Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, mdkamael said:
  Reveal hidden contents

Καλημέρα και καλή βδομάδα στην ομάδα... με -2.3° εξωτερικη ζεσταίνεται το κοκκαλακι μας πινοντας καφέ σταθερα στους 22°, με ζήτηση 23 κ καταναλωση καρφωμενη στη τιμη που βλεπετε... αμονωτη κατοικια με pilotis απο κατω...

Screenshot_20250210_074427_Shelly Smart Control.jpg

Screenshot_20250210_074834_Tapo.jpg

Δεν είναι και λίγα τα 930 w για συνέχεια. Αν καίει τόσο για ενα μήνα βγαίνει ~700 kwh μόνο του.  

Απ την άλλη δεν θα κάνει όλο το μήνα αρνητικές (τρόπος του λέγειν αρνητικές) και  δεν είναι και λίγοι οι 22 βαθμοί που έχεις μέσα.

Για πόσα τμ βγαίνει αυτή η κατανάλωση?

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Απαντ. 6,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα φώτα σας παρακαλώ! Πώς σας φαίνεται το παρακάτω διάγραμμα κατανάλωσης σε ένα Bosch Series 6 24?

Σε ένα χώρο 60τ.μ. με ζητούμενη 22 και εξωτερική περίπου 6 κρατά σταθερή τη θερμοκρασία του δωματίου και δεν έχω κάποιο θέμα με την άνεση, αλλά δεν ξέρω αν αυτές οι περιοδικές κορυφές υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ή είναι φυσιολογικές στη λειτουργία του. Τι λέτε?  

Screenshot_20250210_093318_Tapo.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Πολλά κλιματιστικά σε τέτοιες θερμοκρασίες σβήνουν.

Μόνο τα χαλασμένα 

9 λεπτά πριν, GiannisB81 είπε

Τα φώτα σας παρακαλώ! Πώς σας φαίνεται το παρακάτω διάγραμμα κατανάλωσης σε ένα Bosch Series 6 24?

Σε ένα χώρο 60τ.μ. με ζητούμενη 22 και εξωτερική περίπου 6 κρατά σταθερή τη θερμοκρασία του δωματίου και δεν έχω κάποιο θέμα με την άνεση, αλλά δεν ξέρω αν αυτές οι περιοδικές κορυφές υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ή είναι φυσιολογικές στη λειτουργία του. Τι λέτε?  

Φυσιολογικό 

24 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Δεν είναι και λίγα τα 930 w για συνέχεια

Με ένα cop 3-4 καταλαβαίνεις ότι οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης θα σε έγδερνε στο κόστος , ε;ν πχ αυτή είναι κατανάλωση 24 ωρου μιλάμε για 22kwh άρα 5 ευρώ , θα δυσκολευτείς να βρεις φθηνότερο 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Δεν είναι και λίγα τα 930 w για συνέχεια. Αν καίει τόσο για ενα μήνα βγαίνει ~700 kwh μόνο του.  

Απ την άλλη δεν θα κάνει όλο το μήνα αρνητικές (τρόπος του λέγειν αρνητικές) και  δεν είναι και λίγοι οι 22 βαθμοί που έχεις μέσα.

Για πόσα τμ βγαίνει αυτή η κατανάλωση?

Περισσοτερο σαν θετικο το επισημανω... αμονωτο σπιτι, με μειον εξωτερικη και εσωτερικη 22 με ζητηση 23 για σαλονοκουζινα γυρω στα 53-54τ.μ. με κατω απο 1kwh. Σαφως και δεν ειναι καρφωμενο μονιμως σ αυτους τους αριθμους καθ'οτι παει κ αναλογικα με την εξωτερικη. Συνηθως ειναι στα 480-560wh οταν ινβερταρει. Και 700kwh να εβγαινετον μηνα, και παλι δεν θα απασχολουσε κ πολυ καθως η εναλλακτικη θα ηταν πετρελαιο 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 minutes ago, dimostr said:

Μόνο τα χαλασμένα 

Με ένα cop 3-4 καταλαβαίνεις ότι οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης θα σε έγδερνε στο κόστος , ε;ν πχ αυτή είναι κατανάλωση 24 ωρου μιλάμε για 22kwh άρα 5 ευρώ , θα δυσκολευτείς να βρεις φθηνότερο 

Μάλλον εννοεί κάνουν αποψύξεις και σταματάνε.

Ε άμα μένεις κάπου με αρνητικές το λες και φυσιολογικό.

Φθηνότερο ναι πιθανώς δε θα βρείς αλλά και πάλι έχω κάπως ψυχολογικό όριο max τις 300 kwh για 1 κλιματιστικό. 

Περιέργειες μου...

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Καλημέρα, 

Ωραίο διάγραμμα, ποιο μοντέλο και πόσα BTU?

Πολλά κλιματιστικά σε τέτοιες θερμοκρασίες σβήνουν.

Πως έχεις τόσο χαμηλή υγρασία?

Miitsibishi Heavy Ind., srk80zr-w/b των 27.000 btu.

Η υγρασια ειναι η ευχαριστη εκπληξη φετος με το αρκουδι να πω την αληθεια. 

Ανεξαρτητα με το  συχνο ( κ σωστο ) αερισμο των χωρων, αλλα και τις ευνοικες εξωτερικες συνθηκες φετος ( Ιωαννινα ), θεωρω οτι επαιξε πολυ σημαντικο ρολο η 24ωρη λειτουτουργια της θερμανσης με εσωτερικες θερμοκρασιες να μην πεφτουν κατω απο 22°. Αλλες χρονιες διχως χρηση αφυγραντηρα δεν εβγαινε... βεβαια εκει δεν υπηρχε 24/7 θερμανση εντος σπιτιου - κακως. Αλλα οπως ειπα φετος ηταν σχετικα στεγνος ο καιρος. Απο αυτες τις μερες που περιμενουμε σειρα βροχων θα το εχω κατα νου να δω τι αλλαγη θα παρατηρηθει. 

35 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε

Φθηνότερο ναι πιθανώς δε θα βρείς αλλά και πάλι έχω κάπως ψυχολογικό όριο max τις 300 kwh για 1 κλιματιστικό. 

Περιέργειες μου...

Μια μαξ καταναλωση σαν απολυτος αριθμος δεν λεει κατι... το συγκεκριμενο εχει μεση μηνιαια στη καλυτερη 420kwh με 24/7 χρηση κ αυτο υπο ιδανικες συνθηκες ( συνεχες ινβερταρισμα το πολυ μαξ 580wh ). Για 27αρι δεν το λες κ πολυ. Ειναι σαν να ζητας απο 3λιτρο να καταναλωνει 5lt/100.

Δημοσ.

Το νούμερο COP που έβαλα χτες για το Midea Gaia δεν μπορεί να είναι αντικειμενικό καθότι  η επίσημη αντιπροσωπεία δεν ανακοινώνει νούμερα όγκου αέρα της εσωτερικής μονάδας.

Από 3 διαφορετικά site που έχουν στοιχεία τα οποία η εταιρεία δεν ανακοινώνει προκύπτουν διαφορετικά αποτελέσματα και έχουν και διαφορετικούς κωδικούς σαν μοντέλα ενώ στην εμφάνιση μοιάζουν ίδια.

Σε σύγκριση δε με το Perfera η Daikin δίνει στη low ταχύτητα 6.9 m3/m δηλαδή 0.105 m3/s.

Από την άλλη αν πάρω το 312 m3/h που βρίσκω για το Gaia, δηλαδή 0.0866666 m3/s θα βγάλω λάθος αποτέλεσμα COP καθώς το Gaia σε αυτή τη ρύθμιση ως αίσθηση μου φαίνεται πως βγάζει περισσότερο αέρα από το Perfera, οπότε γι αυτό νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι λάθος.

Αν υπάρχει άλλος τρόπος παρακαλώ πείτε μου...

Δημοσ.

Σε επώνυμο 9αρι μέχρι 600-700 υπάρχει κάτι με μεγάλη επιστροφή από Eurobank είτε Πειραιώς είτε οποιαδήποτε κάρτα?! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GiannisB81 είπε

Φυσιολογικό για midea. 

8 λεπτά πριν, ~Joker~ είπε

Σε επώνυμο 9αρι μέχρι 600-700 υπάρχει κάτι με μεγάλη επιστροφή από Eurobank είτε Πειραιώς είτε οποιαδήποτε κάρτα?! 

Σου κάνει η εθνική; 

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseh09kmcg-aoeh09kmcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542894

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε

Περιέργειες μου...

Ναι, δεν ήμουν ακριβής, απόψυξη εννοούσα.

Το παλιό μου 18αρι έτσι λειτουργούσε.

Αυτό που επιδεινώνει τραγικά την κατάσταση είναι η πυλωτη, μιλάω εκ πείρας (και πίκρας). Αλλιώς η κατανάλωση θα ήταν σημαντικά χαμηλότερη, το μηχάνημα είναι αξιόλογο.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Αυτό που επιδεινώνει τραγικά την κατάσταση είναι η πυλωτη, μιλάω εκ πείρας (και πίκρας). Αλλιώς η κατανάλωση θα ήταν σημαντικά χαμηλότερη, το μηχάνημα είναι αξιόλογο.

Σε μια πυλωτη δυναται να οφειλονται ως και το 30% των συνολικων απωλειων ενος σπιτιου, οποτε ναι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Μου κάνει. Απλά υπολόγιζα κάτι να μου βγει στο 450-500 έμμεσα.. Ας πέσω και λίγο ελαφρώς σε κατηγορία κυρίως μόνο ψύξη θα δουλέψει. Έχουμε υπόψη κάτι? 

Επεξ/σία από ~Joker~
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ~Joker~ είπε

Μου κάνει. Απλά υπολόγιζα κάτι να μου βγει στο 450-500 έμμεσα.. Ας πέσω και λίγο ελαφρώς σε κατηγορία κυρίως μόνο ψύξη θα δουλέψει. Έχουμε υπόψη κάτι? 

Έχει την εγκατάσταση στην τιμή. Αξίζει με τα χίλια. 7 χρόνια εγγύηση, wifi, επώνυμο, αποδοτικότατο. 

Αλλιώς δες το knca. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, flampouras είπε

Υπάρχει κανείς εδώ με Toshiba Edge 24k να συγκρίνουμε καταναλώσεις;

Και να έχει δεν γίνεται η σύγκριση σε διαφορετικούς χώρους. 

ΥΓ Μπορείς πάντως να δεις τι ψάρια πιάνεις σε σχέση με τα πινακάκια της toshiba (έχουμε πει πως, υπολογισμός pout/cop και μετά πας στην αντίστοιχη γραμμή και στήλη )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...