liakjim Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 11 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Σε τι συνθήκες και με τι προϋποθέσεις μετράμε το cop ; Νομίζω είναι ένα περίπλοκο ζήτημα. Η σύγκριση μας ενδιαφέρει οπότε αν το κάνεις ψιλοταυτοχρονα στα δύο κλιματιστικά θα είναι μια χαρά. Ιδανικά πέρασε στο homeassistant σαν template sensors και δείξε μας το history τους σε ένα διάγραμμα.
BigBlack Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Χτες πλύθηκε διεξοδικά η εξωτερική μονάδα του παλιού Midea 12k μου καθώς μόνο εγώ έλειπα από μέσα. Στην εσωτερική τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Από κοντά 10kWh το 24ωρο έπεσε στις 6,7. Με τις πιό κρύες μέρες του μέχρι τώρα χειμώνα δηλαδή έριξε κατανάλωση πάνω από 30%. Σταθερά 21-22 ζητούμενη με εσωτερική μεταξύ 20,5 και 21,5. Φύγανε 45 ευρώ αλλά χαλάλι του!
Pan_K Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 4 λεπτά πριν, Specs είπε Μιλας για 24/7 η για ανοιξε κλεισε κατα το δοκουν? το λεω μιας κ η καταναλωση εκτοξευεται στο silent...μιας και με τα ιδια watt οσο αυξανει η παροχη αερα τοσο αυξανει και το cop, ο βαθμος αποδοσης δηλαδη. Η αλήθεια είναι ότι δεν δοκίμασα εκτενώς το Silent mode στα Inventor, γιατί μόλις χθες έμαθα κι εγώ γι' αυτήν την λειτουργία. Απ' ό,τι είδα, δεν μειώνεται η παροχή αέρα κάτω από το low, όπως κάνουν άλλα κλιματιστικά, ούτε μειώνεται και η συχνότητα του συμπιεστή, όπως αναφέρει το εγχειρίδιο. Αυτό που είδα να συμβαίνει είναι ότι εξαφανίζονται αυτά τα γκάζια που κάνουν συνήθως τα Midea κατά την εκκίνηση, που είναι ευρέως γνωστά για τις "αφυπνιστικές" τους ικανότητες και για τον υπερκαταναλωτισμό τους😅. Σε μικρούς χώρους, η παροχή είναι συνήθως στο medium ή low (αν είναι στο auto, τότε πάει στο low αυτόματα). Μόνο αν κάνουμε ένα συγκριτικό μεταξύ silent mode και λειτουργίας με τον ανεμιστήρα στο maximum θα είμαστε σίγουροι. Πιστεύω πάντως ότι έχεις δίκιο και η κατανάλωση θα είναι σημαντικά υψηλότερη με το silent mode, λόγω της χαμηλής παροχής αέρα και του χαμηλού cop που αυτό συνεπάγεται. Υ.Γ. Στο premium που ανέφερα, τα 466m3/h είναι ήδη στο max, ενώ στο Edge τα 600m3/h είναι στα 4/5. Η αυξημένη παροχή στο Edge σίγουρα συμβάλλει στην αυξημένη απόδοση.
Vstromrider Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 41 λεπτά πριν, BigBlack είπε Δεν το θέλεις αυτό. Ο κωτσόβολος μείωσε την τιμή στα 80 ευρώ, το συνεργείο και τσιγγουνιές στα υλικά θα κάνει και θα βιάζονται να πάνε στον επόμενο. Θεωρείς ότι δεν θα κάνουν ότι λέει αναλυτικά η υπηρεσία; ή δεν φτάνουν αυτά που περιγράφουν;
BigBlack Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 minute ago, Vstromrider said: Θεωρείς ότι δεν θα κάνουν ότι λέει αναλυτικά η υπηρεσία; ή δεν φτάνουν αυτά που περιγράφουν; Όπως έχω γράψει αναλυτικότερα και μερικές σελίδες πιό πίσω, κοντά στα 70 ευρώ είναι τα έξοδα του συνεργείου. Τα 10 ευρώ, ακόμα και καθαρά να είναι για το συνεργείο, είναι εξαιρετικά αστείο ποσό για να έρθουν 2 άνθρωποι να κάνουν σωστά μιά τεχνική εργασία. Έχουν δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι μεγάλο κίνητρο να τσιγγουνευτούν στα υλικά, να προμηθεύονται ότι πιό φτηνό και να κοιτάξουν να ξεμπερδέψουν ταχύτατα για να πάνε στον επόμενο. Κρίνε εσύ ο ίδιος βέβαια, εγώ πάντως θα το απέφευγα (και το αποφεύγω) αυτό το στυλ εγκατάστασης.
Vstromrider Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 14 λεπτά πριν, BigBlack είπε Όπως έχω γράψει αναλυτικότερα και μερικές σελίδες πιό πίσω, κοντά στα 70 ευρώ είναι τα έξοδα του συνεργείου. Τα 10 ευρώ, ακόμα και καθαρά να είναι για το συνεργείο, είναι εξαιρετικά αστείο ποσό για να έρθουν 2 άνθρωποι να κάνουν σωστά μιά τεχνική εργασία. Έχουν δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι μεγάλο κίνητρο να τσιγγουνευτούν στα υλικά, να προμηθεύονται ότι πιό φτηνό και να κοιτάξουν να ξεμπερδέψουν ταχύτατα για να πάνε στον επόμενο. Κρίνε εσύ ο ίδιος βέβαια, εγώ πάντως θα το απέφευγα (και το αποφεύγω) αυτό το στυλ εγκατάστασης. Μπορείς να με βοηθήσεις να βρω το post σου;
BigBlack Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) On 29/01/2025 at 21:59, BigBlack said: Κοίτα, να πούμε και του στραβού το δίκιο, με 100 ευρώ ας πούμε + ΦΠΑ που θα πληρωθεί το συνεργείο από μιά αλυσίδα το 70-75% είναι υλικά, μεροκάματα, βενζίνες, φόροι και λοιπά έξοδα του συνεργείου. Τους σώζει μόνο η ποσότητα εγκαταστάσεων που μπορούν να κάνουν σε μιά μέρα, οπότε κάνουν ξεπέτες, τα αφεντικά προσλαμβάνουν μη ειδικευμένους, η όλη κατάσταση ξεφεύγει. Έχεις και κάποιους παλιούς μαστόρους ξερόλες που έρχονται με ύφος χωρίς αντλίες κενού, χωρίς σωστά υλικά.. Για μένα η τιμή της σωστής εγκατάστασης είναι 200 ευρώ για δυό ειδικευμένα άτομα, με τα μισά σχεδόν σε υλικά. Και μιά σωστή εγκατάσταση θέλει ένα δίωρο -τρίωρο επιεικώς για να γίνουν τα πάντα με προσοχή στη λεπτομέρεια. Και το δυσκολότερο που χρειάζεται είναι αλλαγή νοοτροπίας από όλους. Καλύτερες αμοιβές σημαίνει να προσελκυσθούν νέοι άνθρωποι στο επάγγελμα με κατάρτιση και γνώσεις. Κι από την άλλη, βάζεις ένα μηχάνημα που το θέλεις για 10-15-20 χρόνια, μοιράζεις λοιπόν το κόστος της εγκατάστασης και της συντήρησης σ'αυτό το διάστημα. Θα στα βγάλει τα χρήματα με την εξοικονόμηση ενέργειας σε βάθος χρόνου. @Vstromrider Ιδού. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από BigBlack 1
Vstromrider Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Τα 100€ υλικά από που βγαίνει; Μια βάση θέλει με 10€, 3 μέτρα σωλήνες και 3 μέτρα καλώδιο.
BigBlack Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 minute ago, Vstromrider said: Τα 100€ υλικά από που βγαίνει; Μια βάση θέλει με 10€, 3 μέτρα σωλήνες και 3 μέτρα καλώδιο. Μιά καλή γαλβανιζέ βάση κλιματιστικού δεν έχει τόσο, οι σωλήνες και οι μονώσεις έχουν ποιότητες, πρόσθεσε ένα καλό φις, ταινίες περιτύλιξης, σωλήνες αποχέτευσης, διακλαδωτήρες, ένα σιφόνι αποχέτευσης που το θεωρώ απαραίτητο, καλά ούπα, βίδες, καλής ποιότητας στόκους να μην ρηγματώνουν την επόμενη... Επίσης μην ξεχνάς πως θέλεις άλλης διαμέτρου σωλήνες ανάλογα τα BTU. Με υλικά καλής ποιότητας κι όχι χύμα το κόστος ανεβαίνει δραματικά. Αλλά το θέμα είναι πως για να πληρώσεις 80 σύνολο, κάπου θα σε ρίξουν.
liakjim Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες @alexdeskas, ιδανικά θα ήθελα να δω κάτι αντίστοιχο Ίσως θέλει και φιλτράρισμα για να βγει πιο ομαλή η καμπύλη.
GiannisSol Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 ώρα πριν, BigBlack είπε Χτες πλύθηκε διεξοδικά η εξωτερική μονάδα του παλιού Midea 12k μου καθώς μόνο εγώ έλειπα από μέσα. Στην εσωτερική τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Από κοντά 10kWh το 24ωρο έπεσε στις 6,7. Με τις πιό κρύες μέρες του μέχρι τώρα χειμώνα δηλαδή έριξε κατανάλωση πάνω από 30%. Σταθερά 21-22 ζητούμενη με εσωτερική μεταξύ 20,5 και 21,5. Φύγανε 45 ευρώ αλλά χαλάλι του! Την εξω μοναδα μπορεις να την καθαριζεις και μονος σου πιο συχνα. Σε 4 μηνες λειτουργιας καθαρισα τις εξω μοναδες ηπιο πιεστικο και μαυρισε ολο το μπαλκονι με μαυρα κομματακια, ολο το προβλημα ειναι απο τους ρυπους (ειμαι διπλα στον Κηφισο) και απο την καθημερινη βραδυνη αιθαλομιχλη. Εριξε και εμενα καμποσα watt. Δεν εχουν ολοι το ιδιο θεμα, ειναι αναλογα τη περιοχη. 2
BigBlack Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 minute ago, GiannisSol said: Την εξω μοναδα μπορεις να την καθαριζεις και μονος σου πιο συχνα. Σε 4 μηνες λειτουργιας καθαρισα τις εξω μοναδες ηπιο πιεστικο και μαυρισε ολο το μπαλκονι με μαυρα κομματακια, ολο το προβλημα ειναι απο τους ρυπους (ειμαι διπλα στον Κηφισο) και απο την καθημερινη βραδυνη αιθαλομιχλη. Εριξε και εμενα καμποσα watt. Δεν εχουν ολοι το ιδιο θεμα, ειναι αναλογα τη περιοχη. Έριχνα με το λάστιχο γιατί δεν έχω μηχάνημα χαμηλής πίεσης. Αλλά έχουν περάσει 3 συνεργεία που σκάψανε, κάθε μέρα περνάνε εκατοντάδες ως και χιλιάδες αυτοκίνητα, φορτηγά κλπ και κάθε εβδομάδα στο δρόμο έχουμε και λαική. Θρήνος...
GiannisSol Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Vstromrider είπε Θεωρείς ότι δεν θα κάνουν ότι λέει αναλυτικά η υπηρεσία; ή δεν φτάνουν αυτά που περιγράφουν; Ειναι αρπακολλατζηδες για τους λογους που σου ειπαν παραπανω. Χωρις να τους τσουβαλιαζουμε ολους. Υπαρχει και μεθοδος με το μαχαιρι στο λαιμο να σου κανουν αυτα που θες κατα γραμμα, τουλαχιστον τα βασικα, τηρηση σωστων αποστασεων μεσα εξω μοναδων, τουλαχιστον 3 μετρα χαλκοσωληνα και κενο πριν τη πληρωση με φρεον . Αν το εχεις προχωρα με κωτσοβολο. 1 λεπτό πριν, BigBlack είπε Έριχνα με το λάστιχο γιατί δεν έχω μηχάνημα χαμηλής πίεσης. Αλλά έχουν περάσει 3 συνεργεία που σκάψανε, κάθε μέρα περνάνε εκατοντάδες ως και χιλιάδες αυτοκίνητα, φορτηγά κλπ και κάθε εβδομάδα στο δρόμο έχουμε και λαική. Θρήνος... Spoiler https://www.aliexpress.com/item/1005007522311210.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.30.cbca1802ptANHC Βαζεις ενα τετοιο στο λαστιχο με σφικτηρα και εχεις μια ωραια χαμηλης πιεσης βενταλια και καθαριζει τα παντα. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από GiannisSol 1
uncle_nontas Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Για την υπηρεσία εγκατάστασης μέσω skroutz, έχουμε εικόνα;
mdkamael Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 11 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε Για την υπηρεσία εγκατάστασης μέσω skroutz, έχουμε εικόνα; κανόνας - όταν δεν ξέρεις το όνομα του επαγγελματία αλλά και το έργο αυτουνού που θα σ κάνει τη δουλειά, κρατα τις επιφυλάξεις σου ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα