Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα και πάλι στην ομάδα για άλλο θέμα

Έχω διαβάσει αρκετά εντός φόρουμ και έφτασα σε καλό σημείο (από το μηδέν), εγκατέστησα TAPO P110 και εφαρμογή wifi της MIDEA και ξεκίνησα να παρακολουθώ καταναλώσεις και συμπεριφορές.

ποιο είναι το θέμα μου

σε 2 9αρια MIdea All Easy Pro AEP2 εγκατεστημένα (δεν ήμουν παρών) σε υ/δ με χωνευτά συρώμενα αλουμίνια (2πλού υαλοπίνακα), σε ρετιρέ εκτεθειμένο σε βοριάδες παρατηρώ συνέχεια τα παρακάτω "ροκανίσματα" - on-offs.

σε προηγούμενα posts γίνονται αρκετές αναφορές ότι πρέπει να αποφεύγονται τα on-offs (δεν θυμάμαι τώρα τους λόγους) και σε ορισμένες περιπτώσεις λύνεται με ρύθμιση offset, αλλά είχα διαβάσει για άλλες μάρκες, οχι MIDEA (ή τουλάχιστον δεν το βρήκα στην αναζήτηση)

τι συμβαίνει στην περίπτωση μου ?

φταίνε τα μηχανήματα, είναι θέμα ρυθμίσεων ? 

το παρακάτω διάγραμμα είναι πρόσφατο σε θέρμανση πάντα σε Auto

και τα 2 9αρια συμπεριφέρονται το ίδιο, με συνεχή "ροκανίσματα" (τα 2 υ/δ είναι ολόιδια ως κατασκευή)

ζητούμενη θερμ 22 ή 23 εξωτερική <10oC 

τι άλλες πληροφορίες να δώσω μήπως βρεθεί λύση ?

** παρέλειψα να αναφέρω ότι όταν ξεκινάει το μηχάνημα μ set 22 Auto η θερμοκρασία που δείχνει το κλιματιστικό ανεβαίνει έως και 28 και μετά σταδιακά πέφτει στους 25 ενώ με θερμόμετρο μετράω σχεδόν 22 στο δωμάτιο μετά από ώρα

image.jpeg.13a7163876d44bf668bea51f3ac06ff2.jpeg

image.png.a3bbc6df85798e27eccf1e9a5693924e.png

Επεξ/σία από red66phone
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, red66phone είπε

σε υ/δ με χωνευτά συρώμενα αλουμίνια

Μάλλον μπαίνει αέρας εκεί ανάμεσα εάν είναι τοποθετημένα εκεί και δεν έχουν κλείσει σωστά τις τρύπες 

φταίνε τα μηχανήματα,

Αυτό δε θέλει ερώτημα , φταίνε .

midea και θέρμανση είναι δύο ασύμβατες έννοιες 

Επεξ/σία από dimostr
  • Haha 1
Δημοσ.

είναι θέμα ρυθμίσεων ? 

Στα midea βάζουμε πάντα το follow me (το τηλεκοντρόλ θα είναι πλέον ο αισθητήρας θερμοκρασίας του χώρου, οπότε θα πρέπει να μπει κάπου κατάλληλα και πάντα να σημαδεύει την εσωτερική μονάδα). Επίσης όσο δεν ενοχλεί, τον ανεμιστήρα στο high.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, dimostr είπε

Κι όμως ... Με σωστές ρυθμίσεις (μέσω engineering mode) , πετάει ...

Screenshot_2025-02-06-11-37-52-619.jpeg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Κι όμως ... Με σωστές ρυθμίσεις (μέσω engineering mode) , πετάει ...

Screenshot_2025-02-06-11-37-52-619.jpeg

engineering mode σε Midea ? γίνεται κ στα δικά μου Midea All Easy Pro ?

βήματα / βασικές ρυθμίσεις ?

εννοώ οκ βρίσκω πως να μπω eng mode αλλά μετά τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω μπας κ βελτιωθεί η κατάσταση ?

Επεξ/σία από red66phone
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, red66phone είπε

εννοώ οκ βρίσκω πως να μπω eng mode αλλά μετά τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω μπας κ βελτιωθεί η κατάσταση ?

https://comfortstarusa.com/wp-content/uploads/2023/01/AHU-SG2-New-Engineering-Mode-ARC-88B.pdf

7 λεπτά πριν, red66phone είπε

https://youtu.be/XkCuLry8V1M?si=0_X6sd0Y7s3tfuKs

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στα midea βάζουμε πάντα το follow me (το τηλεκοντρόλ θα είναι πλέον ο αισθητήρας θερμοκρασίας του χώρου, οπότε θα πρέπει να μπει κάπου κατάλληλα και πάντα να σημαδεύει την εσωτερική μονάδα). Επίσης όσο δεν ενοχλεί, τον ανεμιστήρα στο high.

δεν έχει Follow Me το συγκεκριμένοimage.jpeg.d1d899826ddf803bcb290298290d08fd.jpeg

6 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

είσαι γρήγορος! θενξ θα τα δω

Επεξ/σία από red66phone
Δημοσ.
58 minutes ago, dimostr said:

Αυτό δε θέλει ερώτημα , φταίνε .

Φίλε Δήμο το έχω εμπεδώσει πλήρως, στο πετσί μου!

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, red66phone είπε

δεν έχει Follow Me το συγκεκριμένοimage.jpeg.d1d899826ddf803bcb290298290d08fd.jpeg

είσαι γρήγορος! θενξ θα τα δω

Follow me έχει... Στο SET (Ρύθμιση).

Αν όμως θες να έχεις καλύτερο έλεγχο και πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις δε χρειάζεται το Follow Me, ειδικά αν θες να πειράξεις το engineering mode.

Το Follow Me είναι αν δε θες να ασχοληθείς...

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Follow me έχει... Στο SET (Ρύθμιση).

Αν όμως θες να έχεις καλύτερο έλεγχο και πιο λεπτομερείς ρυθμίσεις δε χρειάζεται το Follow Me, ειδικά αν θες να πειράξεις το engineering mode.

Το Follow Me είναι αν δε θες να ασχοληθείς...

στραβωμάρα μου... όταν βρω χρόνο θα παίξω με το eng mode

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Φίλε Δήμο το έχω εμπεδώσει πλήρως, στο πετσί μου!

Ορισμένοι μάλλον δε θέλετε να δείτε κάποια πράγματα...

Θα συμφωνήσω στο ότι όπως έρχονται ρυθμισμένα από το εργοστάσιο δεν λειτουργούν όπως εμείς θα θέλαμε για το κλίμα μας, όμως με λίγες παρεμβάσεις στις ρυθμίσεις δουλεύουν άψογα και μάλιστα με τον τρόπο λειτουργίας των ακριβών σειρών των "ιαπωνικών"...

Κάτι που δεν δίνουν οι "καλές" μάρκες , τις ρυθμίσεις εννοώ.

Παίρνεις για παράδειγμα κλιματιστικό 1000€ και δε μπορείς να κάνεις τον εσωτερικό ανεμιστήρα να σταματά όταν πιάσει θερμοκρασία, πράγμα απαράδεκτο , με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να δυσανασχετείς από το χάλια κλίμα που δημιουργείται στο χώρο λόγω της αυξημένης υγρασίας ως αποτέλεσμα αυτού.

Για να πετύχεις τη θερμοκρασία που θες , πρέπει να κάνεις τεστ το που θα βάλεις τη ζήτηση για να δεις που πάει η πραγματική στο χώρο...

Ούτε αυτό μπορείς να διορθώσεις στα περισσότερα "καλά" κλιματιστικά...

Οκ δικαίωμα σας.

Δημοσ.
2 minutes ago, alexdeskas said:

Θα συμφωνήσω στο ότι όπως έρχονται ρυθμισμένα από το εργοστάσιο δεν λειτουργούν όπως εμείς θα θέλαμε για το κλίμα μας, όμως με λίγες παρεμβάσεις στις ρυθμίσεις δουλεύουν άψογα και μάλιστα με τον τρόπο λειτουργίας των ακριβών σειρών των "ιαπωνικών"...

Παίρνεις για παράδειγμα κλιματιστικό 1000€ και δε μπορείς να κάνεις τον εσωτερικό ανεμιστήρα να σταματά όταν πιάσει θερμοκρασία, πράγμα απαράδεκτο , με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να δυσανασχετείς από το χάλια κλίμα που δημιουργείται στο χώρο λόγω της αυξημένης υγρασίας ως αποτέλεσμα αυτού.

Για να πετύχεις τη θερμοκρασία που θες , πρέπει να κάνεις τεστ το που θα βάλεις τη ζήτηση για να δεις που πάει η πραγματική στο χώρο...

Οκ δικαίωμα σας.

Δεν πιάνει το engineering mode στο δικό μου, το follow me κάτι κάνει αλλά είμαι με διπλάσια κατανάλωση από ένα Toshiba yukai 13 σε αντίστοιχο χώρο. Υπάρχουν όρια... Τί άλλο να δω; Το καλοκαίρι μιά χαρά λειτουργούν και τα δύο, το midea πάλι με 1/3 παραπάνω κατανάλωση από το toshiba. Υγρασίες νορμάλ σε μένα χειμώνα καλοκαίρι, δε με ενόχλησε σε κάτι η λειτουργία και των δυο.

Δημοσ.
14 minutes ago, alexdeskas said:

Παίρνεις για παράδειγμα κλιματιστικό 1000€ και δε μπορείς να κάνεις τον εσωτερικό ανεμιστήρα να σταματά όταν πιάσει θερμοκρασία, πράγμα απαράδεκτο

Ποιο ειναι αυτο κ σε τι ισχυ αναφερεσαι για τα 1000e?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Specs είπε

Ποιο ειναι αυτο κ σε τι ισχυ αναφερεσαι για τα 1000e?

Μάλλον εννοεί το 9 άρι το Gaia 

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Οκ δικαίωμα σας.

Ανοίγεις μεγάλη κουθέντα. 

Καταρχάς τα καλά κλιματιστικά δεν κάνουν off, οπότε δεν κλείνουν τον ανεμιστήρα (έτσι και αλλιώς το καλοκαίρι συνήθως αξίζει περισσότερο η λειτουργία αφύγρανση). 

Μετά, δεν έχουν όλα τα μιντεοειδή αυτό το κρυφό μενού, παρά μόνο οι ακριβές σειρές. 

Επίσης, πόσο ποσοστό του πληθυσμού είναι διατιθεμένο ή έχει τις γνώσεις να πειράξει τις παραμέτρους αυτές; Το 99.999% θα το ανοίξουν όπως είναι από το εργοστάσιο και τέλος. 

Οπότε γιατί να μην πάρει κάποιος εξαρχής ένα πχ aseh09kmcg με τα 100-120W σε θέρμανση και να μην ξανασχοληθεί; Οι τιμές του είναι της ίδιας τάξης με το midea. Προσωπικά δεν βρίσκω τον παραμικρό λόγο. 

ΥΓ Μπορείς να μετρήσεις cop στα perfera vs midea ;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...