Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, cmaniac είπε

Αυτά τα MHI, μέχρι και μπαλκονόπορτα θα σε βάλουν να μην ανοίγεις!

Ακολουθώντας τη λογική καταλαβαίνω ότι έχεις την εξωτερική στον τοίχο πάνω δεξιά / αριστερά από μπαλκονόπορτα, μιας και τα ζεστά ρεύματα πάνε πάνω. Λίγο άσχετο αλλά αν είναι έτσι, είναι πολύ μεγάλο για τοίχο και δεν συνίσταται γενικά αυτό.

Γενικά είναι υπερευαίσθητα πάντως και ίσως αν είχε και έναν δεύτερο-τρίτο αισθητήρα για να λαμβάνει υπόψη του έναν μέσο όρο θα εξομάλυνε την κατάσταση, με χαμηλά κόστη (δεν κάνει πάνω από 4-5 ευρώ το κάθε αισθητήριο λιανική - αυτό που έχουν όπως το διαβάζω είναι NTC 3950 5k @ 25 C).

Μια άλλη πολύ απλή λύση είναι ένας κλωβός σε προστατευμένο μέρος (πχ https://shop.netatmo.com/en-eu/weather/accessories/weather-station-shield) και ένας αισθητήρας με μακρύ καλώδιο (4-5 μέτρα ας πούμε) που να καταλήγει μέσα στον κλωβό, έξω από τη μονάδα. 

Και ομως ειναι τοποθετημενο στο πατωμα... 😛 αλλα ναι, θελει tinkering...

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 23/01/2025 at 21:11, Pan_K said:

Για όσους ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν κλιματιστικά Inventor στο Home Assistant, είναι εφικτή ως εξής: αυτά που χρησιμοποιούν την εφαρμογή INVmate II (παλιά εφαρμογή), εντοπίζονται αυτόματα με την ενσωμάτωση Midea Smart AC. Αυτά που χρησιμοποιούν την Inventor Control θα πρέπει να αλλάξουν εφαρμογή και να χρησιμοποιήσουν την Tuya, που είναι πανομοιότυπη με την Inventor Control και η οποία είναι συμβατή με το Home Assistant.

@Pan_K Τί έχει παιχτεί με το Inventor android app? Είδα πως έχει γίνει delete το account μου (χωρίς φυσικά απο κάποια ενέργεια απο πλευράς μου). Οπότε δεν μπορώ να κάνω login ούτε στο INVmate II, ούτε στο Midea.

Φαντάζομαι θα χρειαστεί να δημιουργήσω νέο account και να περάσω εν νέου τα Air Conditions, αλλα σε ποιο android app?

Δημοσ.

Να’ μαι και πάλι με το γνωστό θέμα της θέρμανσης/ψύξης του επαγγελματικού χώρου…

περιμένω τιμή και από άλλον τεχνικό…

αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο καθένας λέει τα δικά του!! Στις τιμές εγκατάστασης και στη δυναμικότητα της μονάδας δαπέδου είναι οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ τους.

οποτε λέω να μαθω να συγκρίνω σωστά δύο κλιματιστικά για να μην πιαστώ στον ύπνο 😉

αν έχετε να δώσετε συγκεκριμένες συμβουλές, είναι ευπρόσδεκτες!!

αν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ, μπορείτε να ανεβάσετε το λινκ εδώ για να διαβάσω…

Έχει νόημα να συγκρίνω τιμές seer & scoop; Θέλω να είναι μικρές ή μεγάλες για να είναι καλύτερο ένα μοντέλο; 
μόλις κάνω ένα ξεσκαρτάρισμα από τα μοντέλα (daikin, Toshiba, Mitsubishi) θα επανέλθω για γνώμη!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, riraki είπε

Να’ μαι και πάλι με το γνωστό θέμα της θέρμανσης/ψύξης του επαγγελματικού χώρου…

περιμένω τιμή και από άλλον τεχνικό…

αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο καθένας λέει τα δικά του!! Στις τιμές εγκατάστασης και στη δυναμικότητα της μονάδας δαπέδου είναι οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ τους.

οποτε λέω να μαθω να συγκρίνω σωστά δύο κλιματιστικά για να μην πιαστώ στον ύπνο 😉

αν έχετε να δώσετε συγκεκριμένες συμβουλές, είναι ευπρόσδεκτες!!

αν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ, μπορείτε να ανεβάσετε το λινκ εδώ για να διαβάσω…

Έχει νόημα να συγκρίνω τιμές seer & scoop; Θέλω να είναι μικρές ή μεγάλες για να είναι καλύτερο ένα μοντέλο; 
μόλις κάνω ένα ξεσκαρτάρισμα από τα μοντέλα (daikin, Toshiba, Mitsubishi) θα επανέλθω για γνώμη!

Θα έλεγα να δείτε για Daikin ή Toshiba ( αυτές τις δύο μάρκες, καμία άλλη) στα BTUs που θα σας πει ο μηχανικός. Σε σπλιτ κοιτάμε perfera και edge white/black αντίστοιχα. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kirmis είπε

Φαντάζομαι θα χρειαστεί να δημιουργήσω νέο account και να περάσω εν νέου τα Air Conditions, αλλα σε ποιο android app?

Εγώ δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με το INVmate II. Κάποια πιο παλιά κλιματιστικά λειτουργούν μόνο με την εφαρμογή INVmate II. Τα πιο καινούρια με την Inventor Control ή την Tuya. Αν δεν θυμάσαι τα στοιχεία του λογαριασμού σου και δεν μπορείς να τα ανακτήσεις, θα πρέπει να κάνεις μάλλον καινούριο λογαριασμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...