liakjim Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Να πως πάει η ισχύς του asyg24kmta υπολογισμένη με ενθαλπίες με το μπλε-γαλάζιο χρώμα ( με το ροζ-μωβ το SHC όπως το υπολόγιζα με θερμοκρασίες) Αυτά είναι με 600W input. Άρα κάπου 5,5KW TC και 4KW SHC. Αναρωτιόμουν αν είναι σωστή η μέθοδός μου. Μέτρησα θερμοκρασίες και υγρασίες με 3 διαφορετικά θερμόμετρα/υγρασιόμετρα και έπαιρνα ίδιες τιμές με ελάχιστες αποκλίσεις. Εκεί που έχω το screenshot είχε 27,5C και 38%RH είσοδο και 7,5C και 100%RH στην έξοδο , με auto ανεμιστήρα ( 640m3/hr). Οπότε ρώτησα το chatgpt -> Απάντηση για SHC -> και μετά του είπα να μου βρει το TC -> Bang on που λένε!!! Επεξ/σία 20 Ιουλίου από liakjim 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου Daikin Perfera 9, Sensira 12 και Toshiba Seiya 9(Mirai Plus) καταναλωση. Επειδη συνεχως αυτες τις μερες εχουμε κ διακοπες γιαυτο κ οι βουτιες on-off στο Perfera-Sensira, ιδια γραμμη. Σημερα το δικτυο ειχε 210v η μια φαση, μεχρι που τελικα επεσε κ μετα απο διακοπη εμφανιστηκε σωστα. Το Toshiba, σε υπνοδωματιο μικρο, οχι 24/7 μονο για υπνο, καιει πιο πολυ απο τα αλλα αναλογικα, αλλα θυμιζω, με ανοιχτο παραθυρο! Αν κ δεν κατεβαινει κατω απο 180w οσο λεει δηλαδη ο κατασκευαστης. Επισης οσοι εχετε στον πινακα λαμπακι νυχτερικου, εχετε το νου σας για απορρυθμιση ωρων οταν εχει προβλημα το δικτυο. Εμας εδω, σε καθε διακοπη, γυριζει σε νυχτερικο...μια εβδομαδα τωρα που το παρατηρησα, δουλευω μερα με νυχτερικο καποιες ωρες κ μετα στις 11 ερχεται το επισημο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doomnx Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου Στις 19/7/2024 στις 9:45 ΠΜ, liakjim είπε Μετά από μια συζήτηση που είχαμε χθες με τον @doomnx, έφτιαξα έναν template sensor στο Homeassistant ο οποίος υπολογίζει τον cosφ του daikin atxc25b. Προς το παρόν πάει έτσι (απέχει πολύ από τη μονάδα, κάπου 0,62-0,65) : όσον αφορά το cosφ, ορίστε με μια γρήγορη αναζήτηση -> Σύμφωνα με τις προδιαγραφές στα 775 W θα πρέπει να σου δίνει power factor 0,96. Για τσέκαρε 🤔 Στις 19/7/2024 στις 1:30 ΜΜ, akiskar123 είπε Sorry παιδια το ξερω οτι λογικα ειναι off topic αλλα εχω ενα πλυντηριο whirlpool 6kg 15ετιας,προγραμμα 1 ωρας στους 50c,μισογεματο και βλεπω αυτες τις καταναλωσεις peak(λογικα οταν λειτουργει η αντισταση) και τα υπολοιπα οταν απλα γυρναει ο καδος,τα βλεπετε νορμαλ σε σχεση με τα δικα σας πχ η ειμαι κ για αγορα νεου πλυντηριου; Ευχαριστω Νορμάλ 21 ώρες πριν, aetos1988 είπε Τα 2000W+ όπως είπες είναι φυσιολογικό λόγο αντιστάσεων. Αλλά αν τα 250w είναι απλά όταν γυρίζει ο κάδος τότε έχει διαφορά από ένα Inverter. Το δικό μου ένα Bosch https://www.skroutz.gr/s/36209105/Bosch-Plyntirio-Rouchon-9kg-1400-Strofon-WGG14400GR.html έχει το πολύ όταν γυρίζει ο κάδος 85-90W με φορτίο λίγο πάνω από το μισό. Στο στύψιμο ανεβάζει κι αυτό 250~300W 17 ώρες πριν, tsapadim είπε Πρόβλημα με MIDEA DC inverter (multi) κλιματιστικό Καλησπέρα σε όλους. Έχω στο σπίτι μου 3 δωμάτια, δύο υπνοδωμάτια με ένα 9btu στο κάθε δωμάτιο και ανάμεσα τους είναι ένα σαλόνι με ένα 12btu. Όλα τα δωμάτια βγαίνουν στο ίδιο μπαλκόνι όπου εκεί είναι και η μια κεντρική μονάδα για να ελέγχει και τα 2 κλιματιστικά. Πριν 5 περίπου μήνες τους έκανα service και πριν δύο περίπου βδομάδες τους έκανα βιολογικό καθαρισμό. Τα έχω από το 21 και έχουν δουλέψει πολύ λίγο γιατί το σπίτι ήταν σε ανακαίνιση. Στο θέμα που έχουν. Πριν 3 περίπου βδομάδες παρατήρησα ότι ενώ είχα και τα 3 ανοικτά στους 26-27 με τους ανεμιστηρες στο 60% και mode κρύο, ένα από AC ( το αριστερά 9άρι) έβγαζε χλιαρό αέρα που μύριζε κλεισούρα/μούχλα. Πήρα τηλ τον τεχνικό που μου τα έβαλε και μου είπε οτι μάλλον έχει κολλήσει η πλακέτα, και να ρίξω τον διακόπτη των AC στον πίνακα, να το αφήσω κανένα δεκάλεπτο να κάνει reset και να το ανοίξω μετά. Το έκανα και μετά από λίγο όντως έφτιαξε. Εκεί είναι που τον κάλεσα καλού κακού και για έναν καθαρισμό. Τις επόμενες μέρες συνέχιζε να μου κάνει κόλπα, αλλά το κακό είναι οτι κάθε φορά είναι άλλο το AC που φαίνεται να έχει το θέμα με τον χλιαρό και βρωμερό αέρα και κάθε φορά οι συνθήκες που το προκαλούν είναι διαφορετικές. Πχ, μια φορά ενώ δούλευαν όλα καλά για πολλές ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα, έκλεισα το 12άρι και το δεξιά 9άρι άρχισε να βγάζει κακό αέρα. Μετά ξανά άνοιξα το 12άρι και όλα παλί καλά. Άλλη μέρα το ανάποδο. Έκλεισα το δεξιά 9άρι και το μεσαίο 12άρι έβγαζε κακό αέρα. Ενώ μια άλη φορά είχα ανάψει μόνο το 12άρι για 30 λεπτά, με όλα τα άλλα κλειστά και έβγαζε μια χαρα.. Κάθε φορά που κάποιο μου παρουσιάζει πρόβλημα έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να το κάνω να φτιάξει. Του αλλάζω mode, του αλλάζω ταχύτητα, θερμοκρασία, το βάζω στο τούρμπο, ανοιγοκλείνω τα άλλα AC, ρίχνω την ασφάλεια και περιμένω... άλλες φορές κάτι από αυτά δουλεύει και άλλες δεν δουλεύει τπτ, τα παρατάω όπως είναι κλειστά και την επόμενη μέρα όλα δουλεύουν καλά πάλι στην αρχή... Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να φταίει και δεν ξέρω και πως να αναπαράγω το πρόβλημα με επιτυχία. Επίσης ο τεχνικός μου νομίζω με έχει φλομώσει στη μπαρούφα γιατί μια μου λέει ριξε ρεύμα και θα φτιάξουν, μια μου λέει πρέπει να τα έχεις όλα στο τούρμπο, μια μου λέει έτσι κάνουν τα μούλτι και πρέπει να δουλεύουν όλα μαζί... Κάποιος να μπορεί να βοηθήσει? Αν το πρόβλημά σου είναι ο χλιαρός αέρας, σημαίνει ότι πιάνουν θερμοκρασία και κόβουν, οπότε ρίξε 1 βαθμό τη θερμοκρασία. Αν το πρόβλημά σου είναι οι μυρωδιές, λύσε το κλιματιστικό και βγάλε τη φτερωτή και το λεκανάκι να τα πλύνεις εκτός μονάδας (αν δεν ξέρεις, βάλε τον τεχνικό σου). Πλέον οι περισσότεροι απλά ψεκάζουν τα coils, βρέχουν λίγο τον ανεμιστήρα και φεύγουν κάνοντας μισές δουλειές. 16 ώρες πριν, liakjim είπε @leonkoum@doomnx, ορίστε μια 24ωρη καταγραφή με το cosφ του daikin atxc25b με watts -> Περίμενα καλύτερο PFC από Daikin. Βέβαια στο μικρότερο μοντέλο δίνει μόνο 0.75 🤐 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ruthl3ss Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 1 ώρα πριν, liakjim είπε Ίσως ένα tcl miracle iii. Και εγώ ή το miracle σκέφτομαι ή το inventor leon. Από αυτά τα δύο TCL ψηφίζεις; Αν θες πες και γιατί. Επίσης κοιτάω αν κάποιος βγάλει καμιά προσφορά και το Midea All Easy Pro, ή δεν υπάρχει λόγος λες, καλά είμαι και με κάποιο απ' τα άλλα δύο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 18 λεπτά πριν, Ruthl3ss είπε Από αυτά τα δύο TCL ψηφίζεις; Αν θες πες και γιατί. Αν είχα και τα 2 θα σου έλεγα στα σίγουρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George gia Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου Τι θερμοκρασία αέρα πρέπει να έχει το κλιματιστικό στο κρύο στην έξοδο στις περσίδες για να πεις ότι το κλιματιστικό δουλεύει σωστά;; Έχω πάρει πρόσφατα το toyotomi erai 18 και δεν μου κρυώνει τον χώρο που υποτίθεται ήταν για 12αρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 25 λεπτά πριν, George gia είπε Τι θερμοκρασία αέρα πρέπει να έχει το κλιματιστικό στο κρύο στην έξοδο στις περσίδες για να πεις ότι το κλιματιστικό δουλεύει σωστά;; Έχω πάρει πρόσφατα το toyotomi erai 18 και δεν μου κρυώνει τον χώρο που υποτίθεται ήταν για 12αρι. Πάμε το γνωστό -> 24ώρη συνεχόμενη λειτουργία και πες μας αν έπιασες τον στόχο. Επίσης απώλειες σύμφωνα με την εφαρμογή και τι εξωτερικές έχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MikhailBakurin Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Πολύ καλή η μέχρι στιγμής εικόνα ενός eurolamp zephyrus, κοινού TCL φασόν που πήρα για εξοχικό. 12 άρι, οικονομικότατο στη λειτουργία για έναν κυριολεκτικά τρύπιο χώρο και μεγάλο, ο οποίος είναι για 18άρι-22άρι, αλλά δεν σηκώνει το ηλεκτρικό σύστημα του σπιτιού παραπάνω. Πραγματικά, παρά το 0,4 χαμηλότερο seer του, δε βλέπω ουσιαστική διαφορά σε θερμική άνεση και κατανάλωση από ένα αντίστοιχου μεγέθους daikin. Το μόνο που έχει χειρότερο το TCL - Eurolamp , είναι φασαρία. Από την άλλη, είναι πολύ πιο παραμετροποιήσιμο και με καλούδια ως προς ρύθμιση περσείδων, αντι-μουχλική λειτουργία χωρίς αλχημείες με ανεμιστήρες όταν το σβήνεις, wifi για ρύθμιση εξ απόστασης. Οι Κινέζοι έχουν βελτιώσει ΠΑΡΑ πολύ, ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ πολύ το ινβερτάρισμα των συμπιεστών. Παλαιό Αριέλλι του 2015, έχει επί της ουσίας 5 σκάλες ( 600 - 800 - 1000 - 1200 - 1400 βατ). Αυτό το eurolamp, όχι μόνο παίζει σε τουλάχιστον 8-9 σκάλες (μπορεί και παραπάνω, δεν το έχω τόσο καιρό), ανά 150 βαττ, αλλά κάνει και μικρορύθμιση εντός τους. Δηλαδή, μόλις δει τα ζόρια (πχ χθες με 40), σκαρφαλώνει (ΠΧ) από τη σκάλα ''550-700'', στη σκάλα ''750-900'' και εκεί κυμαίνεται σε όλες τις ενδιάμεσες τιμές, λίγο - λίγο, ώσπου να βρει τη βέλτιστη. Φυσικά, δεν είναι τόσο elegant όσο το daikin, το οποίο παίζει ΠΟΛΥ πιο ευέλικτα, αλλάζοντας διαρκώς και ''δοκιμάζοντας'' σκάλες μέχρι να βρει τη σωστή. Αυτό εδώ είναι λίγο πιο ατσούμπαλο, κάτι που δεν ενοχλεί καθόλου, καθώς δεν πρόκειται για υπνοδωμάτιο. Φυσάει όλη μέρα και διατηρεί τη θερμοκρασία στο ορισμένο ύψος (27-28), καταναλώνοντας περίπου ότι και ένα ATXC35D, με περισσότερη φασαρία, αλλά σε κάτω της μισής τιμής. Επωφελούμενος και από το μειωμένο ΦΠΑ Λέσβου, το αγόρασα 307 ευρώ σε προσφορά E-shop. Ελάχιστα βατ έπεσε το πρωί στα 125, βέβαια σε ιδανικότατες συνθήκες. Εξωτερική 29 και ρύθμιση για 27 (σε πυρωμένο σπίτι βέβαια). Θα το πρότεινα με κλειστά μάτια σε μεγάλους χώρους 1ης κατοικίας για ψύξη μονο. Στη θέρμανση μυρίζει από μακριά ότι θα καίει αρκετά. Υπό αυτή την έννοια, σε εξοχικές κατοικίες που δεν ασχολείται κανείς και πολύ πόσο θα καταναλώσει στο εξοχικό Χειμώνα, θα το πρότεινα και για την θέρμανσή του, που θεωρώ δε θα είναι δυνατό χαρτί - χωρίς όμως να την έχω δοκιμάσει. ΜΗΝ το βάλετε σε κανένα υπνοδωμάτιο. Δεν είναι τόσο κομψό σε τρόπο λειτουργίας, ούτε σε επίπεδο θορύβου. Επεξ/σία 20 Ιουλίου από MikhailBakurin 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ANTONIO202 Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου Καλησπερα στην ομαδα. Κατοχος toshiba shorai 9αρι χωρις εγκαταστημενο προσφατα χωρίς να εχει δουλεψει ζεστο κρυο παρα πολλες φορες. Αντιμετωπίζω το εξης προβλημα το εχω και δουλευει στο κρυο και μετα απο λιγη ωρα κλεινει και το λαμπακι αναβοσβηνει συνεχως.. Κλεινω ασφαλεια το ξαναβαζω δουλευει λιγο και μετα παλι τα ιδια.. Εν τω μεταξυ το sleep που παλια το εβαζα και μετα απο λιγη ωρα εκλεινε μονο του πλεον δεν λειτουργει. Στο ιντερνετ καποιοι αναφερουν για καμένη ασφαλεια στο κλιματιστικο στην πλακετα, η θεμα με την πλακετα.. Εχει κάποιος αναλογει εμπειρία? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sdask92 Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου Παιδιά κανείς δεν έχει κάποιο feedback από το https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/nuvelle-klimatistiko-nplv2-09inv-9-000-btu-h-wifi_4355598 Ή έστω από την μάρκα Nuvelle? Συγνώμη που επαναλαμβάνω το ερώτημα απλά η προσφορά τρέχει μέχρι αύριο και θέλω να δω αν θα προχωρήσω στην αγορά, μιας και τηλεφωνικά μου είπαν ότι δεν έχει πολλά τεμάχια διαθέσιμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trusted Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 22 ώρες πριν, tsapadim είπε Πρόβλημα με MIDEA DC inverter (multi) κλιματιστικό Καλησπέρα σε όλους. Έχω στο σπίτι μου 3 δωμάτια, δύο υπνοδωμάτια με ένα 9btu στο κάθε δωμάτιο και ανάμεσα τους είναι ένα σαλόνι με ένα 12btu. Όλα τα δωμάτια βγαίνουν στο ίδιο μπαλκόνι όπου εκεί είναι και η μια κεντρική μονάδα για να ελέγχει και τα 2 κλιματιστικά. Πριν 5 περίπου μήνες τους έκανα service και πριν δύο περίπου βδομάδες τους έκανα βιολογικό καθαρισμό. Τα έχω από το 21 και έχουν δουλέψει πολύ λίγο γιατί το σπίτι ήταν σε ανακαίνιση. Στο θέμα που έχουν. Πριν 3 περίπου βδομάδες παρατήρησα ότι ενώ είχα και τα 3 ανοικτά στους 26-27 με τους ανεμιστηρες στο 60% και mode κρύο, ένα από AC ( το αριστερά 9άρι) έβγαζε χλιαρό αέρα που μύριζε κλεισούρα/μούχλα. Πήρα τηλ τον τεχνικό που μου τα έβαλε και μου είπε οτι μάλλον έχει κολλήσει η πλακέτα, και να ρίξω τον διακόπτη των AC στον πίνακα, να το αφήσω κανένα δεκάλεπτο να κάνει reset και να το ανοίξω μετά. Το έκανα και μετά από λίγο όντως έφτιαξε. Εκεί είναι που τον κάλεσα καλού κακού και για έναν καθαρισμό. Τις επόμενες μέρες συνέχιζε να μου κάνει κόλπα, αλλά το κακό είναι οτι κάθε φορά είναι άλλο το AC που φαίνεται να έχει το θέμα με τον χλιαρό και βρωμερό αέρα και κάθε φορά οι συνθήκες που το προκαλούν είναι διαφορετικές. Πχ, μια φορά ενώ δούλευαν όλα καλά για πολλές ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα, έκλεισα το 12άρι και το δεξιά 9άρι άρχισε να βγάζει κακό αέρα. Μετά ξανά άνοιξα το 12άρι και όλα παλί καλά. Άλλη μέρα το ανάποδο. Έκλεισα το δεξιά 9άρι και το μεσαίο 12άρι έβγαζε κακό αέρα. Ενώ μια άλη φορά είχα ανάψει μόνο το 12άρι για 30 λεπτά, με όλα τα άλλα κλειστά και έβγαζε μια χαρα.. Κάθε φορά που κάποιο μου παρουσιάζει πρόβλημα έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να το κάνω να φτιάξει. Του αλλάζω mode, του αλλάζω ταχύτητα, θερμοκρασία, το βάζω στο τούρμπο, ανοιγοκλείνω τα άλλα AC, ρίχνω την ασφάλεια και περιμένω... άλλες φορές κάτι από αυτά δουλεύει και άλλες δεν δουλεύει τπτ, τα παρατάω όπως είναι κλειστά και την επόμενη μέρα όλα δουλεύουν καλά πάλι στην αρχή... Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να φταίει και δεν ξέρω και πως να αναπαράγω το πρόβλημα με επιτυχία. Επίσης ο τεχνικός μου νομίζω με έχει φλομώσει στη μπαρούφα γιατί μια μου λέει ριξε ρεύμα και θα φτιάξουν, μια μου λέει πρέπει να τα έχεις όλα στο τούρμπο, μια μου λέει έτσι κάνουν τα μούλτι και πρέπει να δουλεύουν όλα μαζί... Κάποιος να μπορεί να βοηθήσει? Εκτός από τον καθαρισμό ο τεχνικός έλεγξε τις πιέσεις? Έχει επαρκή ποσότητα φρεον? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 3 hours ago, MikhailBakurin said: Ελάχιστα βατ έπεσε το πρωί στα 125, βέβαια σε ιδανικότατες συνθήκες. Eντυπωσιακο κατα τα λεγομενα σου , ειδικα σε αυτη την τιμη. Η εγγυηση απαιτει ετησια συντηρηση απο ψυκτικο? 1 hour ago, Sdask92 said: Ή έστω από την μάρκα Nuvelle? Κανε αναζητηση στο part 3 , εχει αναφερθει αρκετες φορες η μαρκα εκει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsapadim Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 12 ώρες πριν, dimostr είπε Λοιπόν ,τα κλιματιστικά όταν μπαίνουν σε mode ανεμιστήρα όταν πιάνουν θερμοκρασία δημιουργούν υγρασία στο χώρο ,αυτή δεν φεύγει έτσι απλά και γρήγορα οπότε εάν όπως λες το βάζεις στο 17 ναι μεν το κλιματιστικό αρχίζει να κάνει αφυγρανση προσπαθώντας να λύσει το πρόβλημα όμως αυτό θέλει αρκετές ώρες για να γίνει αυν το κλειστό χώρο γιατί φαντάζομαι την ώρα που το έχεις στο 17 δεν ανοίγεις κιόλας έχεις αυτή την αίσθηση Λοιπόν κάνε ένα καλό αερισμό βάλε τα κλιματιστικά στην αφυγρανση για πολλές ώρες ιδανικά θα ήταν κάνα δυο 24 ώρα σε συνδυασμό με καλούς αερισμους η αν τα κλείνεις το βράδυ και βλέπεις και εδώ είμαστε Το κλιματιστικό μπαίνει σε mode αφύγρανσης ακόμα και αν το έχω εγώ στο κρύο mode? Περίεργο μου φαίνεται αυτό. Τουλάχιστον το χειριστήριο δείχνει ακόμα κρύο όταν μου βρωμάνε. Θα το προσπαθήσω πάντως αυτό που λες, μαζί και με ένα καλό μετρητή υγρασίας να δω αν είναι από αυτό. Σήμερα πάντως που τα είχα όλα ανοικτά στους 27 στο κρύο από τις 8 μέχρι τις 15:00 δεν βρώμισε κανένα 🤷♂️ 11 ώρες πριν, 26ska είπε Το ίδιο παθαίνω κ εγώ με καινούργια κλιματιστικά Toshiba edge white και arata. Όταν αρχίζει κάποιο κ μυρίζει το κατεβάζω ένα βαθμό και σταματάει. Αν έχει επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα με υγρασία,μπορείς να το βλέπεις με ένα θερμόμετρο σε κεντρικό χώρο που μετράει κ την υγρασία,τα βάζω στην αφυγρανση και γίνεται η δουλειά. Δυστιχώς αυτό με το χαμήλωμα του βαθμών δεν μου δουλεύει. Θα δοκιμάσω όμως το μετρητή υγρασίας! 6 ώρες πριν, doomnx είπε Αν το πρόβλημά σου είναι ο χλιαρός αέρας, σημαίνει ότι πιάνουν θερμοκρασία και κόβουν, οπότε ρίξε 1 βαθμό τη θερμοκρασία. Αν το πρόβλημά σου είναι οι μυρωδιές, λύσε το κλιματιστικό και βγάλε τη φτερωτή και το λεκανάκι να τα πλύνεις εκτός μονάδας (αν δεν ξέρεις, βάλε τον τεχνικό σου). Πλέον οι περισσότεροι απλά ψεκάζουν τα coils, βρέχουν λίγο τον ανεμιστήρα και φεύγουν κάνοντας μισές δουλειές. Τον έβαλα τον τεχνικό μου να του κάνει και καλά "βιολογικό" καθαρισμό που πήρε 50 ευρώ ανα κλιματιστικό απλά για να κάνει αυτό που λες, να ψεκάσει τα coils στα μέσα και την μονάδα λίγο έξω και έφυγαν. Θα πρέπει να βρώ κάποιον άλλο τώρα γιατί αυτός επιμένει να μου πουλάει ιστορίες οτι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και έτσι πρέπει να κάνουν κλπ... (αυτός μου τα έβαλε κιόλας btw). Αν έχεις κανένα instructional βίντεο για το πως να καθαριστεί σωστά, στείλε, ίσως όχι για να το κάνω μόνος, αλλά τουλάχιστον να ενημερωθώ να ξέρω τι να πω και να βλέπω πιο καλά τι κάνουν 2 ώρες πριν, Trusted είπε Εκτός από τον καθαρισμό ο τεχνικός έλεγξε τις πιέσεις? Έχει επαρκή ποσότητα φρεον? Ναι, είχα κάνει έλεγχό στα υγρά όλα πριν μερικούς μήνες, φέτος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnt Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχω ένα βατόμετρο στον πίνακα που ουσιαστικά δείχνει όλη την κατανάλωση του σπιτιού. Έχοντας αναμμενο ένα fujitsu 9αρι και το carrier 12αρι συν τηλεοράσεις κλπ δείχνει στιγμιαία κατανάλωση σπιτιού 1500w με ορισμένη θερμοκρασία στο fujitsu 27 low speed και στο carrier 29 auto. Μόλις μειώσω το fan του carrier στο 20% πέφτει η στιγμιαία κατανάλωση στα 1100w. Sorry αν έχεις ξαναρωτηθει αλλά πώς σχετίζεται η κατανάλωση ενός κλιματιστικού με την ταχύτητα του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας? Επεξ/σία 20 Ιουλίου από johnt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akiskar123 Δημοσ. 21 Ιουλίου Share Δημοσ. 21 Ιουλίου Καλησπερα,σημερα ηρθε κ ο τεχνικος απο τον κωτσοβολο,εκανε τον απαραιτητο ελεγχο και βρηκε χαλασμενο θερμοστατη,ο τεχνικος εβαλε φις κ μετρησε 2253watt καταναλωση,το a/c εδειχνε 29 βαθμους με ζητηση 27c,στο χωρο που ειναι το κλιματιστικο ενω το θερμομετρο χωρου εδειχνε 25,5 κ προς τον διαδρομο και κουζινα 26,5,μου ζητησαν 1000 συγγνωμη κ για την λαθος εγκατασταση και για ολη την ταλαιπωρια μου εδωσαν 100ε δωροεπιταγη...την δευτερα θα ερθουν να το βγαλουν. Ωστοσο επειδη χαλασε το ψυγειο μου κ πρεπει ν παρω νεο asap θα παρω για αρχη ενα 12αρι κ ενα ψυγειο... το δωματιο που θα μπει το 12αρι εχει τις εξης απωλειες υ Ενα παλικαρι μου ειχε προτεινει 12αρι tcl αλλα ο κωτσοβολος δεν εχει tcl. Εαν θελετε να μου προτεινετε καποια 12αρια(με UV θα ηταν ιδανικο,εκτος εαν δεν κανει δουλεια) Εαν μπορειτε να προτεινετε και ψυγεια 60εκ πλατος εως 800-900 ευρω ακομα καλυτερα Μια απο τις 2 αγορες θα γινει απο κωτσο ωστε να εξαργυρωσω την δωροεπιταγη Το κλιματιστικο θα μπει σε ενα Well Voltage Protector και μετα σε ενα πολυπριζο,το ιδιο κ το ψυγειο. Ευχαριστω πολυ και συγγνωμη εαν ημουν καπως,ο γραπτος λογος ειναι περιεργος συν την τσατιλα που ειχα λογω του θεματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα