Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμπεριφορά από gree 18 airy. Ζητούμενη 23 εξωτερική 6 , με ένα σπίτι που οι απώλειες είναι στα υψηλά τους λόγο αρκετών ημερών με κρύο. 

Να πω ότι δεν έχει μπει κάποιο sleep mode , αυτά τα flat τα κάνει μόνο του. Το κακό με το flat είναι όταν ο ανεμιστήρας είναι στο auto πάει και κάθεται σε μια υψηλή ταχύτητα και κάνει θόρυβο. Βέβαια μπορώ να το κατεβάσω στην δεύτερη ταχύτητα χωρίς να σπάσει αυτη η καμπύλη .

Screenshot_20250209-012624.jpg

• Like 3
  • Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ επίδοση από 9αρι υπερ-κινεζιά μαρκας Fidji (!!!) υποτίθεται ινβερτερ (15ετιας βέβαια) σε δωμάτιο 15τμ στην Αθήνα, live τώρα που μιλάμε.

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι.

Screenshot_20250209_011528.jpg

Την εχω ξαναδει τη μαρκα σε μαγαζί. Μου το εκθείαζε ο ιδιοκτήτης, αλλά δεν μπηκα στη διαδικασία.

Μου προέβαλλε μαλιστα οτι το πήρε και 250 Ευρώ, σαν τη χρυσή αγορά της δεκαετίας.

Sure.

• Haha 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, uncle_nontas είπε

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ επίδοση από 9αρι υπερ-κινεζιά μαρκας Fidji (!!!) υποτίθεται ινβερτερ (15ετιας βέβαια) σε δωμάτιο 15τμ στην Αθήνα, live τώρα που μιλάμε.

Αυτη ειναι λειτουργια καθαρου on-off μηχανηματος. Τοσα watt καιει ενα 9αρι και μετα κλεινει. Ειναι σιγουρα inverter; 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, GiannisSol είπε

Συμπεριφορά από gree 18 airy. Ζητούμενη 23 εξωτερική 6 , με ένα σπίτι που οι απώλειες είναι στα υψηλά τους λόγο αρκετών ημερών με κρύο. 

Να πω ότι δεν έχει μπει κάποιο sleep mode , αυτά τα flat τα κάνει μόνο του. Το κακό με το flat είναι όταν ο ανεμιστήρας είναι στο auto πάει και κάθεται σε μια υψηλή ταχύτητα και κάνει θόρυβο. Βέβαια μπορώ να το κατεβάσω στην δεύτερη ταχύτητα χωρίς να σπάσει αυτη η καμπύλη .

Screenshot_20250209-012624.jpg

Μια χαρά το gree. Βάζει τα γυαλιά σε όλα τα μιντεοειδη εκεί έξω. 

Είναι σε γενικές γραμμές προβλέψιμο στη συμπεριφορά του. Δλδ θα το βάλεις και θα παίζει συνέχεια έτσι; ; Έχεις δει αλλαγές στα ελάχιστα ανάλογα με το πόσο  αλλάζει η εξωτερική;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, uncle_nontas είπε

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχει βλάβη, πιθανώς πλακέτα ή θερμοστάτης. Κανονικά τα κινέζικα που τιμούν την παράδοση κάνουν on-off στα 700-320 watt και ινβερτάρουν μόνο όταν είναι υποδιαστασιολογημένα ή όταν είναι να ζεστάνουν έναν χώρο από τους 12 στους 23 (καλά, με μία δόση υπερβολής 😜). Φέρε έναν τεχνικό να κάνει καθαρισμό/συντήρηση τυχόν άλλων μονάδων και με την ευκαιρία ζήτα του να το ελέγξει.

9 ώρες πριν, Sellout είπε

δεν υπαρχουν χρηματα για αγορες αδερφε, φτωχη οικογενεια ειναι. το μηχανημα το βρηκαν εκει, αν ειναι ν αγοραστει κατι καινουργιο μεχρι 300 ευρω ισως γινει δουλεια, παλια ο jim προτεινε haier green plus σ αυτο το price range, παιζει κατι αλλο σημερα; το δωματιο που πρεπει να ζεσταθει δεν ξεπερναει ποτε τους 20-21 και αυτο αν το ac τρεχει στους 30, γι αυτο λεω μονοδρομος να παει μεσα στο δωματιο.

Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να έχουμε εδώ και κάποιες προτάσεις όταν δεν υπάρχει το αρχικό κεφάλαιο για αγορές καλών κλιματιστικών. Αν, βάσει υπολογισμών, χρειάζεσαι 9άρι υπάρχει αυτό εδώ, για το οποίο έχω ανεβάσει πρόσφατα διαγράμματα και είναι αξιοπρεπές. https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413 Αυτήν την περίοδο παίζει στα 399 ευρώ με εγκατάσταση, ενώ συνήθως το έχουν 249 - 270 χωρίς την εγκατάσταση με 3 χρόνια εγγύηση. Το ίδιο μοντέλο με 10-ετή εγγύηση το βρίσκεις εδώ: https://www.skroutz.gr/s/36910291/TCL-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi-TAC-09CHSD-XA75I.html.

Ωστόσο προτείνω να πάρεις ένα Toshiba ή Fujitsu (επειδή είναι σχετικά φθηνά σε σχέση με τα άλλα επώνυμα) με άτοκες δόσεις από αλυσίδα, αποσβένοντας το κόστος των δόσεων από το ρεύμα που θα γλιτώνεις. Ας πούμε στο Πλαίσιο αυτό εδώ σου βγαίνει 495 ευρώ με την εγκατάσταση και άτοκες δόσεις (αν έχεις κάρτα εθνικής): https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh09knca-aoeh09knca-klimatistiko-9-000-btu-h_4491424. Με μόνο 100 ευρώ διαφορά έχεις έτσι ένα πολύ καλύτερο μηχάνημα. Δεδομένου ότι θα το έχεις για χρόνια και ότι επιτελεί μία τόσο σημαντική λειτουργία, θα πρότεινα αυτό.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Pan_K είπε

έχω ανεβάσει πρόσφατα διαγράμματα και είναι αξιοπρεπές. https://www.praktiker.gr/p/wellio-tac-09chsd-ifi-klimatistiko-inverter-9000btu-143413 Αυτήν την περίοδο παίζει στα 399 ευρώ με εγκατάσταση, ενώ συνήθως το έχουν 249 - 270 χωρίς την εγκατάσταση με 3 χρόνια εγγύηση. Το ίδιο μοντέλο με 10-ετή εγγύηση το βρίσκεις εδώ: https://www.skroutz.gr/s/36910291/TCL-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi-TAC-09CHSD-XA75I.html.

Ωστόσο προτείνω να πάρεις ένα Toshiba ή Fujitsu (επειδή είναι σχετικά φθηνά σε σχέση με τα άλλα επώνυμα) με άτοκες δόσεις από αλυσίδα, αποσβένοντας το κόστος των δόσεων από το ρεύμα που θα γλιτώνεις. Ας πούμε στο Πλαίσιο αυτό εδώ σου βγαίνει 495 ευρώ με την εγκατάσταση και άτοκες δόσεις (αν έχεις κάρτα εθνικής): https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh09knca-aoeh09knca-klimatistiko-9-000-btu-h_4491424. Με μόνο 100 ευρώ διαφορά έχεις έτσι ένα πολύ καλύτερο μηχάνημα. Δεδομένου ότι θα το έχεις για χρόνια και ότι επιτελεί μία τόσο σημαντική λειτουργία, θα πρότεινα αυτό.

Για το Wellio / TCL κάτι μας έλειπε νομίζω για να δούμε εάν όντως μπορεί να μπει στα προτεινόμενα. Νομίζω είχε ρωτήσει ο @liakjim τι κάνει κάτω/πάνω από 12 βαθμούς;

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ρεύμα εισόδου, είναι και εάν κρατάει κάπως το COP σε αξιοπρεπή επίπεδα, βέβαια.

7 ώρες πριν, uncle_nontas είπε

Κοίτα, στη φασα μπροστά μπροστά γράφει με bold DC INVERTER.  Δε θα έλεγα πως έπεισε, καθώς όντως δουλεύει σαν καθαρό on-off!

Μήπως γράφει DC INVERTER (fan)? :P

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

20250209_102614.jpg

Έπιασε λίγο κρύο στο γραφείο.

7.5 και πεεεέφτει.

Αναψα στους 17 και έφυγα.

Μην κάνουμε jumping jacks αύριο.

Σπίτι περίπου 20kwh την μέρα για περίπου 20. 

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Θα πήγαινα σε 12Κ και άνω. 

9 ώρες πριν, uncle_nontas είπε

Επιβεβαίωσε ότι τα φίλτρα του είναι καθαρά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

20250209_102614.jpg

Έπιασε λίγο κρύο στο γραφείο.

7.5 και πεεεέφτει.

Αναψα στους 17 και έφυγα.

Μην κάνουμε jumping jacks αύριο.

80% υγρασία; Αέρισε και πάρε αφυγραντήρα/ες. Σε θερμοκρασία υπολόγισε στο ύψος του ανθρώπου -1 έως -1.5 βαθμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι στα 2.4 το θερμόμετρο και στον βορεινό τοίχο.

Μέσα παίζει να ηταν στους 9 και η υγρασία πιο κάτω.

Στους 17 το έβαλα για να ισορροπήσει λίγο.

Πολύ κρύο και χωρίς χιόνι.

Κοινώς τζάμπα κρύο.

Σπίτι εχω περίπου 20.

Πιο πάνω  παγώνει η εξωτερική και εχω defrost ανα ώρα.

Υπάρχει και λέβητας backup μην ανυσειχήτε για μένα.

:-D 

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Pan_K είπε

Το βρίσκω εξαιρετικό κυρίως για το γεγονός ότι εκτελείται στα Windows χωρίς άλλες απαιτήσεις, ενώ πχ τα tapo και xiaomi monitor χρειάζονται python και δεν δουλεύει καλά στα windows. Απλά θα πρότεινα να λάβεις υπόψιν τις ψυχαναγκαστικές προειδοποιήσεις ασφαλείας των Windows.

Μα για αυτό το script είναι σε Power shell. Γιατί δεν χρειάζεται installation. Έχει όμως τα θέματα με το ότι επειδή η powershell είναι ισχυρή γλώσσα η MS βάζει αρκετά restrictions ώστε οι χρήστες να μην πέφτουν θύματα. Θα διαβάσω λίγο ώστε να γίνει το script auto running in background ως task και να μην φαίνεται. Καλύτερο default saving location C:\. Και ίσως καλύτερα το log file να μην ειναι txt αλλά csv.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, cmaniac είπε

Για το Wellio / TCL κάτι μας έλειπε νομίζω για να δούμε εάν όντως μπορεί να μπει στα προτεινόμενα. Νομίζω είχε ρωτήσει ο @liakjim τι κάνει κάτω/πάνω από 12 βαθμούς;

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ρεύμα εισόδου, είναι και εάν κρατάει κάπως το COP σε αξιοπρεπή επίπεδα, βέβαια.

You asked for it: Σημερινές μετρήσεις COP με εξωτερική 6 βαθμούς και ζήτηση 16: 

image.png.cbe3eb3b33bd3b11591aeb780ab108a4.png

Και εδώ ένα χαρακτηριστικό δείγμα όταν χρειάστηκε κάποιος να χρησιμοποιήσει τον χώρο για 5 ώρες εχτές με 6 βαθμούς εξωτερική και 14 εσωτερική:

Spoiler

image.png.3afe7679a14df934cb63c8be130fe33d.png

Spoiler

image.png.ac20630e070dd8691acbb19ac6ed80ed.png

Και εδώ ένα άλλο χαρακτηριστικό γράφημα σχεδόν συνεχόμενης λειτουργίας για ένα 24-ωρο.

Spoiler

image.png.620f6bced94c15073e8588816d04ed2f.png

Λαμβάνει πιστοποιητικό insomnia;😄

Επεξ/σία από Pan_K
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pan_K είπε

You asked for it: Σημερινές μετρήσεις COP με εξωτερική 6 βαθμούς και ζήτηση 16: image.png.8f01773624c49db72bf0b4b6d2493230.png

Τα 2 πρώτα 9άρια απορρίπτονται . Θερμική αδράνεια. Τα 5άρια πάντως είναι μια χαρά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...