Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pan_K είπε

Δεν με νοιάζει το μηχάνημα. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να καταλάβω πόσο μεγάλη απάτη παίζεται και να τους πιέσω όσο πάει, από καθαρή περιέργεια, αλλά και γιατί επιθυμώ να υπάρχει έστω και μία συνέπεια γι' αυτά που κάνουν. Μέχρι στιγμής έχουν υποχωρήσει μεγαλύτερα ψάρια από την Inventor μετά από καταγγελίες μου σε αρμόδιες αρχές.

Εγώ δε θα το έλεγα απάτη , άγνοια είναι και δυστυχώς δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τίποτα 

• Απαντ. 6,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μας έχει πεθάνει το κρύο αυτές τις μέρες. Σήμερα γενικώς έπαιζα να βρω που καταναλώνει τα ελάχιστα προσπαθώντας να κρατήσω μια εσωτερική θερμοκρασία στους 21 στη θέση που είναι το 16αρι Edge.

Αυτό που διαπίστωσα μέχρι στιγμής είναι τα εξής:

Όταν ο ανεμιστήρας είναι στο auto και η ζητούμενη στους 22 καταναλώνει μεν λίγο αλλά δεν μπορεί να πιάσει τους 21 (πάει κάτω από 20).

Όταν η ζητούμενη είναι στους 21 και ο ανεμιστήρας στην τρίτη σκάλα με γρίλιες μία θέση λιγότερο απ' την κάθετη παίζει γύρω στα 500-550 watts και η θερμοκρασία διατηρείται γύρω στους 20.

Όταν η ζητούμενη είναι στους 21, ανεμιστήρας στο 3 και η σκάλα 2 θέσεις λιγότερο απ' την κάθετη ανεβάζει κατανάλωση 600-700 watts, αλλά η εσωτερική θερμοκρασία πάει 21.

Γενικότερα λοιπόν η πιο οριζόντια θέση της γρίλιας αυξάνει την κατανάλωση, όπως επίσης και η ρύθμιση του ανεμιστήρα σε κάτι πέραν του auto.

Όλα αυτά για να ζεσταινόμαστε και να κρατάμε μία ημερίσια κατανάλωση γύρω στις 12-13 kwh.

https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/5BBNSWdVJGvNqoG2GRl4T9cZVHu9c3Ic

Επεξ/σία από MiJ16
Δημοσ.

Και όπως έχουμε πει πολλές φορές, όσοι έχετε midea ή φασόν, ΜΗ βάζετε την ταχύτητα ανεμιστήρα στο auto αλλά όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Πχ το δικό μου 9άρι carrier , τη νύχτα που πέφτουμε το βάζουμε στο auto για να έχουμε ησυχία. 

Σήμερα το ξεχάσαμε να το γυρίσουμε στο high πάλι (πλέον έφτιαξα αυτοματισμό).

Ως αποτέλεσμα, μας έσκισε στην κατανάλωση , έκαψε 5.6KWh όταν το atxc25b που είναι σε 20% περισσότερες απώλειες και με +1C ζήτηση έκαψε μόλις 3.5KWh. 

Επίσης κοιτάξτε πόσο πιο μικρά (σύντομα) είναι τα διαστήματα με high ανεμιστήρα. 

image.png.ea2d5cc090da2ce8db5e836db9efe9e7.png

13 λεπτά πριν, MiJ16 είπε

Γενικότερα λοιπόν η πιο οριζόντια θέση της γρίλιας αυξάνει την κατανάλωση, όπως επίσης και η ρύθμιση του ανεμιστήρα σε κάτι πέραν του auto.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα κλιματιστικά δεν ξέρουν τι θερμοκρασία έχει ο χώρος σου. Ξέρουν μόνο τη θερμοκρασία που υπάρχει εκεί πάνω στον αισθητήρα του. Για αυτό αν έχει πιάσει μικροκλίμα στην περιοχή του κλιματιστικού, όπου η μικρή ροή και η κάθετη θέση ενισχύουν το φαινόμενο, το κλιματιστικό με απλή γλώσσα θα βλέπει υψηλή θερμοκρασία και θα λέει "ωπα , καλά είμαστε εδώ". Θα κρατάει λοιπόν χαμηλότερη ισχύ από αυτό που ζητάει ο υπόλοιπός χώρος. 

Με το να βάλεις τον ανεμιστήρα σε πιο υψηλή σκάλα και την περσίδα σε διαγώνια θέση, διώχνεις τον αέρα από την περιοχή του κλιματιστικού οπότε δεν έχεις έντονο μικροκλίμα και έτσι ο αισθητήρας διαβάζει πιο χαμηλή θερμοκρασία και άρα ανεβάζει ισχύ. 

Τα ίδια έχω δει και στο asyg24kmta όπως έχουμε περιγράψει εδώ

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, MiJ16 είπε

Μας έχει πεθάνει το κρύο αυτές τις μέρες. Σήμερα γενικώς έπαιζα να βρω που καταναλώνει τα ελάχιστα προσπαθώντας να κρατήσω μια εσωτερική θερμοκρασία στους 21 στη θέση που είναι το 16αρι Edge.

Αυτό που διαπίστωσα μέχρι στιγμής είναι τα εξής:

Όταν ο ανεμιστήρας είναι στο auto και η ζητούμενη στους 22 καταναλώνει μεν λίγο αλλά δεν μπορεί να πιάσει τους 21 (πάει κάτω από 20).

Όταν η ζητούμενη είναι στους 21 και ο ανεμιστήρας στην τρίτη σκάλα με γρίλιες μία θέση λιγότερο απ' την κάθετη παίζει γύρω στα 500-550 watts και η θερμοκρασία διατηρείται γύρω στους 20.

Όταν η ζητούμενη είναι στους 21, ανεμιστήρας στο 3 και η σκάλα 2 θέσεις λιγότερο απ' την κάθετη ανεβάζει κατανάλωση 600-700 watts, αλλά η εσωτερική θερμοκρασία πάει 21.

Όλα αυτά για να ζεσταινόμαστε και να κρατάμε μία ημερίσια κατανάλωση γύρω στις 12-13 kwh.

https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/5BBNSWdVJGvNqoG2GRl4T9cZVHu9c3Ic

Μπορει να μην επαρκούν για να καλύψουν τις απώλειες του χώρου και για αυτό πιάνει χαμηλότερη θερμοκρασία κατά κάποιους βαθμούς. Βέβαια, μπορεί να φταίει και αυτό που ανέφερε ο liakjim με τους αισθητήρες και την τοπικη θερμοκρασία στο σημείο που αυτοί βρίσκονται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, liakjim said:

Και όπως έχουμε πει πολλές φορές, όσοι έχετε midea ή φασόν, ΜΗ βάζετε την ταχύτητα ανεμιστήρα στο auto αλλά όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Πχ το δικό μου 9άρι carrier , τη νύχτα που πέφτουμε το βάζουμε στο auto για να έχουμε ησυχία. 

Σήμερα το ξεχάσαμε να το γυρίσουμε στο high πάλι (πλέον έφτιαξα αυτοματισμό).

Ως αποτέλεσμα, μας έσκισε στην κατανάλωση , έκαψε 5.6KWh όταν το atxc25b που είναι σε 20% περισσότερες απώλειες και με +1C ζήτηση έκαψε μόλις 3.5KWh. 

Επίσης κοιτάξτε πόσο πιο μικρά (σύντομα) είναι τα διαστήματα με high ανεμιστήρα. 

image.png.ea2d5cc090da2ce8db5e836db9efe9e7.png

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα κλιματιστικά δεν ξέρουν τι θερμοκρασία έχει ο χώρος σου. Ξέρουν μόνο τη θερμοκρασία που υπάρχει εκεί πάνω στον αισθητήρα του. Για αυτό αν έχει πιάσει μικροκλίμα στην περιοχή του κλιματιστικού, όπου η μικρή ροή και η κάθετη θέση ενισχύουν το φαινόμενο, το κλιματιστικό με απλή γλώσσα θα βλέπει υψηλή θερμοκρασία και θα λέει "ωπα , καλά είμαστε εδώ". Θα κρατάει λοιπόν χαμηλότερη ισχύ από αυτό που ζητάει ο υπόλοιπός χώρος. 

Με το να βάλεις τον ανεμιστήρα σε πιο υψηλή σκάλα και την περσίδα σε διαγώνια θέση, διώχνεις τον αέρα από την περιοχή του κλιματιστικού οπότε δεν έχεις έντονο μικροκλίμα και έτσι ο αισθητήρας διαβάζει πιο χαμηλή θερμοκρασία και άρα ανεβάζει ισχύ. 

Τα ίδια έχω δει και στο asyg24kmta όπως έχουμε περιγράψει εδώ

Το πρόβλημα μου σχετικά με το μικροκλίμα αυξάνεται και από τα έπιπλα που φαίνονται πιο κάτω. Ειδικά στο υπνοδωμάτιο με σκίζει στα on/off όταν έξω έχει καλύτερες θερμοκρασίες. Πρέπει να φύγουν άμεσα...

Πλέον βέβαια συμπεραίνω πως στο υπνοδωμάτιο έπρεπε να μπει ακριβώς απέναντι απ΄την πόρτα του δωματίου για να φεύγει ο αέρας καλύτερα προς τον διάδρομο.

viber_image_2025-02-10_19-41-11-821.jpg

viber_image_2025-02-10_19-41-01-444.jpg

2 minutes ago, mariosnik_ said:

Μπορει να μην επαρκούν για να καλύψουν τις απώλειες του χώρου και για αυτό πιάνει χαμηλότερη θερμοκρασία κατά κάποιους βαθμούς. Βέβαια, μπορεί να φταίει και αυτό που ανέφερε ο liakjim με τους αισθητήρες και την τοπικη θερμοκρασία στο σημείο που αυτοί βρίσκονται. 

Φταίει σίγουρα αυτό γιατί απ' την εφαρμογή μπορείς να δεις τι διαβάζει το κλιματιστικό. Το οποίο διαφέρει αρκετά απ' τα θερμόμετρα.

Επεξ/σία από MiJ16
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με το να βάλεις τον ανεμιστήρα σε πιο υψηλή σκάλα και την περσίδα σε διαγώνια θέση, διώχνεις τον αέρα από την περιοχή του κλιματιστικού

Κι αν το Fujitsu είναι σε cold air prevention mode τι κάνεις; Στο δικό σου υπάρχει τρόπος να βγει, χωρίς να αυξήσεις την ζήτηση; Έχω βάλει κι εγώ ένα KM series σε αρκετά ψηλοτάβανο σπίτι και φοβάμαι ότι θα κάνει κουμάντο μόνο του εκεί ψηλά και δεν θα κατεβάζει τον ζεστό αέρα χαμηλά, αν μπει αυτόματα σε αυτήν την λειτουργία.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pan_K είπε

Κι αν το Fujitsu είναι σε cold air prevention mode τι κάνεις; Στο δικό σου υπάρχει τρόπος να βγει; Έχω βάλει κι εγώ ένα KM series σε αρκετά ψηλοτάβανο σπίτι και φοβάμαι ότι θα κάνει κουμάντο μόνο του εκεί ψηλά και δεν θα κατεβάζει τον κρύο αέρα χαμηλά, αν μπει αυτόματα σε αυτήν την λειτουργία.

Μπορείς να βάλεις ανεμιστήρα οροφής; 

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορείς να βάλεις ανεμιστήρα οροφής; 

Ωχ... Ήλπιζα ότι δεν θα μου έκανες αυτήν την ερώτηση. Δεν έχω, αλλά σκεφτόμουν να βάλω κάποια στιγμή.

Δημοσ.

Κι εγώ βλέπω πολλές καταναλώσεις, αλλά υγεία να έχουμε και κρύα. Αυτό που είχαμε πριν, δεν ήταν φυσιολογικό. 19 βαθμοί μεσημέρι στην Αθήνα - 14 βραδινή, στη χειρότερη περίοδο του χρόνου (τέλη Γενάρη! ). Φανταστείτε ότι άρχισα να βλέπω τα πρώτα κουνούπια στους Αμπελόκηπους. Από το να είναι η πόλη μου Πνομ Πενχ, προτιμώ να δίνω κάνα 50αράκι στο ρεύμα παραπάνω. Γιατί αυτές είναι οι διαφορές. Τον Φλεβάρη με την αρρωστοατμόσφαιρα αυτή θα έκαιγα 4Χ28 = 112ΚΒ για θέρμανση, τώρα καίω άνετα 10-11 = 300ΚΒ.

Η τιμή ρεύματός μου με τις ρυθμιζόμενες + φόρουςς είναι περίπου 22 σεντς = 44 ευρώ διαφορά. Τα αξίζει.

Εγώ βέβαια είμαι λίγο Βαλκάνιος με αυτά, θέλω να έχω 21 στον ύπνο και 23 στον ξύπνιο. Αν αρκούμουν στο 19-20άρι με το οποίο ζει ο περισσότερος κόσμος, θα μιλούσαμε ίσως για μισά λεφτά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, επειδή δεν το βρίσκω είναι εύκολο κάποιος να στείλει οδηγίες για hack σε gree κλιματιστικα? 

Ευχαριστώ! 

Το βρήκα αλλά δεν πιάνει η ρύθμιση του fan, καμμία ιδέα? 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Καλησπέρα σε όλους, επειδή δεν το βρίσκω είναι εύκολο κάποιος να στείλει οδηγίες για hack σε gree κλιματιστικα? 

Ευχαριστώ! 

Το βρήκα αλλά δεν πιάνει η ρύθμιση του fan, καμμία ιδέα? 

Την ρύθμιση του φαν μπορεί να χρειαστεί έως και 15 δεύτερα να την πάρει 

εάν δε πιάνει επέλεξε ξανά την σκάλα που θες και ξανακαντο 

• Thanks 1
Δημοσ.

Ένα 9αρι inventor life που δεν έπεφτε κάτω από 600 watt με τπτ και κάνει κάτι τρελά peak αν μπορέσω να φτιάξω και το fan να παίζει χαμηλά σώθηκα 😁

Έχουμε κάνα κόλπο και για midea? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

Ένα 9αρι inventor life που δεν έπεφτε κάτω από 600 watt με τπτ και κάνει κάτι τρελά peak αν μπορέσω να φτιάξω και το fan να παίζει χαμηλά σώθηκα 😁

Έχουμε κάνα κόλπο και για midea? 

Όχι για τόσο παλιό μοντέλο. Μόνο ανεμιστήρα στο high και follow me.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...