Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Sorry παιδια το ξερω οτι λογικα ειναι off topic αλλα εχω ενα πλυντηριο whirlpool 6kg 15ετιας,προγραμμα 1 ωρας στους 50c,μισογεματο και βλεπω αυτες τις καταναλωσεις peak(λογικα οταν λειτουργει η αντισταση) και τα υπολοιπα οταν απλα γυρναει ο καδος,τα βλεπετε νορμαλ σε σχεση με τα δικα σας πχ η ειμαι κ για αγορα νεου πλυντηριου;

Ευχαριστω

Screenshot_2024-07-19-13-13-25-562.jpg

Screenshot_2024-07-19-13-22-01-597.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αφού ρε κινέζοι μπορείτε να το κάνετε, γιατί δεν το υιοθετείτε;

Το φασονάκι midea μου (carrier crystal II) , γίνεται γιαπωνέζικο στην eco λειτουργία. Εξαφανίζονται τα spikes και πέφτουν τα ελάχιστα κατά 100W. Δυστυχώς κρατάει 8 ώρες και μετά απενεργοποιείται. Μάλλον είναι πρόγραμμα τύπου sleep και κλείνει για προστασία του συμπιεστή ή κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω. Πάντως όντως χθες το βράδυ έκανα απίθανο ύπνο. 

image.png.7d43e50ac5fb08b8de4d45d724103002.png

• Like 5

23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το φασονάκι midea μου (carrier crystal II) , γίνεται γιαπωνέζικο στην eco λειτουργία. Εξαφανίζονται τα spikes και πέφτουν τα ελάχιστα κατά 100W. Δυστυχώς κρατάει 8 ώρες και μετά απενεργοποιείται. Μάλλον είναι πρόγραμμα τύπου sleep και κλείνει για προστασία του συμπιεστή ή κάτι τέτοιο; Δεν ξέρω. Πάντως όντως χθες το βράδυ έκανα απίθανο ύπνο. 

τη θερμοκρασία την κράτησε όμως ?

• Like 1

7 ώρες πριν, tu-luba είπε

Για να συγκρινεις ενα παλιας τεχνολογιας on/off με ενα inverter ως προς το κρυο που βγαζουν, απλα βαλε το inverter στη λειτουργια full ή turbo και στους 16 βαθμους. Ετσι θα αναγκασεις το μηχανημα να δουλεψει σε πληρη λειτουργια οπως ακριβως δουλευει ενα on/off.

Τα ινβερτερ εχουν συνηθως πιο ηπιο τροπο να κατεβαζουν την θερμοκρασια και προσπαθουν κατεβαζωντας στροφες να διατηρησουν την επιθυμητη, για αυτο και δεν βγαζουν τον ιδιο κρυο αερα με ενα παλιοτερης τεχνολογιας.   

Inverter είναι και το mitsubishi που έχω..

1 ώρα πριν, liakjim είπε

Το φασονάκι midea μου (carrier crystal II)

Μιας που αναφερεις αυτο;υπαρχει καποιο site που δειχνει καμια tier list με τους OEM των κλιματιστικων;διαβασα για midea,gree κλπ,πως βλεπουμε ποιο φοραει τι ωστε να βρουμε κατι ποιοτικο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, doomnx said:

Είχα δει το βίντεο το Αντρέα που έλεγε ότι τα Inverter δουλεύουν στο τέρμα αυτές τις μέρες στην Αθήνα

Εξαρταται απο τις απωλειες του χωρου σε συνδυασμο με το κλιματιστικο αν ειναι επαρκες για 40 πχ η οχι.

Ακομη κ εγω που παιρνω τα μικροτερα καθε φορα σε επαρκεια(εχω την ευχερεια γιατι υπαρχουν κ αλλα στον χωρο αν παραστει αναγκη!) σε αυτες τις 40ρες μερες που παιζουμε τοσες μερες δεν εχω πανω απο 10kwh την μερα

(φυσικα ΔΕΝ λεει κατι, απλα ο χωρος μου ειναι ετσι) 

και κανενα κλιματιστικο απο τα δυο εν λειτουργια στον χωρο των 75 τμ δεν λεπερασε τα 350w,

για την ακριβεια 350w παιζει το Sensira 12 και 

280w το Perfera 9 στις κορυφωσεις τους το μεσημερι

Αλλωστε εχουν πολυ αποθεμα ακομη κ 40 να ειχε ολο το 24ωρο...

Στην περιπτωση που δουλευε μονο το ενα, το Sensira 12 πχ, για 27 βαθμους που εχω μεσα, σε 40 εξω, τα 1130w του ειναι σχεδον διπλα απο το αθροισμα το τωρινο Perfera συν Sensira...

Aρα ΜΗΝ υπερδιαστασιολογειτε, μετανοειτε😁...

Eννοειται πως τα εχω 24/7 ...αλλιως , ειδικα αν μεινει μονη η συζυγος που ως γυναικα καποιας ηλικιας ο θερμοστατης της ειναι μονιμα χαλασμενος κ το offset δεν ειναι προς μια κατευθυνση παντα, μολις αρχισει τα ανοιγοκλεισιματα στο Perfera της κουζινας, βλεπω κατι 800ρια και βαλε στις επανεκινησεις...

εδιτ @alexdeskas ευχαριστω που ανεφερες τον "ελεγχο ζητησης " Perfera. Μιας κ μονο ετσι κοβονται τα 800w στα ανοιγοκλεισιματα συζυγου. Ελπιζω να κραταει την ρυθμιση που ειναι μονο στην εφαρμογη, μολις η συζυγος χρησιμοποιησει το τηλεκοντρολ!

Επεξ/σία από Specs
  • Thanks 1

Περναω συχνα απο ενα μαγαζι με ηλεκτρικα οταν φορτώνουν τα κλιματιστικα που εχουν καθε μερα για εγκασταση και το 80% ειναι Gree και κατι λιγα Fujitsu-invertor κλπ

Τι γινεται τοσο καλυτερα ειναι τα Gree    η παιζει διαφημιση χαμηλοτερη τιμη κλπ

18 minutes ago, ant_ said:

Περναω συχνα απο ενα μαγαζι με ηλεκτρικα οταν φορτώνουν τα κλιματιστικα που εχουν καθε μερα για εγκασταση και το 80% ειναι Gree και κατι λιγα Fujitsu-invertor κλπ

Τι γινεται τοσο καλυτερα ειναι τα Gree    η παιζει διαφημιση χαμηλοτερη τιμη κλπ

Τα gree ειναι η βαση των toyotomi. Αν ενας δεν θέλει να πληρώσει για την 10ετη εγγυηση, γιατί να μην πάρει gree που θα του βγει λιγοτερο? Σαν μηχανήματα πρέπει να είναι πολύ καλά, τουλάχιστον εγώ που έχω δύο, δεν έχω κάποιο παράπονο.

4 ώρες πριν, akiskar123 είπε

Sorry παιδια το ξερω οτι λογικα ειναι off topic αλλα εχω ενα πλυντηριο whirlpool 6kg 15ετιας,προγραμμα 1 ωρας στους 50c,μισογεματο και βλεπω αυτες τις καταναλωσεις peak(λογικα οταν λειτουργει η αντισταση) και τα υπολοιπα οταν απλα γυρναει ο καδος,τα βλεπετε νορμαλ σε σχεση με τα δικα σας πχ η ειμαι κ για αγορα νεου πλυντηριου;

Ευχαριστω

Screenshot_2024-07-19-13-13-25-562.jpg

Screenshot_2024-07-19-13-22-01-597.jpg

Τα 2000W+ όπως είπες είναι φυσιολογικό λόγο αντιστάσεων. Αλλά αν τα 250w είναι απλά όταν γυρίζει ο κάδος τότε έχει διαφορά από ένα Inverter. Το δικό μου ένα Bosch https://www.skroutz.gr/s/36209105/Bosch-Plyntirio-Rouchon-9kg-1400-Strofon-WGG14400GR.html έχει το πολύ όταν γυρίζει ο κάδος 85-90W με φορτίο λίγο πάνω από το μισό.

• Thanks 1

Κλιματική Αλλαγή. Λειτουργία κλιματιστικών σε ακραίες θερμοκρασίες το Καλοκαίρι.

Το θίξατε παλιότερα. Αλλά επειδή με την κλιματική αλλαγή είμαι απογοητευμένος και πιστεύω ότι τους 50 βαθμούς θα τους δούμε κάποια στιγμή, θα ήταν καλό όσοι αγοράζουμε από εδώ και πέρα κλιματιστικό που το προορίζουμε για πολύ θερμές ζώνες της χώρας, να κοιτάζουμε και τον παράγοντα αυτό.  Άλλωστε ακόμα και τώρα, αλλιώς μετριέται η θερμοκρασία από τη μετεωρολογία και άλλη είναι η θερμοκρασία στο σημείο της εξωτερικής μονάδα του κλιματιστικού στην ταράτσα μας υπό τον ήλιο, που είναι πολύ υψηλότερη.

Έχετε βρει κλιματιστικά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, τα οποία να λειτουργούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες;  Μπορείτε να τα αναφέρετε;

Παρατηρώ ότι τα περισσότερα κλιματιστικά αναφέρουν λειτουργία μέχρι τους 43οC.   Τυχαία είδα το Carrier Platinum Plus, το οποίο όμως δεν θα ήθελα να το βάλλω στο σπίτι μου, το οποίο γράφει «λειτουργία από -25οC έως +50οC». Επιπλέον δεν ξέρω αν η αναγραφόμενη ιδιότητα στη συγκεκριμένη μάρκα ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.  (https://www.andrianos.gr/gr/nea/nea-proionta/nea-klimatistika-exairetikon-epidoseon-energeiakis-klasis-a-tria-plus-apo-tis-koryfaies-etairies-carrier-toshiba)

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχουν κλιματιστικά σε μάρκες εγνωσμένου κύρους (π.χ. Dailkin, Mithubishi, Toshiba, Fujitsu  κ.ο.κ.) που να λειτουργούν αξιόπιστα σε υψηλότερους βαθμούς; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους θέλουν να "πειράξουν" το Midea τους (ή το φασον του) ...

Κλείνεις το ρεύμα (ασφάλεια) του κλιματιστικού και το ξανανοιγεις.

Το κλιματιστικό πρέπει να είναι σε κατάσταση Off.

Μέσα στο 1ο λεπτό, κρατάς πατημένα ταυτόχρονα για 7 δευτερόλεπτα το Power και το Fan.

Με τα πάνω κάτω βελάκια (επιλογής θερμοκρασίας) διαλέγεις το CH.

Μετά πατάς για 2 δευτερόλεπτα το Power.

Διαλέγεις με τα πάνω κάτω βελάκια (επιλογής θερμοκρασίας) την τιμή από τους παρακάτω πίνακες και πατάς Ok.

Παρακάτω οι πίνακες με τις επιλογές και τις τιμές ...

Φανταστικά πράγματα ...!!!!

Μακάρι να γινόταν αυτό σε όλες τις μάρκες ...

Screenshot_2024-07-19-18-13-18-813.jpeg

Screenshot_2024-07-19-18-13-02-722.jpeg

Screenshot_2024-07-19-18-12-44-595.jpeg

Επεξ/σία από alexdeskas
  • Like 6

7 ώρες πριν, liakjim είπε

Έχουν στο μυαλό τους την ρύθμιση υγρασίας, αλλά πάλι καλά που έβαλαν eco γιατί και εκεί μια χαρά ατμόσφαιρα φτιάχνει.

Πρόβλημα με MIDEA DC inverter (multi) κλιματιστικό

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω στο σπίτι μου 3 δωμάτια, δύο υπνοδωμάτια με ένα 9btu στο κάθε δωμάτιο και ανάμεσα τους είναι ένα σαλόνι με ένα 12btu. Όλα τα δωμάτια βγαίνουν στο ίδιο μπαλκόνι όπου εκεί είναι και η μια κεντρική μονάδα για να ελέγχει και τα 2 κλιματιστικά.

Πριν 5 περίπου μήνες τους έκανα service και πριν δύο περίπου βδομάδες τους έκανα βιολογικό καθαρισμό. Τα έχω από το 21 και έχουν δουλέψει πολύ λίγο γιατί το σπίτι ήταν σε ανακαίνιση.

Στο θέμα που έχουν. Πριν 3 περίπου βδομάδες παρατήρησα ότι ενώ είχα και τα 3 ανοικτά στους 26-27 με τους ανεμιστηρες στο 60% και mode κρύο, ένα από AC ( το αριστερά 9άρι) έβγαζε χλιαρό αέρα που μύριζε κλεισούρα/μούχλα. Πήρα τηλ τον τεχνικό που μου τα έβαλε και μου είπε οτι μάλλον έχει κολλήσει η πλακέτα, και να ρίξω τον διακόπτη των AC στον πίνακα, να το αφήσω κανένα δεκάλεπτο να κάνει reset και να το ανοίξω μετά. Το έκανα και μετά από λίγο όντως έφτιαξε. Εκεί είναι που τον κάλεσα καλού κακού και για έναν καθαρισμό. Τις επόμενες μέρες συνέχιζε να μου κάνει κόλπα, αλλά το κακό είναι οτι κάθε φορά είναι άλλο το AC που φαίνεται να έχει το θέμα με τον χλιαρό και βρωμερό αέρα και κάθε φορά οι συνθήκες που το προκαλούν είναι διαφορετικές.

Πχ, μια φορά ενώ δούλευαν όλα καλά για πολλές ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα, έκλεισα το 12άρι και το δεξιά 9άρι άρχισε να βγάζει κακό αέρα. Μετά ξανά άνοιξα το 12άρι και όλα παλί καλά.

Άλλη μέρα το ανάποδο. Έκλεισα το δεξιά 9άρι και το μεσαίο 12άρι έβγαζε κακό αέρα. Ενώ μια άλη φορά είχα ανάψει μόνο το 12άρι για 30 λεπτά, με όλα τα άλλα κλειστά και έβγαζε μια χαρα..

Κάθε φορά που κάποιο μου παρουσιάζει πρόβλημα έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να το κάνω να φτιάξει. Του αλλάζω mode, του αλλάζω ταχύτητα, θερμοκρασία, το βάζω στο τούρμπο, ανοιγοκλείνω τα άλλα AC, ρίχνω την ασφάλεια και περιμένω... άλλες φορές κάτι από αυτά δουλεύει και άλλες δεν δουλεύει τπτ, τα παρατάω όπως είναι κλειστά και την επόμενη μέρα όλα δουλεύουν καλά πάλι στην αρχή...

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να φταίει και δεν ξέρω και πως να αναπαράγω το πρόβλημα με επιτυχία. Επίσης ο τεχνικός μου νομίζω με έχει φλομώσει στη μπαρούφα γιατί μια μου λέει ριξε ρεύμα και θα φτιάξουν, μια μου λέει πρέπει να τα έχεις όλα στο τούρμπο, μια μου λέει έτσι κάνουν τα μούλτι και πρέπει να δουλεύουν όλα μαζί...

Κάποιος να μπορεί να βοηθήσει?

6 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Inverter είναι και το mitsubishi που έχω..

Υποθέτω οτι είναι ο τρόπος λειτουργίας. Η υλοποιηση στο Mitsubishi  συμπεριφέρεται στην αρχή σαν τα παλιά on/off και επειτα ρίχνει τις στροφές. Από την άλλη το daikin ρίχνει την θερμοκρασία σταδιακά με πιο χαλαρό ρυθμό.

Πες μας λίγο για την συμπεριφορά του δεν αρκεί το βγαζει πιο πολύ κρύο από το άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...