Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και να έχει δεν γίνεται η σύγκριση σε διαφορετικούς χώρους. 

ΥΓ Μπορείς πάντως να δεις τι ψάρια πιάνεις σε σχέση με τα πινακάκια της toshiba (έχουμε πει πως, υπολογισμός pout/cop και μετά πας στην αντίστοιχη γραμμή και στήλη )

Πολύ σωστός. Αλλά δεν έχω ούτε θερμόμετρα ούτε μετρητή κατανάλωσης (γραμμή κατευθείαν από τον πίνακα. Ότι βλέπω σχετικά με την κατανάλωση είναι από την εφαρμογή της toshiba. Βασικά είναι του αδελφού μου. Ξέρω ότι δεν θα βγει άκρη απλά έτσι να πάρω λίγο μια εικόνα. Προβληματιζόμαστε λίγο με την κατανάλωση.  

• Απαντ. 6,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, flampouras είπε

Πολύ σωστός. Αλλά δεν έχω ούτε θερμόμετρα ούτε μετρητή κατανάλωσης (γραμμή κατευθείαν από τον πίνακα. Ότι βλέπω σχετικά με την κατανάλωση είναι από την εφαρμογή της toshiba. Βασικά είναι του αδελφού μου. Ξέρω ότι δεν θα βγει άκρη απλά έτσι να πάρω λίγο μια εικόνα. Προβληματιζόμαστε λίγο με την κατανάλωση.  

Με 2 πάφθηνα θερμόμετρα ψυγείου κάνετε πανεύκολα τη δουλειά σας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, flampouras είπε

Προβληματιζόμαστε λίγο με την κατανάλωση.  

Δηλαδή , πες μερικά πράγματα , σε τι χώρο είναι , τι απώλειες έχει , σε τι θερμοκρασία δουλεύει , πόσο έχει ο χώρος , τι εξωτερικές , πόσες ώρες δουλεύει κλπ 

πχ έχω έχω ένα 18αρι τοσιμπα σε 50τμ με ζήτηση 22 και θερμοκρασία χώρου + - 0,5 και εξωτερικές στους 4-5-6 βαθμούς καίει γύρω στα 500 watt 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
5 hours ago, mdkamael said:

Μια μαξ καταναλωση σαν απολυτος αριθμος δεν λεει κατι... το συγκεκριμενο εχει μεση μηνιαια στη καλυτερη 420kwh με 24/7 χρηση κ αυτο υπο ιδανικες συνθηκες ( συνεχες ινβερταρισμα το πολυ μαξ 580wh ). Για 27αρι δεν το λες κ πολυ. Ειναι σαν να ζητας απο 3λιτρο να καταναλωνει 5lt/100.

Εμένα βλέποντας τα γραφήματα άλλο μου ήρθε στο μυαλό.

Απο πιο καφέ που έκλεισε τσίμπησε αυτός την μηχανή του espresso  και πόσο καίει για να την έχει μαζί με τα ac στο homeassistant.

:P

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, liakjim είπε

Με 2 πάφθηνα θερμόμετρα ψυγείου κάνετε πανεύκολα τη δουλειά σας. 

Έστω ότι τα παίρνω αυτά τα θερμόμετρα, δεν γνωρίζω στιγμιαία κατανάλωση. Η εφαρμογή της Toshiba, δίνει μόνο κιλοβατώρες ανά ώρα. Pout/cop στην ουσία είναι το ίδιο, σωστά;

41 λεπτά πριν, dimostr είπε

Δηλαδή , πες μερικά πράγματα , σε τι χώρο είναι , τι απώλειες έχει , σε τι θερμοκρασία δουλεύει , πόσο έχει ο χώρος , τι εξωτερικές , πόσες ώρες δουλεύει κλπ 

πχ έχω έχω ένα 18αρι τοσιμπα σε 50τμ με ζήτηση 22 και θερμοκρασία χώρου + - 0,5 και εξωτερικές στους 4-5-6 βαθμούς καίει γύρω στα 500 watt 

Toshiba Edge White 24k. Η αρχική μου ανάρτηση εδώ. Έγινε κενό. Τοποθετηση μονάδας στον τοίχο. Δεν είμαι σίγουρος για το σωστό μήκος σωληνώσεων. Αν θυμάμε καλά η Toshiba δίνει 1,5+, που κατα 99,9% έχει τηρηθεί.

Η κάτοψη κατέληξε κάπως έτσι:

Spoiler

image.png.86dfed894a4fb0bb96e4fe8377dfb3e9.png

Με κόκκινο τοποθέτηση του κλιματιστικού. Το κίτρινο είναι δοκάρι. Το μπλε χ είναι ότι ήταν να μπει πόρτα αλλά δεν βόλεψε, και τελικά δεν μπήκε. Ζήτηση 22 με εξωτερική αυτή την στιγμή 11. Από χθες το βράδυ στις 9 μέχρι στις 9 το πρωί σήμερα, είχε περίπου 6 βαθμούς εξωτερική. Η κατανάλωση πάει κάπως έτσι, με συνεχή λειτουργία από τις 5 του μήνα το απόγευμα. Ανεμιστήρας στο αυτόματο.

Spoiler

image.jpeg.401d4907f175e5ca7bddc29be577d6c1.jpeg

Και μια χθεσινή με παρόμοιες εξωτερικές θερμοκρασίες.

Spoiler

image.jpeg.f63725c11c8d93919d3500c774a3ca4c.jpeg

Και εδώ στις 7 του μήνα με ανεμιστήρα στο φουλ.

Spoiler

image.jpeg.3c712f72463b3b332e557e49eba28c16.jpeg

Επεξ/σία από flampouras
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, flampouras είπε

Έστω ότι τα παίρνω αυτά τα θερμόμετρα, δεν γνωρίζω στιγμιαία κατανάλωση. Η εφαρμογή της Toshiba, δίνει μόνο κιλοβατώρες ανά ώρα. Pout/cop στην ουσία είναι το ίδιο, σωστά;

Δεν ξέρω τι δείχνει η εφαρμογή. Δεν δείχνει κάπου στιγμιαία; Αν όχι και θέλει να βλέπει, μπορεί να βάλει ένα sonoff pow elite R3 20A στον πίνακα (σαν 24άρι σίγόυρα θα είναι στη δικιά του ασφάλεια). 

Θα βγάλετε pout και διαιρώντας με τη στιγμιαία θα έχετε cop . 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, flampouras είπε

Toshiba Edge White 24k. Η αρχική μου ανάρτηση εδώ. Έγινε κενό. Τοποθετηση μονάδας στον τοίχο. Δεν είμαι σίγουρος για το σωστό μήκος σωληνώσεων. Αν θυμάμε καλά η Toshiba δίνει 1,5+, που κατα 99,9% έχει τηρηθεί.

Η κάτοψη κατέληξε κάπως έτσι:

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.86dfed894a4fb0bb96e4fe8377dfb3e9.png

Με κόκκινο τοποθέτηση του κλιματιστικού. Το κίτρινο είναι δοκάρι. Το μπλε χ είναι ότι ήταν να μπει πόρτα αλλά δεν βόλεψε, και τελικά δεν μπήκε. Ζήτηση 22 με εξωτερική αυτή την στιγμή 11. Από χθες το βράδυ στις 9 μέχρι στις 9 το πρωί σήμερα, είχε περίπου 6 βαθμούς εξωτερική. Η κατανάλωση πάει κάπως έτσι, με συνεχή λειτουργία από τις 5 του μήνα το απόγευμα. Ανεμιστήρας στο αυτόματο.

Απόκρυψη περιεχομένων

image.jpeg.401d4907f175e5ca7bddc29be577d6c1.jpeg

Και μια χθεσινή με παρόμοιες εξωτερικές θερμοκρασίες.

Απόκρυψη περιεχομένων

image.jpeg.f63725c11c8d93919d3500c774a3ca4c.jpeg

Και εδώ στις 7 του μήνα με ανεμιστήρα στο φουλ.

Απόκρυψη περιεχομένων

image.jpeg.3c712f72463b3b332e557e49eba28c16.jpeg

Εάν οι υπόλοιποι χώροι δεν θερμαίνονται με κάτι θα έλεγα ότι είσαι σχετικά καλά 

• Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρω τι δείχνει η εφαρμογή. Δεν δείχνει κάπου στιγμιαία; Αν όχι και θέλει να βλέπει, μπορεί να βάλει ένα sonoff pow elite R3 20A στον πίνακα (σαν 24άρι σίγόυρα θα είναι στη δικιά του ασφάλεια). 

Θα βγάλετε pout και διαιρώντας με τη στιγμιαία θα έχετε cop . 

Όχι. Είναι κατανάλωση ανα ώρα. Μόνο. Π.χ μπορεί να κάνει on-off και να μην το ξέρουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Βεντέτα με την Inventor καλά κρατεί. Δεν φαντάζεστε τι έχω ακούσει στο τηλέφωνο από τον υπεύθυνο. Το διάγραμμα που τους έστειλα δείχνει ξεκάθαρα ότι το μηχάνημα κόβει εντελώς στα 700watt και σε ένα άλλο στα 400watt και την θερμοκρασία να κάνει τρελές αυξομειώσεις, αλλά ο τύπος στο τηλέφωνο μου έλεγε ότι οι απώλειες του δωματίου μπορεί να δικαιολογούν την ελάχιστη στα 400 και ότι από το εργοστάσιο κατασκευής χρειάζονται λεπτομερή δεδομένα για τις απώλειες του χώρου (υπόψιν μόνο 10τμ!) για να μου εξηγήσουν την συμπεριφορά, με εργαλεία όπως υπέρυθρες κάμερες κλπ. για να μου απαντήσουν, ωστόσο δεν πρόκειται να έρθει κανείς τους για να ελέγξει. Και αν δεν με καλύπτει η απάντησή του να ξαναγράψω mail για να το προωθήσει στους προϊσταμένους του. Και όταν του είπα ότι με δουλεύει και ότι μόνο μηχανικό δεν ζήτησε το κινέζικο εργοστάσιό του για να κάνει στατική μελέτη του χώρου, ήθελε να μου ξεκαθαρίσει ότι δεν με δουλεύει και δεν έχει τέτοια πρόθεση. Και τότε του είπα: αν δεν με δουλεύετε, απαντήστε μου γραπτά και αναφέρετε όσα μου λέτε στην απάντησή σας. Μου απάντησε γραπτώς πιστεύετε; ΟΧΙ φυσικά. Αυτό θα πει εξαπάτηση και απατεώνες, πάντα ευγενικοί, βεβαίως βεβαίως. 

Οπότε μπήκα στο νόημα και μάλλον κατάλαβα και ποια θα είναι η τελική απάντηση για τα ελάχιστα watt κατανάλωσης: "Ρε κουτά... η ελάχιστη κατανάλωση είναι πράγματι 120watt και πιο χαμηλά άμα λάχει. Ποιος σας είπε ότι το μηχάνημα θα πρέπει να την διατηρήσει;" Καλό;

Υ.Γ. Τώρα έλαβα απάντηση. Τίποτε από τις μπαρούφες που μου αμόλαγε στο τηλέφωνο. Μου κάνει λόγο για την πιστοποίηση Eurovent, ότι το μηχάνημα δεν έχει πρόβλημα και να απευθυνθώ στο κατάστημα από το οποίο αγόρασα για να ρωτήσω για την πολιτική επιστροφής τους (Mediamarkt ☹️). Λαμόγια.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Η Βεντέτα με την Inventor καλά κρατεί. Δεν φαντάζεστε τι έχω ακούσει στο τηλέφωνο από τον υπεύθυνο. Το διάγραμμα που τους έστειλα δείχνει ξεκάθαρα ότι το μηχάνημα κόβει εντελώς στα 700watt και σε ένα άλλο στα 400watt και την θερμοκρασία να κάνει τρελές αυξομειώσεις, αλλά ο τύπος στο τηλέφωνο μου έλεγε ότι οι απώλειες του δωματίου μπορεί να δικαιολογούν την ελάχιστη στα 400 και ότι από το εργοστάσιο κατασκευής χρειάζονται λεπτομερή δεδομένα για τις απώλειες του χώρου (υπόψιν μόνο 10τμ!) για να μου εξηγήσουν την συμπεριφορά, με εργαλεία όπως υπέρυθρες κάμερες κλπ. για να μου απαντήσουν. Και αν δεν με καλύπτει η απάντησή του να ξαναγράψω mail για να το προωθήσει στους προϊσταμένους του. Και όταν του είπα ότι με δουλεύει και ότι μόνο μηχανικό δεν ζήτησε το κινέζικο εργοστάσιό του για να κάνει στατική μελέτη του χώρου, ήθελε να μου ξεκαθαρίσει ότι δεν με δουλεύει και δεν έχει τέτοια πρόθεση. Και τότε του είπα: αν δεν με δουλεύετε, απαντήστε μου γραπτά και αναφέρετε όσα μου λέτε στην απάντησή σας. Μου απάντησε γραπτώς πιστεύετε; ΟΧΙ φυσικά. Αυτό θα πει εξαπάτηση και απατεώνες, πάντα ευγενικοί, βεβαίως βεβαίως. 

Οπότε μπήκα στο νόημα και μάλλον κατάλαβα και ποια θα είναι η τελική απάντηση για τα ελάχιστα watt κατανάλωσης: "Ρε κουτά... η ελάχιστη κατανάλωση είναι πράγματι 120watt και πιο χαμηλά άμα λάχει. Ποιος σας είπε ότι το μηχάνημα θα πρέπει να την διατηρήσει;" Καλό;

Τι φασόν είναι αυτό που έχεις , εάν είναι gree βάλε κάνα test mode να σωθείς , εάν είναι midea βοήθεια  σου που λένε 

• Like 1
Δημοσ.

Βλέπω ότι το heavy 80 του apostolisep στην Πεντέλη έχει πιάσει την κάτω περιοχή του προγραμματισμού ( κάτω από 4C )

Spoiler

image.png.aa6327837e0cb1ba73877f0379d32c31.png

και έχει ανεβάζει ελάχιστα:

image.png.f03f16e07cbb90245cb640ac5ef1f58d.png

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, verlemakos είπε

Συμφωνώ και επαυξάνω με τις προτεινόμενες μάρκες.

Μόλις έσβησα το 12αρι Toshiba Yukai, το άναψα στις 5 το απόγευμα και μέχρι τις 00.30 κατανάλωσε ακριβώς 2kwh (μετρητής ράγας). Χώρος όχι ενιαίος περίπου 45-50τμ με θερμοπρόσοψη, αρχική θερμοκρασία χώρου 19 βαθμοί και ρύθμιση στους 23 βαθμούς. Ο μέσος όρος βγαίνει κάπου στα 287 watts, αλλά αν εξαιρέσεις τα πρώτα 85-90 λεπτά που προσπαθεί να ινβερτάρει και καταναλώνει περίπου 0.6 kwh, από εκεί και έπειτα καίει μέσο όρο σχεδόν σταθερά 240 watts (χωρίς επανεκιννήσεις) με εξωτερική θερμοκρασία κατά την εκκίνηση 7 βαθμούς και κατά την παύση 5 βαθμούς.

Λιγουρευόμουν Fujitsu ή Toshiba Daiseikai, αλλά η διαφορά τιμής πολύ μεγάλη και η απόσβεση αμφίβολη μιας και είχα προγραμματίσει μετά από 1.5 χρόνο να εγκαταστήσω λέβητα αερίου συμπύκνωσης. Πάντως άλλη κλάση αυτά τα 2 εργαλεία, πραγματική επένδυση..  

Σε εμένα καταναλώνουν πολύ ρεύμα λόγω μεγάλου, ψηλού και αμονωτου χώρου. Βέβαια, αν θέλουμε 500 ευρώ για θέρμανση μέσω ρεύματος και κλιματιστικων, με την παλιά σομπα πετρελαίου θα θέλαμε 2500 την σεζόν, κάπου 1000-1500 δίναμε το 2002 για πετρέλαιο.

Το σημαντικό που ανακάλυψα και δεν ήξερα, βοήθησε αρκετά, είναι η λειτουργία auto. Βάζω τα 2 fujitsu στο auto και ρυθμίζουν αυτά την ταχύτητα για να έχω βέλτιστο αποτέλεσμα χωρίς ρεύματα αέρα μέσα στο σπίτι και παγωνιά. Παλιά όταν τα έβαζα στο turbo, άμεση θέρμανση του χώρου και μετά μόλις πήγαιναν στο ρελαντί παγωνιά.....

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, dimostr είπε

Τι φασόν είναι αυτό που έχεις , εάν είναι gree βάλε κάνα test mode να σωθείς , εάν είναι midea βοήθεια  σου που λένε 

Δεν με νοιάζει το μηχάνημα. Πιο πολύ με ενδιαφέρει να καταλάβω πόσο μεγάλη απάτη παίζεται και να τους πιέσω όσο πάει, από καθαρή περιέργεια, αλλά και γιατί επιθυμώ να υπάρχει έστω και μία συνέπεια γι' αυτά που κάνουν. Μέχρι στιγμής έχουν υποχωρήσει μεγαλύτερα ψάρια από την Inventor μετά από καταγγελίες μου σε αρμόδιες αρχές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...