Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 minutes ago, Pan_K said:

ίσως προτιμήσω τελικά την βέλτιστη λύση κόστους-οφέλους.

Η οποία είναι η χαλκοκόλληση με τον συντοπίτη;

• Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Η οποία είναι η χαλκοκόλληση με τον συντοπίτη;

Ναι. Και αργότερα, αν έχω πια ξεμπλέξει από τα πολλά που σκάω τελευταία στα κλιματιστικά (υπόψιν, θα πρέπει να πάρω και άλλο ένα για να αντικαταστήσω το χαλασμένο Fujitsu), φέρνω τον τεχνικό του @mdkamael και μου τα κάνει όλα όπως πρέπει από την αρχή και με εμένα από πάνω.

• Like 2
Δημοσ.
11 minutes ago, Pan_K said:

Ναι. Και αργότερα, αν έχω πια ξεμπλέξει από τα πολλά που σκάω τελευταία στα κλιματιστικά (υπόψιν, θα πρέπει να πάρω και άλλο ένα για να αντικαταστήσω το χαλασμένο Fujitsu), φέρνω τον τεχνικό του @mdkamael και μου τα κάνει όλα όπως πρέπει από την αρχή και με εμένα από πάνω.

Προχώρα τότε και χαρά στο κουράγιο σου, εύχομαι να πάνε όλα καλά!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, μήπως ξέρετε αν τα Morris έχουν κάποιο service/hotel menu? Θέλω να ορίσω min και max θερμοκρασίες γιατί είναι σε Airbnb.

Δημοσ.
5 hours ago, liakjim said:
  Hide contents

Αν έχεις homeassistant τότε φτιάξε δύο αισθητήρες απόλυτης υγρασίας, μια εξωτερικού χώρου και μια για μέσα και έτσι θα ξέρεις πότε θα μπορείς να αερίζεις (όταν η απόλυτη υγρασία έξω είναι μικρότερη από μέσα). 

Ο κώδικας πάει ως παρακάτω:

Hide contents
   - sensor:
     - name: Absolute External Humidity
       unique_id: "Absolute External Humidity"
       unit_of_measurement: g/m³
       state: >
          {% set h, t = states('sensor.bmp280_humidity') | float(0), states('sensor.bmp280_external_temperature') | float(0) %}
          {{ ((h * 6.112 * 2.1674 * e**((t*17.67)/(t+243.5))/(t+273.15)))|round(2) if not (h == 0 or t == 0) else '0.00' }}

Ευχαριστω, δυστυχως δεν εχω. Οποτε θα πρεπει να το συνεχισω στην "τυχη".

Λχ το μεσημερο-απογευμα που ανοιξα λιγο το ενα δωματιο που δουλευα μεταξυ 15-16:00, με εσωτερικη 22 και υγρασια χωρου 61% και εξωτερικη 22.1, μπορεσε σε μια ωρα να ριξει την εσωτερικη μολις 1% στο 60%. Παρολο που η θερμοκρασια μεσα-εξω ηταν σχεδον ιδια. Αρα ή η εξωτερικη υγρασια ηταν σε ιδια επιπεδα με την εσωτερικη ή σχεδον ιδια.

Δημοσ.

Σας παρακαλώ θυμίστε μου ποιο κατάστημα έχει εξαιρετικές τιμές στα κλιματιστικά!! Το είχα πετύχει σε παλιότερα ποστ αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Εχω την αίσθηση ότι ήταν το Alphaclima ή κάτι σχετικό με Άλφα… 

Μου ζητάνε 2500€ για εγκατάσταση 4 κλιματιστικών… σκέφτομαι αν τα βρω από φθηνότερα από ίντερνετ (αξιόπιστο μαγαζί) να βρω έναν πιστοποιημένο τεχνικό να τα περάσει… 

Δημοσ.
4 minutes ago, riraki said:

Σας παρακαλώ θυμίστε μου ποιο κατάστημα έχει εξαιρετικές τιμές στα κλιματιστικά!! Το είχα πετύχει σε παλιότερα ποστ αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Εχω την αίσθηση ότι ήταν το Alphaclima ή κάτι σχετικό με Άλφα… 

Μου ζητάνε 2500€ για εγκατάσταση 4 κλιματιστικών… σκέφτομαι αν τα βρω από φθηνότερα από ίντερνετ (αξιόπιστο μαγαζί) να βρω έναν πιστοποιημένο τεχνικό να τα περάσει… 

Για αλφακλίμα έκανε ερώτηση συμφορουμίτης, πως και έχει χαμηλές τιμές σε κάποια μοντέλα.  Αυτό μάλλον θυμάσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, riraki είπε

Αν εισαι Γερμανια λογικο μου φαινεται το ποσο... για Ελλαδα απλα το καταγγελεις. Πανω απο 700 ευρω δεν θα πρεπε να παει και για τα 4. Εκτος αν και τα 4 θα χουν σωληνες ξερωγω 20μ. η καθε μια μοναδα κ θα πρεπε να προστεθει και επιπλεον ψυκτικο - που χλωμο μ κανει.

Αν εχεις Εθνικη τσεκαρε πλαισιο. Γενικα με το Πλαισιο παιζουν κ παζαρεματα απαξ κ παρεις bulk. Αν εισαι Αθηνα, ναι alphaclima... αλλα προτιμησε καλυτερα αλυσιδα... 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, tomtoub said:

Καλησπέρα, μήπως ξέρετε αν τα Morris έχουν κάποιο service/hotel menu? Θέλω να ορίσω min και max θερμοκρασίες γιατί είναι σε Airbnb.

Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο μενού στα συγκεκριμένα αλλά μπορείς να αντικαταστήσεις τα τηλεκοντρόλ με αυτά.

• Like 1
Δημοσ.
19 minutes ago, riraki said:

Μήπως πρέπει να βάλουν σκαλωσιές για να μπουν οι εξωτερικές μονάδες;  2500 ευρώ μόνο για εγκατάσταση  είναι εξωφρενικό ποσο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tomtoub είπε

Αν έχουν ενσωματωμένο ελεγκτή wifi, τότε υπάρχει τρόπος να κάνεις έναν αυτοματισμό μέσω της εφαρμογής που είναι Tuya. Η λογική είναι η εξής: αν το κλιματιστικό ρυθμιστεί στους <24 βαθμούς στην ψύξη, τότε να ρυθμίσεις την θερμοκρασία στους 24 βαθμούς. Παρομοίως και στην θέρμανση.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, vali είπε

Μήπως πρέπει να βάλουν σκαλωσιές για να μπουν οι εξωτερικές μονάδες;  2500 ευρώ μόνο για εγκατάσταση  είναι εξωφρενικό ποσο.

Μπααα... βρηκαν γυναικα και λενε ας τη πιασουμε κοροιδο. Ανεφερε 2 σελιδες πιο πριν ειναι ισογειο... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...