Adrianiotis Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Μου παρουσίασε ένα θέμα το hs110. Αναβοσβήνει πορτοκαλί χωρίς κάποια σταθερή συχνότητα και δεν κάνει reset με τπτ. Το δοκίμασα σε 3 διαφορετικές μπρίζες. Το έβγαλα μια μέρα από την μπρίζα και σήμερα που το ξανάεβαλα παπαλα... Υπάρχει κάτι να κάνω ή τα παίξε;
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 2 ώρες πριν, liakjim είπε Εξωτερική θερμοκρασία; Βγάζεις αυτό Ισχύς εξόδου με ΔΤ.xlsx και διαιρείς με input watts. 5ο. 1
alexdeskas Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 18 λεπτά πριν, Pan_K είπε Έχε υπόψιν ότι πάρα πολλά κλιματιστικά Inventor δεν έχουν Silent mode. Και τα 5 που έχω στην κατοχή μου δεν έχουν. Ίσως να έχει το leon, αλλά δεν το έχω ψάξει. Leon.... Όπως φαίνεται παρακάτω... Δε μπορώ να φανταστώ να υπάρχει κλιματιστικό χωρίς Silent mode και έχω δουλέψει πάρα πολλά. 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alexdeskas είπε Δε μπορώ να φανταστώ να υπάρχει κλιματιστικό χωρίς Silent mode και έχω δουλέψει πάρα πολλά. Κοίτα τι μαθαίνει κανείς... Δεν το ήξερα. Στα πιο παλιά τηλεχειριστήρια δεν παίρνει πάντως αυτήν την εντολή. Πήρα όμως ένα λίγο πιο καινούριο χειριστήριο (ωστόσο όχι της τελευταίας γενιάς) και δούλεψε και στο παλιό. Το Leon το έχω στο χωριό. Αλλά θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν μπαίνει κανείς στο engineering mode στα παλιά μοντέλα χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο των πιο καινούριων μοντέλων. Επίσης είδα ότι το χειριστήριο Carrier του @liakjim έχει ECO στο χειριστήριο, κάτι που δεν το βλέπω σε κανένα χειριστήριο Inventor, οπότε αυτήν την επιλογή την κάνεις από την εφαρμογή (στο άθλιο Supreme δεν υπάρχει ούτε στην εφαρμογή). Μάλλον με βλέπω να κάνω ένα custom χειριστήριο με όλες τις εντολές επάνω. Thanks! Υ.Γ. : Στο εγχειρίδιο της Inventor, στην επίλυση προβλημάτων, αναφέρει πάντως το εξής: SILENCE function can lower product performance by reducing operating frequency. Το ζητούμενο της χαμηλότερης συχνότητας του συμπιεστή εδώ αναφέρεται ως πρόβλημα. Κάποιος πρέπει να τους κάνει ένα update κατά Κίνα πλευρά. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από Pan_K
bandit650 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Επανερχομαι για ερωτηση. το fujitsu που πηρα δε εχει wifi και πρεπει να αγορασω το δεκτη για wifi αξιας 100 ευρω. Μπορω να κανω την ιδια δουλεια με το broadlink RM4 mini των 20 ευρω?
nickol-us Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 3 λεπτά πριν, bandit650 είπε Επανερχομαι για ερωτηση. το fujitsu που πηρα δε εχει wifi και πρεπει να αγορασω το δεκτη για wifi αξιας 100 ευρω. Μπορω να κανω την ιδια δουλεια με το broadlink RM4 mini των 20 ευρω? Όχι την ίδια δουλειά. Το wifi εκτιμώ έχει περισσότερες λειτουργίες(αν κρίνω από το toshiba) από το απομακρυσμένο on-off, ενώ με ένα ir blaster δεν έχει feedback. Σίγουρα είναι μια οικονομική λύση για απομακρυσμένη εκκίνηση αν αυτό είναι το μόνο που σε ενδιαφέρει αλλά δεν είναι το ίδιο με το wifi module 1
liakjim Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, bandit650 είπε Επανερχομαι για ερωτηση. το fujitsu που πηρα δε εχει wifi και πρεπει να αγορασω το δεκτη για wifi αξιας 100 ευρω. Μπορω να κανω την ιδια δουλεια με το broadlink RM4 mini των 20 ευρω? Αν έχεις homeassistant τότε λέει να πάρεις τον adapter μιας και θα έχεις πλήρη έλεγχο όλων των λειτουργιών. Σου κάνει expose όλο το κλιματιστικό σαν entities οπότε κάνει ότι αυτοματισμό θέλεις. Και μάλιστα local. Χωρίς cloud. Αλλιώς με ένα ir blaster και έναν μετρητή κατανάλωσης (για ψευδο-feedback ότι άναψε), θα έχεις επαρκή έλεγχο. Χωρίς feedback βέβαια. Πχ αν το βάλεις μπροστά, θα το δεις από τον μετρητή ότι αυξήθηκαν τα watts ότι πήρε μπρος. Ή αν το σβήσεις. Αλλά αν πχ αλλάξεις τον ανεμιστήρα , δεν θα το ξέρεις αν το πήρε όντως. Ή αν αλλάξεις θερμοκρασία (εδώ έμμεσα από τα watts). Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από liakjim 1
liakjim Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 5 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε 5 βαθμοί. Και κάνει defrost;
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 16 λεπτά πριν, liakjim είπε Και κάνει defrost; Ναι και πολλά όπως ανέφερα...
red66phone Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 18 ώρες πριν, Pan_K είπε Έρχεσαι στα λόγια των υπόλοιπων. Δες αν κάτι γίνεται με το engineering mode. Αυτά τα μηχανήματα (έχω αρκετά από αυτά) είναι καλά για να ζεσταίνεις έναν χώρο γρήγορα και για όσους (πολλούς είναι η αλήθεια) θέλουν παγωμένους τοίχους και ζεστό αέρα. Αν θες να έχεις ωραία θερμική άνεση, τότε δύσκολο. Παρόλα αυτά, στα 15 τμ το follow me μπορεί να είναι μία καλή λύση. Στείλε αν μπορείς διαγράμματα με αυτήν την συνθήκη αν μπορείς. ΥΓ: το διάγραμμα που ανέβασα είναι από ένα σχετικά καλό mideo-ειδές Inventor Omnia Eco, που το έχω στα 24τμ και κατεβαίνει μέχρι τα 250 watt. Λοιπόν φαίνεται ότι η λειτουργία Follow Me στα 2 Midea All Easy Pro 9 kBtu εξομαλύνει κάπως την κατάσταση. στο 12 τ.μ υ/δ ενεργοποίησα Follow Me και τοποθέτησα το τηλεκοντρόλ στο ύψος περίπου του ac απέναντι στα 3 m, με set 22 oC και fan Auto. Αποτέλεσμα : στο 15 τ.μ υ/δ ενεργοποίησα Follow Me και τοποθέτησα το τηλεκοντρόλ από κάτω από το ac (εννοείται χωρίς να το χτυπάει ο ζεστός αέρας). Με ίδια set 22 οC και Auto στην αρχή, μετά από κάποια ώρα (δυστυχώς δεν σημείωσα) έβαλα Fan 10%. Αποτέλεσμα: προσωρινό συμπέρασμα: η λειτουργία Follow Me φαίνεται να κάνει μεγάλη διαφορά, όσο αναφορά τα συνεχή on/offs. στο μεγαλύτερο δωμάτιο φάνηκε αισθητή βελτίωση. στο μικρότερο αραίωσαν τα on/offs, χωρίς να εξαλειφθούν. και στις 2 περιπτώσεις μετρήθηκαν από ξεχωριστό θερμόμετρο οι ζητούμενες (set) θερμοκρασίες (δεν σημείωσα όμως σε πόση ώρα επιτεύχθηκαν) Επόμενες ενέργειες Απόψε το βράδυ θα τοποθετήσω και του μικρότερου υ/δ το τηλεκοντρόλ κάτω απο το ac, μήπως έπαιξε αυτό ρόλο. θα πειραματιστώ με Fan Auto και manual 10% ή 20 % 2
Pan_K Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Εντυπωσιακό το Edge. Στην δουλειά έχω έναν αυτοματισμό, ώστε το βράδυ τις καθημερινές να μην πέφτει η θερμοκρασία κάτω από τους 19 βαθμούς. Εχτές όμως κάτι πήγε στραβά και αντί για ζήτηση 19 βαθμούς το Broadlink μηχανηματάκι έδωσε εντολή στο Edge 22! Οπότε είχα κατανάλωση 8ΚW/h σε 8 ώρες, για να έχω στο δωμάτιο που βρίσκεται η μονάδα 21 βαθμούς και στο απομακρυσμένο δωμάτιο 19,5 (πορτοκαλί βελάκι στην κάτοψη) με εξωτερική θερμοκρασία 6,5 βαθμούς. Ο χώρος με ανοιχτές τις μεσόπορτες είναι 95 τμ και το Edge white 10k δούλευε κοντά στο μέγιστο της ισχύος του, όπως φαίνεται και στα γραφήματα. Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για ένα κλιματιστικό 10.000 BTU σε έναν χώρο 95 τμ με εξωτερική 6,5. Spoiler Spoiler Spoiler 2
alexdeskas Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 18 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εντυπωσιακό το Edge. Στην δουλειά έχω έναν αυτοματισμό, ώστε το βράδυ τις καθημερινές να μην πέφτει η θερμοκρασία κάτω από τους 19 βαθμούς. Εχτές όμως κάτι πήγε στραβά και αντί για ζήτηση 19 βαθμούς το Broadlink μηχανηματάκι έδωσε εντολή στο Edge 22! Οπότε είχα κατανάλωση 8ΚW/h σε 8 ώρες, για να έχω στο δωμάτιο που βρίσκεται η μονάδα 21 βαθμούς και στο απομακρυσμένο δωμάτιο 19,5 (πορτοκαλί βελάκι στην κάτοψη) με εξωτερική θερμοκρασία 6,5 βαθμούς. Ο χώρος με ανοιχτές τις μεσόπορτες είναι 95 τμ και το Edge white 10k δούλευε κοντά στο μέγιστο της ισχύος του, όπως φαίνεται και στα γραφήματα. Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για ένα κλιματιστικό 10.000 BTU σε έναν χώρο 95 τμ με εξωτερική 6,5. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Για αυτές τις περιπτώσεις φτιάχνεις και τουλάχιστον έναν εναλλακτικό αυτοματισμό...
stelikov Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Pan_K είπε Κάποιος πρέπει να τους κάνει ένα update κατά Κίνα πλευρά. Το μόνο που μοιάζει τους Κινέζους είναι το ωραίο Scop στο ταμπελακι. Και να παράγουν πολύ ζέστη ή κρύο στο φουλ. Βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει το πώς γίνεται οικονομία στα AC διαβάζοντας reviews στο skroutz. Ο περιορισμός on/off και η στρωτή λειτουργία τους είναι αδιάφορο. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από stelikov 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα