BigBlack Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 minute ago, antykaps said: Παράλειψη μου . 1000 ευρω με εγκατάσταση Για το Haier Tide Green Plus AS68TEMHRA-C/1U68RENFRA-C Κλιματιστικό Inverter 24000BTU στα 780 με εγκατάσταση τι γνωμη εχετε ? Έχω το αντίστοιχο 18άρι. Καλούτσικο σε ψύξη, σε θέρμανση φαγάνα. Σχετικά ήσυχο. 1
liakjim Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 2 λεπτά πριν, antykaps είπε Παράλειψη μου . 1000 ευρω με εγκατάσταση Για το Haier Tide Green Plus AS68TEMHRA-C/1U68RENFRA-C Κλιματιστικό Inverter 24000BTU στα 780 με εγκατάσταση τι γνωμη εχετε ? Ναι πάρτο. Προσοχή στην εγκατάσταση . Η μονάδα κάτω, τέλειο κενό, 4 μέτρα σωλήνες αν γίνεται και άνω. Και 3 οκ, αλλά αν μπορείτε και παραπάνω. 2
Pan_K Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Κούμπωσα σήμερα ένα Shelly Plus PM mini σε ένα Wellio TAC-09CHSD/KCI (=TCL), στο σημείο σύνδεσης του καλωδίου τροφοδοσίας με την εξωτερική μονάδα. Πολύ βολική θέση γιατί δεν χρειάστηκε να κοπεί κανένα καλώδιο και επίσης χωράει μέσα στο στεγανό κουτί που έχουν τα κλιματιστικά σε αυτήν την θέση. Anyway, το δοκίμασα από περιέργεια να δω τι κάνει στην θέρμανση και εντυπωσιάστηκα. Το είδα να κατεβαίνει μέχρι τα 134 watt και να διατηρεί αυτήν την κατανάλωση για μεγάλο διάστημα με αυξομειώσεις στα 150 watt. Mε τον ανεμιστήρα στο auto ρύθμιζε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, ώστε να αποφεύγονται κρύα ρεύματα, αν και στο quiet τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα από κάθε άποψη. Βοηθά επίσης και η αυτόματη οριζόντια κίνηση των περσίδων στην αποφυγή ρευμάτων. Αρκετά αθόρυβο εκτός από κάποιους τριγμούς στην έναρξη. Το δωμάτιο είναι σχετικά μικρό, 10τμ, οπότε κάθε κινέζικο εννιάρι είναι de facto υπερ-διαστασολογημένο και πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε ανεπιθύμητα on-off. Το είχα βρει στα 240 ευρώ, οπότε αγόρασα ένα για το πατρικό μου και άλλο ένα για τα πεθερικά μου. Νομίζω ότι είναι μία εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν πάρα πολύ σφιχτό budget. 2
liakjim Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Κούμπωσα σήμερα ένα Shelly Plus PM mini σε ένα Wellio TAC-09CHSD/KCI (=TCL), στο σημείο σύνδεσης του καλωδίου τροφοδοσίας με την εξωτερική μονάδα. Πολύ βολική θέση γιατί δεν χρειάστηκε να κοπεί κανένα καλώδιο και επίσης χωράει μέσα στο στεγανό κουτί που έχουν τα κλιματιστικά σε αυτήν την θέση. Anyway, το δοκίμασα από περιέργεια να δω τι κάνει στην θέρμανση και εντυπωσιάστηκα. Το είδα να κατεβαίνει μέχρι τα 134 watt και να διατηρεί αυτήν την κατανάλωση για μεγάλο διάστημα με αυξομειώσεις στα 150 watt. Mε τον ανεμιστήρα στο auto ρύθμιζε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, ώστε να αποφεύγονται κρύα ρεύματα, αν και στο quiet τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα από κάθε άποψη. Βοηθά επίσης και η αυτόματη οριζόντια κίνηση των περσίδων στην αποφυγή ρευμάτων. Αρκετά αθόρυβο εκτός από κάποιους τριγμούς στην έναρξη. Το δωμάτιο είναι σχετικά μικρό, 10τμ, οπότε κάθε κινέζικο εννιάρι είναι de facto υπερ-διαστασολογημένο και πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε ανεπιθύμητα on-off. Το είχα βρει στα 240 ευρώ, οπότε αγόρασα ένα για το πατρικό μου και άλλο ένα για τα πεθερικά μου. Νομίζω ότι είναι μία εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν πάρα πολύ σφιχτό budget. Δες τι θα κάνει κάτω από τους 10C. 1
stelikov Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Pan_K είπε Κούμπωσα σήμερα ένα Shelly Plus PM mini σε ένα Wellio TAC-09CHSD/KCI (=TCL), στο σημείο σύνδεσης του καλωδίου τροφοδοσίας με την εξωτερική μονάδα. Πολύ βολική θέση γιατί δεν χρειάστηκε να κοπεί κανένα καλώδιο και επίσης χωράει μέσα στο στεγανό κουτί που έχουν τα κλιματιστικά σε αυτήν την θέση. Anyway, το δοκίμασα από περιέργεια να δω τι κάνει στην θέρμανση και εντυπωσιάστηκα. Το είδα να κατεβαίνει μέχρι τα 134 watt και να διατηρεί αυτήν την κατανάλωση για μεγάλο διάστημα με αυξομειώσεις στα 150 watt. Mε τον ανεμιστήρα στο auto ρύθμιζε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, ώστε να αποφεύγονται κρύα ρεύματα, αν και στο quiet τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα από κάθε άποψη. Βοηθά επίσης και η αυτόματη οριζόντια κίνηση των περσίδων στην αποφυγή ρευμάτων. Αρκετά αθόρυβο εκτός από κάποιους τριγμούς στην έναρξη. Το δωμάτιο είναι σχετικά μικρό, 10τμ, οπότε κάθε κινέζικο εννιάρι είναι de facto υπερ-διαστασολογημένο και πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε ανεπιθύμητα on-off. Το είχα βρει στα 240 ευρώ, οπότε αγόρασα ένα για το πατρικό μου και άλλο ένα για τα πεθερικά μου. Νομίζω ότι είναι μία εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν πάρα πολύ σφιχτό budget. Please γραφήματα άμα μπορείς. Και αν δεν έχεις θερμόμετρα βάλε τουλάχιστον τα δεδομένα από τον κοντινότερο μετεωρολογικό σταθμό. Αν δεν έχεις κάποιο home assistant server μπορείς να κανεις log ανά π.χ. 10sec τα json data από το http://[Shylly_IP]/rpc/shelly.getstatus EDIT. Π.χ. εδώ έχω ένα Poweshell script για οποιον ενδιαφερεται που κάνει log καθε 10sec το power use. Change the IP etc for your own case. https://pastecode.io/s/fzwvmogo Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από stelikov 2
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Η Daikin έχει πολλή καλή υποστήριξη, εξ όσων έχω μάθει από φίλους/συναδέλφους. Το stand by me που προαναφέρθηκε, είναι μια ωραία πλατφόρμα με όλο το ιστορικό της μονάδας. Και επέκταση εγγύησης 10 χρόνια.
ane2024 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Καλησπέρα στο forum. Μετά από 2 μήνες διαβάσματος εδώ και με βοήθεια από κάποια μέλη έκανα και εγώ την παραγγελία μου. Η αγορά έγινε κυρίως για θέρμανση στην Κατερίνη. Πήρα ένα MHI 71 zr - wf και ένα Toshiba edge white b13g3kvsg. Ερώτηση για το αρκουδάκι: περιμένω τον ηλεκτρολόγο σήμερα. Το καλώδιο της γραμμής ( σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη και τον από πάνω μου που έβαλαν 24 άρια στο ίδιο σημείο) πρέπει να είναι 2,5αρι αλλά μαζί με τα φώτα και 2 μπριζες του σαλονιού. προφανώς τις μπριζες τις ξεχνάω μόνο για να φορτίζω κανένα κινητό .θέλω να βάλω ασφάλεια στον πινακα, κάτι για την τάση του ρεύματος ( για να μην κάψω καμία πλακέτα) και κάτι για να βλέπω το ποσό καταναλώνει το αρκουδάκι. Τα 3 πράγματα στον πίνακα ξέρετε με πια σειρά μπαίνουν , και τι προτείνετε? Το ρεύμα είναι μονοφασικό. Δεν είναι δικό μου το σπίτι ( ενοίκιο) και είδη έβαλα 40 άρα κεντρική ασφάλεια, γιατί δεν σήκωνε κουζίνα μαζί με θερμοσίφωνα. 1
stelikov Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 14 λεπτά πριν, ane2024 είπε έβαλα 40 άρα κεντρική ασφάλεια Πες μου ότι την έβαλε ηλεκτρολόγος που κοιταξε τη διατομή και το μήκος των καλωδίων που έπρεπε να κοιτάξει. 1
ane2024 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 1 λεπτό πριν, stelikov είπε Πες μου ότι την έβαλε ηλεκτρολόγος που κοιταξε τη διατομή και το μήκος των καλωδίων που έπρεπε να κοιτάξει. Ηλεκτρολόγος την έβαλε, δεν ήμουνα σπίτι εκείνη την ώρα, αλλά και να ήμουνα δεν σκαμπαζω από ηλεκτρολογικά. Ο πίνακας έχει και άλλα πράγματα πχ. για κεραυνό και τέτοια. τι είδε και τι έκανε δεν ξέρω, είναι παλιός ηλεκτρολόγος με εμπειρία. Πάντως δουλεύουν όλα ρολόι
stelikov Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 4 λεπτά πριν, ane2024 είπε Ηλεκτρολόγος την έβαλε, δεν ήμουνα σπίτι εκείνη την ώρα, αλλά και να ήμουνα δεν σκαμπαζω από ηλεκτρολογικά. Ο πίνακας έχει και άλλα πράγματα πχ. για κεραυνό και τέτοια. τι είδε και τι έκανε δεν ξέρω, είναι παλιός ηλεκτρολόγος με εμπειρία. Πάντως δουλεύουν όλα ρολόι Το μόνο που θα σε ρωτήσω είναι αν έχει πέσει από τότε ποτέ η ασφάλεια του μετρητή της ΔΕΗ. 1
BigBlack Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 8 minutes ago, ane2024 said: Ηλεκτρολόγος την έβαλε, δεν ήμουνα σπίτι εκείνη την ώρα, αλλά και να ήμουνα δεν σκαμπαζω από ηλεκτρολογικά. Ο πίνακας έχει και άλλα πράγματα πχ. για κεραυνό και τέτοια. τι είδε και τι έκανε δεν ξέρω, είναι παλιός ηλεκτρολόγος με εμπειρία. Πάντως δουλεύουν όλα ρολόι Εμπειρία στις παραβιάσεις των κανονισμών έχει. 1 1
ane2024 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, stelikov είπε Το μόνο που θα σε ρωτήσω είναι αν έχει πέσει από τότε ποτέ η ασφάλεια του μετρητή της ΔΕΗ. Όχι δεν είχα κάποιο θέμα. Η ασφάλεια που έβαλε λέει c40 Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από ane2024 1
cmaniac Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 17 λεπτά πριν, ane2024 είπε Όχι δεν είχα κάποιο θέμα. Η ασφάλεια που έβαλε λέει c40 Με λίγα λόγια, δεν επιτρέπεται αυτό, το είπαν και οι υπόλοιποι. Το πιο πιθανό είναι η προηγούμενη να είχε πρόβλημα και να έπεφτε νωρίς. 1
ane2024 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 1 λεπτό πριν, cmaniac είπε Με λίγα λόγια, δεν επιτρέπεται αυτό, το είπαν και οι υπόλοιποι. Το πιο πιθανό είναι η προηγούμενη να είχε πρόβλημα και να έπεφτε νωρίς. Οκ κατάλαβα. Γενικά ο πίνακας είναι ένα χάλι.
cmaniac Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 26 λεπτά πριν, ane2024 είπε Όχι δεν είχα κάποιο θέμα. Η ασφάλεια που έβαλε λέει c40 Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα