Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Update για το κλιματιστικό στον νομό Ιωαννίνων: Πήρα σήμερα το Πλαίσιο να διαμαρτυρηθώ. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα με πήρε ο τεχνικός. Έδειξε έντονα την ενόχλησή του για το ότι δεν πήρα κατευθείαν εκείνον, αλλά το Πλαίσιο, αφού είχε κολλήσει με αυτοκόλλητο πάνω στην εξωτερική μονάδα τα στοιχεία του συνεργείου του. Του είπα ότι δεν μένω μόνιμα εκεί και του είπα, εφόσον το τράβαγε: "έχεις κάνει λάθος στην εγκατάσταση και θα μου την πεις τώρα επειδή δεν αποθήκευσα τα στοιχεία σου;". Μου είπε ότι θα σπεύσει να το δει, αλλά δεν χρειαζόταν να γίνει όλο αυτό γιατί είμαστε συγχωριανοί. Και απάντησα: "Το ότι είμαστε συντοπίτες θα έπρεπε να το σκεφτείς πρώτα εσύ που με κορόιδεψες". Και μετά τον ρώτησα πώς θα προχωρήσει και μου είπε ότι θα προεκτείνει τον σωλήνα. "Πώς θα το κάνεις αυτό;" τον ρωτάω. "Με θερμοκόλληση" απαντά. "Και τι θα κάνεις με όλες τις βρωμιές που θα μπουν μέσα στον χαλκοσωλήνα και μπορεί να χαλάσουν την αντλία εκφόρτισης;" ρωτώ. "Ολες οι επεκτάσεις με θερμοκόλληση γίνονται", μου λέει. "Θα χρησιμοποιήσεις άζωτο για να καθαρίσεις τους σωλήνες;", του λέω και με δυσφορία απάντησε ότι θα το κάνει και αυτό. "Και πώς θα το ξέρω ότι θα το κάνεις πράγματι;" του είπα. Κοντολογίς του είπα ότι θα τραβήξει φωτογραφία ο άνθρωπος που θα επιβλέπει την διαδικασία με το άζωτο. Αυτά. Αύριο-μεθαύριο θα πάει να το διορθώσει (ελπίζω).

Προσωπικα ουτε θερμοκολληση δεν θα εμπιστευομουν να μου εκανε ο ιδιος που εξ αρχης εκανε κακοτεχνια. Strip down everything κ εκ νεου εγκατασταση it is με εξοδα δικα του. Επισης, το nitrogen purging δεν ειναι της μιας ωρας δουλειας, αλλα αν ειναι να γινει σωστα, θα πρεπε να γινει σε πλαισιο 24ωρου. Ριξτου καμτσικι.

• Like 4
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BigBlack είπε

Μα δεν είναι κακοτεχνία. Είναι για να μην κάνουν φωλιά τα περιστέρια βρε κουτά! 🤣

Κάτσε, έλεγες για 9άρι και 12άρι και τώρα μας βγάζεις 18άρια και 36άρια! Άλλαξες πίστα απότομα 🙃

Ο μηχανικός έχει βγάλει μελέτη θέρμανσης;

9αρι και 12αρι στους μικρούς χώρους που δεν φαίνονται και είναι δίπλα στον μεγάλο χώρο αναμονής! Εκεί λογικά αρκούν αυτά. Είναι για 9τμ και 20τμ αντίστοιχα με 2,4μ ύψος.

2 ώρες πριν, sap00 είπε

Αυτό στο σχέδιο είναι περίπου 25μ2 - και όχι 40-45μ2. Άρα θα υπολογίσεις 25μ2 με 5,5μ ύψος. Αφού το πατάρι είναι ανοιχτό θα το θεωρήσεις ως ενιαίο χώρο με το ισόγειο. Στο σχέδιο επίσης δεν φαίνεται γωνιακή βιτρίνα... 

ναι γιατί η γωνία πιάνει στους διπλανούς χώρους (αριστερά όπως βλέπουμε τις κατόψεις) οι οποίοι θα έχουν επίσης δικο τους κλιματισμό. Θεωρούσα ότι πάει αθροιστικά το εμβαδό… καλή πληροφορία.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Προσωπικα ουτε θερμοκολληση δεν θα εμπιστευομουν να μου εκανε ο ιδιος που εξ αρχης εκανε κακοτεχνια. Strip down everything κ εκ νεου εγκατασταση it is

Ας υποθέσουμε ότι τώρα έχει βάλει 1,5 μέτρα σωλήνα. Πιστεύεις είναι προτιμότερο να μείνει ως έχει από το να κάνει προέκταση, γιατί αυτό ελλοχεύει ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους; Λάβε ως δεδομένο ότι το συγκεκριμένο δουλεύει εντατικά, αλλά πολύ περιστασιακά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, riraki said:

9αρι και 12αρι στους μικρούς χώρους που δεν φαίνονται και είναι δίπλα στον μεγάλο χώρο αναμονής! Εκεί λογικά αρκούν αυτά. Είναι για 9τμ και 20τμ αντίστοιχα με 2,4μ ύψος.

Χρειάζεσαι σοβαρή μελέτη από έμπειρο μηχανικό που να γνωρίζει και την αγορά. Είναι εξαιρετικά περίπλοκο το όλο ζήτημα επειδή - πέρα από τους χώρους- θα έχεις και πελάτες να κινούνται στο χώρο, δεν θες κρύα ρεύματα αέρα το χειμώνα να τους χτυπάνε από το πουθενά και πολλές άλλες παραμέτρους που μόνο ένας έμπειρος μηχανικός θα τα συνυπολογίσει.

Ίσχύει πάντα όμως αυτό που είπαμε αρκετοί και πιό πάνω, όχι κινέζικα μηχανήματα γιατί ότι γλυτώσεις σε αρχικό κόστος αγοράς θα το πληρώσεις πολλαπλάσιο στην πορεία.

14 minutes ago, Pan_K said:

Ας υποθέσουμε ότι τώρα έχει βάλει 1,5 μέτρα σωλήνα. Πιστεύεις είναι προτιμότερο να μείνει ως έχει από το να κάνει προέκταση, γιατί αυτό ελλοχεύει ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους; Λάβε ως δεδομένο ότι το συγκεκριμένο δουλεύει εντατικά, αλλά πολύ περιστασιακά.

Θα μπορούσε να κάνει την προέκταση και με τοποθέτηση ρακόρ αλλά κι αυτό προυποθετει έλεγχο της σωλήνωσης με άζωτο σε πίεση για τυχόν διαρροές. Θέλεις δηλαδή άλλο μάστορα εμπιστοσύνης να τον επιβλέπει. Εγώ θα ζητούσα εκ νέου εγκατάσταση με τρία μέτρα σωλήνα, ας κόψει το λαιμό του να το κάνει σωστά. Συμφωνώ δηλαδή με τον mdkamael.

Επίσης, λίγο αλλά εντατικά σε χειμώνα ας πούμε σημαίνει μέγιστες πιέσεις, αυξημένες κιόλας λόγω ανεπαρκούς σωλήνωσης. Τεστ κοπώσεως στο μηχάνημα. Το πθανότερο για μένα είναι να αντέξει για κάμποσα χρόνια και να τα φτύσει κάποια στιγμή εκτός εγγύησης. Ζαριά...

Επεξ/σία από BigBlack
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, 

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Σκεφτόμουν ανάμεσα στα 1000 έως 1200, αλλά αυτό εξαρτάται και από το να καταλάβω τι χρειάζομαι ακριβώς και πώς να κατευθυνθώ. 

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.:  Αντικατάσταση δυο Fujitsu του 1992 δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο . 

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Δεν έχω θέμα.

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50/50

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ:  Κάθε μέρα.

Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου.: Μονο κλιματισμό .

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ενα στο καθε υπνοδωματιο 10m2 το καθε υπνοδωματιο

Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Σε δεύτεροτρίτη μοίρα αυτά, πιο πολύ με νοιάζει να είναι αρχικά επαρκές, και ύστερα όσο αποδοτικό γίνεται. 

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).: Ειναι τελευταιος οροφος , απο πανω ταρατσα και ειναι γωνιακο το σπιτι , επισης δεν υπαρχει καμια μονωση , υπαρχει πλανο για το μελλον να αλλαχτουν τζαμια και να μπει μονωση

Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας:

Θερμικές Απώλειες

19901.93Watt

17115.66KCal/h

258.47Watt/m2

222.28KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή
Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή
Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃Αλλαγή
Έτος Kατασκευής:1980Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας:10 καθε υπνοδωματιο 77 το σπιτι ολο m2Αλλαγή
Ύψος Ορόφου:3 mΑλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρωΑλλαγή
Μόνωση Τοίχων:Καμία ΜόνωσηΑλλαγή
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
Δυτική Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικίαΑλλαγή
Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωσηΑλλαγή
Οροφή σε επαφή με:ΑέραΑλλαγή
Μόνωση Οροφής:Καμία μόνωσηΑλλαγή
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:7Αλλαγή
Παράθυρα:1Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματαΑλλαγή
Τύπος Τζαμιών:Μονά τζάμιαΑλλαγή
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5%

Επεξ/σία από Greekz
Δημοσ.
5 minutes ago, Greekz said:

Καλησπέρα σας, 

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Σκεφτόμουν ανάμεσα στα 1000 έως 1200, αλλά αυτό εξαρτάται και από το να καταλάβω τι χρειάζομαι ακριβώς και πώς να κατευθυνθώ. 

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.:  Αντικατάσταση δυο Fujitsu του 1992 δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο . 

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50/50

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ:  Κάθε μέρα.

Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου.: Μονο κλιματισμό .

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ενα στο καθε υπνοδωματιο

Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Σε δεύτεροτρίτη μοίρα αυτά, πιο πολύ με νοιάζει να είναι αρχικά επαρκές, και ύστερα όσο αποδοτικό γίνεται. 

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).: Ειναι τελευταιος οροφος , απο πανω ταρατσα και ειναι γωνιακο το σπιτι , επισης δεν υπαρχει καμια μονωση , υπαρχει πλανο για το μελλον να αλλαχτουν τζαμια και να μπει μονωση

Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας:

Θερμικές Απώλειες

19901.93Watt

17115.66KCal/h

258.47Watt/m2

222.28KCal/h/m2

Εμβαδό Κατοικίας:77 m2Αλλαγή

Βάλε τα στοιχεία για κάθε υπνοδωμάτιο ξεχωριστά, όχι όλου του σπιτιού.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Προσωπικα ουτε θερμοκολληση δεν θα εμπιστευομουν να μου εκανε ο ιδιος που εξ αρχης εκανε κακοτεχνια. Strip down everything κ εκ νεου εγκατασταση it is με εξοδα δικα του. Επισης, το nitrogen purging δεν ειναι της μιας ωρας δουλειας, αλλα αν ειναι να γινει σωστα, θα πρεπε να γινει σε πλαισιο 24ωρου. Ριξτου καμτσικι.

Θερμοκόλληση ούτε εγώ θα τον εμπιστευόμουν. Το πιο απλό κάνε, τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία με το ιστορικό εγκατάστασης και αν το μηχάνημα είναι εντός ή εκτός εγγύησης βάσει λάθους εγκατάστασης. Πες τους και αυτό με τη θερμοκόλληση να δούμε τί θα σου πούν. Το πιθανότερο είναι να σου πούν ότι το μηχάνημα είναι εκτός εγγύησης και μόνο αν απεγκατασταθεί και ξαναεγκατασταθεί σωστά θα ξαναμπεί εντός εγγύησης. Αυτά γραπτά μέσω email να τα έχεις, προώθηση στο κατάστημα αγοράς και ας τους να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το πως και το γιατί.

Προσωπικά το μόνο που θα δεχόμουν είναι απεγκατάσταση και εκ νέου εγκατάσταση με νέους σωλήνες αντλία κλπ.

Όλα αυτά τα γράφω από προσωπική εμπειρία από εγκατάσταση 2 Daikin atx25 όπου ψευδώς μου επιβεβαίωσαν ότι χρησιμοποιήθηκε αντλία κενού αλλά δεν... Μίλησα απευθείας με Daikin, μου είπαν τα παραπάνω, email στο mediamarkt και όλα δρομολογήθηκαν by the book από εκεί και μετά.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Update για το κλιματιστικό στον νομό Ιωαννίνων: Πήρα σήμερα το Πλαίσιο να διαμαρτυρηθώ. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα με πήρε ο τεχνικός. Έδειξε έντονα την ενόχλησή του για το ότι δεν πήρα κατευθείαν εκείνον, αλλά το Πλαίσιο, αφού είχε κολλήσει με αυτοκόλλητο πάνω στην εξωτερική μονάδα τα στοιχεία του συνεργείου του. Του είπα ότι δεν μένω μόνιμα εκεί και του είπα, εφόσον το τράβαγε: "έχεις κάνει λάθος στην εγκατάσταση και θα μου την πεις τώρα επειδή δεν αποθήκευσα τα στοιχεία σου;". Μου είπε ότι θα σπεύσει να το δει, αλλά δεν χρειαζόταν να γίνει όλο αυτό γιατί είμαστε συγχωριανοί. Και απάντησα: "Το ότι είμαστε συντοπίτες θα έπρεπε να το σκεφτείς πρώτα εσύ που με κορόιδεψες". Και μετά τον ρώτησα πώς θα προχωρήσει και μου είπε ότι θα προεκτείνει τον σωλήνα. "Πώς θα το κάνεις αυτό;" τον ρωτάω. "Με θερμοκόλληση" απαντά. "Και τι θα κάνεις με όλες τις βρωμιές που θα μπουν μέσα στον χαλκοσωλήνα και μπορεί να χαλάσουν την αντλία εκφόρτισης;" ρωτώ. "Ολες οι επεκτάσεις με θερμοκόλληση γίνονται", μου λέει. "Θα χρησιμοποιήσεις άζωτο για να καθαρίσεις τους σωλήνες;", του λέω και με δυσφορία απάντησε ότι θα το κάνει και αυτό. "Και πώς θα το ξέρω ότι θα το κάνεις πράγματι;" του είπα. Κοντολογίς του είπα ότι θα τραβήξει φωτογραφία ο άνθρωπος που θα επιβλέπει την διαδικασία με το άζωτο. Αυτά. Αύριο-μεθαύριο θα πάει να το διορθώσει (ελπίζω).

Κανονικά θα έπρεπε να γίνει εκ νέου εγκατάσταση αλλά είναι και δύσκολο να τσακωθείς με έναν ντόπιο μάστορα που ίσως να τον χρειαστείς μελλοντικά ή να κάνει ομαδικό αποκλεισμό σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους τοπικούς ψυκτικούς (όπως έχει γίνει σε ένα μέλος από τη Λάρισσα αν θυμάμαι καλά). 

34 λεπτά πριν, Greekz είπε

Καλησπέρα σας, 

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : ενα στο καθε υπνοδωματιο 10m2 το καθε υπνοδωματιο

Θερμικές Απώλειες

19901.93Watt

17115.66KCal/h

258.47Watt/m2

222.28KCal/h/m2

Εμβαδό Κατοικίας:10 καθε υπνοδωματιο 77 το σπιτι ολο m2Αλλαγή

Έχεις κάρτα εθνικής τράπεζας; 

Αν ναι, στα 575€ εγκατεστημένο https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseh09kmcg-aoeh09kmcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542894

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κανονικά θα έπρεπε να γίνει εκ νέου εγκατάσταση αλλά είναι και δύσκολο να τσακωθείς με έναν ντόπιο μάστορα που ίσως να τον χρειαστείς μελλοντικά ή να κάνει ομαδικό αποκλεισμό σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους τοπικούς ψυκτικούς (όπως έχει γίνει σε ένα μέλος από τη Λάρισσα αν θυμάμαι καλά). 

Καλά. Μπορεί να του πω να μην κάνει τίποτε και ότι σε δεύτερο χρόνο θα κοιτάξω να βρω κάποιον να μου κάνει καινούρια εγκατάσταση, γιατί τείνω να πιστεύω, με βάση και όσα μου λέτε όλοι εδώ, ότι είναι χειρότερη η λύση της επέκτασης των σωληνώσεων στην παρούσα φάση και χωρίς την επίβλεψή μου. Θα μπορούσα να ενημερώσω το Πλαίσιο ότι κανονικά θα πρέπει να μου επιστρέψει το ποσό της εγκατάστασης, γιατί πλέον δεν εμπιστεύομαι την υπηρεσία τους, με δεδομένο ότι σαν λύση μου προτάθηκε επέκταση και όχι εκ νέου εγκατάσταση. Τώρα για τις τοπικές κοινωνίες, ότι λειτουργούν με όρους μαφίας είναι γνωστό, αλλά όταν από πίσω έχεις μία μεγάλη εταιρία, όπως ο Κωτσόβολος ή το Πλαίσιο, εκεί τι μπορούν να κάνουν; Γι' αυτό και τους πονάει πολύ όταν απευθύνεσαι στο αφεντικό τους.

Υ.Γ. Καλού κακού έστειλα μήνυμα και στην Inventor να μου πουν την άποψή τους για το θέμα.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, Pan_K said:

Καλά. Μπορεί να του πω να μην κάνει τίποτε και ότι σε δεύτερο χρόνο θα κοιτάξω να βρω κάποιον να μου κάνει καινούρια εγκατάσταση, γιατί τείνω να πιστεύω, με βάση και όσα μου λέτε όλοι εδώ, ότι είναι χειρότερη η λύση της επέκτασης των σωληνώσεων στην παρούσα φάση και χωρίς την επίβλεψή μου. Θα μπορούσα να ενημερώσω το Πλαίσιο ότι κανονικά θα πρέπει να μου επιστρέψει το ποσό της εγκατάστασης, γιατί πλέον δεν εμπιστεύομαι την υπηρεσία τους, με δεδομένο ότι σαν λύση μου προτάθηκε επέκταση και όχι εκ νέου εγκατάσταση. Τώρα για τις τοπικές κοινωνίες, ότι λειτουργούν με όρους μαφίας είναι γνωστό, αλλά όταν από πίσω έχεις μία μεγάλη εταιρία, όπως ο Κωτσόβολος ή το Πλαίσιο, εκεί τι μπορούν να κάνουν; Γι' αυτό και τους πονάει πολύ όταν απευθύνεσαι στο αφεντικό τους.

Υ.Γ. Καλού κακού έστειλα μήνυμα και στην Inventor να μου πουν την άποψή τους για το θέμα.

Να ενημερώσω εδώ πως το δικό μου 18άρι inventor 8ετίας, επίσης με 1,7 μέτρα περίπου σωληνώσεων έχει βγάλει μέχρι τώρα τόσα χρόνια λειτουργίας αλλά κυρίως στην ψύξη (χαμηλότερες πιέσεις) καθώς υπάρχει και λέβητας πετρελαίου ενεργός και οι χειμώνες έχουν γλυκάνει. Αλλά με πολύ θόρυβο στην έξω μονάδα και απολίτιστη λειτουργία και μέσα ενώ η κατανάλωση είναι αυξημένη χειμώνα καλοκαίρι.

Η Inventor θα σου πεί μάλλον ότι είπε και σε μένα, κακή εγκατάσταση με λιγότερο από 3 μέτρα σωλήνες ίσον εκτός εγγύησης.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Με πρόλαβαν οι υπόλοιποι στην απάντηση. Όπως ακριβώς τα είπαν ... πάντως αν θες μπορώ να σου στείλω με π.μ. στοιχεία από τον ψυκτικό που έκανε τη δίκη μου εγκατάσταση. Έστω κ για καβάτζα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Με πρόλαβαν οι υπόλοιποι στην απάντηση. Όπως ακριβώς τα είπαν ... πάντως αν θες μπορώ να σου στείλω με π.μ. στοιχεία από τον ψυκτικό που έκανε τη δίκη μου εγκατάσταση. Έστω κ για καβάτζα.

Μόνο μην είναι ο ίδιος :P

Επειδή υποψιάζομαι ότι δεν είναι ψυκτικός κανένας τους, δεν κάνετε ένα τηλέφωνο στο τοπικό σωματείο τους μήπως μπορεί να σας δώσει κάποια λίστα με τους δραστηριοποιούμενους στο νομό;

ΟΨΕ - Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος

Επεξ/σία από cmaniac
  • Haha 3
Δημοσ.
2 hours ago, liakjim said:

Αυτα ειναι "καραγκιοζιλικια" να τα χαιρομαστε ως χωρα και καταναλωτες.

Να σε τραμπουκιζουν λαμογια τεχνικοι και να σε βαζει μπλακ λιστ ολη η τοπικη κοινωνια τεχνικων, επειδη απλα απαιτεις τα αυτονοητα και κυνηγας το δικιο σου.

Αντι για το ακριβως αντιθετο δηλαδη να μπουν ολα τα λαμογια μπλακ λιστ να μην τολμουν να βγουν απο τα λαγουμια τους σαν τους Ταλιμπαν.

Σφαξε με Αγα μου να αγιασω.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Sebu είπε

Σωστος το δοκιμασα σημερα για 1 ωρα και παρολη την εντονη βροχοπτωση εξω, ηταν σημαντικη η μειωση της εσωτερικης υγρασιας.

Τωρα που εχω κλεισει φυσικα εχει αρχισει να ξανανεβαινει αλλα χαλαλι.

Ευχαριστω

Spoiler

Αν έχεις homeassistant τότε φτιάξε δύο αισθητήρες απόλυτης υγρασίας, μια εξωτερικού χώρου και μια για μέσα και έτσι θα ξέρεις πότε θα μπορείς να αερίζεις (όταν η απόλυτη υγρασία έξω είναι μικρότερη από μέσα). 

Ο κώδικας πάει ως παρακάτω:

Spoiler
   - sensor:
     - name: Absolute External Humidity
       unique_id: "Absolute External Humidity"
       unit_of_measurement: g/m³
       state: >
          {% set h, t = states('sensor.bmp280_humidity') | float(0), states('sensor.bmp280_external_temperature') | float(0) %}
          {{ ((h * 6.112 * 2.1674 * e**((t*17.67)/(t+243.5))/(t+273.15)))|round(2) if not (h == 0 or t == 0) else '0.00' }}

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BigBlack είπε

Η Inventor θα σου πεί μάλλον ότι είπε και σε μένα, κακή εγκατάσταση με λιγότερο από 3 μέτρα σωλήνες ίσον εκτός εγγύησης.

Έστειλα μήνυμα στην Inventor (πάντα μια απολαυστική εμπειρία, αλλά για λόγους που θα ανεβάσω σε άλλο post) και μου είπε ο υπεύθυνος ότι για να ισχύει η εγγύηση χρειάζονται 3 μέτρα σωλήνες και ότι η προέκταση με θερμοκόλληση το θέτει εντός εγγύησης. Δεν έδειξε να τον απασχολεί ιδιαίτερα το να πάει κάτι στραβά στην διαδικασία της θερμοκόλλησης και μου είπε ότι ο τεχνικός που θα το κάνει θα πρέπει να είναι πάρα πολύ αρχάριος για να μην μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Από την άλλη, δεν είναι και το πιο λαμπρό αστέρι της τεχνογνωσίας ο συγκεκριμένος, αλλά ας είναι... Για ένα Inventor (αν και Leon που είναι σχετικά καλό για τα κρύα που το θέλω), ίσως προτιμήσω τελικά την βέλτιστη λύση κόστους-οφέλους.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...