Pan_K Δημοσ. χθες στις 11:21 πμ Δημοσ. χθες στις 11:21 πμ Επαναφέρω ένα θέμα με ένα Fujitsu 11-ετίας που είχα αναφέρει πριν λίγο καιρό. Για την ιστορία να πω ότι είχε προβληματική λειτουργία μετά την μετεγκατάσταση που είχα κάνει προ 7-ετίας, αλλά δεν το δούλευα πολύ, οπότε δεν με είχε ενοχλήσει αισθητά. Ωστόσο είχα φέρει 4-5 συνεργεία για να το ελέγξουν και μου έλεγαν ότι δεν έχει πρόβλημα. Τον Νοέμβριο έκανα διόρθωση της εγκατάστασης σε αυτό και σε ένα άλλο ολόιδιο, με επέκταση των χαλκοσωλήνων, το οποίο έφερε αισθητή βελτίωση, αλλά μόνο στο ένα. Το άλλο συνέχισε να λειτουργεί σε υψηλά watt και σε χαμηλή απόδοση, απ' ό,τι μέτρησα. Πριν λίγο ήρθε ξανά το συνεργείο που μου έκανε την διόρθωση της εγκατάστασης και διαπίστωσε βλάβη στον συμπιεστή. Το μηχάνημα πάει για απόσυρση τελικά. Δεν του έλειπε φρέον, όπως υπέθετα. Από την άλλη κανένας χριστιανός δεν σκέφτηκε να τσεκάρει την λειτουργία του συμπιεστή, τόσα χρόνια που έφερνα το ένα συνεργείο μετά το άλλο.... Και δυστυχώς, όσο και αν λάτρευα παλιά τα Fujitsu, είναι το δεύτερο από τα 4 μηχανήματα που έχω αγοράσει, το οποίο αποσύρω. Ίσως η συγκεκριμένη σειρά να ήταν ελαττωματική. Ας ελπίσουμε ότι το ASEH09KMCG που εγκατέστησα προχτές θα είναι πιο αξιόπιστο. 1
BigBlack Δημοσ. χθες στις 11:28 πμ Δημοσ. χθες στις 11:28 πμ 5 minutes ago, Pan_K said: Επαναφέρω ένα θέμα με ένα Fujitsu 11-ετίας που είχα αναφέρει πριν λίγο καιρό. Για την ιστορία να πω ότι είχε προβληματική λειτουργία μετά την μετεγκατάσταση που είχα κάνει προ 7-ετίας, αλλά δεν το δούλευα πολύ, οπότε δεν με είχε ενοχλήσει αισθητά. Ωστόσο είχα φέρει 4-5 συνεργεία για να το ελέγξουν και μου έλεγαν ότι δεν έχει πρόβλημα. Τον Νοέμβριο έκανα διόρθωση της εγκατάστασης σε αυτό και σε ένα άλλο ολόιδιο, με επέκταση των χαλκοσωλήνων, το οποίο έφερε αισθητή βελτίωση, αλλά μόνο στο ένα. Το άλλο συνέχισε να λειτουργεί σε υψηλά watt και σε χαμηλή απόδοση, απ' ό,τι μέτρησα. Πριν λίγο ήρθε ξανά το συνεργείο που μου έκανε την διόρθωση της εγκατάστασης και διαπίστωσε βλάβη στον συμπιεστή. Το μηχάνημα πάει για απόσυρση τελικά. Δεν του έλειπε φρέον, όπως υπέθετα. Από την άλλη κανένας χριστιανός δεν σκέφτηκε να τσεκάρει την λειτουργία του συμπιεστή, τόσα χρόνια που έφερνα το ένα συνεργείο μετά το άλλο.... Και δυστυχώς, όσο και αν λάτρευα παλιά τα Fujitsu, είναι το δεύτερο από τα 4 μηχανήματα που έχω αγοράσει, το οποίο αποσύρω. Ίσως η συγκεκριμένη σειρά να ήταν ελαττωματική. Ας ελπίσουμε ότι το ASEH09KMCG που εγκατέστησα προχτές θα είναι πιο αξιόπιστο. Ο συμπιεστής ζορίζεται πολύ με μικρό μήκος σωλήνων, δες το από τη θετική πλευρά, το άλλο άντεξε. 1
Pan_K Δημοσ. χθες στις 11:45 πμ Δημοσ. χθες στις 11:45 πμ (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, BigBlack είπε δες το από τη θετική πλευρά, το άλλο άντεξε. Από την άλλη έχω και ένα General Fujitsu 9άρι του 2007 με επίσης πολύ κακή εγκατάσταση -διορθώθηκε και αυτή πριν λίγους μήνες- και το οποίο δουλεύει εντατικά σαν σκυλί, σε έναν χώρο 15τμ με απίστευτες απώλειες (κεραμοσκεπή και τζαμαρία κατά μήκος όλου του δυτικού τοίχου, μήκους 5 μέτρων) το οποίο συνεχίζει και κατεβαίνει στα 250 watt στην θέρμανση (αξιοζήλευτο για την εποχή που κατασκευάστηκε). Θυμάμαι έξω να είναι φουλ το χιόνι για 3 μέρες το 2008 και εγώ να κάθομαι μέσα στους 21 βαθμούς με ελάχιστα defrost. Επεξ/σία χθες στις 11:46 πμ από Pan_K 1
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 11:57 πμ Δημοσ. χθες στις 11:57 πμ 55 λεπτά πριν, Brelok είπε Θερμαντικό σομπακι ηλεκτρικό. Κλιματιστικό 1000%. 1
BigBlack Δημοσ. χθες στις 12:22 μμ Δημοσ. χθες στις 12:22 μμ 30 minutes ago, Pan_K said: Από την άλλη έχω και ένα General Fujitsu 9άρι του 2007 με επίσης πολύ κακή εγκατάσταση -διορθώθηκε και αυτή πριν λίγους μήνες- και το οποίο δουλεύει εντατικά σαν σκυλί, σε έναν χώρο 15τμ με απίστευτες απώλειες (κεραμοσκεπή και τζαμαρία κατά μήκος όλου του δυτικού τοίχου, μήκους 5 μέτρων) το οποίο συνεχίζει και κατεβαίνει στα 250 watt στην θέρμανση (αξιοζήλευτο για την εποχή που κατασκευάστηκε). Θυμάμαι έξω να είναι φουλ το χιόνι για 3 μέρες το 2008 και εγώ να κάθομαι μέσα στους 21 βαθμούς με ελάχιστα defrost. Νομίζω πως τα καινούργια μηχανήματα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την οικονομία στην κατανάλωση αλλά τα υλικά τους έχουν μικρότερο χρόνο ζωής, με εξαιρέσεις πάντα. Είχα δυό παλιότερα GE 9άρια on/off με απαράδεκτες εγκαταστάσεις τα οποία αρνούνταν να πεθάνουν επί 17 χρόνια, το ένα βαρέθηκα και το ξήλωσα, το άλλο δουλεύει ακόμα ως κύρια πηγή θέρμανσης ψύξης σε ξάδερφο, χωρίς κιχ. Το δικό σου fujitsu είναι και made in japan; 1
Pan_K Δημοσ. χθες στις 01:07 μμ Δημοσ. χθες στις 01:07 μμ (επεξεργασμένο) Παρομοίως με τα General Electric on-off. Και τα δύο Fujitsu-General που έχω είναι made in P.R.C. Το παλιό είναι μάλιστα πιο αποδοτικό και πιο ισχυρό για 9άρι. Spoiler Spoiler Υ.Γ. Απ' ό,τι βλέπω, το μοντέλο του 2007 έχει καλύτερο EER από το σημερινό ASEH09KMCG (3,97 VS 3,846). Επεξ/σία χθες στις 02:38 μμ από Pan_K 1
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 02:27 μμ Δημοσ. χθες στις 02:27 μμ 3 ώρες πριν, Pan_K είπε Επαναφέρω ένα θέμα με ένα Fujitsu 11-ετίας που είχα αναφέρει πριν λίγο καιρό. Για την ιστορία να πω ότι είχε προβληματική λειτουργία μετά την μετεγκατάσταση που είχα κάνει προ 7-ετίας, αλλά δεν το δούλευα πολύ, οπότε δεν με είχε ενοχλήσει αισθητά. Ωστόσο είχα φέρει 4-5 συνεργεία για να το ελέγξουν και μου έλεγαν ότι δεν έχει πρόβλημα. Τον Νοέμβριο έκανα διόρθωση της εγκατάστασης σε αυτό και σε ένα άλλο ολόιδιο, με επέκταση των χαλκοσωλήνων, το οποίο έφερε αισθητή βελτίωση, αλλά μόνο στο ένα. Το άλλο συνέχισε να λειτουργεί σε υψηλά watt και σε χαμηλή απόδοση, απ' ό,τι μέτρησα. Πριν λίγο ήρθε ξανά το συνεργείο που μου έκανε την διόρθωση της εγκατάστασης και διαπίστωσε βλάβη στον συμπιεστή. Το μηχάνημα πάει για απόσυρση τελικά. Δεν του έλειπε φρέον, όπως υπέθετα. Από την άλλη κανένας χριστιανός δεν σκέφτηκε να τσεκάρει την λειτουργία του συμπιεστή, τόσα χρόνια που έφερνα το ένα συνεργείο μετά το άλλο.... Και δυστυχώς, όσο και αν λάτρευα παλιά τα Fujitsu, είναι το δεύτερο από τα 4 μηχανήματα που έχω αγοράσει, το οποίο αποσύρω. Ίσως η συγκεκριμένη σειρά να ήταν ελαττωματική. Ας ελπίσουμε ότι το ASEH09KMCG που εγκατέστησα προχτές θα είναι πιο αξιόπιστο. Τι έπαθε ο συμπιεστής; Είπαν;
Pan_K Δημοσ. χθες στις 02:37 μμ Δημοσ. χθες στις 02:37 μμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Τι έπαθε ο συμπιεστής; Είπαν; Το έβαλαν να δουλεύει με ζητούμενη 30 βαθμούς και είδαν την πίεση του ψυκτικού υγρού να ανεβαίνει σε τιμή διπλάσια από το αναμενόμενο και τον συμπιεστή να δουλεύει στο maximum για πολλή ώρα, χωρίς να κατεβαίνει. Μου είπαν ότι σε λίγο η μονάδα θα σταματούσε αναγκαστικά τον συμπιεστή, γιατί δεν μπορεί να δουλεύει για πολύ έτσι και ότι στην ψύξη τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Περισσότερα δεν μου είπαν, αλλά μπορώ να τους πάρω και να τους ρωτήσω. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από Pan_K 1
xristos1277 Δημοσ. χθες στις 02:42 μμ Δημοσ. χθες στις 02:42 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Τελικά κατέληξα στο fujitsu το 12άρι και αύριο το πρωί θα γίνει η εγκατάσταση. Στο γραφείο υπάρχουν ήδη η καλωδίωση και οι σωληνώσεις από το προηγούμενο κλιματιστικό οι οποίες είναι 4 μέτρα. Η ερώτηση είναι; Τους ζητάω να βάλουν καινούριες, τους ζητάω να κάνουν την τοποθέτηση με τις υπάρχουσες αλλά να μου δώσουν τα τρία μέτρα που περιλαμβάνει η τοποθέτηση μήπως τις χρειαστώ στο μέλλον για κάποια άλλη εγκατάσταση ή κάτι τέτοιο δεν ισχύει και βάλουν τα γέλια οι τύποι..;🫣 Επεξ/σία χθες στις 02:42 μμ από xristos1277 1
BigBlack Δημοσ. χθες στις 02:59 μμ Δημοσ. χθες στις 02:59 μμ (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, xristos1277 said: Καλησπέρα. Τελικά κατέληξα στο fujitsu το 12άρι και αύριο το πρωί θα γίνει η εγκατάσταση. Στο γραφείο υπάρχουν ήδη η καλωδίωση και οι σωληνώσεις από το προηγούμενο κλιματιστικό οι οποίες είναι 4 μέτρα. Η ερώτηση είναι; Τους ζητάω να βάλουν καινούριες, τους ζητάω να κάνουν την τοποθέτηση με τις υπάρχουσες αλλά να μου δώσουν τα τρία μέτρα που περιλαμβάνει η τοποθέτηση μήπως τις χρειαστώ στο μέλλον για κάποια άλλη εγκατάσταση ή κάτι τέτοιο δεν ισχύει και βάλουν τα γέλια οι τύποι..;🫣 Αν ταιριάζουν οι παλιές σε διάμετρο οκ αλλά θα πρέπει να καθαριστούν με άζωτο, το οποίο μάλλον θα στο χρεώσουν επιπλέον, η μπορεί και να μην έχουν μαζί τους. Τις νέες σωληνώσεις δε νομίζω να σου τις δώσουν για καβάτζα. Οπότε σιγουρέψου καλύτερα πως θα γίνει σωστά η εγκατάσταση με τα φρέσκα υλικά. Καλορίζικο! Επεξ/σία χθες στις 03:00 μμ από BigBlack
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 03:11 μμ Δημοσ. χθες στις 03:11 μμ Αυτό που κατεβάζει έτσι την πόρτα στη θέρμανση με τρελαίνει 😂. Στην απόψυξη ή όταν κόβει ο θερμοστάτης, την ανεβάζει πάνω. Και εννοείται δεν υπακούει στο τηλεχειριστήριο για πάνω κάτω 😂
Sebu Δημοσ. χθες στις 03:25 μμ Δημοσ. χθες στις 03:25 μμ 37 minutes ago, xristos1277 said: Καλησπέρα. Τελικά κατέληξα στο fujitsu το 12άρι και αύριο το πρωί θα γίνει η εγκατάσταση. Στο γραφείο υπάρχουν ήδη η καλωδίωση και οι σωληνώσεις από το προηγούμενο κλιματιστικό οι οποίες είναι 4 μέτρα. Η ερώτηση είναι; Τους ζητάω να βάλουν καινούριες, τους ζητάω να κάνουν την τοποθέτηση με τις υπάρχουσες αλλά να μου δώσουν τα τρία μέτρα που περιλαμβάνει η τοποθέτηση μήπως τις χρειαστώ στο μέλλον για κάποια άλλη εγκατάσταση ή κάτι τέτοιο δεν ισχύει και βάλουν τα γέλια οι τύποι..;🫣 Καλη ερωτηση. Υπο κανονικες συνθηκες το κοστος εγκαταστασης περιλαμβανει εργασια και υλικα. Με δεδομενο οτι σε τοποθετησεις σε υπαρχουσες προεγκαταστασεις (λχ σωληνωσεις μεσα στην τοιχοποια) δεν χρησιμοποιουν υλικα και δη οπως θα επρεπε κατ'ελαχιστο 3 μετρα χαλκοσωληνα (που ειναι ακριβος ο χαλκος) θα επρεπε η εγκατασταση να απομειωνεται κατα το κοστος υλικων. Και να χρεωνεται ο καθαρισμος με αζωτο που τον βαρανε καπου 60-65 ευρω οσο εχω ρωτησει. Τωρα φυσικα επειδη παιζεις με λαμογια που κρινουν οτι τους εχεις αναγκη γιατι δεν μπορεις να κανεις εγκατασταση μονος σου, σου λενε 100+ ευρω εγκατασταση + 60-65 ευρω καθαρισμος υπαρχουσων σωληνωσεων με αζωτο. Οποτε σου προτεινουν να επιλεξεις κλιματιστικο απο αλυσιδα με δωρεαν εγκατασταση για να πληρωσεις μονο το αζωτο αλλα εκεινοι να παρουν την πληρη αμοιβη των 100+ ευρω (που εμπεριεχει και τα υλικα). Αν βαλεις δε οτι αρκετοι σε κλιματιστικα μεγαλυτερα των 18.000 btu χρεωνουν ακριβοτερη εγκατασταση 130-150+ ευρω, καταλαβαινεις τι παρτι γινεται εις βαρος του ανυποψιαστου καταναλωτη χωρις εναλλακτικες. Μην περιμενεις επομενως να βγαλεις ακρη. Θα πρεπει να πεσεις σε σωστο Αγιο επαγγελματια που σπανιζουν ή ειναι ανυπαρκτοι. Οι περισσοτεροι θα σου πουν take it or leave it γιατι πνιγομαστε it is what it is. Σου κολλανε και την ταμπελα του τσιπη και θα ερθουν στραβωμενοι και θα πανε να σε ξεπεταξουν. Και αν δεν γινει καλη εγκατασταση και χανει φρεον ή υποαποδιδει ή εχει δονησεις αντε μετα να τσακωνεσαι να πρεπει να ξαναρθουν να το φτιαξουν ανευ κοστους που σημαινει οτι θα χασουν μεροκαματο και υλικα. 13 minutes ago, MARIOSNURSE said: Αυτό που κατεβάζει έτσι την πόρτα στη θέρμανση με τρελαίνει 😂. Στην απόψυξη ή όταν κόβει ο θερμοστάτης, την ανεβάζει πάνω. Και εννοείται δεν υπακούει στο τηλεχειριστήριο για πάνω κάτω 😂 Και κατι παλια Τογιο γιαπωνεζικα ετσι ανοιγουν το πορτακι. Φανταζομαι εννοεις οτι πεφτει προς τα κατω με το κοιλο μερος επανω αντι να κατεβαινει με το κοιλο μερος προς τα κατω.
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 03:38 μμ Δημοσ. χθες στις 03:38 μμ (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Sebu είπε Καλη ερωτηση. Υπο κανονικες συνθηκες το κοστος εγκαταστασης περιλαμβανει εργασια και υλικα. Με δεδομενο οτι σε τοποθετησεις σε υπαρχουσες προεγκαταστασεις (λχ σωληνωσεις μεσα στην τοιχοποια) δεν χρησιμοποιουν υλικα και δη οπως θα επρεπε κατ'ελαχιστο 3 μετρα χαλκοσωληνα (που ειναι ακριβος ο χαλκος) θα επρεπε η εγκατασταση να απομειωνεται κατα το κοστος υλικων. Και να χρεωνεται ο καθαρισμος με αζωτο που τον βαρανε καπου 60-65 ευρω οσο εχω ρωτησει. Τωρα φυσικα επειδη παιζεις με λαμογια που κρινουν οτι τους εχεις αναγκη γιατι δεν μπορεις να κανεις εγκατασταση μονος σου, σου λενε 100+ ευρω εγκατασταση + 60-65 ευρω καθαρισμος υπαρχουσων σωληνωσεων με αζωτο. Οποτε σου προτεινουν να επιλεξεις κλιματιστικο απο αλυσιδα με δωρεαν εγκατασταση για να πληρωσεις μονο το αζωτο αλλα εκεινοι να παρουν την πληρη αμοιβη των 100+ ευρω (που εμπεριεχει και τα υλικα). Αν βαλεις δε οτι αρκετοι σε κλιματιστικα μεγαλυτερα των 18.000 btu χρεωνουν ακριβοτερη εγκατασταση 130-150+ ευρω, καταλαβαινεις τι παρτι γινεται εις βαρος του ανυποψιαστου καταναλωτη χωρις εναλλακτικες. Μην περιμενεις επομενως να βγαλεις ακρη. Θα πρεπει να πεσεις σε σωστο Αγιο επαγγελματια που σπανιζουν ή ειναι ανυπαρκτοι. Οι περισσοτεροι θα σου πουν take it or leave it γιατι πνιγομαστε it is what it is. Σου κολλανε και την ταμπελα του τσιπη και θα ερθουν στραβωμενοι και θα πανε να σε ξεπεταξουν. Και αν δεν γινει καλη εγκατασταση και χανει φρεον ή υποαποδιδει ή εχει δονησεις αντε μετα να τσακωνεσαι να πρεπει να ξαναρθουν να το φτιαξουν ανευ κοστους που σημαινει οτι θα χασουν μεροκαματο και υλικα. Και κατι παλια Τογιο γιαπωνεζικα ετσι ανοιγουν το πορτακι. Φανταζομαι εννοεις οτι πεφτει προς τα κατω με το κοιλο μερος επανω αντι να κατεβαινει με το κοιλο μερος προς τα κατω. Όχι εννοώ ότι στην ψύξη η πόρτα κάνει πάνω κάτω. Στη θέρμανση δεν υπακούει στην εντολή swing, την ρυθμίζει όπως γουστάρει, μόνο του. Επεξ/σία χθες στις 03:38 μμ από MARIOSNURSE
Pan_K Δημοσ. χθες στις 03:45 μμ Δημοσ. χθες στις 03:45 μμ (επεξεργασμένο) Για όσους είναι από Γιάννενα ιδού δύο ιστορίες από κ@q1όληδες (εγκαταστάτες εννοώ) από Πλαίσιο και Κωτσόβολο. Πλαίσιο αρχές Οκτώβρη. Είχα ζητήσει επανειλημμένως 2,5 μέτρα σωλήνες για το Inventor Leon. Με διαβεβαίωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν και αντλία και θα έβαζαν τουλάχιστον 2,5 μέτρα σωλήνα. Πέραν ότι έκαναν χάλια τον χώρο πάνω από το κρεβάτι με σοφάδες που έπεσαν εκεί πάνω, οι σωλήνες είναι αυτοί που βλέπετε. Spoiler Με τον Κωτσόβολο του ζήτησα να μου βάλει 2,5 μέτρα σωλήνες για το Fujitsu και να χρησιμοποιήσει αντλία κενού και αν ήθελε κάτι παραπάνω για να κάνει σωστή εγκατάσταση, να μου το πει. Αυτός είπε ότι αυτά θα τα κάνει ούτως ή άλλως. Και την επόμενη ζήταγε 20 ευρώ σε μετρητά για... μεταφορικά. Ήταν και πολύ βαρύς για να πει περισσότερες από 2-3 λέξεις σε κάθε του απάντηση και πολύ μάγκας ...στις π0u$-1ές. Τελικά ο άνθρωπος που ήταν εκεί έδωσε τα 20 ευρώ και απ' ότι μου είπε ήταν πιο επιμελής από το προηγούμενο συνεργείο και περιέλιξε και τον σωλήνα πίσω από το κλιματιστικό. Όταν διαμαρτυρήθηκα στον Κωτσόβολο και ζήτησα εξηγήσεις, επειδή δεν μου είχαν αναφέρει κάτι για επιπλέον χρέωση μου είπαν ότι θα με πάρουν πίσω για να μου πουν τι έγινε ακριβώς. Δεν με βρήκαν γιατί εργαζόμουν. Με πέτυχε όμως ο εγκαταστάτης γιατί του ήρθε μήνυμα από τον Κωτσόβολο για να δώσει εξηγήσεις και τότε άφησε να εννοηθεί ότι ζήτησε τα χρήματα γιατί έκανε καλή εγκατάσταση, βάσει των όσων είχαμε συζητήσει την προηγούμενη. Επεξ/σία χθες στις 04:33 μμ από Pan_K 5
MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 03:48 μμ Δημοσ. χθες στις 03:48 μμ Σήμερα που έχει πολύ καλό καιρό (εξωτερική 16ο) παρατήρησα στο Daikin Ururu Sarara ότι ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας, κατεβάζει και αυτός στροφές! Δεν ήξερα ότι το κάνουν αυτό. Μέχρι στιγμής σε inverter Pitsos και Midea δεν το έχω αντιληφθεί. 3 λεπτά πριν, Pan_K είπε Για όσους είναι από Γιάννενα ιδού δύο ιστορίες από κ@q1όληδες (εγκαταστάτες εννοώ) από Πλαίσιο και Κωτσόβολο. Πλαίσιο αρχές Οκτώβρη. Είχα ζητήσει επανειλημμένως 2,5 μέτρα σωλήνες για το Inventor Leon. Με διαβεβαίωσαν. Πέραν ότι έκαναν χάλια τον χώρο πάνω από το κρεβάτι με σοφάδες που έπεσαν εκεί πάνω, οι σωλήνες είναι αυτοί που βλέπετε. Απόκρυψη περιεχομένων Με τον Κωτσόβολο του ζήτησα να μου βάλει 2,5 μέτρα σωλήνες για το Fujitsu και να χρησιμοποιήσει αντλία θερμότητας και αν ήθελε κάτι παραπάνω για να κάνει σωστή εγκατάσταση, να μου το πει. Αυτός είπε ότι αυτά θα τα κάνει ούτως ή άλλως. Και την επόμενη ζήταγε 20 ευρώ σε μετρητά για... μεταφορικά. Ήταν και πολύ βαρύς για να πει περισσότερες από 2-3 λέξεις σε κάθε του απάντηση και πολύ μάγκας ...στις π0u$-1ές. Τελικά ο άνθρωπος που ήταν εκεί έδωσε τα 20 ευρώ και απ' ότι μου είπε ήταν πιο επιμελής από το προηγούμενο συνεργείο και περιέλιξε και τον σωλήνα πίσω από το κλιματιστικό. Όταν διαμαρτυρήθηκα στον Κωτσόβολο και ζήτησα εξηγήσεις, επειδή δεν μου είχαν αναφέρει κάτι για επιπλέον χρέωση μου είπαν ότι θα με πάρουν πίσω για να μου πουν τι έγινε ακριβώς. Δεν με βρήκαν γιατί εργαζόμουν. Με πέτυχε όμως ο εγκαταστάτης γιατί του ήρθε μήνυμα από τον Κωτσόβολο για να δώσει εξηγήσεις και τότε άφησε να εννοηθεί ότι ζήτησε τα χρήματα γιατί έκανε καλή εγκατάσταση, βάσει των όσων είχαμε συζητήσει την προηγούμενη. Μπράβο πάντως στον Κωτσόβολο που ασχολήθηκε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα