Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Spoiler

Οι επικίνδυνες διαρροές θα ανιχνευτούν κι από τα τύπου AC, όχι όμως όλες. Για να μην επεκταθούμε (πολύ) εκτός θέματος, αν έχεις τις γνώσεις διαβάζεις το λινκ του mdkamael. Ο νόμος είναι εδώ. Το τεχνικό περιεχόμενο όμως περιλαμβάνεται στο πρότυπο ΕΛΟΤ 60364 το οποίο χρειάζεται πληρωμή για να το αποκτήσεις. Πάντως τα ρελέ νέου τύπου είναι υποχρεωτικά σε νέες εγκαταστάσεις, οι παλιότερες υποχρεούνται να υπακούν στο πρότυπο που ήταν σε ισχύ την ημερομηνία κατασκευής τους. Προαιρετικά βέβαια ακολουθείς το νέο πρότυπο και εκσυγχρονίζεις την εγκατάστασή σου.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, γείτονας μου ψάχνει air condition για το παρακάτω.

Να χτυπήσει αυτό ? :  https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseh09kmcg-aoeh09kmcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542894?srsltid=AfmBOop3hYUhrH0eCTFTo5-a6NofbuRAMJ85jBQ_xdObAZY_6s2AyN2E

2.Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Νέα αγορά
3.Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ
4.Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50% ψύξη / 50% θέρμανση
5.Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης και ψύξης
6.Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : 
7.Χώρος που θα τοποθετηθεί : υπνοδωμάτιο 
8.Τοποθεσία: ΑΧΑΡΝΑΙ

9.Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: ΕΓΓΥΗΣΗ 
10.Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα κλπ:  δίπλα τζάμια. Νότιο  προσανατολισμό. 
Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

1294.38Watt

1113.17KCal/h

129.44Watt/m2

111.32KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή
Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή
Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃Αλλαγή
Έτος Kατασκευής:2007Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας:10 m2Αλλαγή
Ύψος Ορόφου:2.5 mΑλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμησηΑλλαγή
Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής ΜόνωσηΑλλαγή
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικίαΑλλαγή
Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωσηΑλλαγή
Οροφή σε επαφή με:Πλάκα κάτω από στέγηΑλλαγή
Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ.Αλλαγή
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:1Αλλαγή
Παράθυρα:1Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματαΑλλαγή
Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια

Δημοσ.
9 minutes ago, savvassfa said:

Καλησπέρα, γείτονας μου ψάχνει air condition για το παρακάτω.

Να χτυπήσει αυτό ? :  https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseh09kmcg-aoeh09kmcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542894?srsltid=AfmBOop3hYUhrH0eCTFTo5-a6NofbuRAMJ85jBQ_xdObAZY_6s2AyN2E

2.Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Νέα αγορά
3.Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ):ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΥΣΙΔΑ
4.Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50% ψύξη / 50% θέρμανση
5.Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης και ψύξης
6.Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : 
7.Χώρος που θα τοποθετηθεί : υπνοδωμάτιο 
8.Τοποθεσία: ΑΧΑΡΝΑΙ

9.Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: ΕΓΓΥΗΣΗ 
10.Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα κλπ:  δίπλα τζάμια. Νότιο  προσανατολισμό. 
Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . 

1294.38Watt

1113.17KCal/h

129.44Watt/m2

111.32KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη ΒΑλλαγή
Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή
Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃Αλλαγή
Έτος Kατασκευής:2007Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας:10 m2Αλλαγή
Ύψος Ορόφου:2.5 mΑλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμησηΑλλαγή
Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής ΜόνωσηΑλλαγή
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικίαΑλλαγή
Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωσηΑλλαγή
Οροφή σε επαφή με:Πλάκα κάτω από στέγηΑλλαγή
Μόνωση Οροφής:Καλή μόνωση - 5εκ.Αλλαγή
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:1Αλλαγή
Παράθυρα:1Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματαΑλλαγή
Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια

Να το προχωρήσει, πολύ καλό μηχάνημα σε καλή τιμή αν εκμεταλλευτεί και πόντους επιστροφής από Εθνική.

• Like 2
Δημοσ.
7 minutes ago, MARIOSNURSE said:

Τι φάση με το alphaclimagr;

Πώς γίνεται να έχει τέτοια διαφορά σε κάποια μοντέλα;

Είναι παραεισαγωγές;

Οτι έχω πάρει από εκεί ήταν ελληνικής αντιπροσωπείας. Αυτό λένε και άλλοι με πιό πρόσφατες αγορές. Αν ενδιαφέρεσαι όμως για κάτι άμεσα, πάρτους ένα τηλέφωνο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Τι φάση με το alphaclimagr;

Πώς γίνεται να έχει τέτοια διαφορά σε κάποια μοντέλα;

Είναι παραεισαγωγές;

Κράχτες λέγονται στις πωλήσεις 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Οτι έχω πάρει από εκεί ήταν ελληνικής αντιπροσωπείας. Αυτό λένε και άλλοι με πιό πρόσφατες αγορές. Αν ενδιαφέρεσαι όμως για κάτι άμεσα, πάρτους ένα τηλέφωνο.

Σε ακριβά μοντέλα επώνυμων κλιματιστικών έχει διαφορά έως και 300 ευρώ, μου φαίνεται περίεργο.

Δημοσ.
5 minutes ago, MARIOSNURSE said:

Σε ακριβά μοντέλα επώνυμων κλιματιστικών έχει διαφορά έως και 300 ευρώ, μου φαίνεται περίεργο.

Είναι χρόνια μαγαζί, μπορεί να μηδενίζει περιθώρια κέρδους για κράχτη όπως λέει ο dimostr, μπορεί να έχει κουμπάρο τον εισαγωγέα και να παίρνει καλύτερη έκπτωση. Ποιός ξέρει;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/1/2025 στις 1:44 ΜΜ, stelikov είπε

Αν δεν έχεις κάποιο home assistant server μπορείς να κανεις log ανά π.χ. 10sec τα json data από το http://[Shylly_IP]/rpc/shelly.getstatus

EDIT. Π.χ. εδώ έχω ένα Poweshell script για οποιον ενδιαφερεται που κάνει log καθε 10sec το power use. Change the IP etc for your own case.

Θα κάνω τις μετρήσεις το επόμενο Σάββατο που θα επισκεφτώ το πατρικό μου. Σκέφτομαι να πάρω μαζί μου το Home Assistant green που έχω στην δουλειά και να το συνδέσω στο ρούτερ εκεί. Νομίζω θα είναι πιο εύκολο έτσι. Συμφωνείς;

• Like 1
Δημοσ.

Έχει καταφέρει κανείς να βάλει μεσω Home Assistant σε Silent mode τον ανεμιστήρα του Midea του ;

Ότι κι αν έχω δοκιμάσει βάζει τον ανεμιστήρα στο 20%

Δημοσ.
Στις 26/1/2025 στις 4:23 ΜΜ, MARIOSNURSE είπε

Επανέρχομαι εδώ.

Οι σωλήνες είναι σχεδόν 2,4μ.

Παρόλα αυτά, ο θόρυβος είναι πολύς, σε φάση να ακούγεται στον από πάνω όροφο (σε εμάς).

Το 24ετίας Panasonic κάνει το 1/3 από αυτό.

Το Daikin οκ, δεν ακούγεται καν, αν έχει έστω και λίγο θόρυβο έξω.

Και το ερώτημα: εσείς που έχετε Midea, τι επίπεδο θορύβου έχουν γενικά; Πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν για τη σχετική εγκατάσταση.

Από θέμα θορύβου (dB) είναι οκ στα νούμερα... αλλά βγάζουν συντονισμούς. Είναι καθαρά θέμα μάρκας και όχι εγκατάστασης. Αν βάλεις αντικραδασμικά θα βελτιωθεί ή αν έχει χώρο στο δάπεδο.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Pan_K είπε

Θα κάνω τις μετρήσεις το επόμενο Σάββατο που θα επισκεφτώ το πατρικό μου. Σκέφτομαι να πάρω μαζί μου το Home Assistant green που έχω στην δουλειά και να το συνδέσω στο ρούτερ εκεί. Νομίζω θα είναι πιο εύκολο έτσι. Συμφωνείς;

Εννοειται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι θέλω και τα κουμπώνω αυτά τα Shelly στα κλιματιστικά μου; Σήμερα ήθελα να τσεκάρω ένα Toyotomi Hiro 9000 BTU (δεν το είχα αγοράσει εγώ) σε γραφείο 11τμ στην δουλειά, που λειτουργούσε με ζητούμενη 21 βαθμούς και ταχύτητα στο medium. Κοιτάξτε ομορφιά και θαυμάστε κινέζικη υπεροχή και τεχνολογία:

Εικόνα1.png

Εικόνα2.png

Επεξ/σία από Pan_K

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...