Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς την έχει δει ο Κωτσόβολος και πλέον απαιτεί να τους δώσεις το κινητό σου για να κάνεις απλά login? Αυτό δεν το έχω δει σε κανένα άλλο site ηλεκτρονικού εμπορίου, μόνο τράπεζες το κάνουν αυτό.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα. Εχω μεγαλο προβλημα με τους λογαριασμους ρευματος, ενω το Νοεμβρη μου ηρθε καταναλωση 400κβ, το Δεκεμβρη εκαψα 1400κβ. Η καταναλωση που καναμε θεωρητικα ηταν η ιδια, ενα ac εχουμε και το αναψαμε το ιδιο οπως και το Νοεμβρη. Παραθετω παρακατω την ετικετα του κλιματιστικου και το χωρο. Το ac βρισκεται στην εισοδο του 3 και κοιταει προς το 2, εμεις θελουμε να ζεστανουμε το 3. Το κυριο ερωτημα μου ειναι, εαν το συγκεκριμενο μηχανημα θα μπορουσε να καψει 1400κβ, ναι υπηρχαν και μερες που ετρεχε στους 30 συνεχεια, δυστυχως υπαρχουν ατομα μεγαλης ηλικιας που κρυωνουν. Ψαχνω να βρω το culprit της μεγαλης διαφορας, διοτι οπως λεω απο Νοεμβρη σε Δεκεμβρη η διαφορα ειναι μεγαλη. Ευχαριστω εκ των προτερων.

Screenshot_2025-02-08-21-09-16-653_com.xiaomi.smarthome.jpg

IMG_20250208_205406.jpg

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Sellout είπε

Καλησπερα στην παρεα. Εχω μεγαλο προβλημα με τους λογαριασμους ρευματος, ενω το Νοεμβρη μου ηρθε καταναλωση 400κβ, το Δεκεμβρη εκαψα 1400κβ. Η καταναλωση που καναμε θεωρητικα ηταν η ιδια, ενα ac εχουμε και το αναψαμε το ιδιο οπως και το Νοεμβρη. Παραθετω παρακατω την ετικετα του κλιματιστικου και το χωρο. Το ac βρισκεται στην εισοδο του 3 και κοιταει προς το 2, εμεις θελουμε να ζεστανουμε το 3. Το κυριο ερωτημα μου ειναι, εαν το συγκεκριμενο μηχανημα θα μπορουσε να καψει 1400κβ, ναι υπηρχαν και μερες που ετρεχε στους 30 συνεχεια, δυστυχως υπαρχουν ατομα μεγαλης ηλικιας που κρυωνουν. Ψαχνω να βρω το culprit της μεγαλης διαφορας, διοτι οπως λεω απο Νοεμβρη σε Δεκεμβρη η διαφορα ειναι μεγαλη. Ευχαριστω εκ των προτερων.

IMG_20250208_205406.jpg

μόνο ένα πράγματα θα σ δώσει ΑΚΡΙΒΩΣ την απάντηση που ζητάς - μετρητής ενεργειας κουμπωμένος στη γραμμή του τογιοτομι σου.... τα στοιχεία της ετικέτας δεν θα σου απαντήσουν το ερώτημα σου περί κατανάλωσης. Σε γενικές γραμμές όμως ΝΑΙ ποσιμπολ. Κινέζος γαρ. 

Επεξ/σία από mdkamael
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Sellout είπε

IMG_20250208_205406.jpg

Με τέτοια ζήτηση και με εξωτερικές χαμηλές καίει τέρμα γκάζι μιλάμε για πάνω από 2500 watt /hr οπότε εάν το έκαιγες πολλές ώρες ναι μπορεί να κάψει πολύ 

2 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Κινέζος γαρ. 

Στη προκειμένη περίπτωση δε φταίει αυτο , βάλε όποιο κλιματιστικό θες στους 30 με εξωτερική 10 και σε χώρο με μέτριες μονώσεις θα κάψεις τα άντερα σου , όπως βέβαια και με οποιοδήποτε άλλο,σύστημα θέρμανσης , είναι πολύ το 30 σαν θερμοκρασία και για να το πετύχεις με χαμηλές καταναλώσεις πρέπει να έχεις παθητικό σπίτι 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 3
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Sellout είπε

1400κβ, ναι υπηρχαν και μερες που ετρεχε στους 30 συνεχεια,

Αν καταφέρνει να έχεις 30 βαθμούς στο χώρο με αυτή την κατανάλωση, είσαι μια χαρά -  και μπράβο στο toyotomi. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sellout είπε

Καλησπερα στην παρεα. Εχω μεγαλο προβλημα με τους λογαριασμους ρευματος, ενω το Νοεμβρη μου ηρθε καταναλωση 400κβ, το Δεκεμβρη εκαψα 1400κβ.

Για σιγουρέψου ότι έχει γίνει σωστή μέτρηση. Τσεκαρε το μετρηρη. Εμάς μια φορά μας είχαν χρεώσει 1000kwh έξτρα αλλά το είδαμε.

@Pan_K Και όποιον άλλο ενδιαφέρεται για το PowerShell script για τα Shelly. Αν έχετε προτάσεις βελτιωσής του πείτε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sellout είπε

IMG_20250208_205406.jpg

Λυπάμαι που στο λέω αλλά τα συστήματα θέρμανσης/ψυξης θέλουν παρουσία σε κάθε χώρο. Το να προσπαθείτε να θερμανετε τρια-τεσσερα δωματια με ενα κλιματιστικο της κακιας ωρας επειδη μπορει να "σηκωσει" 30-40 τετραγωνικα συμφωνα με καποιον πωλητή, είναι ουτοπικό.

Καθε δωματιο εχει τις απωλειες του και καθε κλιματιστικο πρεπει να ειναι διαστασιολογημενο για να καλυπτει αυτες τις απωλειες, όχι τις διπλανές.

Ακόμα και ηλικιωμένοι να είναι, μου φαίνεται εξαιρετικα δύσκολο να χρειαζονται 30 βαθμούς θερμοκρασια δωματίου. Απλά αυτό που κάνεις εσύ είναι να το πιεζεις για να προαπαθήσει να ζεστάνει 3 χώρους και το μόνο σενάριο που μπορεί να καταφέρει κάτι είναι να το ωθήσεις στα άκρα.

Όπως το βλέπω, πρέπει να ξαναξεκινήσεις σωστά μελετώντας τους χώρους.

ΥΓ. Μιας και μιλάμε για ηλικιωμένους, κοίτα μην συμβαίνει κάτι άλλο, οπως να έχουν πάρει συσκευές θέρμανσης, ή να ξεχνάνε κάτι ανοιχτό, πχ θερμοσίφωνο.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sellout είπε

IMG_20250208_205406.jpg

Το σπίτι θέλει 3 κλιματιστικά, ένα σε κάθε χώρο. Και εννοείται όχι σαπίλες τύπου toyotomi. Θα πρέπει να μας γράψεις τις απώλειες του κάθε χώρου με την εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

Με 3 αποδοτικά κλιματιστικά, με 24/7 χρήση, με ζήτηση 24C και δεν θα κρυώνουν οι άνθρωποι και θα καίνε λιγότερο. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stelikov είπε

@Pan_K Και όποιον άλλο ενδιαφέρεται για το PowerShell script για τα Shelly. Αν έχετε προτάσεις βελτιωσής του πείτε.

Το βρίσκω εξαιρετικό κυρίως για το γεγονός ότι εκτελείται στα Windows χωρίς άλλες απαιτήσεις, ενώ πχ τα tapo και xiaomi monitor χρειάζονται python και δεν δουλεύει καλά στα windows. Απλά θα πρότεινα να λάβεις υπόψιν τις ψυχαναγκαστικές προειδοποιήσεις ασφαλείας των Windows.

Spoiler

Εγώ τρέχω το script από το Power Shell το οποίο ανοίγω πάντα με δικαιώματα διαχειριστή με εντολή να παρακάμπτει τους περιορισμούς ασφαλείας: powershell -ExecutionPolicy Bypass -File C:\Users\....\Desktop\Shelly.ps1. Επίσης το log file στο δικό μου laptop δεν επιτρεπόταν να αποθηκευθεί στην επιφάνεια εργασίας και δεν μπορούσα να αναιρέσω αυτόν τον περιορισμό, οπότε το έβαλα να αποθηκεύεται στο C:\power_log.txt. Επίσης έχω φτιάξει στο Excel ειδικά Functions στις στήλες για την ώρα και την κατανάλωση, ώστε να εξάγουν τα δεδομένα που χρειάζονται οι στήλες αυτές κατευθείαν μετά την επικόλληση των δεδομένων. Αν υποθέσουμε ότι κάνουμε επικόλληση στο κελί Α1, τότε στην στήλη για την ώρα (κελί Β1) βάζω: =MID(A7;13;8) και στην στήλη για την κατανάλωση (κελί C1):  =VALUE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(SUBSTITUTE(MID(A1;37;8);".";",");" ";"");"W";"")) 

2 ώρες πριν, Sellout είπε

υπηρχαν και μερες που ετρεχε στους 30 συνεχεια

Θα σου δώσω ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα από ένα πολύ αποδοτικό Toshiba Edge 10k που έχω. Τις τελευταίες 24 ώρες το έχω σε λειτουργία διατήρησης σταθερής της θερμοκρασίας λίγο πιο κάτω από τους 19 βαθμούς στον χώρο που βρίσκεται. Οι πόρτες και των 4 δωματίων του διαμερίσματος + της κουζίνας είναι όλες ανοιχτές και επικοινωνούν μέσω του χωλ. Η πιο απομακρυσμένη θερμοκρασία που μετρώ είναι 16,5 βαθμοί. Το αφήνω έτσι μόνο και μόνο για να μην παγώσει εντελώς ο χώρος εργασίας μου μέσα στο ΣΚ και τουρτουρίζω από τους παγωμένους τοίχους και έπιπλα την Δευτέρα. Το σπίτι χτισμένο το 1964. Σε αυτό το 24/ωρο έκαψε  6KW/h (1,5 ευρώ) με εξωτερική μεταξύ 6-8 βαθμούς και το κλιματιστικό να καίει σταθερά περίπου 250 watt. Πριν 2 μέρες, όμως, που μπήκε κατά λάθος σε θερμοκρασία 3 βαθμούς πιο ψηλά, είχα κατανάλωση 8KW/h σε 8 ώρες και μέση κατανάλωση 1000 watt στις ίδιες εξωτερικές συνθήκες. Απλά η κατανάλωση εκτοξεύεται και η απόδοση μειώνεται δραματικά όταν δουλεύει στο maximum των δυνατοτήτων του.

Στην δική σου περίπτωση, αυτές οι επιπλέον 1000 κιλοβατώρες ισοδυναμούν πιθανόν με 15 μέρες συνεχούς λειτουργίας του toyotomi στο maximum.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sellout είπε

IMG_20250208_205406.jpg

Θα πάρεις ένα καλό (Daikin, Toshiba, Mitsubishi) και θα το έχεις όλη μέρα αναμένο στη θερμοκρασία που βολεύονται οι ηλικιωμένοι.

Μόλις πιάνει θερμοκρασία θα ρίχνει κατανάλωση.

Ξέρω ακριβώς τι τραβάς, γιατί είχα το ίδιο θέμα με ηλικιωμένους.

Πήρα ένα καλό μηχάνημα (δες πιο πίσω) και πλέον καταναλώνω 4 kWh/24h με το κλιματιστικό μονίμως σε λειτουργία.

Κανείς δεν παραπονιέται για κρύο και το ρεύμα δεν έρχεται στο Θεό.

Επίσης στο απαράδεκτο Toyotomi καθάριζε πολύ συχνά τα φίλτρα.

Είναι δύσκολο να μην ικανοποιούνται πχ με 25ο και να πρέπει να το βάζεις στο 30, εκτός αν είναι χαλασμένο.

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το σπίτι θέλει 3 κλιματιστικά, ένα σε κάθε χώρο. Και εννοείται όχι σαπίλες τύπου toyotomi. Θα πρέπει να μας γράψεις τις απώλειες του κάθε χώρου με την εφαρμογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

Με 3 αποδοτικά κλιματιστικά, με 24/7 χρήση, με ζήτηση 24C και δεν θα κρυώνουν οι άνθρωποι και θα καίνε λιγότερο. 

απ οτι καταλαβαινω πρωτη κινηση πρεπει να ειναι η μεταφορα του ηδη υπαρχον στο χωρο που θελουμε να ζεσταθει.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Sellout είπε

απ οτι καταλαβαινω πρωτη κινηση πρεπει να ειναι η μεταφορα του ηδη υπαρχον στο χωρο που θελουμε να ζεσταθει.

Όχι έτσι απλά. Είσαι πολύ μακρυά από μια απάντηση.

1. Το μηχάνημα δεν κάνει για χειμώνα

2. Το μηχάνημα είναι πολύ μεγάλο

Δώσε μας απώλειες ανα δωμάτιο σύμφωνα με τον υπολογιστή για να φανεί πού είναι τα πράγματα. Επίσης πρέπει να πάρεις 3-4 θερμόμετρα χώρων ώστε να δεις ποιά είναι η θερμοκρασία που χρειάζεται να πιάσουν οι χώροι συμφωνα με τις ανάγκες των ενοίκων. Όπως μας το λες τώρα, οι χώροι πρεπει να έχουν διακυμάνσεις 5-6 βαθμούς μεταξύ τους, το οποίο είναι τραγικά μακρυά από μια ποιοτική θέρμανση.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Όχι έτσι απλά. Είσαι πολύ μακρυά από μια απάντηση.

1. Το μηχάνημα δεν κάνει για χειμώνα

2. Το μηχάνημα είναι πολύ μεγάλο

Δώσε μας απώλειες ανα δωμάτιο σύμφωνα με τον υπολογιστή για να φανεί πού είναι τα πράγματα. Επίσης πρέπει να πάρεις 3-4 θερμόμετρα χώρων ώστε να δεις ποιά είναι η θερμοκρασία που χρειάζεται να πιάσουν οι χώροι συμφωνα με τις ανάγκες των ενοίκων. Όπως μας το λες τώρα, οι χώροι πρεπει να έχουν διακυμάνσεις 5-6 βαθμούς μεταξύ τους, το οποίο είναι τραγικά μακρυά από μια ποιοτική θέρμανση.

δεν υπαρχουν χρηματα για αγορες αδερφε, φτωχη οικογενεια ειναι. το μηχανημα το βρηκαν εκει, αν ειναι ν αγοραστει κατι καινουργιο μεχρι 300 ευρω ισως γινει δουλεια, παλια ο jim προτεινε haier green plus σ αυτο το price range, παιζει κατι αλλο σημερα; το δωματιο που πρεπει να ζεσταθει δεν ξεπερναει ποτε τους 20-21 και αυτο αν το ac τρεχει στους 30, γι αυτο λεω μονοδρομος να παει μεσα στο δωματιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ επίδοση από 9αρι υπερ-κινεζιά μαρκας Fidji (!!!) υποτίθεται ινβερτερ (15ετιας βέβαια) σε δωμάτιο 15τμ στην Αθήνα, live τώρα που μιλάμε.

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι.

Screenshot_20250209_011528.jpg

Επεξ/σία από uncle_nontas
  • Confused 1
  • Sad 2
  • Haha 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Sellout είπε

δεν υπαρχουν χρηματα για αγορες αδερφε, φτωχη οικογενεια ειναι. το μηχανημα το βρηκαν εκει, αν ειναι ν αγοραστει κατι καινουργιο μεχρι 300 ευρω ισως γινει δουλεια, παλια ο jim προτεινε haier green plus σ αυτο το price range, παιζει κατι αλλο σημερα; το δωματιο που πρεπει να ζεσταθει δεν ξεπερναει ποτε τους 20-21 και αυτο αν το ac τρεχει στους 30, γι αυτο λεω μονοδρομος να παει μεσα στο δωματιο.

Οταν εμείς μιλαμε για κοστη, παντα μιλαμε για TCO.

Εσύ μιλάς μόνο για το αρχικό κεφάλαιο και χάνεις το δεδομενο το οτι πληρωνεις κερατιατικα σε ρεύμα κάθε μήνα, και δε ζεσταίνεσαι.

Εγώ έχω 3-6kWh τη μέρα αδιάκοπα ανάλογα τις συνθήκες. 90-180kWh τον μήνα με 23 βαθμούς μετρημένους για 35 τετραγωνικά κι εσυ αναφέρεις χιλιάδες. Καταλαβαίνεις οτι αφήνεις να αυτοσυντηρειται μια αρρωστημενη κατασταση η οποια σου τρώει λεφτα.

Για να μη μιλήσουμε πως η απεγκατάσταση ενός 24ριου και η επανεγκατάσταση του ειναι απο μονη της περιπου 200-250 Ευρώ αν γινει σωστά, γιατί τα μεγάλα συν τοις άλλοις έχουν ακριβες σωλήνες.

Υπαρχουν φθηνά Toshiba και Fujitsu τα οποία θα μπορούσαν να είναι λύση. Δεν βάζουμε κινέζους για θέρμανση. Δωσε μας τις απαντησεις στο ερωτηματολόγιο του liakjim για να ψαξουμε μια άκρη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...