Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Snowpank4 είπε

Πως ξεμπλεκω από όλο αυτό έχει κανείς στο παρελθόν παρόμοια κατάσταση.Ευχαριστω εκ των προτέρων.

αν η εγκατάσταση έγινε απο το μαγαζί που το πήρες , Συνήγορος του Καταναλωτή ...

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Snowpank4 είπε

Πως ξεμπλεκω από όλο αυτό έχει κανείς στο παρελθόν παρόμοια κατάσταση.Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Από προσωπική εμπειρία θα σου μιλήσω, επειδή έχω αντιμετωπίσει παρόμοιες περιπτώσεις με επαγγελματίες που ασκούν την επιστήμη του λαμόγιου: Αν δεν θες να πληρώσεις για καινούριο κλιματιστικό, θα πρέπει να πληρώσεις δικηγόρο να του κάνει εξώδικο και να τον τρέξει. Συνήθως αυτό έχει αποτέλεσμα, αλλά θα μείνεις χωρίς κλιματιστικό για μεγάλο διάστημα. Ο συνήγορος του καταναλωτή θα σου φάει ακόμα περισσότερο χρόνο και δεν προσφέρει τίποτε ουσιαστικό, γιατί δεν έχει καμία εξουσιοδότηση και κανένα μέσο να πιέσει ένα κατάστημα να συμμορφωθεί. Μόνο υποδείξεις θα τους κάνει και θα σου φτιάξει ισχυρό φάκελο για πας στα δικαστήρια, βάσει της δικής του γνωμοδότησης. Και την επόμενη φορά που θα έρθει συνεργείο να σου εγκαταστήσει κλιματιστικό ζήτα με αποφασιστικό τρόπο να γίνει η εγκατάσταση βάσει προδιαγραφών.

Υ.Γ. Καμιά φορά και οι κριτικές στο Google ή το Skroutz ασκούν φοβερή πίεση σε ένα κατάστημα.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
19 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Καλησπέρα σε όλους, επειδή δεν το βρίσκω είναι εύκολο κάποιος να στείλει οδηγίες για hack σε gree κλιματιστικα? 

Ευχαριστώ! 

Το βρήκα αλλά δεν πιάνει η ρύθμιση του fan, καμμία ιδέα? 

γιατί δε στέλνεις email την εταιρία ? Η τηλ , μπας και έχουν τεχνικό τμήμα και πετύχεις κανα τσακάλι . Δε νομίζω να σου πουν οτι βγαίνει εκτός εγγύησης

1 λεπτό πριν, Pan_K είπε

Ο συνήγορος του καταναλωτή θα σου φάει ακόμα περισσότερο χρόνο και δεν προσφέρει τίποτε ουσιαστικό, γιατί δεν έχει καμία εξουσιοδότηση και κανένα μέσο να πιέσει ένα κατάστημα να συμμορφωθεί.

χρόνο σίγουρα θα φάει , πίστεψέ με όμως δε θέλει το κατάστημα να κάνει σύσταση μιας και

1. Δημοσιεύεται το όνομα

2. Αν πάει ο πελάτης δικαστικά , 99,99% δικαιώνεται χωρίς πολλά-πολλά .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, korakios είπε

1. Δημοσιεύεται το όνομα

Όχι πια. Αυτά γίνονταν πιο παλιά και ήταν όντως ένα μέσο πίεσης. Αλλά αν κάνω λάθος, παρακαλώ κάνε μου μια παραπομπή να δω κι εγώ, γιατί σε δική μου περίπτωση μόνο συστάσεις κάνανε και η επικοινωνία γινόταν εγγράφως μέσω αλληλογραφίας ΕΛΤΑ παρακαλώ. Τελικά ο έμπορος τους έγραψε κανονικότατα και όλα καλά. Θα πήγαινα στα δικαστήρια για έναν σπασμένο νεροχύτη από γρανίτη που παρέλαβα; Μάλλον όχι. Αλλά όταν ο δικηγόρος τηλεφώνησε και τους απείλησε, μου επέστρεψαν τα χρήματα. Για λόγους ηθικής ικανοποίησης προτίμησα να δώσω τα λεφτά στον δικηγόρο, παρόλο που μου κόστισε όσο ο νεροχύτης. Ωστόσο η τελευταία μου εμπειρία μαζί τους ήταν το 2019.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
Spoiler
16 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αυτά γίνονταν πιο παλιά και ήταν όντως ένα μέσο πίεσης. Αλλά αν κάνω λάθος, παρακαλώ κάνε μου μια παραπομπή να δω κι εγώ, γιατί σε δική μου περίπτωση μόνο συστάσεις κάνανε και η επικοινωνία γινόταν εγγράφως μέσω αλληλογραφίας ΕΛΤΑ παρακαλώ.

https://www.synigoroskatanaloti.gr/el/systaseis-porismata?field_category_target_id=42&tid=All&field_year_value=

όλες οι μη αποδεκτές (κοινώς δε συμφωνεί η εταιρία και ο ΣτΚ είναι υπέρ του πελάτη , είναι επώνυμες)

το πάμε oftopic γιαυτό και το spoiler

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, korakios είπε

όλες οι μη αποδεκτές (κοινώς δε συμφωνεί η εταιρία και ο ΣτΚ είναι υπέρ του πελάτη , είναι επώνυμες)

το πάμε oftopic γιαυτό και το spoiler

Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση, αν και δεν νομίζω ότι είναι εντελώς off topic, όταν αναλύουμε επί μακρόν κακοτεχνίες, κακές πρακτικές και πιθανούς τρόπους να αμυνθούμε έναντι εμπόρων και τεχνιτών. Είδα πολύ λίγες δημοσιευμένες υποθέσεις πάντως και σίγουρα όχι την δική μου (αρχές 2019 έκλεισε η υπόθεση), που ο έμπορος τους έγραψε κανονικότατα και με τον νόμο χωρίς καμία άλλη συνέπεια για εκείνον. Οπότε δεν δημοσιεύονται όλα απ' ό,τι φαίνεται.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Snowpank4 είπε

.Πως ξεμπλεκω από όλο αυτό έχει κανείς στο παρελθόν παρόμοια κατάσταση.Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Εγώ έχω νομική προστασία που με έχει ξελασπώσει από τέτοιες ιστορίες.  Αλλά και σε αυτή την πρόπτωση πρέπει να έχεις αποδείξεις αγοράς, εγκατάστασης κτλ.

Αν έχεις πχ μόνο την απόδειξη της αγοράς από το κατάστημα η οποία δεν αναγράφει επάνω και την εγκατάσταση δεν θα κάνεις τίποτα. 

Αν τους κάνει ένα τηλεφώνημα ο δικηγόρος ίσως κάτι γίνει αλλά δύσκολο. Στην αρχή όλοι λένε όλα τυπικά είναι αλλά όταν συμβεί κάτι μετά ψάχνονται.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, The Onion είπε

Καλησπέρα σε όλους παιδιά. Για αλλαγή κλιματιστικών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε παραθαλασσια περιοχη Β. Ελλάδα, ειναι ενας ενιαιος χωρος 22τμ το καθε ενοικ.δωματιο, το κτιριο του 1993 με καινουρια συνθετικα κουφώματα, τα κλιματιστικά θα δουλευουν ψυξη - τα δωματια λειτουργουν μονο καλοκαίρι.

Εχετε να προτείνετε κάτι; Ο κωτσόβολος πρότεινε κάτι juro pro airwave plus στα 659 τα 9000 btu και 699 τα 1200 btu, με δωρεαν εγκατάσταση και 50ε επιστροφη για κάθε παλιά συσκευή

Απο αυτά που μπόρεσα να διαβάσω είδα ότι εσεις δεν τα προτείνετε και λογω της εγγυησης και του customer service. 

Επίσης να αναφέρω ότι κάθε καλοκαίρι έχουμε αυξομειωσεις στο ρευμα και διακοπές. Το αναφέρω γιατί ίσως τα νέα μοντελα να είναι πιο ευαίσθητα ωστε να ληφθει στα υπόψιν.

Θα έλεγα κάτι με hotel menu. 

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/261486-a-c-in12btu-inventor-ldvi-12wfi-legend

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/inventor-leon-lhuvi-12wfi-lhuvo-12-klimatistiko-12-000-btu-h_4564448

Αν έχεις εθνική το leon θα βγει πιο οικομικό αλλά ίσως να μη σε πιάνει η δωρεάν εγκατάσταση λόγω απόστασης και άρα να συμφέρει το legend από κώτσο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dimostr είπε

Για το toyotomi δοκίμασε να το δουλέψεις σε sleep mode αλλά από την εφαρμογή.

Αν έχει diy βάλτο στους 20.

Το erai 24 όπως θα δεις δουλεύει όπως όταν το βάζω στο P0 έπεσε στα 320w και ανέβηκε σιγά σιγά μέχρι τα 370w

IMG_0578.png

IMG_0579.png

IMG_0580.png

Επεξ/σία από tu-luba
Δημοσ.

2 Mitsubishi έχω 9 άρια και τα 2 δουλεύουν με on off, ποτέ δεν έχουν δουλέψει συνέχεια όπως βλέπω στα διαγράμματα που ανεβάζετε. 

Γιατί ρε παιδιά; Τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Με κάποιο μαγικό τρόπο, το Hiro σε 24/7 λειτουργία, μετά την 3η μέρα σερί, πλέον δουλεύει σταθερά στα 350w χωρίς τα test modes (τα οποία εγκατέλειψα προς το παρόν λόγω ανωτέρας βίας).

Screenshot_20250211_235744.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

2 Mitsubishi έχω 9 άρια και τα 2 δουλεύουν με on off, ποτέ δεν έχουν δουλέψει συνέχεια όπως βλέπω στα διαγράμματα που ανεβάζετε. 

...heavy industries mitsubishi η electric?! Για heavy σου χω workarounds... παρε μια γευση απ τ δικο μου...

Screenshot_20250212_000606_Shelly Smart Control.jpg

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Uberalles_gr είπε

Μοντέλα; Ηλικία; Χώρος; Ρύθμιση;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, sap00 είπε

Σαφώς. Ομοίως το καλοκαίρι με 40+, δέκα μέρες κλειστό λόγω διακοπών, χρειάστηκε 3 μέρες για να επαναφέρει θερμοκρασία χώρου, και 8 μέρες για να ισορροπήσει χαμηλή κατανάλωση. Erai24. Τις 8 μέρες έκαψε πολύ περισσότερα από το εάν το είχα αφήσει αναμμένο τις 10 μέρες που έλειψα... 

Έτσι ακριβώς. Κι εμείς την πατήσαμε έτσι πριν από 2 χρόνια όταν γυρίσαμε από διακοπές. Γι'αυτό το λόγο το τελευταίο καλοκαίρι για περίπου 2 μήνες το Yukai λειτουργούσε ασταμάτητα στους 28 βαθμούς. On/off προσωπικά δεν αντιλήφθηκα, τουλάχιστον όσο ήμουν στο σπίτι. Ίσως μετά τα μεσάνυχτα να έκανε κάποια την ώρα που κοιμόμουνα. Σταθερή κατανάλωση από 200-230 watts, με μέσο όρο διμήνου τα 218 watts για χώρο περίπου 70τμ. (θερμοπρόσοψη, ενεργειακά κουφώματα, τραβηγμένες κουρτίνες και προσεκτική σκίαση). Ακόμη και στις διακοπές που λείπαμε το αφήσαμε ανοιχτό, αλλά επίσης και τα Σαββατοκύριακα που πηγαίναμε στο χωριό για να μαγειρέψουμε και να ψήσουμε τα φαγητά της εβδομάδας. Κάναμε το λάθος να ψήσουμε 5 διαφορετικά ταψιά μια Κυριακή απόγευμα στην πόλη και ψηθήκαμε εμείς οι ίδιοι το βράδυ στον ύπνο μας με ανοιχτό το κλιματιστικό.

Για να έχεις ουσιαστική οικονομία από ένα κλιματιστικό inverter, θα πρέπει να το λειτουργείς συνεχόμενα για αρκετές ώρες (ή και ημέρες). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...