη βοήθεια σου. @sap00 ειμαι σιγουρος πως θα βρεθουν αλλοι να βοηθησουν... οπως και να χει σ ευχαριστω για το χρονο σου. Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:16 πμ από Sellout
sap00 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:14 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:14 πμ 15 λεπτά πριν, Sellout είπε Το room 3 είναι που χρειάζεται θέρμανση. Τώρα το κλιματιστικό βρίσκεται στην είσοδο του room 3 και κοιτάει προς το χολ room 2. Το ότι προσπαθούμε να εκτιμήσουμε απαιτήσεις θέρμανσης με βάση τη χαρτογράφηση της σκούπας με ξεπερνάει παντελώς... 2
liakjim Δημοσ. Πέμπτη στις 11:19 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:19 πμ 1 ώρα πριν, sap00 είπε Αυτό πρέπει να μας κάνει να αναθεωρούμε λίγο, αν "ζαχαρώνουμε" και ψαχνόμαστε για Fujitsu? To έχουμε ξαναπεί αυτό
mdkamael Δημοσ. Πέμπτη στις 12:04 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:04 μμ 12ωρο ζητησης 23° με εσωτερική 21.8° :done... πιο smooth δεν γινεται...
yiannis_1 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:25 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Pan_K said: Κατ΄ αρχήν εύγε που ανεβάζεις πάντα πολύ χρήσιμο περιεχόμενο. Κατά δεύτερον, θα είχα μεγάλη περιέργεια να δω αν αυτά τα defrost μειώνονται ή αυξάνονται όταν αυξήσεις την ταχύτητα του συμπιεστή. Πχ μας είπες ότι αύξησες εχτές την ισχύ του κλιματιστικού σου, αυξάνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα και τώρα βλέπουμε περισσότερα defrost από το συνηθισμένο για τα δικά σου δεδομένα. Ασχέτως πάντως με το τι με ενημέρωσε αυτό το (αναξιόπιστο για εμένα) μαραφέτι του ChatGPT, εγώ βλέπω τα defrost να είναι πιο συχνά όταν η ταχύτητα του συμπιεστή είναι ψηλή, αν κρίνω και από ένα άλλο κλιματιστικό (Samsung aqv09psan) που εξέτασα εχτές: στα ψηλά γκάζια είχα 3 defrost σε 2 ώρες και όλη την νύχτα, όταν έπιασε θερμοκρασία μόνο ένα. Ήμουν κι εγώ έτοιμος για Yukai, αλλά πήρα Fujitsu για τα πολλά κρύα. Το cold air prevention που δεν σε αφήνει να αυξήσεις την παροχή όταν δουλεύει χαμηλά και η πιθανότητα να κάνει πολλά defrost ήταν ένας λόγος που ήμουν επιφυλακτικός. Ωστόσο εγκατέστησα ένα Fujitsu ASEH09KMCG, μεταξύ άλλων και λόγω της πολύ συμφέρουσας τιμής και σύντομα θα έχω την ευκαιρία να το δοκιμάσω (ίσως πεταχτώ το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην Ήπειρο, στα βουνά) και θα αναφέρω. Όσο ανεβάζεις στροφές στον ανεμιστήρα και όσο πιέζεις με υψηλότερες ζητούμενες θερμοκρασίες τόσο περισσότερα defrost έχεις τουλάχιστόν αν είσαι σε κρύα περιοχή. Άγιο Στέφανο τελευταία βδομάδα+ μας τάραξε με θερμοκρασίες 2 έως 5,5 την μέρα στις 2 το μεσημέρι. Προσωπικά όταν είδα defrost ανά 2ώρο στο asyg24 μείωσα την ζητούμενη κατά 1 βαθμό απο 21 σε 20 την ταχύτητα του ανεμιστήρα στο medium και περιόρισα το πόσο μακριά θα στέλνει το κλιματιστικό με τις περσίδες αριστερά δεξιά στέλνοντας στον τοίχο της κουζίνας στα 5 μέτρα και όχι στο χολ εισόδου που είναι στην διαγώνιο 12 μέτρα. Δεν μου έκανε έκτοτε defrost η τουλάχιστον δεν το κατάλαβα. H θερμοκρασία στο σημείο του χολ έπεσε απο 20,4 σε 18,6 αλλά διαφορετικά είχα ενα ρεύμα δροσερού αέρα να διαπερνά όλο τον ενιαίο χώρο. Τώρα ο βασικός μου χώρος είναι ζεστός με 20,5, κουζίνα και το σαλόνι που είναι το κλιματιστικό με τον ζεστό αέρα να κυκλοφορεί με φυσική ροή προς τον υπόλοιπο χώρο και διαστρωματώνεται απο 20,5 εως 19 στον ενιαίο 18 στο μεσαίο υπνοδωμάτιο ενω το γωνιακό βόρειο δωμάτιο του server που παλαίοτερα είχα και το gaming rig έκλεισε. Εκεί είναι πλέον το frozen room και δεν πατάει κανείς ~12 βαθμούς. Τα τετραγωνικά που πραγματικά καλύπτει το 24άρι είναι ~70 με άλλα 25 κάτι να κλέβουν και άλλα 15 να έχουν αποκοπεί απ την θέρμανση. Έτσι καίει 12-13 kw τη μέρα τις δύσκολες μέρες που πάντα υπάρχουν στην περιοχή απλά τα τελευταία χρόνια εχουν μειωθεί σε 10 με 20 μέρες. Όταν πρωτοήρθα ήταν 40 μέρες το χρόνο έτσι και χειρότερα. Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:21 μμ από yiannis_1 1
liakjim Δημοσ. Πέμπτη στις 12:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:29 μμ Ο Κώτσος έχει κάποια μοντέλα χωρίς ΦΠΑ (βάζοντας πχ ένα στυλό μαζί). Ρίξτε μια ματιά.
nimik Δημοσ. Πέμπτη στις 12:49 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:49 μμ Παιδιά αυτό το έχει πάρει/βάλει κάποιος ,είναι οκ ? https://www.skroutz.gr/s/42865886/00701024-Antallaktika-Filtra-Klimatistikou.html
mdkamael Δημοσ. Πέμπτη στις 12:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:54 μμ 4 λεπτά πριν, nimik είπε Παιδιά αυτό το έχει πάρει/βάλει κάποιος ,είναι οκ ? https://www.skroutz.gr/s/42865886/00701024-Antallaktika-Filtra-Klimatistikou.html όχι ... απλά θα βγάλεις off το air-flow του κλιματιστικκου σου.
nimik Δημοσ. Πέμπτη στις 12:58 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:58 μμ Μόλις τώρα, mdkamael είπε όχι ... απλά θα βγάλεις off το air-flow του κλιματιστικκου σου. Γιατί ? για τα Hepa φίλτρα μιλάω όχι για το μεγάλο βασικό φίλτρο ,το κόβεις στις διαστάσεις που έχουν τα Hepa του κλιματιστικού κι είσαι οκ..αν θυμάμαι καλά τα έχουν προτείνει πιο παλιά στο τόπικ
mdkamael Δημοσ. Πέμπτη στις 01:14 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:14 μμ 12 λεπτά πριν, nimik είπε Γιατί ? για τα Hepa φίλτρα μιλάω όχι για το μεγάλο βασικό φίλτρο ,το κόβεις στις διαστάσεις που έχουν τα Hepa του κλιματιστικού κι είσαι οκ..αν θυμάμαι καλά τα έχουν προτείνει πιο παλιά στο τόπικ Ααααα... καταλαβα. Αλλα κ παλι. Αν δεν καλυψεις ολη την επιφανεια που ρουφαει αερα ποιο το νοημα?! Αν δεις προς μερια καθαριστων αερα ολο το εμβαδο του φιλτρου ειναι hepa, κ οχι μονο ενα τμημα του...
nimik Δημοσ. Πέμπτη στις 01:24 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:24 μμ 5 λεπτά πριν, mdkamael είπε Ααααα... καταλαβα. Αλλα κ παλι. Αν δεν καλυψεις ολη την επιφανεια που ρουφαει αερα ποιο το νοημα?! Αν δεις προς μερια καθαριστων αερα ολο το εμβαδο του φιλτρου ειναι hepa, κ οχι μονο ενα τμημα του... Μπερδεύεσαι ..τα φίλτρα και στα 3 Inventor που έχω έχουν 2 θήκες ας πούμε στην μέση όπου μπαίνουν τα μικρά Hepa φίλτρα ,αυτά θέλω να αντικαταστήσω ,πριν 2 χρόνια μου είχαν στείλει από την Inventor 7E το ένα κι αυτό στο λινκ φαίνεται καλό κι οικονομικότερο ..
Specs Δημοσ. Πέμπτη στις 01:40 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:40 μμ 2 hours ago, Lofarek said: Daisekai 10 σε στρωτή λειτουργία 19 ζητούμενη 20 δωματίου εξωτερικές για το διαστημα μετρησης που απεικονιζεται μέχρι και +5 βαθμοι χαμηλά Θυμισε μας τι απωλειες εχει ο χωρος στους 7 βαθμους πχ. Εστω με το εργαλειο που χρησιμοποιουμε εδω. Γιατι χωρις απωλειες βγαινουν λαθος συμπερασματα, οσα γραφηματα κ να κανουμε. Ναι μεν μας αρεσει το χαμηλο οσο γινεται ρελαντι αλλα ο καθενας που το βλεπει φανταζεται οτι αν ειχε το ιδιο μηχανημα θα επαιρνε τα ιδια αποτελεσματα, πραγμα αδυνατο γιατι η καταναλωση καθοριζεται απο τις αναγκες του χωρου. Απο κει κ μετα, απο το δικο σου μηχανημα μπορουμε να υποθεσουμε ποσο θα καταναλωνει ενα μοντελο της ιδιας η και αλλης εταιριας, εστω στο περιπου. 2
mdkamael Δημοσ. Πέμπτη στις 01:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:51 μμ 15 λεπτά πριν, nimik είπε Μπερδεύεσαι ..τα φίλτρα και στα 3 Inventor που έχω έχουν 2 θήκες ας πούμε στην μέση όπου μπαίνουν τα μικρά Hepa φίλτρα ,αυτά θέλω να αντικαταστήσω ,πριν 2 χρόνια μου είχαν στείλει από την Inventor 7E το ένα κι αυτό στο λινκ φαίνεται καλό κι οικονομικότερο .. Το ιδιο λεμε... απλά δεν ειμαι φαν της θεωριας πως ενα μικρο εμβαδο του συνολικου αρκει, ωστε να κανει τη συγκεριμενη δουλεια κ πως σ αυτη τη περιπτωση ειναι περισσοτερο gimmick που απλα περισσοτερο συμβαλλει στην αντισταση που βρισκει ενα κλιματιστικο. Γι αυτο κ παρεθεσα το παραδειγμα των καθαριστων αερα, οπου ΟΛΟ το εμβαδο απ οπου περναει ο αερας, ειναι επιφανεια με φιλτρο. Anyway. No hard feelings. Αν θες παντως hepa, να τσεκαρεις τις προδιαφραφες... δεν ειναι ολα τα hepa το ιδιο. Grade H13 πχ θα ηταν αυτο που θα διαλεγα. Ολα τα υπολοιπα ειναι να χαμε να λεγαμε κ να χαμε να πουμε... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα