BigBlack Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 46 minutes ago, Pan_K said: Με τον Κωτσόβολο του ζήτησα να μου βάλει 2,5 μέτρα σωλήνες για το Fujitsu και να χρησιμοποιήσει αντλία θερμότητας κενού και αν ήθελε κάτι παραπάνω για να κάνει σωστή εγκατάσταση, να μου το πει. Αυτός είπε ότι αυτά θα τα κάνει ούτως ή άλλως. Και την επόμενη ζήταγε 20 ευρώ σε μετρητά για... μεταφορικά. Ήταν και πολύ βαρύς για να πει περισσότερες από 2-3 λέξεις σε κάθε του απάντηση και πολύ μάγκας ...στις π0u$-1ές. Τελικά ο άνθρωπος που ήταν εκεί έδωσε τα 20 ευρώ και απ' ότι μου είπε ήταν πιο επιμελής από το προηγούμενο συνεργείο και περιέλιξε και τον σωλήνα πίσω από το κλιματιστικό. Όταν διαμαρτυρήθηκα στον Κωτσόβολο και ζήτησα εξηγήσεις, επειδή δεν μου είχαν αναφέρει κάτι για επιπλέον χρέωση μου είπαν ότι θα με πάρουν πίσω για να μου πουν τι έγινε ακριβώς. Δεν με βρήκαν γιατί εργαζόμουν. Με πέτυχε όμως ο εγκαταστάτης γιατί του ήρθε μήνυμα από τον Κωτσόβολο για να δώσει εξηγήσεις και τότε άφησε να εννοηθεί ότι ζήτησε τα χρήματα γιατί έκανε καλή εγκατάσταση, βάσει των όσων είχαμε συζητήσει την προηγούμενη. Fixed! Απελπισία όμως ρε φίλε, ούτε τα ελάχιστα δεν κάνουν. Έχω χρεωθεί κι εγώ μέχρι τώρα πάνω από 250 ευρώ για 2 σωστές επανεγκαταστάσεις και πρέπει να σκάσω άλλο ένα 150άρι για το 18άρι Inventor που λέγαμε, για να βγάλει άλλα 8 χρόνια και βασικά να μην ενοχλεί. Και να πεις πως είμαι σπάγγος... Και καφεδάκια και χαρτζηλίκι και βοήθεια στα κουβαλήματα. Λίγο φιλότιμο... Ευτυχώς βρήκα σωστό συνεργείο, πληρώνω αρκετά παραπάνω αλλά και να μην είμαι μπροστά είμαι ήσυχος. Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από BigBlack 2
Pan_K Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) ...και μιας και πάω για 4η αγορά κλιματιστικού από τον Οκτώβρη, αυτήν την φορά με ανακύκλωση της παλιάς μονάδας (τις άλλες τις πούλαγα ή τις χάριζα) ρώτησα για τις προϋποθέσεις των δωροεπιταγών ανακύκλωσης 50 ευρώ και θα σας ενημερώσω για πράγματα που δεν τα αναγράφουν στις ιστοσελίδες τους: Στο Praktiker η δωροεπιταγή ισχύει για αγορές τριπλάσιας αξίας, στον Κωτσόβολο για διπλάσιας αξίας και στο Plaisio για αγορές ίσης με την αξία του κουπονιού +1 ευρώ. Δεν ρώτησα στα Public. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από Pan_K 2 3
Sebu Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 4 hours ago, MARIOSNURSE said: Όχι εννοώ ότι στην ψύξη η πόρτα κάνει πάνω κάτω. Στη θέρμανση δεν υπακούει στην εντολή swing, την ρυθμίζει όπως γουστάρει, μόνο του. Κανονικα στη θερμανση πρεπει να ειναι κατω εφοσον ο θερμος αερας ειναι ελαφρυτερος, ωστε να τον απλωσει απο χαμηλα σε ολο το χωρο και μετα να ανηφορισει μονος του. Στην ψυξη παλι καθως ειναι βαρυτερος πρεπει να οριζοντια/πανω να φυσαει ψηλα ωστε μετα να αρχισει να καθεται στο χωρο ο παγωμενος αερας. Ποτε δεν πειραζα τις οριζοντιες περσιδες ακομα και αν ειχαν auto swing ή δυνατοτητα ρυθμισης, το μηχανημα ξερει παντα καλυτερα απο μονο του στο auto τι πρεπει να κανει 😄 4 hours ago, Pan_K said: Για όσους είναι από Γιάννενα ιδού δύο ιστορίες από κ@q1όληδες (εγκαταστάτες εννοώ) από Πλαίσιο και Κωτσόβολο. Πλαίσιο αρχές Οκτώβρη. Είχα ζητήσει επανειλημμένως 2,5 μέτρα σωλήνες για το Inventor Leon. Με διαβεβαίωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν και αντλία και θα έβαζαν τουλάχιστον 2,5 μέτρα σωλήνα. Πέραν ότι έκαναν χάλια τον χώρο πάνω από το κρεβάτι με σοφάδες που έπεσαν εκεί πάνω, οι σωλήνες είναι αυτοί που βλέπετε. Hide contents Με τον Κωτσόβολο του ζήτησα να μου βάλει 2,5 μέτρα σωλήνες για το Fujitsu και να χρησιμοποιήσει αντλία κενού και αν ήθελε κάτι παραπάνω για να κάνει σωστή εγκατάσταση, να μου το πει. Αυτός είπε ότι αυτά θα τα κάνει ούτως ή άλλως. Και την επόμενη ζήταγε 20 ευρώ σε μετρητά για... μεταφορικά. Ήταν και πολύ βαρύς για να πει περισσότερες από 2-3 λέξεις σε κάθε του απάντηση και πολύ μάγκας ...στις π0u$-1ές. Τελικά ο άνθρωπος που ήταν εκεί έδωσε τα 20 ευρώ και απ' ότι μου είπε ήταν πιο επιμελής από το προηγούμενο συνεργείο και περιέλιξε και τον σωλήνα πίσω από το κλιματιστικό. Όταν διαμαρτυρήθηκα στον Κωτσόβολο και ζήτησα εξηγήσεις, επειδή δεν μου είχαν αναφέρει κάτι για επιπλέον χρέωση μου είπαν ότι θα με πάρουν πίσω για να μου πουν τι έγινε ακριβώς. Δεν με βρήκαν γιατί εργαζόμουν. Με πέτυχε όμως ο εγκαταστάτης γιατί του ήρθε μήνυμα από τον Κωτσόβολο για να δώσει εξηγήσεις και τότε άφησε να εννοηθεί ότι ζήτησε τα χρήματα γιατί έκανε καλή εγκατάσταση, βάσει των όσων είχαμε συζητήσει την προηγούμενη. Με μια λεξη..... Λ Α Μ Ο Γ Ι Α 3 hours ago, BigBlack said: Fixed! Απελπισία όμως ρε φίλε, ούτε τα ελάχιστα δεν κάνουν. Έχω χρεωθεί κι εγώ μέχρι τώρα πάνω από 250 ευρώ για 2 σωστές επανεγκαταστάσεις και πρέπει να σκάσω άλλο ένα 150άρι για το 18άρι Inventor που λέγαμε, για να βγάλει άλλα 8 χρόνια και βασικά να μην ενοχλεί. Και να πεις πως είμαι σπάγγος... Και καφεδάκια και χαρτζηλίκι και βοήθεια στα κουβαλήματα. Λίγο φιλότιμο... Ευτυχώς βρήκα σωστό συνεργείο, πληρώνω αρκετά παραπάνω αλλά και να μην είμαι μπροστά είμαι ήσυχος. Εκει καταντησαμε? Το αυτονοητο να το λεμε ως ουαου και να το χρυσοπληρωνουμε. Τοτε να μην προσφερουν δωρεαν δηθεν εγκατασταση οι αλυσιδες. Ας κοβουν κατι απο την τιμη του κλιματιστικου και ας αφησουν τον πελατη να ψαχτει μονος του. Να δεις μετα κλαμα οταν τα λαμογια και τα μαστορακια που θα εχει βγει βρωμα στομα με στομα τι κατσαπλιαδες και ζλαπια ειναι που δεν θα παιρνουν δουλειες και θα παρακαλανε με 50 ευρω να κανουν εγκατασταση και θα σκουπιζουν κιολας μετα. Εμεις φταιμε ομως ως καταναλωτες ξανα. Γιατι δεν ειμαστε απο πανω, δεν ψειριζουμε, δεν κανουμε την τριχα τριχια δεν δεν δεν. Οχι πως ειναι δουλεια μας ουτε θα επρεπε αλλα εκει μας εχουν καταντησει. Να πρεπει να εχουμε γενικοτερες και ειδικοτερες γνωσεις και αντιληψη ηλεκτρολογικων, υδραυλικων, κλιματιστικων, βαψιματος, αυτοκινητου, λογιστικων κτλ ωστε να αποφευγουμε τις κακοτοπιες και να μην μας ξεγελανε στο 95% των περιπτωσεων αλλα μεχρι 30-35%. Ή οτι μπορουμε να το κανουμε μονοι μας αν πιανουν τα χερια μας να γλιτωνουμε χρηματα, να το κανουμε καλυτερα απο μερακι και γιατι το ποναμε και να εχουμε και την χαρα και ικανοποιηση της δημιουργιας. 2
panosno1com Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Είναι κατάλληλο τόπικ για να ρωτησω για αφυγραντήρα ; Για σπίτι 3ρι 80τμ , υπάρχει κάποιος vfm γύρω στα 200-250 ? Γενικά και επιγραμματικά τι πρέπει να κοιτάω και να προσέξω;
korakios Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 14 λεπτά πριν, panosno1com είπε Είναι κατάλληλο τόπικ για να ρωτησω για αφυγραντήρα ; Για σπίτι 3ρι 80τμ , υπάρχει κάποιος vfm γύρω στα 200-250 ? Γενικά και επιγραμματικά τι πρέπει να κοιτάω και να προσέξω; https://www.insomnia.gr/forums/topic/782269-απορίες-και-συμβουλές-για-αφυγραντήρα/?do=getNewComment 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) Απ' ότι κατάλαβα, η ζημιά στο κλιματιστικό μου, που ανέφερα πιο πριν, είχε γίνει στην μετεγκατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχει έκτοτε σοβαρό πρόβλημα στην βαλβίδα εκτόνωσης της εξωτερικής μονάδας, επιβαρύνοντας σταδιακά τον συμπιεστή, μία κατάσταση που φάνηκε πως δεν εντόπισε κανένα από τα συνεργεία που έφερα για να ελέγξουν την αιτία του έντονου θορύβου που έκανε ο συμπιεστής στις μεσαίες στροφές. Έκανα διόρθωση της εγκατάστασης μετά από όσα διάβασα εδώ, αλλά ήταν ήδη αργά. Τελικά εγώ υπέδειξα λίγο πολύ την αιτία της βλάβης, πάλι με βάση τα όσα έμαθα εδώ, από εσάς, και στο τέλος επαληθεύτηκα περισσότερο απ' όσο περίμενα. Από εκεί που "όλα καλά", η μονάδα "είναι για πέταμα". 😔 Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από Pan_K 1
BigBlack Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Sebu said: Εκει καταντησαμε? Το αυτονοητο να το λεμε ως ουαου και να το χρυσοπληρωνουμε. Τοτε να μην προσφερουν δωρεαν δηθεν εγκατασταση οι αλυσιδες. Ας κοβουν κατι απο την τιμη του κλιματιστικου και ας αφησουν τον πελατη να ψαχτει μονος του. Να δεις μετα κλαμα οταν τα λαμογια και τα μαστορακια που θα εχει βγει βρωμα στομα με στομα τι κατσαπλιαδες και ζλαπια ειναι που δεν θα παιρνουν δουλειες και θα παρακαλανε με 50 ευρω να κανουν εγκατασταση και θα σκουπιζουν κιολας μετα. Εμεις φταιμε ομως ως καταναλωτες ξανα. Γιατι δεν ειμαστε απο πανω, δεν ψειριζουμε, δεν κανουμε την τριχα τριχια δεν δεν δεν. Οχι πως ειναι δουλεια μας ουτε θα επρεπε αλλα εκει μας εχουν καταντησει. Να πρεπει να εχουμε γενικοτερες και ειδικοτερες γνωσεις και αντιληψη ηλεκτρολογικων, υδραυλικων, κλιματιστικων, βαψιματος, αυτοκινητου, λογιστικων κτλ ωστε να αποφευγουμε τις κακοτοπιες και να μην μας ξεγελανε στο 95% των περιπτωσεων αλλα μεχρι 30-35%. Ή οτι μπορουμε να το κανουμε μονοι μας αν πιανουν τα χερια μας να γλιτωνουμε χρηματα, να το κανουμε καλυτερα απο μερακι και γιατι το ποναμε και να εχουμε και την χαρα και ικανοποιηση της δημιουργιας. Κοίτα, να πούμε και του στραβού το δίκιο, με 100 ευρώ ας πούμε + ΦΠΑ που θα πληρωθεί το συνεργείο από μιά αλυσίδα το 70-75% είναι υλικά, μεροκάματα, βενζίνες, φόροι και λοιπά έξοδα του συνεργείου. Τους σώζει μόνο η ποσότητα εγκαταστάσεων που μπορούν να κάνουν σε μιά μέρα, οπότε κάνουν ξεπέτες, τα αφεντικά προσλαμβάνουν μη ειδικευμένους, η όλη κατάσταση ξεφεύγει. Έχεις και κάποιους παλιούς μαστόρους ξερόλες που έρχονται με ύφος χωρίς αντλίες κενού, χωρίς σωστά υλικά.. Για μένα η τιμή της σωστής εγκατάστασης είναι 200 ευρώ για δυό ειδικευμένα άτομα, με τα μισά σχεδόν σε υλικά. Και μιά σωστή εγκατάσταση θέλει ένα δίωρο -τρίωρο επιεικώς για να γίνουν τα πάντα με προσοχή στη λεπτομέρεια. Και το δυσκολότερο που χρειάζεται είναι αλλαγή νοοτροπίας από όλους. Καλύτερες αμοιβές σημαίνει να προσελκυσθούν νέοι άνθρωποι στο επάγγελμα με κατάρτιση και γνώσεις. Κι από την άλλη, βάζεις ένα μηχάνημα που το θέλεις για 10-15-20 χρόνια, μοιράζεις λοιπόν το κόστος της εγκατάστασης και της συντήρησης σ'αυτό το διάστημα. Θα στα βγάλει τα χρήματα με την εξοικονόμηση ενέργειας σε βάθος χρόνου. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από BigBlack 6
Pan_K Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 1 ώρα πριν, BigBlack είπε Κοίτα, να πούμε και του στραβού το δίκιο, με 100 ευρώ ας πούμε + ΦΠΑ που θα πληρωθεί το συνεργείο από μιά αλυσίδα Ο Κωτσόβολος χρεώνει την εγκατάσταση μόνο 80 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες αλυσίδες νομίζω 100. Η airconenergy που μου έχει κάνει υποδειγματικές εγκαταστάσεις χρεώνει 130. Γι' αυτό και θεώρησα ότι αυτός που θα έρθει από τον Κωτσόβολο με δωρεάν εγκατάσταση είναι ήδη ελάχιστα κινητοποιησμένος και του πρότεινα να του δώσω παραπάνω. Αλλά αυτός δεν έπαιξε τίμια και μου έλεγε ψέματα μέχρι να αναγκαστεί να ομολογήσει. Δεν το προχώρησα, φυσικά, αλλά τον έκανα να καταλάβει ότι δεν σηκώνω κοροϊδίες. Αύριο θα πάρω το Πλαίσιο, όμως, γιατί μου την βάρεσε μετά την ιστορία με το Fujitsu και θα τους πιέσω πολύ να μου διορθώσουν την εγκατάσταση. 1
BigBlack Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 2 minutes ago, Pan_K said: Ο Κωτσόβολος χρεώνει την εγκατάσταση μόνο 80 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες αλυσίδες νομίζω 100. Η airconenergy που μου έχει κάνει υποδειγματικές εγκαταστάσεις χρεώνει 130. Γι' αυτό και θεώρησα ότι αυτός που θα έρθει από τον Κωτσόβολο με δωρεάν εγκατάσταση είναι ήδη ελάχιστα κινητοποιησμένος και του πρότεινα να του δώσω παραπάνω. Αλλά αυτός δεν έπαιξε τίμια και μου έλεγε ψέματα μέχρι να αναγκαστεί να ομολογήσει. Δεν το προχώρησα, φυσικά, αλλά τον έκανα να καταλάβει ότι δεν σηκώνω κοροϊδίες. Αύριο θα πάρω το Πλαίσιο, όμως, γιατί μου την βάρεσε μετά την ιστορία με το Fujitsu και θα τους πιέσω πολύ να μου διορθώσουν την εγκατάσταση. 130 μαύρα ή + ΦΠΑ; Κυνήγα τους όσο δεν πάει. Ας κάνουν καλύτερες συνεργασίες οι αλυσίδες και να ελέγχουν τα συνεργεία τους. Το 80άρι του Κωτσόβολου είναι κοροιδία προς όλους, αλλά και το 100άρικο δεν πάει πίσω. Βέβαια άν το απαιτήσουμε μαζικά και τους τρέξουμε, απλά θα ανεβάσουν τις τιμές. 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 3 λεπτά πριν, BigBlack είπε 130 μαύρα ή + ΦΠΑ; Με ΦΠΑ: https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/egkatastasi-klimatistikoy-7000-eos-12000-btuh
BigBlack Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 1 minute ago, Pan_K said: Με ΦΠΑ: https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/egkatastasi-klimatistikoy-7000-eos-12000-btuh Με κλιματιστικό αγορασμένο από αυτούς ε;
Pan_K Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 1 λεπτό πριν, BigBlack είπε Με κλιματιστικό αγορασμένο από αυτούς ε; Δεν ξέρω να σου πω σίγουρα... 1
BigBlack Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Βοηθάει πάντα να αγοράζεις από το κατάστημα όταν ελέγχει τα συνεργεία που στέλνει. Δίνει κι ένα χρόνο εγγύηση εγκατάστασης οπότε στο μαγαζί θα γυρίσει η τυχόν φόλα του συνεργείου, άρα υπάρχει κίνητρο για σωστή δουλειά. Ωραίοι.
mdkamael Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, BigBlack είπε 130 μαύρα ή + ΦΠΑ; Κυνήγα τους όσο δεν πάει. Ας κάνουν καλύτερες συνεργασίες οι αλυσίδες και να ελέγχουν τα συνεργεία τους. Το 80άρι του Κωτσόβολου είναι κοροιδία προς όλους, αλλά και το 100άρικο δεν πάει πίσω. Βέβαια άν το απαιτήσουμε μαζικά και τους τρέξουμε, απλά θα ανεβάσουν τις τιμές. Δεν αξιζει ο κοπος με τους μπελαδες για τα 100 ευρω εγκαταστασης που βαζουν "δωρο" τα καταστηματα. Μια επαγγελματικη εγκατασταση με σωστα καταρτισμενο προσωπικο τι ειναι στη τελικη για να σου τη δινουν "δωρο" ?! Ενθετο στο ΒΗΜΑ τηε Κυριακης?! Δεν θεωρω τυχαιο το γεγονος πως οταν αρνηθηκα απο το ΠΛΑΙΣΙΟ την δωρεαν εγκατασταση τους στη δικη μου περιπτωση, η υπαλληλος συμπληρωσε δειλα ενα "καλυτερα ετσι" με βλεμμα που απαντουσε απο μονο του το γιατι το ειπε... Ενδεικτικα σε μενα ο ψυκτικος ηρθε 9μιση ακριβως το πρωι κ εφυγε 2και κατι το μεσημερι για απεγκατασταση κ εγκατασταση νεου AC με κοστος 120+ΦΠΑ - 2 ατομα εργασια κ υλικα... fair price και με το παραπανω για μια σωστη δουλεια χωρις να χρειαστει να επιμενω σε διαφορα σημεια και να μαλλιοτραβιεμαι μαζι του ( κενα πριν κ μετα, μετρημα σωληνα με μετρο μπροστα μου, κλεισιμο τρυπων μεσα εξω ). Εγγυησης σωστης λειτουργιας included και επι ζημιας η δωρεαν διορθωση εκ μερος του σε εργατικα/υλικα απαξ κ η ζημια οφειλεται σε λαθος εγκατασταση. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από mdkamael 1
BigBlack Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 1 minute ago, mdkamael said: Δεν αξιζει ο κοπος με τους μπελαδες για τα 100 ευρω εγκαταστασης που βαζουν "δωρο" τα καταστηματα. Μια επαγγελματικη εγκατασταση με σωστα καταρτισμενο προσωπικο τι ειναι στη τελικη για να σου τη δινουν "δωρο" ?! Ενθετο στο ΒΗΜΑ τηε Κυριακης?! Δεν θεωρω τυχαιο το γεγονος πως οταν αρνηθηκα απο το ΠΛΑΙΣΙΟ την δωρεαν εγκατασταση τους στη δικη μου περιπτωση, η υπαλληλος συμπληρωσε δειλα ενα "καλυτερα ετσι" με βλεμμα που απαντουσε απο μονο του το γιατι το ειπε... Ενδεικτικα σε μενα ο ψυκτικος ηρθε 9μιση ακριβως το πρωι κ εφυγε 2και κατι το μεσημερι για απεγκατασταση κ εγκατασταση νεου AC με κοστος 120+ΦΠΑ - 2 ατομα εργασια κ υλικα... fair price και με το παραπανω για μια σωστη δουλεια χωρις να χρειαστει να επιμενω σε διαφορα σημεια και να μαλλιοτραβιεμαι μαζι του ( κενα πριν κ μετα, μετρημα σωληνα με μετρο μπροστα μου, κλεισιμο τρυπων μεσα εξω ). Συμφωνώ, κι εγώ προτιμώ (τώρα πιά 😂) την καθαρή τιμή για τη μονάδα και βρίσκω άκρη εγκατάστασης μόνος μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα