sap00 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 10 ώρες πριν, riraki είπε Μου ζητάνε 2500€ για εγκατάσταση 4 κλιματιστικών Προφανώς εννοείς για 4 κλιματιστικά + εγκατάσταση. Για ποια μοντέλα δεν μας είπες.
cmaniac Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, riraki είπε Θα πέσει τρελό παζάρι αρχικά με τον ακριβό και στην πορεία αν δεν πέφτει, θα δω μήπως τα πάρω ηλεκτρονικά και τα περάσει άλλος μάστορας… αλλιώς παμε για daikin stylish… δεν ήξερε πάντως με τι γυναίκα έμπλεκε αυτός 🤪 σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας Όπως είπε και ο sap εαν περιλαμβανονται και τα μηχανηματα τοτε 2500 δεν ειναι εξωπραγματικα. Οι χωροι αυτοι μπορει να κανουν και για ducted ή κλιματιστικα οροφής, για επαγγελματικά μηχανήματα. Το stylish είναι οικιακό μηχάνημα και έχει στα χαρακτηριστικά του πως μπορεί να εκμεταλλευτεί το φαινόμενο coanda που κάνει για τον ισόγειο χώρο. Κατα τα άλλα εάν οι χώροι επικοινωνούν με πορτες ανοιχτές και μεγαλα ανοιγματα μεταξυ τους η ασκηση ειναι πολυ δυσκολη. Ολα τα δωματια πρεπει να εχουν απο μια εσωτερικη μοναδα παντως. Μπορεις να κοιταξεις και multi split. Ένα εξωτερικο μηχάνημα για πάνω που να εξυπηρετεί τους 3 πάνω χώρους και ένα εξωτερικο μηχάνημα για κάτω που να εξυπηρετεί τους 3 κάτω χώρους. Το σωστό είναι τα μηχανήματα να μπουν σε bus, να είναι ίδιας μάρκας και να τα διαχειρίζεται ένας, πχ στη ρεσεψιον. Δες αυτό το βίντεο για να καταλάβεις μερικά πράγματα. Ο επαγγελματικός κλιματισμός δεν είναι ίδιος με τον οικιακό πάντως. 15 ώρες πριν, Pan_K είπε Ναι. Και αργότερα, αν έχω πια ξεμπλέξει από τα πολλά που σκάω τελευταία στα κλιματιστικά (υπόψιν, θα πρέπει να πάρω και άλλο ένα για να αντικαταστήσω το χαλασμένο Fujitsu), φέρνω τον τεχνικό του @mdkamael και μου τα κάνει όλα όπως πρέπει από την αρχή και με εμένα από πάνω. Εκχείλωση και ρακόρ. Να το κάνει σωστά και τέλος. Η θερμοκόλληση αφήνει πίσω κατάλοιπα, θέλει γνώσεις και υπομονή. @Klausx 2 1
PhoneKiller Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Γνωρίζουμε τα Wellio του Praktiker ποιας εταιρείας είναι φασόν? Το τηλεκοντρόλ είναι αυτό. Είναι Tesla?
alexdeskas Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 13 λεπτά πριν, PhoneKiller είπε Γνωρίζουμε τα Wellio του Praktiker ποιας εταιρείας είναι φασόν? Το τηλεκοντρόλ είναι αυτό. Είναι Tesla? Νομίζω είναι φασον TCL. Και το Tesla επίσης...
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 39 λεπτά πριν, PhoneKiller είπε Γνωρίζουμε τα Wellio του Praktiker ποιας εταιρείας είναι φασόν? Το τηλεκοντρόλ είναι αυτό. Είναι Tesla? Και το Τεσλα φασόν είναι 😆
Pan_K Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 ώρες πριν, cmaniac είπε Εκχείλωση και ρακόρ. Να το κάνει σωστά και τέλος. Η θερμοκόλληση αφήνει πίσω κατάλοιπα, θέλει γνώσεις και υπομονή. Εντάξει. Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση. Το συζήτησα και με το ChatGPT το θέμα, αλλά αυτό το εργαλείο είναι εντελώς αναξιόπιστο. Πρώτα μου προτείνει συγκόλληση των χαλκοσωλήνων και όταν του θίγω το θέμα των καταλοίπων μου λέει ότι έχω απόλυτο δίκιο και μετά προτείνει τα ρακόρ. Και αυτός που βάλαν στην Inventor να δίνει απαντήσεις επί τεχνικών θεμάτων είναι τόσο σχετικός όσο ο μπάρμπας μου απ' το χωριό. 3
BigBlack Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 8 minutes ago, Pan_K said: Το συζήτησα και με το ChatGPT το θέμα, αλλά αυτό το εργαλείο είναι εντελώς αναξιόπιστο. Πρώτα μου προτείνει συγκόλληση των χαλκοσωλήνων και όταν του θίγω το θέμα των καταλοίπων μου λέει ότι έχω απόλυτο δίκιο και μετά προτείνει τα ρακόρ. Πέστα! Γιατί εμφανίζονται διάφοροι με επιχειρήματα αυτού ακριβώς του στυλ "μα το ChatGPT αυτό ή εκείνο, τι μου λέτε τώρα;" ενώ ούτε ερώτηση ξέρουν να κάνουν ούτε να αξιολογήσουν την απάντηση. Στο προκείμενο, με τον μπάρμπα μάστορα μίλησες;
Pan_K Δημοσ. πριν από 51 λεπτά Δημοσ. πριν από 51 λεπτά (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BigBlack είπε με τον μπάρμπα μάστορα μίλησες; Μίλησα και μου είπε ότι ρακόρ δεν κάνει, γιατί με τον χρόνο οι σύνδεσμοι θα χαλαρώσουν και η μονάδα θα χάσει φρέον. Θα κάνει, λέει, την διαδικασία της θερμοκόλλησης εντελώς προβλεπόμενα και θα μου στείλει όλο το βίντεο. Υπογράφει και δήλωση, λέει, ότι θα μου αντικαταστήσει το κλιματιστικό αν χαλάσει στο μέλλον. Του είπα ότι δεν χρειάζεται να μου υπογράψει τίποτε και να κάνει την δουλειά του σωστά. Νομίζω ότι ζορίστηκε αρκετά γιατί τον πίεσα τόσο μέσω τοπικής κοινωνίας (ο άνθρωπος που έφερα να του ανοίξει το σπίτι είναι συγγενής μου και πήρε τις παλιές μου μονάδες για να τις εγκαταστήσει το καλοκαίρι στο σπίτι του και σκόπευε να προσλάβει αυτό το συνεργείο) όσο και κεντρικά μέσω Plaisio και Inventor (ανέφερα την επικοινωνία μου μαζί τους για την εγγύηση). Τελικά ζημιωμένος βγαίνω, γιατί, πέραν της σπατάλης χρόνου, θα φέρω άλλον τεχνικό να μου κάνει από την αρχή την εγκατάσταση αυτό ή το επόμενο Πάσχα. Αλλά δεν νομίζω ότι και αυτός πέρασε πολύ καλά με τον τρόπο που το χειρίστηκα. Αυτό δίνει τουλάχιστον μία ηθική ικανοποίηση, ότι δεν μπορούν πάντα να γλιτώνουν και μάλιστα χωρίς καμία συνέπεια. Επεξ/σία πριν από 47 λεπτά από Pan_K 1
dimostr Δημοσ. πριν από 47 λεπτά Δημοσ. πριν από 47 λεπτά 2 λεπτά πριν, Pan_K είπε γιατί με τον χρόνο οι σύνδεσμοι θα χαλαρώσουν και η μονάδα θα χάσει φρέον Όταν ο μάστορας ξέρει χρησιμοποιεί ροποκλειδο , οπότε αυτά περί χαλαρώσεων και άλλα τέτοια είναι οι απόλυτες ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ 3
liakjim Δημοσ. πριν από 24 λεπτά Δημοσ. πριν από 24 λεπτά 22 λεπτά πριν, dimostr είπε Όταν ο μάστορας ξέρει χρησιμοποιεί ροποκλειδο , οπότε αυτά περί χαλαρώσεων και άλλα τέτοια είναι οι απόλυτες ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ Από το στόμα μου το πήρες. Ο τύπος λέει μπαρουφες για να ξεφύγει. 1
BigBlack Δημοσ. πριν από 23 λεπτά Δημοσ. πριν από 23 λεπτά 16 minutes ago, Pan_K said: Μίλησα και μου είπε ότι ρακόρ δεν κάνει, γιατί με τον χρόνο οι σύνδεσμοι θα χαλαρώσουν και η μονάδα θα χάσει φρέον. Θα κάνει, λέει, την διαδικασία της θερμοκόλλησης εντελώς προβλεπόμενα και θα μου στείλει όλο το βίντεο. Υπογράφει και δήλωση, λέει, ότι θα μου αντικαταστήσει το κλιματιστικό αν χαλάσει στο μέλλον. Του είπα ότι δεν χρειάζεται να μου υπογράψει τίποτε και να κάνει την δουλειά του σωστά. Νομίζω ότι ζορίστηκε αρκετά γιατί τον πίεσα τόσο μέσω τοπικής κοινωνίας (ο άνθρωπος που έφερα να του ανοίξει το σπίτι είναι συγγενής μου και πήρε τις παλιές μου μονάδες για να τις εγκαταστήσει το καλοκαίρι στο σπίτι του και σκόπευε να προσλάβει αυτό το συνεργείο) όσο και κεντρικά μέσω Plaisio και Inventor (ανέφερα την επικοινωνία μου μαζί τους για την εγγύηση). Τελικά ζημιωμένος βγαίνω, γιατί, πέραν της σπατάλης χρόνου, θα φέρω άλλον τεχνικό να μου κάνει από την αρχή την εγκατάσταση αυτό ή το επόμενο Πάσχα. Αλλά δεν νομίζω ότι και αυτός πέρασε πολύ καλά με τον τρόπο που το χειρίστηκα. Αυτό δίνει τουλάχιστον μία ηθική ικανοποίηση, ότι δεν μπορούν πάντα να γλιτώνουν και μάλιστα χωρίς καμία συνέπεια. Πολύ καλά το χειρίστηκες αυτό με την κοινωνική πίεση 👍. Είναι όντως μιά ηθική ικανοποίηση αυτό. Θεωρώ πάντως πως μάλλον τζάμπα θα πληρώσεις εκ νέου εγκατάσταση στο μέλλον αφού αν τραβηχτούν στην αντλία σκουπιδάκια της χαλκοκόλλησης δεν θα αφαιρεθούν από νέα εγκατάσταση. Βέβαια ψυκτικός δεν είμαι, μιά λογική (κατ'εμέ) υπόθεση κάνω. Οπότε αν έχεις και βίντεο να καθαρίζει με άζωτο, 3 μέτρα σωλήνες και δεις και πως έκανε κενό, έχεις μειώσει κατά πολύ τις πιθανότητες να συμβεί κάτι και μιά νέα εγκατάσταση περισσότερο ψυχολογική σημασία θα είχε παρά πρακτική. Έχεις και μιά δεκαετή εγγύηση σε ισχύ πλέον. Και όπως λές επιπλέον έξοδα για νέες μονάδες. Στη θέση σου θα το άφηνα ήσυχο το θέμα και απλά θα παρακολουθούσα για τυχόν θορύβους ή δυσλειτουργίες όπως θα έκανα και για οποιαδήποτε νέα μονάδα. 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 17 λεπτά Δημοσ. πριν από 17 λεπτά 6 λεπτά πριν, liakjim είπε Ο τύπος λέει μπαρουφες για να ξεφύγει. Οπότε, φίλοι Γιαννιώτες, γνωρίζετε πλέον τι εστί "δωρεάν εγκατάσταση" από το Πλαίσιο στον νομό Ιωαννίνων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα