mdkamael Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, ane2024 είπε Όχι δεν είχα κάποιο θέμα. Η ασφάλεια που έβαλε λέει c40 Φιλε μου ο πινακας σου ειναι παναρχαιος και γενικα ενα frankenstein. Εδω δεν εχει καλα καλα ρελε διαρροης που εδω κ μια 20ετια ειναι απο τον νομο υποχρεωτικος ποσο μαλλον για δικη σου ασφαλεια αλλα κ για τις συσκευες σου... ΥΔΕ δεν πρεπει να υπαρχει καν να φανταστω γιατι κανεις lege artis ηλεκτρολογος δεν θα εξεδιδε με αυτη την εικονα πινακα κ μονο ( αν και το κριτηριο ειναι τλχστν η υπαρξη ρελε διαρροης) ...τους δε no name ρελεδες δε τους σχολιαζω. Εγω σε τετοιο κυκλωμα ουτε λαμπα δεν θα κουμπωνα, ποσο μαλλον το srk71. Παλιος ηλεκτρολογος δεν σημαινει και απαραιτητα σωστος κ up to date... περισσοτερο μαλλον ικανος να σ προτεινει πως να κλεψεις ρευμα με "δικη του πατεντα" παρα να σ φτιαξει πριζα...σωστο επαγγελματια ASAP. Edit: Επισης... μονοπολικοι διακοπτες για θερμοσιφωνα και κουζινα ειναι τουλαχιστον λογος να κυνηγας τον ηλεκτρολογο με καραμπινα ... Ωθεοι... Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από mdkamael 2
stelikov Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) Βρες κάποιον σοβαρό επαγγελματια να σου φτιαξει αυτό το χάλι και να βάλει ρελέ διαρροής. Με τόσο παλιο πίνακα είναι πολύ πιθανόν τα καλώδια που φτάνουν στο σπίτι να είναι μικρής διατομής και να κινδυνεύουν να λιώσουν (ειδικά αν έχει χαλάσει η ασφάλεια του μετρητή της ΔΕΗ). A, και είναι πάντα δυνατόν να αλλάξεις αντισταση στον θερμοσιφωνα και να βάλεις 2-2.5kw. Αυτές οι 4kw ετσι και αλλιως κανονικά απαγορεύονται. Μέχρι 3,5 θα έπρεπε να ειναι για 2.5άρι καλώδιο που έχουν οι θερμοσιφωνες. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από stelikov 2
ane2024 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 2 λεπτά πριν, stelikov είπε Βρες κάποιον σοβαρό επαγγελματια να σου φτιαξει αυτό το χάλι και να βάλει ρελέ διαρροής. Με τόσο παλιο πίνακα είναι πολύ πιθανόν τα καλώδια που φτάνουν στο σπίτι να είναι μικρής διατομής και να κινδυνεύουν να λιώσουν (ειδικά αν έχει χαλάσει η ασφάλεια του μετρητή της ΔΕΗ). Ωχ κατάλαβα . Πριν μου βάλει την ασφάλεια ήταν σαν να μην έφτανε( σε ποσότητα )το ρεύμα για το σπίτι. Θα δω τι θα μου πει , αλλιώς θα φέρω άλλον ηλεκτρολόγο. Θέλει ρελέ διαρροής για όλο το σπίτι και ξεχωριστό για το κλιματιστικό?
stelikov Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Μην φέρεις τον ίδιο. Σε καμία περίπτωση μην φέρεις τον ίδιο. Ολος ο πινακανς σου θέλει αλλαγή. Ότι υπάρχει εκεί μέσα. Μην αγχώνεσε πάντως. Οι μικροαυτόματοι είναι πολύ φθηνοί. 2
mdkamael Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ane2024 είπε Ωχ κατάλαβα . Πριν μου βάλει την ασφάλεια ήταν σαν να μην έφτανε( σε ποσότητα )το ρεύμα για το σπίτι. Θα δω τι θα μου πει , αλλιώς θα φέρω άλλον ηλεκτρολόγο. Θέλει ρελέ διαρροής για όλο το σπίτι και ξεχωριστό για το κλιματιστικό? Ο ρελε διαρροης μπαινει μετα τη γενικη ασφαλεια.... οποτε παιρνει ολοκληρο το κυκλωμα του σπιτιου. Αν θες να "ασφαλισεις" μονο το κλιματιστικο απλα βαζεις ενα RCBO για τη φαση του κλ7ματιστικου... για ρελε διαρροης μην δεχτεις AC. Στην αναγκη τυπου Α αν κ κατα προτιμηση τυπου F. Λειτουργεις συσκευες με τεχνολογια inverter.... Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από mdkamael
BigBlack Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 1 minute ago, ane2024 said: Ωχ κατάλαβα . Πριν μου βάλει την ασφάλεια ήταν σαν να μην έφτανε( σε ποσότητα )το ρεύμα για το σπίτι. Θα δω τι θα μου πει , αλλιώς θα φέρω άλλον ηλεκτρολόγο. Θέλει ρελέ διαρροής για όλο το σπίτι και ξεχωριστό για το κλιματιστικό? Έτσι κι αλλιώς δε φτάνει αν δουλεύουν μαζί φουρνος-ματια-θερμοσιφωνο. Χωρις να υπολογίσουμε τις υπόλοιπες συσκευές. Δηλαδή ότι και να κανεις με τον πίνακα, θα πρέπει να ετεροχρονιζεις και τη ζήτηση ρεύματος αλλιώς πάντα θα έχεις θέμα. 1
ane2024 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον, αλλά πάμε τώρα στο ζουμί. Από ότι κατάλαβα πρέπει να βάλω α) ρελέ διαρροής για όλο το σπίτι β)άλλη ασφάλεια στον φούρνο - μάτια γ) άλλη ασφάλειας στον θερμοσίφωνα μαζί με αλλαγή αντίστασης του θερμοσίφωνα. δ) και για το κλιματιστικό τι να βάλω για ασφάλεια ( αν χρειάζεται)και μέτρηση κατανάλωσης?
cmaniac Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 10 λεπτά πριν, ane2024 είπε Ωχ κατάλαβα . Πριν μου βάλει την ασφάλεια ήταν σαν να μην έφτανε( σε ποσότητα )το ρεύμα για το σπίτι. Θα δω τι θα μου πει , αλλιώς θα φέρω άλλον ηλεκτρολόγο. Θέλει ρελέ διαρροής για όλο το σπίτι και ξεχωριστό για το κλιματιστικό? Πολύ απλά: Η εγκατάσταση θεωρείται επικίνδυνη και σε ελεγχο του ΔΕΔΔΗΕ δικαιολογεί άμεση διακοπή. Με λίγα λόγια το σπίτι είναι ακατάλληλο για διαμονή. Βρείτε τα άμεσα για το πώς θα πληρωθούν τα σπασμένα. 3
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 23/1/2025 στις 6:06 ΜΜ, MARIOSNURSE είπε Έχει κανείς το Midea Χtreme line 24,000; Το έχει η θεία μου 1,5 χρόνο. Το παρατήρησα σήμερα στη λειτουργία θέρμανσης, το βάζει που και που για οικονομία στο πετρέλαιο. Κάνει αρκετό θόρυβο η εξωτερική μονάδα. Μου φάνηκε πολύ περίεργο. Επίσης όταν κατεβάζει στροφές, κάνει σα να ζορίζεται (που μπορεί και απλά έτσι να ακούγεται). Επανέρχομαι εδώ. Οι σωλήνες είναι σχεδόν 2,4μ. Παρόλα αυτά, ο θόρυβος είναι πολύς, σε φάση να ακούγεται στον από πάνω όροφο (σε εμάς). Το 24ετίας Panasonic κάνει το 1/3 από αυτό. Το Daikin οκ, δεν ακούγεται καν, αν έχει έστω και λίγο θόρυβο έξω. Και το ερώτημα: εσείς που έχετε Midea, τι επίπεδο θορύβου έχουν γενικά; Πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν για τη σχετική εγκατάσταση. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από MARIOSNURSE
BigBlack Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, ane2024 said: Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον, αλλά πάμε τώρα στο ζουμί. Από ότι κατάλαβα πρέπει να βάλω α) ρελέ διαρροής για όλο το σπίτι β)άλλη ασφάλεια στον φούρνο - μάτια γ) άλλη ασφάλειας στον θερμοσίφωνα μαζί με αλλαγή αντίστασης του θερμοσίφωνα. δ) και για το κλιματιστικό τι να βάλω για ασφάλεια ( αν χρειάζεται)και μέτρηση κατανάλωσης? Πρέπει να δει τον πίνακα σοβαρός και αξιόπιστος ηλεκτρολόγος και να ελέγξει τα πάντα. Οπωσδήποτε θέλεις ρελέ διαρροής τύπου F, γενικό διακόπτη και γενική ασφάλεια (max 35A). Έλεγχο σε όλες τις ασφάλειες και αλλαγή σε όσες έχουν πρόβλημα (εγώ θα έβαζα παντού καινούργιες). Οπωσδήποτε διπολικούς διακόπτες για κουζίνα και θερμοσίφωνο. Έλεγχος γείωσης και καλωδιώσεων με ειδικό όργανο. Και κατάλληλες ασφάλειες κατά προτίμηση διπολικές εκεί που θα μπουν τα A/C. Εννοείται και έλεγχος για το αν επαρκεί η διατομή των καλωδιώσεων για τα φορτία των A/C. Έλεγχος και στην ασφάλεια του ρολογιού της ΔΕΗ, κανονικά θα έπρεπε να πέφτει αβέρτα. Τα κόστη κανονικά είναι του ιδιοκτήτη. Μίλα μαζί του, είναι έγκλημα να νοικιάζει σπίτι με τέτοιο πίνακα. Εκτός αν στο δίνει πολύ φτηνά οπότε πάρτο πάνω σου το έξοδο το οποίο είναι κανα 250άρι υπολογίζω με νέα υλικά και κόστος εργασίας ηλεκτρολόγου. Αλλαγή στην αντίσταση του θερμοσίφωνα μόνο αν είναι μικρή η διατομή του καλωδίου, ή αν επιμένεις να τον ανάβεις μαζί με φούρνο και μάτια. Αλλά θα αργεί περισσότερο να ζεστάνει το νερό, οπότε καλύτερα να συνηθίσεις να τον ανάβεις όταν δεν δουλεύεις στην κουζίνα. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από BigBlack 1
ane2024 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Οπότε περιμένω να έρθει ο ηλεκτρολόγος να δω τι θα μου πει. Θα του πω για έναν φίλο ηλεκτρολόγο ( τον bigblack , χαχα) για αλλαγή του πίνακα . Αλλιώς θα πάω σε άλλον. Και να δω τι θα μου πει και ο σπιτονοικοκύρης μετά. 1 1
BigBlack Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, ane2024 said: Οπότε περιμένω να έρθει ο ηλεκτρολόγος να δω τι θα μου πει. Θα του πω για έναν φίλο ηλεκτρολόγο ( τον bigblack , χαχα) για αλλαγή του πίνακα . Αλλιώς θα πάω σε άλλον. Και να δω τι θα μου πει και ο σπιτονοικοκύρης μετά. Αν έρθει ο ίδιος θα σου πει βλακείες το πιθανότερο. Για να μειώσεις τα κόστη, κράτα το κουτί του πίνακα. Αλλά, ιδίως αν έχεις παιδιά, κάντε μια πατέντα με το μάστορα να μπει ένα πλαστικό πορτάκι να κλείνει. Όσο για το bigblack ηλεκτρολόγος, μακάρι, αλλά έφυγα από το επάγγελμα με το βαθμό του βοηθού. 😇 Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από BigBlack 2
Pan_K Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε εσείς που έχετε Midea, τι επίπεδο θορύβου έχουν γενικά Εγώ έχω μεγάλη εμπειρία στα Inventor και θα σου πω, πως και τα 5 που έχω στην κατοχή μου είναι πολύ ήσυχα. Αν αντέχεις μπορώ να σου δείξω την εγκατάσταση σε ένα 18άρι 6-ετίας, με το ένα πόδι σε επιτοίχιο στήριγμα και το άλλο σε ντίζα και μόνο 1,5 μέτρα χαλκοσωλήνα, το οποίο είναι όμως παντελώς αθόρυβο. Παίζει μάλιστα να είναι και το πιο αθόρυβο απ' όλα (τα υπόλοιπα είναι 9άρια). Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από Pan_K 1 1
BigBlack Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 41 minutes ago, MARIOSNURSE said: Επανέρχομαι εδώ. Οι σωλήνες είναι σχεδόν 2,4μ. Παρόλα αυτά, ο θόρυβος είναι πολύς, σε φάση να ακούγεται στον από πάνω όροφο (σε εμάς). Το 24ετίας Panasonic κάνει το 1/3 από αυτό. Το Daikin οκ, δεν ακούγεται καν, αν έχει έστω και λίγο θόρυβο έξω. Και το ερώτημα: εσείς που έχετε Midea, τι επίπεδο θορύβου έχουν γενικά; Πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν για τη σχετική εγκατάσταση. Σου παραθέτω από το installation manual που είναι στο site της FG για τη σειρά του κλιματιστικου σου: The length of refrigerant piping will affect the performance and energy efficiency of the unit. Nominal efficiency is tested on units with a pipe length of 5 meters (16.5ft)( In North America, the standard pipe length is 7.5m (25’)). A minimum pipe run of 3 metres is required to minimise vibration & excessive noise. In special tropical area, for the R290 refrigerant models, no refrigerant can be added and the maximum length of refrigerant pipe should not exceed 10 meters(32.8ft). Και μεταφράζω επιλεκτικά: Το μήκων των σωληνώσεων θα επηρεάσει την λειτουργία και την ενεργειακή αποδοτικότητα της μονάδας. Η ονομαστική απόδοση δοκιμάζεται σε μονάδες με σωληνώσεις 5 μέτρων. Το ελάχιστο μήκος των 3 μέτρων απαιτείται για ελαχιστοποίηση κραδασμών και υπερβάλλοντος θορύβου. Και, όπως σου είπα παραπάνω, οποιοδήποτε midea και mideοειδές, ιδίως τα μεγάλα βγάζουν θόρυβο στην εξωτερική και η μόνη γιατρειά είναι σωστό μήκος σωληνώσεων, τέλειο κενό και εγκατάσταση στο πάτωμα αν γίνεται αλλιώς θέλει μελέτη για αντικραδασμικά κλπ. Και πάλι πολιτισμένο θόρυβο δεν θα έχουν, απλά θα λειτουργούν όσο πιό ήσυχα γίνεται. 9 minutes ago, Pan_K said: Εγώ έχω μεγάλη εμπειρία στα Inventor και θα σου πω, πως και τα 5 που έχω στην κατοχή μου είναι πολύ ήσυχα. Αν αντέχεις μπορώ να σου δείξω την εγκατάσταση σε ένα 18άρι 6-ετίας, με το ένα πόδι σε επιτοίχιο στήριγμα και το άλλο σε ντίζα και μόνο 1,5 μέτρα χαλκοσωλήνα, το οποίο είναι όμως παντελώς αθόρυβο. Παίζει μάλιστα να είναι και το πιο αθόρυβο απ' όλα (τα υπόλοιπα είναι 9άρια). Ή είσαι Γκαστόνε ή έχεις μυστικά που δε μας λες! 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 5 λεπτά πριν, BigBlack είπε Ή είσαι Γκαστόνε ή έχεις μυστικά που δε μας λες! Επειδή εδώ κάνουμε και χαβαλέ, πες μου σε τι συνθήκη θες να το βάλω να δουλεύει και πού να ανεβάσω το βιντεάκι που θα τραβήξω για να δεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα