Specs Δημοσ. χθες στις 01:09 μμ Δημοσ. χθες στις 01:09 μμ 13 minutes ago, dimostr said: Μάλλον εννοεί το 9 άρι το Gaia Εχω μπερδευτει...νομιζω εκει κατηγορει "ιαπωνικα" οτι δεν κλεινουν ανεμιστηρα στην ψυξη, αλλα αυτο συμβαινει μονο στις φτηνοτερες καθε μαρκας σειρες και αν...
dimostr Δημοσ. χθες στις 01:12 μμ Δημοσ. χθες στις 01:12 μμ 2 λεπτά πριν, Specs είπε Εχω μπερδευτει...νομιζω εκει κατηγορει "ιαπωνικα" οτι δεν κλεινουν ανεμιστηρα στην ψυξη, αλλα αυτο συμβαινει μονο στις φτηνοτερες καθε μαρκας σειρες και αν... Λάθος μου νόμιζα ότι εννοεί τα ακριβά κλιματιστικά ανεξαρτήτως προέλευσης 1
grinder_ Δημοσ. χθες στις 01:46 μμ Δημοσ. χθες στις 01:46 μμ 1 ώρα πριν, alexdeskas είπε Κι όμως ... Με σωστές ρυθμίσεις (μέσω engineering mode) , πετάει ... Θα μπορούσες να επεκταθείς λίγο ποια parameters έχεις ρυθμίσει; Έχω πειραματιστεί αρκετά με το CH 12, CH 20 και CH2 αλλά τέτοια στρωτή συμπεριφορά για 2+ ώρες όπως βλέπω στο δικό σου δεν έχω πετύχει. Ναι, οι ελάχιστες έχουν πέσει, τα on-off έχουν μειωθεί όπως και τα άπειρα defrost (ίσως είναι και ιδέα μου) αλλά τα στιγμιαία spikes ανά μισάωρο συνεχίζονται. Θα ήταν χρήσιμο πιστεύω για αρκετούς.
liakjim Δημοσ. χθες στις 02:21 μμ Δημοσ. χθες στις 02:21 μμ 34 λεπτά πριν, grinder_ είπε όπως και τα άπειρα defrost Δεν είναι defrost. 1
Pan_K Δημοσ. χθες στις 03:08 μμ Δημοσ. χθες στις 03:08 μμ 5 ώρες πριν, red66phone είπε τι άλλες πληροφορίες να δώσω μήπως βρεθεί λύση ? Εγώ θα ήθελα να μου πεις και τα τετραγωνικά των δωματίων. Λόγω αυτής της συμπεριφοράς των Mideo-ειδών, θα πρέπει οι απώλειες να είναι αρκετά μεγάλες για να έχουν στρωτή λειτουργία. Αν το δωμάτιο είναι αρκετά μικρό και αυτά δουλεύουν με ελάχιστη τα 300 watt, δεν τα αποφεύγεις τα on-off, ενώ ακόμα και το follow me μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Δες ας πούμε, πώς πάει το δικό μου Inventor 9κ (υποδιαστασιολογημένο) σήμερα: 1
red66phone Δημοσ. χθες στις 03:25 μμ Δημοσ. χθες στις 03:25 μμ 9 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εγώ θα ήθελα να μου πεις και τα τετραγωνικά των δωματίων. Λόγω αυτής της συμπεριφοράς των Mideo-ειδών, θα πρέπει οι απώλειες να είναι αρκετά μεγάλες για να έχουν στρωτή λειτουργία. Αν το δωμάτιο είναι αρκετά μικρό και αυτά δουλεύουν με ελάχιστη τα 300 watt, δεν τα αποφεύγεις τα on-off, ενώ ακόμα και το follow me μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Δες ας πούμε, πώς πάει το δικό μου Inventor 9κ (υποδιαστασιολογημένο) σήμερα: Ναι έχεις δίκιο μάλλον σε αυτό, το είχα σκεφτεί κ γω, 12 m2 και 15 m2 το άλλο Θα έπρεπε να ήταν π.χ 7αρια δλδ? Αν κ έχω την εντύπωση ότι κ τα 7αρια σε κάποιες μάρκες την ίδια μίνιμουμ ισχύ αποδίδουν απλά με χαμηλότερη μαξιμουμ Διορθώστε με αν κάνω λάθος Αν η μίνιμουμ ισχύ είναι δεδομένη λόγω κατασκευής, τότε ίσως δεν μπορούν να γίνουν κ πολλά πράγματα να διορθωθεί η κατάσταση... Δλδ νέα διαμερίσματα π. Χ με θερμοπροσοψη και καινούρια αλουμίνια με ενεργειακούς υαλοπίνακες, δλδ με ελάχιστες απώλειες τι κάνουν?
Pan_K Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, red66phone είπε Αν η μίνιμουμ ισχύ είναι δεδομένη λόγω κατασκευής, τότε ίσως δεν μπορούν να γίνουν κ πολλά πράγματα να διορθωθεί η κατάσταση... Έρχεσαι στα λόγια των υπόλοιπων. Δες αν κάτι γίνεται με το engineering mode. Αυτά τα μηχανήματα (έχω αρκετά από αυτά) είναι καλά για να ζεσταίνεις έναν χώρο γρήγορα και για όσους (πολλούς είναι η αλήθεια) θέλουν παγωμένους τοίχους και ζεστό αέρα. Αν θες να έχεις ωραία θερμική άνεση, τότε δύσκολο. Παρόλα αυτά, στα 15 τμ το follow me μπορεί να είναι μία καλή λύση. Στείλε αν μπορείς διαγράμματα με αυτήν την συνθήκη αν μπορείς. ΥΓ: το διάγραμμα που ανέβασα είναι από ένα σχετικά καλό mideo-ειδές Inventor Omnia Eco, που το έχω στα 24τμ και κατεβαίνει μέχρι τα 250 watt. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από Pan_K 1
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Πάντως αυτό το Panasonic στο εξοχικό με απογοητεύει στη θέρμανση. Πρώτη χρονιά που το δοκιμάζω, μέχρι τώρα ήταν μόνο για ψύξη. Έναρξη στις 16:10. Στις 16:42 ξεκινάει defrost, μέχρι τις 16:58. Δουλεύει μετά και στις 17:43 ξανά defrost για περίπου 12'. Δεν ξέρω αν το επηρεάζει το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά η θάλασσα.
liakjim Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 33 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Πάντως αυτό το Panasonic στο εξοχικό με απογοητεύει στη θέρμανση. Πρώτη χρονιά που το δοκιμάζω, μέχρι τώρα ήταν μόνο για ψύξη. Έναρξη στις 16:10. Στις 16:42 ξεκινάει defrost, μέχρι τις 16:58. Δουλεύει μετά και στις 17:43 ξανά defrost για περίπου 12'. Δεν ξέρω αν το επηρεάζει το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά η θάλασσα. Είναι καθαρά τα φίλτρα του ; Είναι καθαρές και συντηρημένες η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα; Έχει φρεον;
alexdeskas Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Λοιπόν... μόλις γύρισα από τη δουλειά και θα κάτσω να γράψω ορισμένα tips για τα Midea και φασον τους. Το δικό μου το έχω τρελάνει στα τεστ και πειράγματα και έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα που μερικά ίσως βοηθήσουν κάποιους που θέλουν (και μπορούν) να ασχοληθούν ώστε να καλυτερέψουν όσο γίνεται τη συμπεριφορά του κλιματιστικού τους. Αν θέλετε να αποφύγετε τα πολλά Peak σχεδόν κάθε μισάωρο και ψευδοDefrost η λύση είναι η εξής... Ξεκινάτε τη λειτουργία του κλιματιστικού κανονικά και λίγο πριν το μισάωρο το βάζετε σε Silent mode. Το κλιματιστικό θα κάνει Peak μετά από 8 με 10 ώρες περίπου. Με το κλιματιστικό σε Silent mode έχουμε και πιο στρωτή λειτουργία σε μικρούς χώρους. Όσοι έχετε κλιματιστικό που έχει Gear 50% και 75% και εφόσον έχετε και Home Assistant μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Gear και στη θέρμανση παρόλο που ο κατασκευαστής το δίνει μέσω τηλεχειριστηρίου μόνο για την ψύξη. Έτσι όταν ξεκινάτε το κλιματιστικό δεν τρελαίνεται στα γκάζια και λειτουργεί πιο ήπια προσπαθώντας να πιάσει τη θερμοκρασία στόχου πολύ πιο ομαλά. Θα βάλω σε λίγο και διάγραμμα παράδειγμα με Gear 50%. Θα επεκτείνω στην πρώτη ευκαιρία και τις οδηγίες για ρυθμίσεις μέσω engineering mode για όσα κλιματιστικά λειτουργεί. 4
liakjim Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 3 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Λοιπόν... μόλις γύρισα από τη δουλειά και θα κάτσω να γράψω ορισμένα tips για τα Midea και φασον τους. Το δικό μου το έχω τρελάνει στα τεστ και πειράγματα και έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα που μερικά ίσως βοηθήσουν κάποιους που θέλουν (και μπορούν) να ασχοληθούν ώστε να καλυτερέψουν όσο γίνεται τη συμπεριφορά του κλιματιστικού τους. Αν θέλετε να αποφύγετε τα πολλά Peak σχεδόν κάθε μισάωρο και ψευδοDefrost η λύση είναι η εξής... Ξεκινάτε τη λειτουργία του κλιματιστικού κανονικά και λίγο πριν το μισάωρο το βάζετε σε Silent mode. Το κλιματιστικό θα κάνει Peak μετά από 8 με 10 ώρες περίπου. Με το κλιματιστικό σε Silent mode έχουμε και πιο στρωτή λειτουργία σε μικρούς χώρους. Όσοι έχετε κλιματιστικό που έχει Gear 50% και 75% και εφόσον έχετε και Home Assistant μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Gear και στη θέρμανση παρόλο που ο κατασκευαστής το δίνει μέσω τηλεχειριστηρίου μόνο για την ψύξη. Έτσι όταν ξεκινάτε το κλιματιστικό δεν τρελαίνεται στα γκάζια και λειτουργεί πιο ήπια προσπαθώντας να πιάσει τη θερμοκρασία στόχου πολύ πιο ομαλά. Θα βάλω σε λίγο και διάγραμμα παράδειγμα με Gear 50%. Θα επεκτείνω στην πρώτη ευκαιρία και τις οδηγίες για ρυθμίσεις μέσω engineering mode για όσα κλιματιστικά λειτουργεί. Μετρήσεις cop θα ήθελα. Thanks 2
alexdeskas Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 9 λεπτά πριν, liakjim είπε Μετρήσεις cop θα ήθελα. Thanks @liakjim δυστυχώς έχω πειράξει ταχύτητα εσωτερικού ανεμιστήρα οπότε δε ξέρω όγκο αέρα αυτή τη στιγμή. Υπόσχομαι όμως το ΣΚ να κάνω reset τον ανεμιστήρα και να το κάνω. Αν είναι εύκολο γράψε πως βγαίνει το cop αλλιώς θα κάνω ένα search στο νήμα. Βάζω και το διάγραμμα παράδειγμα έναρξη με Gear 50% πριν λίγο. Ο χώρος ήταν χωρίς κλιματιστικό από τις 12 το πρωί. Εξωτερική τώρα 10 βαθμοί. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 36 λεπτά πριν, liakjim είπε Είναι καθαρά τα φίλτρα του ; Είναι καθαρές και συντηρημένες η εσωτερική και η εξωτερική μονάδα; Έχει φρεον; Ναι και ναι. Για το φρέον, είχε μετρηθεί το καλοκαίρι.
liakjim Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 10 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Ναι και ναι. Για το φρέον, είχε μετρηθεί το καλοκαίρι. Εξωτερική θερμοκρασία; 21 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Αν είναι εύκολο γράψε πως βγαίνει το cop αλλιώς θα κάνω ένα search στο νήμα. Βγάζεις αυτό Ισχύς εξόδου με ΔΤ.xlsx και διαιρείς με input watts.
Pan_K Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 2 ώρες πριν, alexdeskas είπε Με το κλιματιστικό σε Silent mode έχουμε και πιο στρωτή λειτουργία σε μικρούς χώρους. Έχε υπόψιν ότι πάρα πολλά κλιματιστικά Inventor δεν έχουν Silent mode. Και τα 5 που έχω στην κατοχή μου δεν έχουν. Ίσως να έχει το leon, αλλά δεν το έχω ψάξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα