Specs Δημοσ. χθες στις 01:02 μμ Δημοσ. χθες στις 01:02 μμ 8 minutes ago, Pan_K said: Σημερινές μετρήσεις COP με εξωτερική 6 βαθμούς και ζήτηση 16 Einai σε σταθερη καταναλωση για μεγαλο διαστημα οι μετρησεις?
cmaniac Δημοσ. χθες στις 01:19 μμ Δημοσ. χθες στις 01:19 μμ 18 λεπτά πριν, Pan_K είπε εδώ ένα άλλο χαρακτηριστικό γράφημα σχεδόν συνεχόμενης λειτουργίας για ένα 24-ωρο. Απόκρυψη περιεχομένων Λαμβάνει πιστοποιητικό insomnia;😄 Πολύ ωραίος! Σε έχει ταράξει στα ον οφ όμως. Τελικά πολλά και τα 300.. Βρήκες τον μονοφθαλμο στους τυφλους κινεζους βεβαια. Νομίζω οτι πρεπει να κατεβαίνει κάτω απο 200W Pin (ας πουμε περιπου 1kw Pout) για να πούμε οτι το μηχανημα μπορεί να προταθεί.
GiannisSol Δημοσ. χθες στις 01:26 μμ Δημοσ. χθες στις 01:26 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, liakjim είπε Μια χαρά το gree. Βάζει τα γυαλιά σε όλα τα μιντεοειδη εκεί έξω. Είναι σε γενικές γραμμές προβλέψιμο στη συμπεριφορά του. Δλδ θα το βάλεις και θα παίζει συνέχεια έτσι; ; Έχεις δει αλλαγές στα ελάχιστα ανάλογα με το πόσο αλλάζει η εξωτερική; Παίζει σαν να επιλέγει ετοιμα test modes , στο σημερινό γράφημα θα δεις ότι κάποια στιγμή που ανέβηκαν οι απώλειες πήγε 600 watt, μετά έπεσε πάλι 360. Προσπαθεί να κοντρολαρει τη θερμοκρασία του χώρου με αυξομειωση του ανεμιστήρα. Βλέπω σαν κατώφλι το 21.7 μόλις πιάσει αυτό ανεβάζει ισχύ και χαμηλώνει πάλι και προσπαθεί να συντηρήσει πάλι. Δεν φάνηκε να το επηρεασε η εξωτερική . Σήμερα ας πούμε έπαιζε χαμηλότερα σε ταχύτητα από ότι χθες . Ο χώρος 40τμ έχει σταθερά από 21.8 έως 22.4 με ζητουμενη 23. Έξω σήμερα έπεσε 5.4 βαθμούς εκεί γύρω στα ξημερώματα . Ανεβάζω και την εσωτερική θερμοκρασία το κλίματιστικο άναψε 2.45 έως τώρα. Κάτσε να δείξω και την εξωτερική εκείνες τις ώρες . Επεξ/σία χθες στις 01:28 μμ από GiannisSol 4
Pan_K Δημοσ. χθες στις 02:00 μμ Δημοσ. χθες στις 02:00 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε Τα 2 πρώτα 9άρια απορρίπτονται . Θερμική αδράνεια. Τα 5άρια πάντως είναι μια χαρά. Ναι, το είδα, αλλά δεν σε πρόλαβα. Το διόρθωσα (έβαλα την κατανάλωση που είχε διατηρήσει σταθερά 20 δευτερόλεπτα πριν). 1 ώρα πριν, Specs είπε Einai σε σταθερη καταναλωση για μεγαλο διαστημα οι μετρησεις? Σταθερή κατανάλωση για μεγάλο χρονικό διάστημα...well, υπάρχει πρόβλημα εδώ: Το συγκεκριμένο μηχάνημα όταν πιάνει θερμοκρασία ρίχνει την ταχύτητα του ανεμιστήρα, ασχέτως αν έχω ως επιλογή το max. Αυτό το κάνουν και τα Fujitsu με το cold air prevention. Εκεί που πέφτει η παροχή αέρα δεν έχω βρει τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, για να τις βάλω και να υπολογίσω το COP. Ωστόσο έκανα όσες περισσότερες δειγματοληψίες προλάβαινα με το fan στο high, που ξέρω ότι είναι 420m3/h. 54 λεπτά πριν, cmaniac είπε Πολύ ωραίος! Σε έχει ταράξει στα ον οφ όμως. Τελικά πολλά και τα 300.. Βρήκες τον μονοφθαλμο στους τυφλους κινεζους βεβαια. Νομίζω οτι πρεπει να κατεβαίνει κάτω απο 200W Pin (ας πουμε περιπου 1kw Pout) για να πούμε οτι το μηχανημα μπορεί να προταθεί. Το έχω δει να κατεβαίνει στα 160 watt (σίγουρα το έχω γράψει κάπου εδώ μέσα), αλλά σε μεγαλύτερες εξωτερικές θερμοκρασίες/ μικρότερες απώλειες. Εδώ έχουμε μικρό χώρο, 10τμ και όταν η ταχύτητα του ανεμιστήρα πέφτει έχουμε αυτά τα on/off. Μεγαλύτερες ταχύτητες ανεμιστήρα σε τέτοιον χώρο είναι δύσκολο να τις αντέξει κανείς (χλιαρός/κρύος αέρας). Οπότε τι να κάνει το μηχάνημα; Το cold air prevention που έχει είναι μία πολύ καλή λύση, σε σχέση με το να κόβει σε πιο ψηλά watt, αν και πολλοί (πάρα πολλοί) προτιμούν να τους βαράει καυτός αέρας όταν δουλεύει το κλιματιστικό και να λένε με αγαλλίαση: αυτό το κλιματιστικό είναι πολύ δυνατό! Ασχέτως αν δουλεύει σαν on/off με κατώτερη τα 320watt. Επεξ/σία χθες στις 02:13 μμ από Pan_K
Specs Δημοσ. χθες στις 02:14 μμ Δημοσ. χθες στις 02:14 μμ (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, Pan_K said: Ωστόσο έκανα όσες περισσότερες δειγματοληψίες προλάβαινα με το fan στο high, που ξέρω ότι είναι 420m3/h. το λεω γιατι αν δεν ειναι σταθεροποιημενο για κανα 10λεπτο, αν μετρησεις κ κραταει ακομη υψηλη θερμοκασια λογω χαμηλης ταχυτητας ανεμιστηρα κ ισως κ μεγαλης στιγμιαιας σε Watt, τοτε με το που παει σε high ο ανεμιστηρας ισως ειναι εικονικο το cop, γιατι υπολογιζει θερμοκρασια εξοδου αλλης ταχυτητας κ κυριως με αυξημενο ογκο παροχης αερα αρα πολυ ευνοικοτερο cop. Tο λεω γιατι εχω κανει κυριολεκτικα απειρες μετρησεις κ το πιο δυσκολο ηταν να σταθεροποιηθει (στο Haier Tide Green 9ρι) ο ανεμιστηρας με συνεπεια χαος στις μετρησεις. Ιδιως αν το θερμομετρο εχει κ καποια αδρανεια σε μεταβολες. Γιαυτο κ ο liakjim στον υπολογισμο cop εχει μεσο ορο 10λεπτου... Επεξ/σία χθες στις 02:15 μμ από Specs
Pan_K Δημοσ. χθες στις 02:22 μμ Δημοσ. χθες στις 02:22 μμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Specs είπε το λεω γιατι αν δεν ειναι σταθεροποιημενο για κανα 10λεπτο, αν μετρησεις κ κραταει ακομη υψηλη θερμοκασια λογω χαμηλης ταχυτητας ανεμιστηρα κ ισως κ μεγαλης στιγμιαιας σε Watt, τοτε με το που παει σε high ο ανεμιστηρας ισως ειναι εικονικο το cop, γιατι υπολογιζει θερμοκρασια εξοδου αλλης ταχυτητας κ κυριως με αυξημενο ογκο παροχης αερα αρα πολυ ευνοικοτερο cop. Tο λεω γιατι εχω κανει κυριολεκτικα απειρες μετρησεις κ το πιο δυσκολο ηταν να σταθεροποιηθει (στο Haier Tide Green 9ρι) ο ανεμιστηρας με συνεπεια χαος στις μετρησεις. Ιδιως αν το θερμομετρο εχει κ καποια αδρανεια σε μεταβολες. Έχω τα θερμομετράκια της Xiaomi, όπως και εσύ. Τις μετρήσεις τις έκανα σε σταθερές συνθήκες. Δεν είμαι τώρα εκεί για να σου πω πόση ώρα είχε διατηρηθεί σταθερό το κάθε σκαλοπάτι στην κατανάλωση αλλά την μέτρηση της θερμοκρασίας την έπαιρνα στο τέλος κάθε τέτοιου σκαλοπατιού, βάσει του γραφήματος από το home assistant. Μόνο οι δύο πρώτες μετρήσεις ήταν εσφαλμένες, γιατί ανταποκρίνονταν σε αυξημένη κατανάλωση (το διόρθωσα μετά). Τις τελευταίες τρεις μετρήσεις τις έκανα βλέποντας ο ίδιος τις τιμές που έδειχναν τα θερμόμετρα μέσα στον χώρο, για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην μετάδοση των δεδομένων (ασθενές σήμα wifi). Επεξ/σία χθες στις 02:22 μμ από Pan_K 1
stelikov Δημοσ. χθες στις 04:37 μμ Δημοσ. χθες στις 04:37 μμ Θα έπρεπε να μας αφηνουν να κανουνμε override το cold air prevention. Ειδικά όταν λειπεις από το σπίτι σε νοιαζει το COP, όχι τα ρεύματα αέρα.
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 04:41 μμ Δημοσ. χθες στις 04:41 μμ 6 ώρες πριν, Pan_K είπε Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχει βλάβη, πιθανώς πλακέτα ή θερμοστάτης. Κανονικά τα κινέζικα που τιμούν την παράδοση κάνουν on-off στα 700-320 watt και ινβερτάρουν μόνο όταν είναι υποδιαστασιολογημένα ή όταν είναι να ζεστάνουν έναν χώρο από τους 12 στους 23 (καλά, με μία δόση υπερβολής 😜). Φέρε έναν τεχνικό να κάνει καθαρισμό/συντήρηση τυχόν άλλων μονάδων και με την ευκαιρία ζήτα του να το ελέγξει. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να έχουμε εδώ και κάποιες προτάσεις όταν δεν υπάρχει το αρχικό κεφάλαιο για αγορές καλών κλιματιστικών. Αν, βάσει υπολογισμών, χρειάζεσαι 9άρι υπάρχει αυτό εδώ, για το οποίο έχω ανεβάσει πρόσφατα διαγράμματα και είναι αξιοπρεπές. https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413 Αυτήν την περίοδο παίζει στα 399 ευρώ με εγκατάσταση, ενώ συνήθως το έχουν 249 - 270 χωρίς την εγκατάσταση με 3 χρόνια εγγύηση. Το ίδιο μοντέλο με 10-ετή εγγύηση το βρίσκεις εδώ: https://www.skroutz.gr/s/36910291/TCL-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi-TAC-09CHSD-XA75I.html. Ωστόσο προτείνω να πάρεις ένα Toshiba ή Fujitsu (επειδή είναι σχετικά φθηνά σε σχέση με τα άλλα επώνυμα) με άτοκες δόσεις από αλυσίδα, αποσβένοντας το κόστος των δόσεων από το ρεύμα που θα γλιτώνεις. Ας πούμε στο Πλαίσιο αυτό εδώ σου βγαίνει 495 ευρώ με την εγκατάσταση και άτοκες δόσεις (αν έχεις κάρτα εθνικής): https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh09knca-aoeh09knca-klimatistiko-9-000-btu-h_4491424. Με μόνο 100 ευρώ διαφορά έχεις έτσι ένα πολύ καλύτερο μηχάνημα. Δεδομένου ότι θα το έχεις για χρόνια και ότι επιτελεί μία τόσο σημαντική λειτουργία, θα πρότεινα αυτό. Η έλλειψη χρημάτων δεν είναι δικαιολογία. Αντί να τα πληρώνει κάποιος σταδιακά στο ρεύμα, βάζει δώσεις (Κωτσόβολος, Πλαίσιο, skroutz, Public) και του μένει και το μηχάνημα. Εμένα με εκνευρίζει που κάποιοι δίνουν 2,000€ για ένα κινητό τηλέφωνο που κάνει τα ίδια με ένα των 200€ αλλά αγοράζουν κλιματιστικό Tesla... 3
stelikov Δημοσ. χθες στις 04:46 μμ Δημοσ. χθες στις 04:46 μμ (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Εμένα με εκνευρίζει που κάποιοι δίνουν 2,000€ για ένα κινητό τηλέφωνο που κάνει τα ίδια με ένα των 200€ αλλά αγοράζουν κλιματιστικό Tesla... Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα παραπληροφόρησης στο χώρο των κλιμαστιστικών και ευθύνη έχει και η ΕΕ που θα έπρεπε να αυστηροποιησει τους κανονισμούς και να υποχρεώνει τα inverter κλιματιστικά να είναι περνάνε eurovent (όλα!) και υποχρεωτικά να κατεβαίνουν στο 1/4 των max watt. Προσωπική μου άποψη θα ήταν να γίνει υποχρεωτικό να δινεται η δυνανοτητα στο χρήστη να επιλέγει με ακρίβεια 50 βατ πόσα βατ θα καίει το κλιματιστικό. Θα βοηθούσε πολύ. Επεξ/σία χθες στις 04:47 μμ από stelikov 2
GiannisSol Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 19 λεπτά πριν, stelikov είπε Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα παραπληροφόρησης στο χώρο των κλιμαστιστικών και ευθύνη έχει και η ΕΕ που θα έπρεπε να αυστηροποιησει τους κανονισμούς και να υποχρεώνει τα inverter κλιματιστικά να είναι περνάνε eurovent (όλα!) και υποχρεωτικά να κατεβαίνουν στο 1/4 των max watt. Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Ο άλλος κοιτάει είναι ινβερτερ; Ναι. Είναι καλό σε ενεργειακή κλάση ; Ναι. Ωραία το αγοράζω. Παίρνω Κινέζο και ας αντέξει λιγότερα χρόνια απο το ακριβό σκέφτεται . Που να ξέρει όμως ότι αγόρασε ένα σκουπίδι. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι σκουπίδι ενεργειακά. Να τρίζουν οι μονάδες , να έχει λιγότερα χαρακτηριστικά , να κάνει θόρυβο είναι δεκτά από ένα κινέζικο φθηνό αλλά όχι να παραπληροφορει το κόσμο ότι είναι Α+++ full inverter και τελικα να μη μπορεί να δουλέψει σαν inverter και να καίει το κωλο του. 5
cmaniac Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 21 λεπτά πριν, stelikov είπε Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα παραπληροφόρησης στο χώρο των κλιμαστιστικών και ευθύνη έχει και η ΕΕ που θα έπρεπε να αυστηροποιησει τους κανονισμούς και να υποχρεώνει τα inverter κλιματιστικά να είναι περνάνε eurovent (όλα!) και υποχρεωτικά να κατεβαίνουν στο 1/4 των max watt. Προσωπική μου άποψη θα ήταν να γίνει υποχρεωτικό να δινεται η δυνανοτητα στο χρήστη να επιλέγει με ακρίβεια 50 βατ πόσα βατ θα καίει το κλιματιστικό. Θα βοηθούσε πολύ. Το Eurovent δε λέει κάτι μόνο του. Eurovent έχουν ένα σκασμό κινέζικα, το οποίο απλά επιβεβαιώνει τα δηλωμένα από τους κατασκευαστές. Το είχα γράψει πιο πίσω ως μια πιθανή λύση: Να υπάρχουν πρότυποι χώροι και με βάση αυτούς να δίνονται τα φορτία σχεδιασμού. Εκεί θα βοηθούσε το eurovent, για να μην "κλέψουν" οι κατασκευαστές. 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, stelikov είπε Θα έπρεπε να μας αφηνουν να κανουνμε override το cold air prevention. Ειδικά όταν λειπεις από το σπίτι σε νοιαζει το COP, όχι τα ρεύματα αέρα. Θα συμφωνήσω με αυτό που λες, αν και στην πράξη η διαφορά στην κατανάλωση είναι μηδαμινή όταν μιλάμε για διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας σε έναν κλειστό χώρο. Εκεί που σίγουρα δεν βοηθά είναι όταν θέλεις να σπρώξεις τον ζεστό αέρα και έξω από το δωμάτιο που θερμαίνεις, μέσα πχ από ανοιχτή πόρτα, ή όταν ο χώρος έχει ακανόνιστο σχήμα. Και ενώ το κλιματιστικό βγαίνει αυτόματα από την ρύθμιση όταν δει ότι χρειάζεται περισσότερη ισχύ, θα προτιμούσα το cold air prevention να ήταν ενσωματωμένο στην λειτουργία Auto, ώστε αν θες να το αποφεύγεις. 25 λεπτά πριν, GiannisSol είπε Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Ο άλλος κοιτάει είναι ινβερτερ; Ναι. Είναι καλό σε ενεργειακή κλάση ; Ναι. Ωραία το αγοράζω. Παίρνω Κινέζο και ας αντέξει λιγότερα χρόνια απο το ακριβό σκέφτεται . Που να ξέρει όμως ότι αγόρασε ένα σκουπίδι. Στην δουλειά με εκλιπαρούν να μην αντικαταστήσω ένα παλιό και πιθανότατα χαλασμένο Toyotomi Hiro που κάνει on-off στα 700 watt και όταν δουλεύει πάει την θερμοκρασία στο Θεό για να ξαναπέσει μετά. Τους αρέσει λέει η αίσθηση του ζεστού αέρα όταν δουλεύει, ενώ τα άλλα που έχω δεν είναι τόσο "δυνατά"🤪. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από Pan_K 1
alexdeskas Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Αν τα νούμερα όγκου αέρα στο low είναι σωστά (312 m3/h) αναφέρω COP Midea Gaia 9αρι, 4.3 στους 7 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία. 1 2
cmaniac Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 3 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Αν τα νούμερα όγκου αέρα στο low είναι σωστά (312 m3/h) αναφέρω COP Midea Gaia 9αρι, 4.3 στους 7 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία. Watt?
alexdeskas Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 λεπτό πριν, cmaniac είπε Watt? Έχω κάνει διάφορες μετρήσεις αλλά τόσο βγαίνει και στα 140w και στα 240w σταθερά για πάνω από μισή ώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα