tsiro7 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:53 μμ Ένα 9αρι inventor life που δεν έπεφτε κάτω από 600 watt με τπτ και κάνει κάτι τρελά peak αν μπορέσω να φτιάξω και το fan να παίζει χαμηλά σώθηκα 😁 Έχουμε κάνα κόλπο και για midea? To life είναι gree, ένα άλλο φασον invertor midea που έχω δεν έχει follow me στο χειριστήριο αλλα τουλάχιστο παίζει πιο χαμηλά από το gree σε πολύ πιο εκτεθειμένο υπνοδωμάτιο. Με αυτές τις εξωτερικές στην Αθήνα πέφτει και μένει στα 450watt . ΒΑ στον αέρα χωρίς μόνωση και με ταβάνι βεράντα ρετιρέ. 28 λεπτά πριν, liakjim είπε Όχι για τόσο παλιό μοντέλο. Μόνο ανεμιστήρα στο high και follow me. To life είναι gree, ένα άλλο φασον invertor midea που έχω δεν έχει follow me στο χειριστήριο αλλα τουλάχιστο παίζει πιο χαμηλά από το gree σε πολύ πιο εκτεθειμένο υπνοδωμάτιο. Με αυτές τις εξωτερικές στην Αθήνα πέφτει και μένει στα 450watt . ΒΑ στον αέρα χωρίς μόνωση και με ταβάνι βεράντα ρετιρέ.
energy52 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:56 μμ 1 ώρα πριν, tsiro7 είπε Ένα 9αρι inventor life που δεν έπεφτε κάτω από 600 watt με τπτ και κάνει κάτι τρελά peak αν μπορέσω να φτιάξω και το fan να παίζει χαμηλά σώθηκα 😁 Έχουμε κάνα κόλπο και για midea? Στο δικό μου 9 αρι life δουλεύει κανονικά η ρύθμιση και με το fan 2xlight..αργεί να τη πιάσει καμία φορά κάνε υπομονή, και να μην έχεις ενεργοποιημενη καμία έξτρα λειτουργία όπως ιονιστης η χρονοδιακοπτης.. Ειδάλλως ειδικά στη θερμανση είναι για πέταμα.. 1
tsiro7 Δημοσ. Τρίτη στις 12:01 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:01 πμ Πραγματικά για πετάμα στην θέρμανση αλλά ευτυχώς στην ψύξη δουλεύει ικανοποιητικά. 1
The Onion Δημοσ. Τρίτη στις 12:07 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:07 πμ Καλησπέρα σε όλους παιδιά. Για αλλαγή κλιματιστικών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε παραθαλασσια περιοχη Β. Ελλάδα, ειναι ενας ενιαιος χωρος 22τμ το καθε ενοικ.δωματιο, το κτιριο του 1993 με καινουρια συνθετικα κουφώματα, τα κλιματιστικά θα δουλευουν ψυξη - τα δωματια λειτουργουν μονο καλοκαίρι. Εχετε να προτείνετε κάτι; Ο κωτσόβολος πρότεινε κάτι juro pro airwave plus στα 659 τα 9000 btu και 699 τα 1200 btu, με δωρεαν εγκατάσταση και 50ε επιστροφη για κάθε παλιά συσκευή Απο αυτά που μπόρεσα να διαβάσω είδα ότι εσεις δεν τα προτείνετε και λογω της εγγυησης και του customer service. Επίσης να αναφέρω ότι κάθε καλοκαίρι έχουμε αυξομειωσεις στο ρευμα και διακοπές. Το αναφέρω γιατί ίσως τα νέα μοντελα να είναι πιο ευαίσθητα ωστε να ληφθει στα υπόψιν.
verlemakos Δημοσ. Τρίτη στις 12:09 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:09 πμ 4 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Σε εμένα καταναλώνουν πολύ ρεύμα λόγω μεγάλου, ψηλού και αμονωτου χώρου. Βέβαια, αν θέλουμε 500 ευρώ για θέρμανση μέσω ρεύματος και κλιματιστικων, με την παλιά σομπα πετρελαίου θα θέλαμε 2500 την σεζόν, κάπου 1000-1500 δίναμε το 2002 για πετρέλαιο. Το σημαντικό που ανακάλυψα και δεν ήξερα, βοήθησε αρκετά, είναι η λειτουργία auto. Βάζω τα 2 fujitsu στο auto και ρυθμίζουν αυτά την ταχύτητα για να έχω βέλτιστο αποτέλεσμα χωρίς ρεύματα αέρα μέσα στο σπίτι και παγωνιά. Παλιά όταν τα έβαζα στο turbo, άμεση θέρμανση του χώρου και μετά μόλις πήγαιναν στο ρελαντί παγωνιά..... Οντως, πολύ σημαντικό να έχεις όσο το δυνατόν ανεπαίσθητα ρεύματα αέρα. Η ποιότητα της θέρμανσης είναι αξιοσημείωτη. Κατανοητή η κατανάλωση τελικά, εκτός από ελλειπή μόνωση το μεγάλο ύψος επιδεινώνει την κατάσταση. Α ρε τι μου θύμισες τώρα με την σόμπα πετρελαίόυ!! Είχαμε εγκαταστήσει 2 σόμπες στο πατρικό μου, αναγκαστικά μετά την πετρελαική κρίση του 1975?, (δεν θυμάμαι ακριβώς, ήμουν προ-προνήπιο). Μέχρι τότε καίγαμε μαζούτ στον κεντρικό καυστήρα της πολυκατοικίας, ακόμη θυμάμαι τον μαύρο χυλό που έφερνε κάθε τόσο το βυτιοφόρο. Πάμφθηνη θέρμανση, δεν έσβηνε σχεδόν ποτέ το θηρίο αλλά μαύριζε ο ουρανός από τα καυσαέρια. 5 ώρες πριν, MiJ16 είπε Μας έχει πεθάνει το κρύο αυτές τις μέρες. Σήμερα γενικώς έπαιζα να βρω που καταναλώνει τα ελάχιστα προσπαθώντας να κρατήσω μια εσωτερική θερμοκρασία στους 21 στη θέση που είναι το 16αρι Edge. Αυτό που διαπίστωσα μέχρι στιγμής είναι τα εξής: Όταν ο ανεμιστήρας είναι στο auto και η ζητούμενη στους 22 καταναλώνει μεν λίγο αλλά δεν μπορεί να πιάσει τους 21 (πάει κάτω από 20). Όταν η ζητούμενη είναι στους 21 και ο ανεμιστήρας στην τρίτη σκάλα με γρίλιες μία θέση λιγότερο απ' την κάθετη παίζει γύρω στα 500-550 watts και η θερμοκρασία διατηρείται γύρω στους 20. Όταν η ζητούμενη είναι στους 21, ανεμιστήρας στο 3 και η σκάλα 2 θέσεις λιγότερο απ' την κάθετη ανεβάζει κατανάλωση 600-700 watts, αλλά η εσωτερική θερμοκρασία πάει 21. Γενικότερα λοιπόν η πιο οριζόντια θέση της γρίλιας αυξάνει την κατανάλωση, όπως επίσης και η ρύθμιση του ανεμιστήρα σε κάτι πέραν του auto. Όλα αυτά για να ζεσταινόμαστε και να κρατάμε μία ημερίσια κατανάλωση γύρω στις 12-13 kwh. https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/5BBNSWdVJGvNqoG2GRl4T9cZVHu9c3Ic Ισχύει, όσο μεγαλύτερη ταχύτητα ανεμιστήρα βάζεις, τόσο πιο έντονα τα ρεύματα αέρα και πιο "χαμηλή" η ποιότητα θέρμανσης. Φυσικά και η κατανάλωση αυξάνεται αρκετά αφού περνάει ο αέρας πιο βίαια και ψύχει (απορροφά θερμότητα) σε μεγαλύτερο βαθμό τα στοιχεία της εσωτερικής μονάδας. Έτσι, το κλιματιστικό αντιλαμβάνεται την χαμηλότερη θερμοκρασία επιστροφής στην εξωτερική μονάδα ως καμπανάκι για να ανεβάσει αρκετά τις στροφές του ώστε να καλύψει την απώλεια. Από πειραματισμό στον χώρο μου, έχω βρει ιδανική την ταχύτητα στην 2η σκάλα (από τις 5 συνολικά) και σταμάτησα να το δουλεύω στο auto γιατί καμιά φορά τρελαίνεται και δεν ξέρει πως να λειτουργήσει (αυτό ισχύει όταν επικρατούν σχετικά ήπιες θερμοκρασίες, αλλά θέλεις το κάτι παραπάνω για να έχεις θερμική άνεση. Προσωπικά δεν με ενοχλεί να αργήσει λίγο παραπάνω ο χώρος για να αποκτήσει την απαιτούμενη θερμοκρασία, με ενοχλούν τα ρεύματα αέρα.
MARIOSNURSE Δημοσ. Τρίτη στις 12:54 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:54 πμ (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, The Onion είπε Καλησπέρα σε όλους παιδιά. Για αλλαγή κλιματιστικών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε παραθαλασσια περιοχη Β. Ελλάδα, ειναι ενας ενιαιος χωρος 22τμ το καθε ενοικ.δωματιο, το κτιριο του 1993 με καινουρια συνθετικα κουφώματα, τα κλιματιστικά θα δουλευουν ψυξη - τα δωματια λειτουργουν μονο καλοκαίρι. Εχετε να προτείνετε κάτι; Ο κωτσόβολος πρότεινε κάτι juro pro airwave plus στα 659 τα 9000 btu και 699 τα 1200 btu, με δωρεαν εγκατάσταση και 50ε επιστροφη για κάθε παλιά συσκευή Απο αυτά που μπόρεσα να διαβάσω είδα ότι εσεις δεν τα προτείνετε και λογω της εγγυησης και του customer service. Επίσης να αναφέρω ότι κάθε καλοκαίρι έχουμε αυξομειωσεις στο ρευμα και διακοπές. Το αναφέρω γιατί ίσως τα νέα μοντελα να είναι πιο ευαίσθητα ωστε να ληφθει στα υπόψιν. Και γιατί να πάρεις κινεζικό φασόν; Με τα ίδια λεφτά παίρνεις βασικό μοντέλο κανονικών εταιριών, από το ίδιο κατάστημα... https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/278367-a-c-in9btu-daikin-atxc25d-sensira https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198241-daikin-atxm25n-siesta-perfera Δες και Πλαίσιο, αν έχεις κάρτα Εθνικής. https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-comfora-p25-atxp25n-arxp25n-i-o-klimatistiko-9-000-btu-h_4295943 https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/daikin-siesta-sensira-series-atxc25d-arxc25d-klimatistiko-9-000-btu-h_4140907 Επεξ/σία Τρίτη στις 12:55 πμ από MARIOSNURSE
uncle_nontas Δημοσ. Τρίτη στις 01:02 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:02 πμ (επεξεργασμένο) Αύριο έρχεται το Sensira (atxc35) για να μπει στο σαλόνι. Καλή εποχή για μετρήσεις! Επεξ/σία Τρίτη στις 01:06 πμ από uncle_nontas 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Τρίτη στις 05:31 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:31 πμ Αυτό το Midea της δουλειάς, με εξωτερική θερμοκρασία 2ο και χιονόνερο, έκανε defrost για περίπου 7' μετά από σχεδόν 6 ώρες. Αρκετά καλά νομίζω.
mariosnik_ Δημοσ. Τρίτη στις 06:46 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:46 πμ 6 ώρες πριν, verlemakos είπε Α ρε τι μου θύμισες τώρα με την σόμπα πετρελαίόυ!! Είχαμε εγκαταστήσει 2 σόμπες στο πατρικό μου, αναγκαστικά μετά την πετρελαική κρίση του 1975?, (δεν θυμάμαι ακριβώς, ήμουν προ-προνήπιο). Μέχρι τότε καίγαμε μαζούτ στον κεντρικό καυστήρα της πολυκατοικίας, ακόμη θυμάμαι τον μαύρο χυλό που έφερνε κάθε τόσο το βυτιοφόρο. Πάμφθηνη θέρμανση, δεν έσβηνε σχεδόν ποτέ το θηρίο αλλά μαύριζε ο ουρανός από τα καυσαέρια. Έχουμε μια σομπα του 1950 η και ακόμα παλαιότερα, αμερικανική duo therm. Μας χάλασε το 2003 και επειδη δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε το καρμπυρατέρ δεν την ανάψαμε ξανά. Είχε ισχύ από 9 ως 27kW, αν αναβες και την ηλεκτρική τουρμπίνα που είχε μαζί με αντίσταση, ακομα παραπάνω kw δίνουν οι οδηγίες....ήταν από μαντεμι. Θέρμανση απερίγραπτη. Τέλος πάντων, ακομα την έχουμε στο σπίτι μέσα, περασμένες ξεχασμένες αυτές οι εποχές. Ας είναι καλά η τεχνολογία του κλιματισμού και ειδικά των inverter. Θα αναπτυχθεί και άλλο τα επόμενα χρόνια και πιστεύω θα έχουμε εντυπωσιακές εξελίξεις.
sap00 Δημοσ. Τρίτη στις 10:39 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:39 πμ atxc25d: όλο το χειμώνα μέχρι χθες σε 24/7 είχε υποδειγματική συμπεριφορά καρφωμένο στα 180w συνεχώς. Χθες έσβησε χωρίς να καταλάβω γιατί. Ίσως στιγμιαία διακοπή, ίσως να το έσβησα κατά λάθος από μακριά μέσω tapo. Μετά από 15 ώρες το ξανα άναψα και από τότε τις τελευταίες 20 ώρες κάνει συνεχώς on off στα 500+w και δεν λέει να στρώσει. Δεν το έχω ξαναδεί έτσι. Ζήτηση 20, fan auto ή low. Φίλτρα καθαρά και ίδιες συνθήκες μέσα έξω. Το πρώτο διάγραμμα οι τελευταίες 7 μέρες, το δεύτερο οι τελευταίες 4 ώρες. Καμμιά ιδέα?
liakjim Δημοσ. Τρίτη στις 10:52 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:52 πμ 9 λεπτά πριν, sap00 είπε atxc25d: όλο το χειμώνα μέχρι χθες σε 24/7 είχε υποδειγματική συμπεριφορά καρφωμένο στα 180w συνεχώς. Χθες έσβησε χωρίς να καταλάβω γιατί. Ίσως στιγμιαία διακοπή, ίσως να το έσβησα κατά λάθος από μακριά μέσω tapo. Μετά από 15 ώρες το ξανα άναψα και από τότε τις τελευταίες 20 ώρες κάνει συνεχώς on off στα 500+w και δεν λέει να στρώσει. Δεν το έχω ξαναδεί έτσι. Ζήτηση 20, fan auto ή low. Φίλτρα καθαρά και ίδιες συνθήκες μέσα έξω. Το πρώτο διάγραμμα οι τελευταίες 7 μέρες, το δεύτερο οι τελευταίες 4 ώρες. Καμμιά ιδέα? Επιβεβαίωσε ότι είναι θέρμανση, 21 βαθμούς , ανεμιστήρας auto. Ότι δλδ δεν άλλαξε κάτι στη ρύθμιση.
sap00 Δημοσ. Τρίτη στις 11:06 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:06 πμ Δεν άλλαξε κάτι στη ρύθμιση. Το έβγαλα και για δέκα λεπτά από τη πρίζα μήπως είχε κρατήσει κάτι αλλά τίποτα ακόμα... Το ανέβασα στο 21 τώρα για να το αναγκάσω να μην σβήσει και βλέπουμε - τώρα τρέχει με 700w !
mdkamael Δημοσ. Τρίτη στις 11:17 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:17 πμ 37 λεπτά πριν, sap00 είπε atxc25d: όλο το χειμώνα μέχρι χθες σε 24/7 είχε υποδειγματική συμπεριφορά καρφωμένο στα 180w συνεχώς. Χθες έσβησε χωρίς να καταλάβω γιατί. Ίσως στιγμιαία διακοπή, ίσως να το έσβησα κατά λάθος από μακριά μέσω tapo. Μετά από 15 ώρες το ξανα άναψα και από τότε τις τελευταίες 20 ώρες κάνει συνεχώς on off στα 500+w και δεν λέει να στρώσει. Δεν το έχω ξαναδεί έτσι. Ζήτηση 20, fan auto ή low. Φίλτρα καθαρά και ίδιες συνθήκες μέσα έξω. Το πρώτο διάγραμμα οι τελευταίες 7 μέρες, το δεύτερο οι τελευταίες 4 ώρες. Καμμιά ιδέα? Ως προς το 1ο σκελος... με τι min. εξωτερικες?! Απο θορυβο πως παει?! Θα προτεινονταν πχ για ΥΔ?!
stelikov Δημοσ. Τρίτη στις 11:26 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:26 πμ 11 ώρες πριν, The Onion είπε Καλησπέρα σε όλους παιδιά. Για αλλαγή κλιματιστικών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε παραθαλασσια περιοχη Β. Ελλάδα, ειναι ενας ενιαιος χωρος 22τμ το καθε ενοικ.δωματιο, το κτιριο του 1993 με καινουρια συνθετικα κουφώματα, τα κλιματιστικά θα δουλευουν ψυξη - τα δωματια λειτουργουν μονο καλοκαίρι. Εχετε να προτείνετε κάτι; Ο κωτσόβολος πρότεινε κάτι juro pro airwave plus στα 659 τα 9000 btu και 699 τα 1200 btu, με δωρεαν εγκατάσταση και 50ε επιστροφη για κάθε παλιά συσκευή Απο αυτά που μπόρεσα να διαβάσω είδα ότι εσεις δεν τα προτείνετε και λογω της εγγυησης και του customer service. Επίσης να αναφέρω ότι κάθε καλοκαίρι έχουμε αυξομειωσεις στο ρευμα και διακοπές. Το αναφέρω γιατί ίσως τα νέα μοντελα να είναι πιο ευαίσθητα ωστε να ληφθει στα υπόψιν. Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις υβριδικό κλιματιστικό με Φ/β στην ταράτσα. Δηλαδή η εξωτερική μονάδα παίρνει ταυτόχρονα και από ΔΕΗ και από Φ/Β με προτίμηση τα Φ/Β. Αλλά πρέπει να δεις αν από οικονομική άποψη συμφέρουν μιας και για την ώρα είναι αρκετά ακριβά. https://www.skroutz.gr/s/50371447/PV02004-5-Epagelmatiko-Klimatistiko-Inverter.html
sap00 Δημοσ. Τρίτη στις 11:27 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:27 πμ 2 λεπτά πριν, mdkamael είπε Ως προς το 1ο σκελος... με τι min. εξωτερικες?! Απο θορυβο πως παει?! Θα προτεινονταν πχ για ΥΔ?! θερμοκρασίες Λάρισας, γύρω στους 5 βαθμούς τις τελευταίες νύχτες, αθόρυβο ναι - αλλά όχι σαν το perfera. Για ΥΔ φυσικά κάνει. Επειδή έχω ήδη σε 3 ΥΔ atxc25d και perfera, την επόμενη φορά θα προτιμούσα perfera - αξίζει τα παραπάνω €. 3 λεπτά πριν, stelikov είπε Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις υβριδικό κλιματιστικό με Φ/β στην ταράτσα. Δηλαδή η εξωτερική μονάδα παίρνει ταυτόχρονα και από ΔΕΗ και από Φ/Β με προτίμηση τα Φ/Β. Αλλά πρέπει να δεις αν από οικονομική άποψη συμφέρουν μιας και για την ώρα είναι αρκετά ακριβά. μπορούμε να δούμε κάπου τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του? Από το ΦΒ θα παίρνει 4-5 ώρες. Τις υπόλοιπες 20 ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα