Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επανέρχομαι με το θέμα αναζήτησης κλιματιστικών για επαγγελματικό χώρο. Μιλάω για χώρους 9τμ ως 20τμ και θα μπουν αντίστοιχα 9αρι και 12αρι. Οι εταιρίες που παίζουν είναι daikin και Mitsubishi για αξιοπιστία και εγγύηση και toyotomi για πιο οικονομική επιλογή. Για daikin κοιτάμε το stylish, από Mitsubishi το MSZ/MUZ ΑΥ 25 και από toyotomi μας πρότειναν το KENZO. 
Εγώ σκεφτόμουν και τα Umi, Gosai και Erai. Είδα σε σχόλια σας ότι το Hiro δεν είναι καλό, αλλά έχει καλές πωλήσεις… έχετε κάτι να προτείνετε για εταιρία ή μοντέλο;;

• Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 minutes ago, riraki said:

Επανέρχομαι με το θέμα αναζήτησης κλιματιστικών για επαγγελματικό χώρο. Μιλάω για χώρους 9τμ ως 20τμ και θα μπουν αντίστοιχα 9αρι και 12αρι. Οι εταιρίες που παίζουν είναι daikin και Mitsubishi για αξιοπιστία και εγγύηση και toyotomi για πιο οικονομική επιλογή. Για daikin κοιτάμε το stylish, από Mitsubishi το MSZ/MUZ ΑΥ 25 και από toyotomi μας πρότειναν το KENZO. 
Εγώ σκεφτόμουν και τα Umi, Gosai και Erai. Είδα σε σχόλια σας ότι το Hiro δεν είναι καλό, αλλά έχει καλές πωλήσεις… έχετε κάτι να προτείνετε για εταιρία ή μοντέλο;;

Τα ιαπωνικά ονόματα δεν κάνουν το κλιματιστικό ιαπωνικό. Αν θες σοβαρά μηχανήματα κοίτα Daikin, Fujitsu, Toshiba, Mitsubishi και τέρμα.

Διάβασε και λίγο το νήμα να δεις περιπτώσεις, μηχανήματα και συμβουλές, αλλιώς συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο στην υπογραφή του φίλου liakjim για να σου δοθούν πιό συγκεκριμένες προτάσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, riraki είπε

Υπαρχουν αρκετες δοκιμασμενες προτασεις ΑΛΛΑ ... οπως ειπε και ο ΜεγαςΜαυρος πιο πανω -Fill in το ερωτηματολογιο που θα βρεις στην υπογραφη του liakjim (θα το δεις απο υπολογιστη, οχι απο κινητο ) και θα καταλαβεις γιατι τα τ.μ. δεν αποτελουν μοναδικο κριτηριο για την επιλογη μοναδας. Με το που συμπληρωσεις απλα ποσταρε εδω τα αποτελεσματα 😀.

Επισης μιας κ εθιξες KENZO. Προτεινεται αυστηρα κ μονο η παπαρουνα, κ αυτο μονο σε εφηβα κοριτσακια που πρωτομπαινουν στον κοσμο των αρωματων 🤪

Επεξ/σία από mdkamael
  • Haha 4
Δημοσ.
5 ώρες πριν, BigBlack είπε

Τα ιαπωνικά ονόματα δεν κάνουν το κλιματιστικό ιαπωνικό. Αν θες σοβαρά μηχανήματα κοίτα Daikin, Fujitsu, Toshiba, Mitsubishi και τέρμα.

Διάβασε και λίγο το νήμα να δεις περιπτώσεις, μηχανήματα και συμβουλές, αλλιώς συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο στην υπογραφή του φίλου liakjim για να σου δοθούν πιό συγκεκριμένες προτάσεις.

Έπρεπε να το είχα συμπληρώσει πριν κάνα δυο βδομάδες πριν επικοινωνήσω με μηχανικούς, για να ξέρω τι μου γίνεται. Θα κέρδιζα χρόνο… να υποθέσω ότι θα πρέπει να το συμπληρώσω τόσες φορές όσα και τα δωμάτια του επαγγελματικού χώρου στα οποία θα μπει κλιματιστικό; Είναι 3 δωμάτια που θα μπει από μία μονάδα και μια αίθουσα αναμονής 5μ υψος που μου λένε ότι πρέπει να μπουν 2 μονάδες (είναι σε δύο επίπεδα ενιαίος χώρος)

5 ώρες πριν, mdkamael είπε

Υπαρχουν αρκετες δοκιμασμενες προτασεις ΑΛΛΑ ... οπως ειπε και ο ΜεγαςΜαυρος πιο πανω -Fill in το ερωτηματολογιο που θα βρεις στην υπογραφη του liakjim (θα το δεις απο υπολογιστη, οχι απο κινητο ) και θα καταλαβεις γιατι τα τ.μ. δεν αποτελουν μοναδικο κριτηριο για την επιλογη μοναδας. Με το που συμπληρωσεις απλα ποσταρε εδω τα αποτελεσματα 😀.

Επισης μιας κ εθιξες KENZO. Προτεινεται αυστηρα κ μονο η παπαρουνα, κ αυτο μονο σε εφηβα κοριτσακια που πρωτομπαινουν στον κοσμο των αρωματων 🤪

Τι μου θύμησες τώρα;;; Αγαπημένα άρωμα των εφηβικών χρόνων, πράγματι!! Είχα όλες τις συσκευασίες, από μπουμπούκι μέχρι άνθος! 
Θα επιστρέψω σύντομα με το ερωτηματολόγιο…

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν έβαλα δεδομένα στο πρόγραμμα για τον χώρο της αναμονής που μας δυσκολεύει περισσότερο. Είναι περίπου 40-45τμ από τα οποία τα ~30τμ είναι στο ισόγειο και τα υπόλοιπα σε πατάρι σαν μπαλκόνι στα 2,4μ ύψος. Ο επαγγελματικός χώρος είναι γωνιακός με γυάλινη πρόσοψη και διπλά τζάμια. Ανεβάζω κατόψεις για καλύτερη κατανόηση. Εβαλα πολλά παράθυρα για να προσεγγίσω την γυάλινη πρόσοψη του χώρου. Οι επιλογές είναι σύμφωνα με δύο τεχνικούς, daikin perfera δαπέδου 18000 (δεν βγαίνει μεγαλύτερο) δίπλα στην είσοδο και ένα τοίχου πάνω στο πατάρι (μάλλον θα μπει σε δεύτερο χρόνο, αν όντως χρειάζεται) ή ένα toyotomi δαπέδου/οροφής 36000 συν ένα τοίχου επάνω. 
Και μια έξτρα ερώτηση, για εγκατάσταση 4 κλιματιστικών συν μια προεγκατασταση, ποιο είναι ένα λογικό κόστος;; Γιατί έχω πάρει δύο προσφορές που είναι η μια διπλάσια της άλλης!

https://www.skroutz.gr/s/28708723/Daikin-FVXM50A-RXM50R-Epagelmatiko-Klimatistiko-Inverter-Dapedou-17070-BTU.html

https://www.skroutz.gr/s/30088538/Midea-MUE-36HRFNX-MOD30U-36HFN8-Q-Epagelmatiko-Klimatistiko-Inverter-Dapedou-Orofis-36000-BTU.html

Σας υπεεεεεερευχαριστώ!!!

IMG_2208.jpeg

IMG_2209.jpeg

IMG_2213.jpeg

IMG_2212.jpeg

Δημοσ.
2 hours ago, dimostr said:

IMG_0229.jpeg

Μα δεν είναι κακοτεχνία. Είναι για να μην κάνουν φωλιά τα περιστέρια βρε κουτά! 🤣

1 hour ago, riraki said:

Λοιπόν έβαλα δεδομένα στο πρόγραμμα για τον χώρο της αναμονής που μας δυσκολεύει περισσότερο. Είναι περίπου 40-45τμ από τα οποία τα ~30τμ είναι στο ισόγειο και τα υπόλοιπα σε πατάρι σαν μπαλκόνι στα 2,4μ ύψος. Ο επαγγελματικός χώρος είναι γωνιακός με γυάλινη πρόσοψη και διπλά τζάμια. Ανεβάζω κατόψεις για καλύτερη κατανόηση. Εβαλα πολλά παράθυρα για να προσεγγίσω την γυάλινη πρόσοψη του χώρου. Οι επιλογές είναι σύμφωνα με δύο τεχνικούς, daikin perfera δαπέδου 18000 (δεν βγαίνει μεγαλύτερο) δίπλα στην είσοδο και ένα τοίχου πάνω στο πατάρι (μάλλον θα μπει σε δεύτερο χρόνο, αν όντως χρειάζεται) ή ένα toyotomi δαπέδου/οροφής 36000 συν ένα τοίχου επάνω. 
Και μια έξτρα ερώτηση, για εγκατάσταση 4 κλιματιστικών συν μια προεγκατασταση, ποιο είναι ένα λογικό κόστος;; Γιατί έχω πάρει δύο προσφορές που είναι η μια διπλάσια της άλλης!

https://www.skroutz.gr/s/28708723/Daikin-FVXM50A-RXM50R-Epagelmatiko-Klimatistiko-Inverter-Dapedou-17070-BTU.html

https://www.skroutz.gr/s/30088538/Midea-MUE-36HRFNX-MOD30U-36HFN8-Q-Epagelmatiko-Klimatistiko-Inverter-Dapedou-Orofis-36000-BTU.html

IMG_2208.jpeg

IMG_2209.jpeg

IMG_2213.jpeg

IMG_2212.jpeg

Κάτσε, έλεγες για 9άρι και 12άρι και τώρα μας βγάζεις 18άρια και 36άρια! Άλλαξες πίστα απότομα 🙃

Ο μηχανικός έχει βγάλει μελέτη θέρμανσης;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, riraki είπε

Είναι περίπου 40-45τμ από τα οποία τα ~30τμ είναι στο ισόγειο και τα υπόλοιπα σε πατάρι σαν μπαλκόνι στα 2,4μ ύψος. Ο επαγγελματικός χώρος είναι γωνιακός με γυάλινη πρόσοψη και διπλά τζάμια. Ανεβάζω κατόψεις για καλύτερη κατανόηση.

Αυτό στο σχέδιο είναι περίπου 25μ2 - και όχι 40-45μ2. Άρα θα υπολογίσεις 25μ2 με 5,5μ ύψος. Αφού το πατάρι είναι ανοιχτό θα το θεωρήσεις ως ενιαίο χώρο με το ισόγειο. Στο σχέδιο επίσης δεν φαίνεται γωνιακή βιτρίνα... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, BigBlack said:

Κοίτα, να πούμε και του στραβού το δίκιο, με 100 ευρώ ας πούμε + ΦΠΑ που θα πληρωθεί το συνεργείο από μιά αλυσίδα το 70-75% είναι υλικά, μεροκάματα, βενζίνες, φόροι και λοιπά έξοδα του συνεργείου. Τους σώζει μόνο η ποσότητα εγκαταστάσεων που μπορούν να κάνουν σε μιά μέρα, οπότε κάνουν ξεπέτες, τα αφεντικά προσλαμβάνουν μη ειδικευμένους, η όλη κατάσταση ξεφεύγει. Έχεις και κάποιους παλιούς μαστόρους ξερόλες που έρχονται με ύφος χωρίς αντλίες κενού, χωρίς σωστά υλικά.. Για μένα η τιμή της σωστής εγκατάστασης είναι 200 ευρώ για δυό ειδικευμένα άτομα, με τα μισά σχεδόν σε υλικά. Και μιά σωστή εγκατάσταση θέλει ένα δίωρο -τρίωρο επιεικώς για να γίνουν τα πάντα με προσοχή στη λεπτομέρεια.

Και το δυσκολότερο που χρειάζεται είναι αλλαγή νοοτροπίας από όλους. Καλύτερες αμοιβές σημαίνει να προσελκυσθούν νέοι άνθρωποι στο επάγγελμα με κατάρτιση και γνώσεις. Κι από την άλλη, βάζεις ένα μηχάνημα που το θέλεις για 10-15-20 χρόνια, μοιράζεις λοιπόν το κόστος της εγκατάστασης και της συντήρησης σ'αυτό το διάστημα. Θα στα βγάλει τα χρήματα με την εξοικονόμηση ενέργειας σε βάθος χρόνου.

Μαζι σου.

Οπερ σημαινει οτι οταν μου κανεις εγκατασταση νεου μηχανηματος, με απεγκατασταση παλιου, σε υπαρχουσα εγκατασταση χαλκοσωληνων, που απλα θα καθαριστουν με αζωτο, δεν μπορει να μου χρεωνεις στην τιμη εγκαταστασης τα υλικα.

Αν στην τωρινη τιμη ειναι το 50% υλικα λχ πρεπει η τιμη που θα μου δωσεις να ειναι 50% αν θες να εισαι σωστος και τιμιος και να με χρεωσεις οπως κανεις ετσι και αλλιως εξτρα το αζωτο (60-65 ευρω).

Αλλιως με "κλεβεις" καθως τσεπωνεις τα χρηματα των χαλκοσωληνων που ειναι αρκετα (λες ελαχιστη 3 μετρα βαζεις 1 καβατζωνεις 2 μετρα ή κανενα γιατι κρατας υπαρχουσα εγκατασταση και παντελονιαζεις 100% τα υλικα, με μενα ως καταναλωτη να στα πληρωνω και απο πανω).

On 29/01/2025 at 10:40, liakjim said:

Και όμως, σχεδόν πάντα ο κρύος εξωτερικός αέρας είναι πιο ξηρός. 

πχ τώρα έξω έχει 80% με 14C και μέσα 67% με 22C αλλά όπως βλέπεις από τις απόλυτες υγρασίες, ο εξωτερικός αέρας είναι πιο ξηρός, οπότε αν αερίσω θα πέσει η εσωτερική. 

image.png.e3698d1cca29e7c277a61721c69e73a1.png

Σωστος το δοκιμασα σημερα για 1 ωρα και παρολη την εντονη βροχοπτωση εξω, ηταν σημαντικη η μειωση της εσωτερικης υγρασιας.

Τωρα που εχω κλεισει φυσικα εχει αρχισει να ξανανεβαινει αλλα χαλαλι.

Ευχαριστω

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
1 ώρα πριν, riraki είπε

IMG_2208.jpeg

IMG_2209.jpeg

IMG_2213.jpeg

IMG_2212.jpeg

Ξεφεύγουμε από τα όρια του φόρουμ. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε επαγγελματία για μένα. 

Το μόνο που μπορώ να πω προσωπικά, είναι να αποφύγεις οτιδήποτε κινέζικο πχ το toyotomi που έλεγες και να πας σε Toshiba, Fujitsu, Daikin ( τυχαία σειρά). 

• Like 2
Δημοσ.
13 minutes ago, Sebu said:

Μαζι σου.

Οπερ σημαινει οτι οταν μου κανεις εγκατασταση νεου μηχανηματος, με απεγκατασταση παλιου, σε υπαρχουσα εγκατασταση χαλκοσωληνων, που απλα θα καθαριστουν με αζωτο, δεν μπορει να μου χρεωνεις στην τιμη εγκαταστασης τα υλικα.

Αν στην τωρινη τιμη ειναι το 50% υλικα λχ πρεπει η τιμη που θα μου δωσεις να ειναι 50% αν θες να εισαι σωστος και τιμιος και να με χρεωσεις οπως κανεις ετσι και αλλιως εξτρα το αζωτο (60-65 ευρω).

Αλλιως με "κλεβεις" καθως τσεπωνεις τα χρηματα των χαλκοσωληνων που ειναι αρκετα (λες ελαχιστη 3 μετρα βαζεις 1 καβατζωνεις 2 μετρα ή κανενα γιατι κρατας υπαρχουσα εγκατασταση και παντελονιαζεις 100% τα υλικα, με μενα ως καταναλωτη να στα πληρωνω και απο πανω).

Εσύ θεωρείς πως θα έρθει συνεργείο από αλυσίδα και θα κάτσει να καθαρίζει σωλήνες ενώ έχει έρθει για νέα εγκατάσταση με προσυμφωνημένη τιμή και υλικά; Αυτά τα κάνεις με συνεργείο της επιλογής σου και συμφωνείς μαζί τους τιμές και εργασίες, οι της αλυσίδας είναι στον αυτόματο. Αλλά πες και πως συμφωνείτε και την κάνουν τη δουλειά με τα άζωτα, πάλι από την τσέπη σου θα βάλεις ακόμα και αν αφαιρέσουν την αξία του χαλκοσωλήνα και της βάσης. Εγώ έχοντας δει πολλά τέτοια συνεργεία με μη ειδικευμένους (Πραγματικό παράδειγμα: ηλεκτρολόγος ο "μάστορας", μαθητευόμενος μηχανικός αυτοκινήτων ο βοηθός) ούτε που θα το σκεφτόμουνα να κάνω τέτοια συμφωνία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BigBlack είπε

Μα δεν είναι κακοτεχνία. Είναι για να μην κάνουν φωλιά τα περιστέρια βρε κουτά! 🤣

Το ενδιαφέρον δεν είναι εκεί που κάθονται τα περιστέρια. Τον χώρο ΠΙΣΩ από το κλιματιστικό τον είδες; Γιατί εγώ δεν τον βλέπω.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.

Εαν ενδιαφέρεται κανείς για το ''καλό'' 9άρι φουτζι, ας στείλει. Το δεύτερο προϊόν στη μισή τιμή στο πάμπλικ Ίλιον.

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-kn-series-aseh09knca-aoeh09knca-9000-btu-aa-me-wi-fi-klimatistiko-inverter/1938305

• Like 2
Δημοσ.

Update για το κλιματιστικό στον νομό Ιωαννίνων: Πήρα σήμερα το Πλαίσιο να διαμαρτυρηθώ. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα με πήρε ο τεχνικός. Έδειξε έντονα την ενόχλησή του για το ότι δεν πήρα κατευθείαν εκείνον, αλλά το Πλαίσιο, αφού είχε κολλήσει με αυτοκόλλητο πάνω στην εξωτερική μονάδα τα στοιχεία του συνεργείου του. Του είπα ότι δεν μένω μόνιμα εκεί και του είπα, εφόσον το τράβαγε: "έχεις κάνει λάθος στην εγκατάσταση και θα μου την πεις τώρα επειδή δεν αποθήκευσα τα στοιχεία σου;". Μου είπε ότι θα σπεύσει να το δει, αλλά δεν χρειαζόταν να γίνει όλο αυτό γιατί είμαστε συγχωριανοί. Και απάντησα: "Το ότι είμαστε συντοπίτες θα έπρεπε να το σκεφτείς πρώτα εσύ που με κορόιδεψες". Και μετά τον ρώτησα πώς θα προχωρήσει και μου είπε ότι θα προεκτείνει τον σωλήνα. "Πώς θα το κάνεις αυτό;" τον ρωτάω. "Με θερμοκόλληση" απαντά. "Και τι θα κάνεις με όλες τις βρωμιές που θα μπουν μέσα στον χαλκοσωλήνα και μπορεί να χαλάσουν την αντλία εκφόρτισης;" ρωτώ. "Ολες οι επεκτάσεις με θερμοκόλληση γίνονται", μου λέει. "Θα χρησιμοποιήσεις άζωτο για να καθαρίσεις τους σωλήνες;", του λέω και με δυσφορία απάντησε ότι θα το κάνει και αυτό. "Και πώς θα το ξέρω ότι θα το κάνεις πράγματι;" του είπα. Κοντολογίς του είπα ότι θα τραβήξει φωτογραφία ο άνθρωπος που θα επιβλέπει την διαδικασία με το άζωτο. Αυτά. Αύριο-μεθαύριο θα πάει να το διορθώσει (ελπίζω).

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Pan_K said:

Το ενδιαφέρον δεν είναι εκεί που κάθονται τα περιστέρια. Τον χώρο πίσω από το κλιματιστικό τον είδες; Γιατί εγώ δεν τον βλέπω.

Μα κι εκεί, τα περιστέρια που κάθονται, αφοδεύουν.  Υπάρχει μέθοδος, σύστημα. Όλα τα έχει υπολογίσει ο παντογνώστης μάστορας!😇

5 minutes ago, Pan_K said:

Update για το κλιματιστικό στον νομό Ιωαννίνων: Πήρα σήμερα το Πλαίσιο να διαμαρτυρηθώ. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα με πήρε ο τεχνικός. Έδειξε έντονα την ενόχλησή του για το ότι δεν πήρα κατευθείαν εκείνον, αλλά το Πλαίσιο, αφού είχε κολλήσει με αυτοκόλλητο πάνω στην εξωτερική μονάδα τα στοιχεία του συνεργείου του. Του είπα ότι δεν μένω μόνιμα εκεί και του είπα, εφόσον το τράβαγε: "έχεις κάνει λάθος στην εγκατάσταση και θα μου την πεις τώρα επειδή δεν αποθήκευσα τα στοιχεία σου;". Μου είπε ότι θα σπεύσει να το δει, αλλά δεν χρειαζόταν να γίνει όλο αυτό γιατί είμαστε συγχωριανοί. Και απάντησα: "Το ότι είμαστε συντοπίτες θα έπρεπε να το σκεφτείς πρώτα εσύ που με κορόιδεψες". Και μετά τον ρώτησα πώς θα προχωρήσει και μου είπε ότι θα προεκτείνει τον σωλήνα. "Πώς θα το κάνεις αυτό;" τον ρωτάω. "Με θερμοκόλληση" απαντά. "Και τι θα κάνεις με όλες τις βρωμιές που θα μπουν μέσα στον χαλκοσωλήνα και μπορεί να χαλάσουν την αντλία εκφόρτισης;" ρωτώ. "Ολες οι επεκτάσεις με θερμοκόλληση γίνονται", μου λέει. "Θα χρησιμοποιήσεις άζωτο για να καθαρίσεις τους σωλήνες;", του λέω και με δυσφορία απάντησε ότι θα το κάνει και αυτό. "Και πώς θα το ξέρω ότι θα το κάνεις πράγματι;" του είπα. Κοντολογίς του είπα ότι θα τραβήξει φωτογραφία ο άνθρωπος που θα επιβλέπει την διαδικασία με το άζωτο. Αυτά. Αύριο-μεθαύριο θα πάει να το διορθώσει (ελπίζω).

Πολύ ωραία το χειρίστηκες, μακάρι να τηρηθούν όλα. 👍

Επεξ/σία από BigBlack
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...