Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, liakjim είπε

Έχεις homeassistant; 

ΥΓ Δεν έβρισκες το λίγο νεότερο μοντέλο aseg18kmte;

δε εχω home assistant.

Ηθελα να το παρω απο το κωτσοβολο που ειχε μονο αυτο και ενα φθηνοτερο γιατι με δωρεαν εγκατασταση και δωροεπιταγες 150 +50+50 εβγαινε φθηνοτερα και απο το σκρουτζ.

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, bandit650 είπε

Τι χρειαζετε να βαλω για να παιρνω τις μετρησεις καταναλωσης και τα σχεδιαγραμματα;

Αδρά διαγράμματα (και όχι απλά μπάρες) έχεις με τις πρίζες tapo p110 και p115, εφόσον δεν θέλεις Home Assistant. Αν δεν έχεις το κλιματιστικό σε πρίζα, σου προτείνω να βάλεις τον ηλεκτρολόγο να συνδέσει μία πρίζα tapo p115 έτσι:

ή έτσι (αλά @liakjim) :

Μία άλλη εναλλακτική είναι να πάρεις ένα τέτοιο

και να το εγκαταστήσεις στην εξωτερική μονάδα, εκεί που καταλήγει το καλώδιο τροφοδοσίας. Μετά μπορείς σχετικά εύκολα να πάρεις πιο λεπτομερή διαγράμματα όπως προτείνει ο φίλος εδώ (και αν δεν βγάλεις άκρη, βάλε τον κώδικα στο ChatGPT για να σου εξηγήσει):

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2
Δημοσ.

Toshiba edge white 24αρι, σε τι ταχύτητα ανεμιστήρα προτείνει η ομάδα να δουλεύει; Κάπου είχε γραφτεί κάτι σχετικό γενικά για τα Toshiba αλλά δεν μπορώ να το βρώ.

Δημοσ.

Καλησπερα.
Θα ηθελα την αποψη σας στην αγορά κλιματιστικού.

Το θέλω για το εξοχικο.
Η χρήση θα είναι κυρίως το καλοκαίρι αλλα επειδή περιστασιακά θα πηγαίνω και τον χειμώνα, κοιτάω να έχει καλούτσικη κατανάλωση και το χειμώνα.
Είδα οτι το πλαίσιο έχει επιστροφή 20% σε πόντους στην εθνική οπότε κοιτάω κυρίως εκει. Βεβαια αν βρω κατι καλό και απο αλλου θα το σκεφτω.

Σκέφτομαι οτι ενα 12αρι θα μου κάνει την δουλειά οπότε έχω ξεχωρίσει τα παρακάτω(χωρίς να αντιλαμβάνομαι τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους):
Fujitsu ECO Series ASEH12KNCA
Fujitsu KM Series ASEH12KMCG

Πιστέυετε οτι έχει νόημα να ψάξω κάποιο αλλο της Daikin, της Mitsubishi ή της Toshiba που έχω δει οτι είναι αξιοπιστες;

Επίσης θα ήταν ωραία να μπορώ να το συνδέσω με το homeassistant αλλά δεν είναι προταιρεότητα 😛 
Πιο σημαντικό ειναι η αξιοπιστία και το VFM.

Σε τελικό κόστος έχω στο μυαλό μου περίπου στα 800€ αλλά αν αξίζει να πάω παραπάνω, θα το σκεφτώ σοβαρά.

Ευχαριστω :)

ΥΓ μπορεί στο τέλος να κοτσάρω και κανένα αφυγραντήρα απο το πλαίσιο που εχει προσφορα αλλα θέλει και εκεί ψαξιμο...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, flampouras είπε

Toshiba edge white 24αρι, σε τι ταχύτητα ανεμιστήρα προτείνει η ομάδα να δουλεύει; Κάπου είχε γραφτεί κάτι σχετικό γενικά για τα Toshiba αλλά δεν μπορώ να το βρώ.

Από την μικρή εμπειρία μου σε ένα Edge white 10άρι, μπορώ να πω ότι μέχρι την μεσαία ταχύτητα (3η σκάλα) είσαι ΟΚ τόσο σε ότι αφορά την κατανάλωση, όσο και στην αίσθηση κρύου αέρα όταν δουλεύει σε χαμηλά watt. Για μεγαλύτερη οικονομία και πιο ομοιόμορφη κατανομή του αέρα θα πρότεινα την μεγάλη (4η) ή την μέγιστη (5η) σκάλα όταν δεν είναι κάποιος στον χώρο. Εγώ, επειδή πάντα είναι κάποιος στον χώρο που το χρησιμοποιώ το έχω στην τρίτη σκάλα, ωστόσο όταν οι τοίχοι είναι ακόμα κρύοι, το φαινόμενο με τα κρύα ρεύματα είναι πιο αισθητό σε αυτήν την ταχύτητα και πρέπει να το κατεβάσω στην 2η. Το Auto δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, flampouras είπε

Όσο υψηλότερη αντέχουν τα αυτιά σου. 

30 λεπτά πριν, Stavrinho είπε

Καλησπερα.
Θα ηθελα την αποψη σας στην αγορά κλιματιστικού.

Το θέλω για το εξοχικο.
Η χρήση θα είναι κυρίως το καλοκαίρι αλλα επειδή περιστασιακά θα πηγαίνω και τον χειμώνα, κοιτάω να έχει καλούτσικη κατανάλωση και το χειμώνα.
Είδα οτι το πλαίσιο έχει επιστροφή 20% σε πόντους στην εθνική οπότε κοιτάω κυρίως εκει. Βεβαια αν βρω κατι καλό και απο αλλου θα το σκεφτω.

Σκέφτομαι οτι ενα 12αρι θα μου κάνει την δουλειά οπότε έχω ξεχωρίσει τα παρακάτω(χωρίς να αντιλαμβάνομαι τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους):
Fujitsu ECO Series ASEH12KNCA
Fujitsu KM Series ASEH12KMCG

Πιστέυετε οτι έχει νόημα να ψάξω κάποιο αλλο της Daikin, της Mitsubishi ή της Toshiba που έχω δει οτι είναι αξιοπιστες;

Επίσης θα ήταν ωραία να μπορώ να το συνδέσω με το homeassistant αλλά δεν είναι προταιρεότητα 😛 
Πιο σημαντικό ειναι η αξιοπιστία και το VFM.

Σε τελικό κόστος έχω στο μυαλό μου περίπου στα 800€ αλλά αν αξίζει να πάω παραπάνω, θα το σκεφτώ σοβαρά.

Ευχαριστω :)

ΥΓ μπορεί στο τέλος να κοτσάρω και κανένα αφυγραντήρα απο το πλαίσιο που εχει προσφορα αλλα θέλει και εκεί ψαξιμο...

Το kmcg είναι καλύτερη σειρά. 

7 χρόνια εγγύηση και υψηλή απόδοση. Go 

ΥΓ Λογικά θα μπαίνει και homeassistant και μάλιστα local.

• Like 1
Δημοσ.

Χαιρετώ σας...

Αγοράστηκαν εν τέλει 2x Sensira ftxc25d για τα υπνοδωμάτια καθώς κι ένα edge white 16 για το σαλόνι.

Ήμουν παρόν στην εγκατάσταση, θεωρώ οτι όλα έγιναν ως έπρεπε.

Σε όλα τα μηχανήματα μπήκε 3 μέτρα σωλήνα και έγινε κενό προτού ανοιχθούν τα φρέον.

Δυστυχώς το Toshiba, όντας κρεμασμένο σε λεπτό τοίχο με χωνευτά κουφώματα (δεν υπήρχε δυνατότητα για δάπεδο), συντονίζει και μεταφέρει κάποιες δονήσεις, παρόλο που όταν πλησιάζεις εξωτερικά δείχνει αθόρυβο.  Χρήση αντικραδαμισκών δεν έγινε, δεν ξέρω κι αν θα προσφέρει κάτι, αν έχει κάποιος εμπειρία ας συνεισφέρει...

Χθες πρώτη μέρα που δούλεψαν για κάμποση ώρα όλα τα κλιματιστικά, επι ευκαιρία του πρώτου κρύου στον Πειραιά.

Ζητούμενη 20°C στον χώρο (και τα 3 ταυτόχρονα), εξωτερική κάπου στους 11°C.

Στην εφαρμογή της Toshiba είδα μια μέση κατανάλωση στα 420w/hr που δεν μου φάνηκε ούτε τρομερά χαμηλή, μα ούτε και κακή δεδομένου του χώρου. Έλαβα και τοποθέτησα τον παρακάτω μετρητή χθες και είδα κατανάλωση στα Daikin ~200w/hr έκαστο. Δυστυχώς τον εγκατεστησα αργά και είχα μικρή αναφορά σε διάρκεια, ούτε έχω ελέγξει την αξιοπιστεία του.

Κάτι λιγότερο από ένα kw/h λοιπόν, για θέρμανση οικίας, στο πρώτο μέτριο κρύο (που δεν έχει χάσει τη θερμοκρασία του το σπίτι) και με τα ενεργειακά κουφώματα ακόμη εν αναμονή, θα το έλεγα ψιλοότίμιο, περιμένω και τις απόψεις σας.

Ερώτηση:

Θα ήθελα να ανάβω και τα τρία κλιματιστικά ταυτόχρονα, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγω ένα-ένα το καθένα από τον χώρο του. Λόγω budget, τα daikin δυστυχώς δεν ήταν smart και δε διαθέτουν wifi.

Βρίσκω σχετικά φθηνή και εύκολη λύση την χρήση κάποιου smart ir blaster (πχ). Έχει κανείς εμπειρία; Αξίζει; Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτό το επίπεδο τιμής ή πρέπει να ανεβάσω το budget;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Χαιρετώ σας...

Αγοράστηκαν εν τέλει 2x Sensira ftxc25d για τα υπνοδωμάτια καθώς κι ένα edge white 16 για το σαλόνι.

Ήμουν παρόν στην εγκατάσταση, θεωρώ οτι όλα έγιναν ως έπρεπε.

Σε όλα τα μηχανήματα μπήκε 3 μέτρα σωλήνα και έγινε κενό προτού ανοιχθούν τα φρέον.

Δυστυχώς το Toshiba, όντας κρεμασμένο σε λεπτό τοίχο με χωνευτά κουφώματα (δεν υπήρχε δυνατότητα για δάπεδο), συντονίζει και μεταφέρει κάποιες δονήσεις, παρόλο που όταν πλησιάζεις εξωτερικά δείχνει αθόρυβο.  Χρήση αντικραδαμισκών δεν έγινε, δεν ξέρω κι αν θα προσφέρει κάτι, αν έχει κάποιος εμπειρία ας συνεισφέρει...

Χθες πρώτη μέρα που δούλεψαν για κάμποση ώρα όλα τα κλιματιστικά, επι ευκαιρία του πρώτου κρύου στον Πειραιά.

Ζητούμενη 20°C στον χώρο (και τα 3 ταυτόχρονα), εξωτερική κάπου στους 11°C.

Στην εφαρμογή της Toshiba είδα μια μέση κατανάλωση στα 420w/hr που δεν μου φάνηκε ούτε τρομερά χαμηλή, μα ούτε και κακή δεδομένου του χώρου. Έλαβα και τοποθέτησα τον παρακάτω μετρητή χθες και είδα κατανάλωση στα Daikin ~200w/hr έκαστο. Δυστυχώς τον εγκατεστησα αργά και είχα μικρή αναφορά σε διάρκεια, ούτε έχω ελέγξει την αξιοπιστεία του.

Κάτι λιγότερο από ένα kw/h λοιπόν, για θέρμανση οικίας, στο πρώτο μέτριο κρύο (που δεν έχει χάσει τη θερμοκρασία του το σπίτι) και με τα ενεργειακά κουφώματα ακόμη εν αναμονή, θα το έλεγα ψιλοότίμιο, περιμένω και τις απόψεις σας.

Ερώτηση:

Θα ήθελα να ανάβω και τα τρία κλιματιστικά ταυτόχρονα, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγω ένα-ένα το καθένα από τον χώρο του. Λόγω budget, τα daikin δυστυχώς δεν ήταν smart και δε διαθέτουν wifi.

Βρίσκω σχετικά φθηνή και εύκολη λύση την χρήση κάποιου smart ir blaster (πχ). Έχει κανείς εμπειρία; Αξίζει; Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτό το επίπεδο τιμής ή πρέπει να ανεβάσω το budget;

Δοκίμασε να βάλεις αντικραδασμικα, λογικά θα βελτιωθεί. 

Έχεις homeassistant; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Δοκίμασε να βάλεις αντικραδασμικα, λογικά θα βελτιωθεί. 

Έχεις homeassistant; 

Όχι δεν έχω, μετρήσεις μόνο μέσω των εφαρμογών και έλεγχο είτε επί μέρους είτε  Google home.

Όπως είπα και στο άλλο νήμα (smart) ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν για αυτά που θέλω - κάνω αξίζει το 120αρι. Το ψάχνω πάντως, αν βρω καμία ευκαιρία μπορεί να το στήσω...

Δημοσ.

καλημέρα στην ομάδα,

μια γνώμη για την θέση 3 νέων κλιματιστικών σε σπίτι υπό ανακαίνιση.

στη φωτό με μπλε τα υπάρχοντα κλιματιστικά και με πορτοκαλί οι νέες θέσεις,

με το σκεπτικό τα νέα κλιματιστικά να είναι στη μέση του τοίχου του κάθε δωματίου που θα καλύπτουν για καλύτερη απόδοση.

τα παλιά είχαν μπει με το σκεπτικό (όχι δικό μου) να μην φαίνονται οι εξωτερικές μονάδες στη πρόσοψη του σπιτιού.

Έχει νόημα η αλλαγή θέσης ή δεν παίζει κ τόσο ρόλο ?

image.png.a0fbde462d80f76a2693f3cced0d2a23.png

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, red66phone είπε

καλημέρα στην ομάδα,

μια γνώμη για την θέση 3 νέων κλιματιστικών σε σπίτι υπό ανακαίνιση.

στη φωτό με μπλε τα υπάρχοντα κλιματιστικά και με πορτοκαλί οι νέες θέσεις,

με το σκεπτικό τα νέα κλιματιστικά να είναι στη μέση του τοίχου του κάθε δωματίου που θα καλύπτουν για καλύτερη απόδοση.

τα παλιά είχαν μπει με το σκεπτικό (όχι δικό μου) να μην φαίνονται οι εξωτερικές μονάδες στη πρόσοψη του σπιτιού.

Έχει νόημα η αλλαγή θέσης ή δεν παίζει κ τόσο ρόλο ?

image.png.a0fbde462d80f76a2693f3cced0d2a23.png

Θα κράταγα τη μπλε θέση του AC της κρεβατοκάμαρας με το διπλό κρεβάτι. Η πορτοκαλί θα σας χτυπάει απ'ευθείας, δεν το θες.

Τρέξε μια και το ερωτηματολόγιο, το 12ρι μου φαίνεται μικρό για το σαλόνι, ειδικά με την κουζίνα να είναι στον ίδιο χώρο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

Όχι δεν έχω, μετρήσεις μόνο μέσω των εφαρμογών και έλεγχο είτε επί μέρους είτε  Google home.

Όπως είπα και στο άλλο νήμα (smart) ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν για αυτά που θέλω - κάνω αξίζει το 120αρι. Το ψάχνω πάντως, αν βρω καμία ευκαιρία μπορεί να το στήσω...

Είχα δοκιμάσει παλιά το broadlink rm mini 3 , αλλά δεν μου έπαιξε. 

Για αυτό έβαλα ένα d1 mini με ir shield και esphome

Spoiler

viber_image_2022-12-06_13-19-19-252.jpg?

image.png?ex=67a415c9&is=67a2c449&hm=0be

Θα πρέπει να σου πει κάποιος που έχει το 4 αν παίζει. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Θα κράταγα τη μπλε θέση του AC της κρεβατοκάμαρας με το διπλό κρεβάτι. Η πορτοκαλί θα σας χτυπάει απ'ευθείας, δεν το θες.

Τρέξε μια και το ερωτηματολόγιο, το 12ρι μου φαίνεται μικρό για το σαλόνι, ειδικά με την κουζίνα να είναι στον ίδιο χώρο.

μεταλλικά κουφώματα υποθέτω εννοεί κουφώματα αλουμινίου.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα βάλω αλουμινίου ή PVC.

για τα PVC έχω ακούσει γενικά κ αόριστα καλές γνώμες, χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις.

το 2.177 watt είναι το νούμερο κλειδί ?

image.png.e54208e09f98351204e68c829ddb1aba.png

image.png.fd42afaf449727d05224a9f910afed82.png

Επεξ/σία από red66phone

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...