Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 12/07/2024 at 12:29, dimostr said:

Εαν το πληρώσει αυτος πολύ ευχαρίστως να κάνει ότι θέλει 

δεν διαφωνω για αυτο απλα το κακο ειναι οτι θα πρεπει να γινεις ο κακος εσυ και να μπεις σε διαδικασια τσακωμου με τον αλλον οποτε μπλεκονται ολα. και καποιος τεχνικος μπορει να το δεχτει.καποιος αλλος μπορει να κανει ολοκληρη ιστορια.βεβαια επιλογη σου ειναι μετα να του πεις οτι οκ οπως ηρθες φυγε.

On 12/07/2024 at 12:55, stylish said:

Τέτοια περίπτωση ειχα κι εγώ στην εγκατάσταση σχετικά με τις αποστάσεις. Πήγε να το κολλήσει στην γωνία και του δείχνω τις ελάχιστε αποστάσεις στο manual. Το εβαλε εν τέλει σωστά αλλά το manual ουτε καν το ειδε.

γενικως ειναι να μην σου τυχει. πχ ουτε εγω το ηξερα για τις αποστασεις.και τα 2 κλιματιστικα που εχουν μπει στο σπιτι της μητερας μου εχουν μπει οι εξωτερικες μοναδες ακριβως απο πισω απο το κλιματιστικο.απορω αν υπαρχει 1 μετρο σωληνας.σε πολλα sites αναφερουν την μεγιστη αποσταση αλλα οχι την minimum.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καμία πρόταση για αντικατάσταση ενός παλιού Midea on-off 18000 (κλάσης Β).

Πιθανώς και 16000 να κάνει, το παλιό όσο δούλευε ήταν υπεραρκετό (είναι κυρίως για ψύξη για πολύ καλά μονωμένης σαλοκουζίνας 50τμ).

Το TOYOTOMI Umi Eco UTN/UTG-18AP αξίζει στα 900 με τα περαστικά; ή να πάω σε daikin? Θα ήθελα και κάτι όμορφο λόγω σαλονιού.

4 hours ago, Specs said:

Eντυπωσιακο κατα τα λεγομενα σου , ειδικα σε αυτη την τιμη.

Η εγγυηση απαιτει ετησια συντηρηση απο ψυκτικο?

Κανε αναζητηση στο part 3 , εχει αναφερθει αρκετες φορες η μαρκα εκει...

Για να είμαι ακριβής, η καλύτερη ελάχιστη που δείχνει να κρατάει, είναι 119. Αλλά επειδή έμεινε μόλις 10 λεπτά, σήμερα τα ξημερώματα, δεν την θεωρώ τελική. Το 125 το κράτησε για ώρες, ως μέσο όρο. Πήγαινε από το 119 ως το 130 για το περισσότερο κομμάτι της νύχτας, με σπάνιες διακυμάνσεις στα 140-150.

Μιλάμε για νύχτα 28-29 βαθμών βέβαια, σε ήδη ζεστό σπίτι.

Η 10ετής εγγύηση χρησιμεύει μόνο ως μαρκετινκ και ως πιστοποίηση ότι δε ζητήθηκαν από τον φασονατζή τα λιγότερο ακριβά υλικά. Κατά τ' άλλα, έχει χώρο για 10 σφραγίδες ''πιστοποιημένου ψυκτικού''. Ποτέ, κανείς, ειδικά για μηχάνημα 300 ευρώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tsapadim είπε

Το κλιματιστικό μπαίνει σε mode αφύγρανσης ακόμα και αν το έχω εγώ στο κρύο mode? Περίεργο μου φαίνεται αυτό. Τουλάχιστον το χειριστήριο δείχνει ακόμα κρύο όταν μου βρωμάνε

Δεν εννοω ότι αλλάζει το mode στην ένδειξη αλλα ότι όσο δουλευει ο συμπιεστης κάνει και αφυγρανση όταν μας σταματάει ο,συμπιεστης τότε αρχίζει το πρόβλημα γιατί τότε δουλευει μόνο ο,εσωτερικός ανεμιστήρας και αρχίζει να δημιουργεί υγρασία και εκεί αρχίζουν οι μυρωδιές και η βαρια ατμόσφαιρα 

ολα αυτά είναι ενδείξεις δημιουργίας μούχλας στον ανεμιστήρα και στο σκαφάκι του κλιματιστικού 

1 ώρα πριν, BEBELAC είπε

Καμία πρόταση για αντικατάσταση ενός παλιού Midea on-off 18000 (κλάσης Β).

Πιθανώς και 16000 να κάνει, το παλιό όσο δούλευε ήταν υπεραρκετό (είναι κυρίως για ψύξη για πολύ καλά μονωμένης σαλοκουζίνας 50τμ).

Το TOYOTOMI Umi Eco UTN/UTG-18AP αξίζει στα 900 με τα περαστικά; ή να πάω σε daikin? Θα ήθελα και κάτι όμορφο λόγω σαλονιού.

https://elith.gr/calc/index.php
για να σιγουρευτείς για την επάρκεια καντο μόνο για το χώρο του κλιματιστικού 

Επεξ/σία από dimostr

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι κοντά στην απόφαση για αγορά του toshiba edge 24αρι και του toshiba Arata για ένα υπνοδωμάτιο σε 10000btu? Είναι καλά μηχανήματα αξίζουν τα παραπάνω χρήματα? Με ενδιαφέρει πολύ κ ο θόρυβος όσο κ η οικονομία/απόδοση καθώς μέσα στο Θεσσαλικό κάμπο προβλέπεται να δουλεύει αρκετά... Ευχαριστώ!

11 ώρες πριν, tsapadim είπε

1. Το κλιματιστικό μπαίνει σε mode αφύγρανσης ακόμα και αν το έχω εγώ στο κρύο mode? Περίεργο μου φαίνεται αυτό. Τουλάχιστον το χειριστήριο δείχνει ακόμα κρύο όταν μου βρωμάνε. Θα το προσπαθήσω πάντως αυτό που λες, μαζί και με ένα καλό μετρητή υγρασίας να δω αν είναι από αυτό. Σήμερα πάντως που τα είχα όλα ανοικτά στους 27 στο κρύο από τις 8 μέχρι τις 15:00 δεν βρώμισε κανένα 🤷‍♂️

[...]

2. Τον έβαλα τον τεχνικό μου να του κάνει και καλά "βιολογικό" καθαρισμό που πήρε 50 ευρώ ανα κλιματιστικό απλά για να κάνει αυτό που λες, να ψεκάσει τα coils στα μέσα και την μονάδα λίγο έξω και έφυγαν. Θα πρέπει να βρώ κάποιον άλλο τώρα γιατί αυτός επιμένει να μου πουλάει ιστορίες οτι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και έτσι πρέπει να κάνουν κλπ... (αυτός μου τα έβαλε κιόλας btw). Αν έχεις κανένα instructional βίντεο για το πως να καθαριστεί σωστά, στείλε, ίσως όχι για να το κάνω μόνος, αλλά τουλάχιστον να ενημερωθώ να ξέρω τι να πω και να βλέπω πιο καλά τι κάνουν

[...]

1. Η λειτουργία της αφύγρανσης είναι μια λειτουργία ψύξης με διαφορετική κατανάλωση και ταχύτητα ανεμιστήρα όταν και όπου αυτό είναι αναγκαίο.

- Η έντονη και δυσάρεστη οσμή «εμφανίζεται» μόνο όταν το κλιματιστικό βρίσκεται σε λειτουργία ψύξης αλλά βγάζει «χλιαρό» ή ελαφρά ψυχρό αέρα και όχι όταν ο αέρας είναι πολύ ψυχρός.

2. Δεν πρόκειται να καταφέρεις να εξαλείψεις το πρόβλημα ακόμα και αν το κλιματιστικό γίνει «βίδες».

- Η δυσάρεστη οσμή μπορεί να είναι μόνο αποτέλεσμα της ανάπτυξης αποικίας (ων) παθογόνων μικροοργανισμών εντός του κλιματιστικού. Ο καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξή των μυκήτων είναι η υγρασία. Η διατήρηση της σχετικής υγρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού σε επίπεδα κάτω του 50% είναι η πλέον σίγουρη μέθοδος αποτροπής της εγκατάστασης και περαιτέρω ανάπτυξης των μυκήτων. Η είσοδός τους στο σπίτι είναι σχεδόν αναπότρεπτη γιατί τα σπόρια των περισσότερων από τους μύκητες είναι αερομεταφερόμενα.

- Εάν δεν υπάρχουν οι απόλυτα σωστές συνθήκες στην κατοικία πριν την εγκατάσταση του κλιματιστικού και η ορθή χρήση του από την πρώτη μέρα, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιορίσεις την ένταση και το χρόνο διάρκειας της δυσάρεστης οσμής του αέρα. Μπορείς να το πετύχεις αφήνοντας πάντα το κλιματιστικό σε λειτουργία ανεμιστήρα για τουλάχιστον 30 λεπτά μετά την παύση της λειτουργίας ψύξης και περιορίζοντας την υγρασία όλου του χώρου (σε 24ωρη βάση).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Specs said:

Eντυπωσιακο κατα τα λεγομενα σου , ειδικα σε αυτη την τιμη.

Η εγγυηση απαιτει ετησια συντηρηση απο ψυκτικο?

Κανε αναζητηση στο part 3 , εχει αναφερθει αρκετες φορες η μαρκα εκει...

Eπανέρχομαι, καθώς σήμερα ελέω δροσερότερης - νορμαλότερης νύκτας, κρατηθήκαμε στα 110 βατ για αρκετή ώρα (μεταξύ 108 και 113 ας πούμε). Φαντάζομαι δεν πέφτει παρακάτω, 12άρι είναι.

Επεξ/σία από MikhailBakurin
  • Like 2

4 ώρες πριν, tantetante είπε

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι κοντά στην απόφαση για αγορά του toshiba edge 24αρι και του toshiba Arata για ένα υπνοδωμάτιο σε 10000btu? Είναι καλά μηχανήματα αξίζουν τα παραπάνω χρήματα? Με ενδιαφέρει πολύ κ ο θόρυβος όσο κ η οικονομία/απόδοση καθώς μέσα στο Θεσσαλικό κάμπο προβλέπεται να δουλεύει αρκετά... Ευχαριστώ!

Go

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω θέμα με το wifi του Carrier. Έχει χαθεί εδώ και 4 ημέρες. Κάνω τη διαδικασία, πάντα με 2.4Ghz δίκτυο, πατάω 7 φορές το led, αναβοσβήνει το AP, ξεκινάει η διαδικασία αλλά όταν το app λέει ότι συνδέεται στο wifi δίκτυο του κλιματιστικού, σβήνει το AP και λέει ότι έγινε failed η διαδικασία. Δοκίμασα 2 κινητά, και τα apps της carrier και της midea ( SmartHome) . Επίσης δοκίμασα και με το κινητό σε hotspot. Τίποτα. Το έβγαλα από το ρεύμα όλη τη νύχτα, τίποτα. Αφαίρεσα το dongle, φύσηξα το plug, άναψα χωρίς αυτό, έσβησα, το έβαλα πάλι, επανάληψη τη διαδικασία, τίποτα.

Νομίζω ότι πλέον έχει χαλάσει. Ιδέες; Νομίζω τα δοκίμασα όλα.

ΥΓ Έχω ήδη παραγγείλει τα υλικά για να το γυρίσω στο Homeassistant με d1mini και esphome.

Επεξ/σία από liakjim

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχω θέμα με το wifi του Carrier. Έχει χαθεί εδώ και 4 ημέρες. Κάνω τη διαδικασία, πάντα με 2.4Ghz δίκτυο, πατάω 7 φορές το led, αναβοσβήνει το AP, ξεκινάει η διαδικασία αλλά όταν το app λέει ότι συνδέεται στο wifi δίκτυο του κλιματιστικού, σβήνει το AP και λέει ότι έγινε failed η διαδικασία. Δοκίμασα 2 κινητά, και τα apps της carrier και της midea ( SmartHome) . Επίσης δοκίμασα και με το κινητό σε hotspot. Τίποτα. Το έβγαλα από το ρεύμα όλο το νύχτα, τίποτα. Αφαίρεσα το dongle, φύσηξα το plug, άναψα χωρίς αυτό, έσβησα, το έβαλα πάλι, επανάληψη τη διαδικασία, τίποτα.

ΥΓ Έχω ήδη παραγγείλει τα υλικά για να το γυρίσω στο Homeassistant με d1mini και esphome.

Έκανες επανεκκίνηση το μόντεμ/ρουτερ; 

4 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Έκανες επανεκκίνηση το μόντεμ/ρουτερ; 

Εμ όχι, αλλά δεν έπιανε ούτε στο Hotspot του κινητού με δεδομένα.

57 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχω θέμα με το wifi του Carrier. Έχει χαθεί εδώ και 4 ημέρες. Κάνω τη διαδικασία, πάντα με 2.4Ghz δίκτυο, πατάω 7 φορές το led, αναβοσβήνει το AP, ξεκινάει η διαδικασία αλλά όταν το app λέει ότι συνδέεται στο wifi δίκτυο του κλιματιστικού, σβήνει το AP και λέει ότι έγινε failed η διαδικασία. Δοκίμασα 2 κινητά, και τα apps της carrier και της midea ( SmartHome) . Επίσης δοκίμασα και με το κινητό σε hotspot. Τίποτα. Το έβγαλα από το ρεύμα όλη τη νύχτα, τίποτα. Αφαίρεσα το dongle, φύσηξα το plug, άναψα χωρίς αυτό, έσβησα, το έβαλα πάλι, επανάληψη τη διαδικασία, τίποτα.

Φτιάξε και αυτό εδώ.

https://github.com/revk/ESP32-Faikin

Μου ήρθε στο μυαλό ένα ποστ κάποιου συμφουριτη που κάτι ανάλογο του είχε προτείνει ένας μάστορας με τα σωληνάκια της αποχέτευσης 

FB_IMG_1721562142920.jpg

• Sad 1
  • Haha 1

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Μηπως αλλαξες τον κωδικο στο ρουτερ πρόσφατα; Ο κωδικός για το ρουτερ είναι μόνο νούμερα; Θυμάμαι είχα θέμα με ένα inventor και τελικά ήταν αυτό. Το ρουτερ δίνει και 5Ghz δίκτυο ταυτόχρονα; Αν ναι, έχουν τα δύο δίκτυα διαφορετική ονομασία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...