Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, dimostr είπε

μάλιστα, σχεδόν 7.500 btu ...

χμμ... άρα 9αρι για 25m2 ?

ή 12 αρι που να κατεβαίνει χαμηλά ?

είχα ρωτήσει προηγουμένως εδώ στο φορουμ κ έχω κρατήσει 2 προτάσεις για 12αρι:

toshiba yukai ή

fujitsu aseh

κλίνω προς το fujitsu

(έχω μια υποψία οτι τα toshiba καίνε πιο εύκολα\γρήγορα (ίσως στην 8ετία) εξωτερική πλακέτα)

παθών με ένα ras 16, κ έχω ακούσει κ άλλους, αλλά χωρίς solid αποδείξεις.

** παρέλειψα να αναφέρω ότι θα χρησιμοποιούνται ως αποκλειστικές πηγές ψύξης/θέρμανσης.

Επεξ/σία από red66phone
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για λογαριασμο συναδελφου ρωταω, τα κλιματιστικα Aermec παιζει να ειναι ιταλικα;😄 ετσι ισχυριζεται ο μηχανικος που του βαλε αντλια θ. τη μαρκα αυτη.. Για 9αρια μιλαμε!  Του ειπα μακρια, αλλα τι φασον να ειναι; Τον ενδιαφερει περιστασιακη θερμανση και φουλ ψυξη..

Παρεπιμπτοντως εκαψε για ενα μηνα με την αντλια κ ενδοδαπεδια 1600kw...

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, red66phone είπε

toshiba yukai ή

fujitsu aseh

κλίνω προς το fujitsu

(έχω μια υποψία οτι τα toshiba καίνε πιο εύκολα\γρήγορα (ίσως στην 8ετία) εξωτερική πλακέτα)

** παρέλειψα να αναφέρω ότι θα χρησιμοποιούνται ως αποκλειστικές πηγές ψύξης/θέρμανσης.

Τα τετραγωνικά παίζουν ρόλο μόνο όσον αφορά τον όγκο αέρα που μπορεί να καλύψει ένα κλιματιστικό 

Εαν οι απώλειες είναι αυτές το 9 αρι αρκεί σαν κάλυψη εάν δε νιώθεις σίγουρος βάλε το κλιματιστικό με την μεγαλύτερη παροχή αέρα στα 9 ή 12 btu 

Δημοσ.
7 minutes ago, energy52 said:

Για λογαριασμο συναδελφου ρωταω, τα κλιματιστικα Aermec παιζει να ειναι ιταλικα;😄 ετσι ισχυριζεται ο μηχανικος που του βαλε αντλια θ. τη μαρκα αυτη.. Για 9αρια μιλαμε!  Του ειπα μακρια, αλλα τι φασον να ειναι; Τον ενδιαφερει περιστασιακη θερμανση και φουλ ψυξη..

Nαι, ναι, ιταλικότατα είναι!

Τους ρίχνεις από πάνω ζυμαρικά μπαρίλλα και βγάζουν νουντλς με πάπια και τόφου.

• Haha 2
Δημοσ.

έτρεξα το εργαλείο υπολογισμού θερμ απωλειών και με "χειρότερες" μονώσεις των 5cm πάνω κ κάτω (πρόκειται για μονοκατοικία με πυλωτή) και πάνω από 3000 w (10.2 kBtu) απώλειες δεν βγαίνει,

οπότε 12 αρι ?

για το FUJITSU ASEH 12 που κοιτάζω τα παρακάτω νούμερα είναι βασικό κριτήριο για το πόσο χαμηλά κατεβαίνει ?

image.png.b04df499a42799ae3e97b765b4bdb273.png

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, red66phone είπε

έτρεξα το εργαλείο υπολογισμού θερμ απωλειών και με "χειρότερες" μονώσεις των 5cm πάνω κ κάτω (πρόκειται για μονοκατοικία με πυλωτή) και πάνω από 3000 w (10.2 kBtu) απώλειες δεν βγαίνει,

οπότε 12 αρι ?

για το FUJITSU ASEH 12 που κοιτάζω τα παρακάτω νούμερα είναι βασικό κριτήριο για το πόσο χαμηλά κατεβαίνει ?

image.png.b04df499a42799ae3e97b765b4bdb273.png

Ότι αγοράζεις από daikin Toshiba Fujitsu θα κατεβαίνει όσο λέει και ακόμα περισσότερο 

35 λεπτά πριν, energy52 είπε

Παρεπιμπτοντως εκαψε για ενα μηνα με την αντλια κ ενδοδαπεδια 1600kw..

Εάν στα κλιματιστικά παίζει σημαντικό ρόλο η εγκατάσταση στις αντλίες η εγκατάσταση και η ρύθμιση της είναι βαρύτητας πάνω απο 80% 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, red66phone είπε

toshiba yukai ή

fujitsu aseh

κλίνω προς το fujitsu

Aseh12kmcg

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseh12kmcg-aoeh12kmcg-klimatistiko-12-000-btu-h_4542924

στα 655€

Δημοσ.
7 ώρες πριν, nickol-us είπε

Βρίσκω σχετικά φθηνή και εύκολη λύση την χρήση κάποιου smart ir blaster (πχ). Έχει κανείς εμπειρία; Αξίζει; Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτό το επίπεδο τιμής ή πρέπει να ανεβάσω το budget;

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Θα πρέπει να σου πει κάποιος που έχει το 4 αν παίζει. 

Έχω το Broadlink RM4 mini και παίζει μια χαρά σε Samsung, Midea, Nobu και General.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jkoukos είπε

Έχω το Broadlink RM4 mini και παίζει μια χαρά σε Samsung, Midea, Nobu και General.

Daikin ψάχνει ο φίλος. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Daikin ψάχνει ο φίλος. 

Παίζει και σε αυτά, απλά εγώ δεν έχω και γι' αυτό δεν το αναφέρω. Είναι εύκολο να δοκιμάσει κωδικούς και στην χειρότερη να εφαρμόσει εκμάθηση το χειρηστηρίου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, antykaps είπε

Αν έχεις νεότερα από το support στείλε.Αυτή την συμπεριφορά έχουν και 2 Midea Xtreme Eco που έχω.

Ταγκαρω και τον @dimo69 που ειδα κατω απο το post σου οτι ειχε το ιδιο θεμα.

Ειναι παρα πολυ ενοχλητικο και οντως δεν ειναι μικρη η ταχυτητα που γυρναει ο ανεμιστηρας.

Απο το support της Inventor μου εστειλαν οδηγιες για να μπω στο hotel menu οπου υπαρχει επιλογη να κλεινει ο ανεμιστηρας οταν φτανει την επιθυμητη θερμοκρασια. 

Παρακάτω είναι οι οδηγιες που μου εστειλαν και ενα video επισης εδω https://drive.google.com/file/d/16HxXhOPmzF29RBvXZx0ZkEvUUX32Lylm/view?usp=drive_link.

Αμα δεις τα βήματα που περιγραφουν και το video, θα δεις οτι δεν ειναι ιδια διαδικασια. Εγω ακολουθησα τα βηματα απο το video για να δουλεψει. 

Αναφορά σε κείμενο

Παρακάτω σας επισημαίνουμε τα βήματα που θα ακολουθήσετε:

• Αφαιρούμε το κλιματιστικό από το ρεύμα για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά το επανασυνδέουμε.
  • Με κλειστό το κλιματιστικό, αφαιρούμε τις μπαταρίες από το χειριστήριο, έως ότου σβήσει η οθόνη.
  • Επανατοποθετούμε τις μπαταρίες στο χειριστήριο και εντός 30 δευτερολέπτων, πατάμε ταυτόχρονα τα πλήκτρα “ Power(On-Off-)” ΚΑΙ “Fan για 7 δευτερόλεπτα οπότε εμφανίζεται στην οθόνη του χειριστηρίου η ένδειξη “0”. Πλέον βρισκόμαστε στο μενού με τις επιλογές (0-6).
  • Έπειτα μπορούμε με τα βελάκια (πάνω-κάτω) να μεταβούμε στην ρύθμιση που επιθυμούμε και πατώντας για 2 δευτερόλεπτα το “On-Off” θα εισέλθουμε στην συγκεκριμένη παράμετρο και θα εμφανιστεί στην οθόνη “Ch”.
  • Πιέζοντας το πλήκτρο “OK”, αποθηκεύεται η ρύθμιση στην μονάδα, έπειτα θα εμφανιστεί στην οθόνη της μονάδας ο αριθμός που επιλέξαμε απο την ρύθμιση και έπειτα θα εμφανίζει “88”. Παρατηρούμε θα εμφανιστεί της οθόνη της εσωτερική μονάδας ο αντίστοιχος αριθμός που επιλέξαμε απο το menu.

Λίστα Παραμέτρων

1. Auto-Restart (Αυτόματη επανεκκίνηση)
  1. Inactive (Ανενεργό)
  2. Active (Ενεργό)
  1. Fan Control when Ts Reached (ρυθμιση ανεμιστήρα κατα την επίτευξη του στόχου ρυθμισμένης θερμοκρασίας “Ts”)
    1. Fan Stops (Stop ανεμιστήρα)
    2. Fan runs at lowest RPM (ελαχιστες στροφές στον ανεμιστήρα)
    3. Fan runs at setting RPM (ρυθμισμένες στροφές στον ανεμιστήρα)
  2. Mode lock (κλείδωμα λειτουργίας)
    1. CH – Cooling/Heating (ψύξη/θέρμανση)
    2. HH - Heating only (Μόνο θέρμανση)
    3. CC – Cool Only (Μόνο Ψύξη) Cool, Dry & Fan
    4. AU – Auto (Εξαιρεί το Αυτόματο) Cool, ΗeatDry & Fan
  1. Lowest Setting Temperature (ρύθμιση κατώτατου ορίου θερμοκρασίας (ψύξη)

Range (εύρος):  17°C - 24°C

1. Highest Setting Temperature (ρύθμιση ανώτατου ορίου θερμοκρασίας (θέρμανση)

Range (εύρος): 25°C - 30°C

1. Mode Priority Selection for multi units (προτεραιότητα λειτουργίας για μονάδες multi)
    1. – Heating first (προτεραιότητα θέρμανσης)
    2. – Cooling first (προτεραιότητα ψύξης)

Για να γυρίσετε στην αρχική οθόνη αφαιρέστε τις μπαταρίες έως ότου σβήσει η οθόνη

Εδω ειναι τα βηματα που εκανα εγω για να παιξει, ουσιαστικα ακολουθησα το video. Οι παραμετροι που θελουμε για το συγκεκριμενο ειναι αυτα που ειναι με κοκκινο απο πανω

• Αφαιρούμε το κλιματιστικό από το ρεύμα για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά το επανασυνδέουμε.
  • Με κλειστό το κλιματιστικό εκτος μπριζας, αφαιρούμε τις μπαταρίες από το χειριστήριο, έως ότου σβήσει η οθόνη.
  • Επανατοποθετούμε τις μπαταρίες στο χειριστήριο και εντός 30 δευτερολέπτων, πατάμε ταυτόχρονα τα πλήκτρα “ Power(On-Off-)” ΚΑΙ “Fan για 7 δευτερόλεπτα οπότε εμφανίζεται στην οθόνη του χειριστηρίου η ένδειξη “0”. Πλέον βρισκόμαστε στο μενού με τις επιλογές (0-6). 
  • Έπειτα μπορούμε με τα βελάκια (πάνω-κάτω) να μεταβούμε στην ρύθμιση που επιθυμούμε και πατώντας για 2 δευτερόλεπτα το “On-Off” θα εισέλθουμε στην συγκεκριμένη παράμετρο και θα εμφανιστεί στην οθόνη “Ch”. Για το θεμα που περιγραφουμε εδω, ειναι η επιλογη 2 και παταμε το "ON-off" για 2 δευτερολεπτα
  • Μετα παμε στην επιλογη 1, χωρις να πατησουμε ΟΚ ακομα
  • Ξανασυνδεουμε το κλιματιστικο στην μπριζα και μετα απο λιγα δευτερολεπτα παταμε ΟΚ. Θα εμφανιστει πανω στο κλιματιστικο τα γραμματα CO (κατι τετοιο)

Στο Inventor Neo Eco ΝECUVI-09WFI/ΝECUVO-09 που το εκανα φαινεται να ειναι οκ τωρα, οντως σταματαει ο ανεμιστηρας οταν πιασει θερμοκρασια. Οχι κατευθείαν, μετα απο 1-2 λεπτα, αλλα οκ. Ειναι αρκετα καλυτερα απο πριν, δεν κανει τοσo γρηγορα on-off και σιγουρα η αισθηση θερμοκρασιας ειναι καλυτερη. Πριν οτι ζεσταινε το κρυωνε κατευθειαν. Χθες το βραδυ το εκανα, οποτε το παρακολουθω ακομα να δω

Επεξ/σία από Adrianiotis
  • Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, energy52 είπε

Για αντλια με ενδοδαπεδια, οι 1600kwh ειναι παρα πολλες για ενα μηνα. Εξ ορισμου θα ειναι αντλια χαμηλων θερμοκρασιων, λογικα θα εχει κ μονωσεις, συν μπονους ζει Ελλαδα. Ειναι 54kwh ημερησιως. Και δεν εκανε και κρυο φετος. Κακος μηχανικος. Μακρια απο τις συστασεις του λοιπον.

Δημοσ.

Παντως να πουμε τη μαυρη αληθεια, γκρινιαζει το λιανεμποριο οτι μεχρι τωρα οι εκπτωσεις του 2025 εχουν παει απατα, παρολα αυτα βλεπω οτι με το που εκλεισε ο Γεναρης με μολις 18 μερες "εκπτωσεις" και παρολο που εχει ενα μηνα εκπτωσεις το Φλεβαρη, οι μεγαλες αλυσιδες εχουν εξαφανισει τις προσφορες και τα εξτρα και μοιαζει απλα σαν συνηθισμενη περιοδος ανευ εκπτωσεων.

Δεν βλεπεις λχ δωρεαν εγκατασταση στα Toshiba στον Κωτσο ενω αφαιρεσε και το εξτρα κουπονι 100 ευρω (on top του κουπονιου ανακυκλωσης), βλεπεις το Public το Fujitsu το ακριβυνε 200 ευρω και αφαιρεσε το εξτρα 10% στο wallet κτλ.

Μετα μη διαμαρτυρονται οτι δεν κινειται η αγορα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...