Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές και απορίες για κλιματιστικά -Part 4

Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανταπόκριση από Σίφνο και Σέριφο: παντού προπολεμικές παλιατζουρες, που σκουζουν, τρίζουν, κοπανανε, πεταμένα όπως να 'ναι , όπου να 'ναι. Ζήτημα να δεις ένα καινούργιο επώνυμο μοντέλο πρώτης γραμμής ανάμεσα στα εκατοντάδες. Της κιλοβατώρας το κάγκελο...

Τώρα που κάθομαι, τρώω παγωτό στο πιο γνωστό παγωτατζιδικο της Σερίφου και από πάνω μου ένας εγκιβωτισμένος δεινόσαυρος με ταμπελακι Hisense να σου παίρνει τα αυτιά. Γιατί;

IMG20240706215223.jpg

• Haha 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, liakjim said:

Ανταπόκριση από Σίφνο και Σέριφο: παντού προπολεμικές παλιατζουρες, που σκουζουν, τρίζουν, κοπανανε, πεταμένα όπως να 'ναι , όπου να 'ναι. Ζήτημα να δεις ένα καινούργιο επώνυμο μοντέλο πρώτης γραμμής ανάμεσα στα εκατοντάδες. Της κιλοβατώρας το κάγκελο...

Τώρα που κάθομαι, τρώω παγωτό στο πιο γνωστό παγωτατζιδικο της Σερίφου και από πάνω μου ένας εγκιβωτισμένος δεινόσαυρος με ταμπελακι Hisense να σου παίρνει τα αυτιά. Γιατί;

Θα τους τα πληρωσεις εσυ? Θα τους τα κανεις δωρο? 😋

Τους ειναι παντελως αδιαφορο να μπουν σε περιττο εξοδο οταν ηδη παμπολοι κλεβουν στο επαγγελματικο ρευμα. Ιδιως επαρχια γινεται της εταιρας το κιγκλιδωμα απο ρευματοκλοπες, σε συνεργασια και ταισμα αρκετες φορες με τοπικους μεγαλοηλεκτρολογους και ΔΕΗτζιδες.

Ποιος ο λογος επομενως να αλλαχθει ενα a/c το οποιο εντος του μαγαζιου εχει ψυξη οπως ειναι ο σκοπος για τον οποιο αγοραστηκε? Ιδιως δε οταν τα περισσοτερα μαγαζια το καλοκαιρι εχουν ανοιχτες πορτες αρα εχουν εξ ορισμου απωλειες μεγαλες. Σιγα μην διναν λεφτα να αγορασουν νεο κλιματιστικο να ψαχνουν πότε θα το κανουν αποσβεση. Προτιμουν το αρκετα σημαντικο τιμημα να το φανε αλλου.

Το καινουριο αν το αγορασουν θα το βαλουν στο σπιτι εφοσον πρωτα θα το εχουν περασει στα εξοδα της επιχειρησης.

Αν τωρα μιλας για σπιτια και οικιες ακομα χειροτερα, εχουν ακριβυνει πολυ τα κλιματιστικα και αν δεν κανεις μεγαλη χρηση, πολλες ωρες την μερα, καθε μερα, για αρκετους μηνες, δεν θα αποσβεσεις συντομα την αγορα εναντι του ποσου εξοικονομισης στο ρευμα. Τα 500-600-800+ ευρω για κλιματιστικο ο μεσος Ελληνας προτιμα να τα δωσει για σουπερμαρκετ και φαγωσιμα για καποιους μηνες ή για τη ΔΕΗ αρκετων μηνων. Οχι να περιμενει 8-10-15 χρονια να κανει αποσβεση κλιματιστικου.

Επεξ/σία από Sebu
  • Thanks 1

On 05/07/2024 at 17:32, liakjim said:

SRK/SRC-63ZR-W

Miracle iii

Το εχω βαλει και εγω κανα 2μηνο. Γενικα πολυ ευχαριστημενος.

Στα αρνητικα θα εβαζα οτι το κοντρολ πιανει μονο αν κοιταει απο μπροστα την μοναδα και μου σπαει τα νευρα που πρεπει να σηκωθω απο το κρεβατι γιατι δεν πιανει καλα απο το πλαι.

Επισης κατι μεταλλικους θορυβους τους κανει δεν το λες αθορυβο.

να κάνω ένα update από τα 10αρια yukai k το 16αρι haori

τα 3 μικρά είναι στα υπνοδωμάτια και το μεγάλο στο σαλόνι 

λειτουργία χωρίς κρακ Κρουκ κλπ , θόρυβο δεν ενοχλεί κανένα, πολιτισμένη λειτουργία , με υγρασία σε επίπεδο που δεν ενοχλεί σίγουρα 

στο θέμα κατανάλωσης αν δείτε στα μικρά είναι σχεδόν ίδιο χειμώνα καλοκαίρι αλλά στο μεγάλο έχει αρκετή διαφορά σε θέρμανση - ψύξη 

Για τον Ιούνιο με σχεδόν 24ωρη λειτουργία όλο τον μήνα έκαψαν και τα 4 περίπου 200kw για ένα σπίτι 100τμ 

Screenshot_2024-07-07-00-13-00-30_a3b3f7ff182fbca1933b088238f0f0da.jpg

Screenshot_2024-07-07-00-13-34-44_a3b3f7ff182fbca1933b088238f0f0da.jpg

• Like 2

Καλημέρα σε όλους. Φίλος θέλει να βάλει κλιματιστικό στο παρακάτω σχέδιο (στο μπλε πλαίσιο του σχήματος) αποκλειστικά για ψύξη. Θέλει να καλύπτει κυρίως το δωμάτιο με τα 10 τετραγωνικά και μελλοντικά το χώρο με τα 9 τ.μ. (αν γίνεται). Χρήματα στα 1200 περίπου. Σας ευχαριστώ.

2.JPG

1.JPG

• Haha 1

Καλημέρα. 

Ερώτηση. Αγοράστηκε πρόσφατα από φίλο κλιματιστικό 12000 btu για να αντικαταστήσει ένα παλιό 9αρι κοντά 15 ετών. 

Το θέμα είναι το εξής: οι σωλήνες είναι εσωτερικά στον τοίχο,αποκαλύφθηκε ότι είναι χαλύβδινες 1/4" και 1/2"

Οι διαστάσεις σύνδεσης,είναι πια για κλιματιστικά 18000btu και άνω,στα μικρότερα είναι 1/4" και 3/8"

Επειδή τα 18αρια είναι απλησίαστα και δεν υπάρχει περίπτωση αγοράς,η ερώτηση είναι αν γίνει προσαρμογή των συνδέσεων του νέου κλιματιστικόυ με τις παλιές σωλήνες,θα υπάρχει θέμα με το ψυκτικό υγρό; Καθότι η μισή ιντσα είναι μεγαλυτερη σε σύνδεση .

Θεωρητικά δεν θα έχει,αλλά ας απαντήσει κάποιος που του έχει συμβεί.

Όλο αυτό ,γιατί αρνήθηκε το συνεργείο της "μεγάλης αλυσίδας" να το τοποθετήσει και ανέφερε απλά,αγοραστές 18αρι και άνω

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@liakjim ή οποίος άλλος ξέρει, έχω ένα θέμα με το follow me σε ένα Bosch που έχω. Βάζω την θερμοκρασία πχ στο 26, βλέπω ότι παίρνει την θερμοκρασία όντως από το control όπως πρέπει (πχ 29). Όμως, πρώτον δουλεύει σε χαμηλές στροφές και γενικά σε "χαμηλούς ρυθμούς"παρότι κανονικά πρέπει να μπουσταρει για να ρίξει τη θερμοκρασία. Σα να μπαίνει μονίμως στο quiet με το follow me, γενικά δεν θα δεις στο follow me ποτέ το fan στο high, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Δεύτερον, όταν(και αν) φτάσει ποτέ στους 26 το αφήνει μετά να ανέβει πολύ, μέχρι να ανεβάσει πάλι στροφές. Δηλαδή ενώ βλέπω από το control την θερμοκρασία να πηγαίνει πάλι 27,28 κλπ, το κλιματιστικό δεν δουλεύει ποτέ λίγο πιο δυνατά, για να την ρίξει. Ως αποτέλεσμα αυτό έχει πολλές φορές να βγάζω το follow me ή να ρυθμίζω χειροκίνητα.

Το ίδιο είχα παρατηρήσει και τον χειμώνα, το έβαζα πχ στο 20 και ενώ η θερμοκρασία πήγαινε 19,18 κλπ (όπως την έδειχνε το κοντρόλ), το μηχάνημα ουσιαστικά δεν δούλευε πάλι για να την ανεβάσει. 

Χάνω κάποιο setting, είναι γνωστό θέμα αυτό στα (φασον) Midea?

Επεξ/σία από tryfos

5 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Καλημέρα. 

Ερώτηση. Αγοράστηκε πρόσφατα από φίλο κλιματιστικό 12000 btu για να αντικαταστήσει ένα παλιό 9αρι κοντά 15 ετών. 

Το θέμα είναι το εξής: οι σωλήνες είναι εσωτερικά στον τοίχο,αποκαλύφθηκε ότι είναι χαλύβδινες 1/4" και 1/2"

Οι διαστάσεις σύνδεσης,είναι πια για κλιματιστικά 18000btu και άνω,στα μικρότερα είναι 1/4" και 3/8"

Επειδή τα 18αρια είναι απλησίαστα και δεν υπάρχει περίπτωση αγοράς,η ερώτηση είναι αν γίνει προσαρμογή των συνδέσεων του νέου κλιματιστικόυ με τις παλιές σωλήνες,θα υπάρχει θέμα με το ψυκτικό υγρό; Καθότι η μισή ιντσα είναι μεγαλυτερη σε σύνδεση .

Θεωρητικά δεν θα έχει,αλλά ας απαντήσει κάποιος που του έχει συμβεί.

Όλο αυτό ,γιατί αρνήθηκε το συνεργείο της "μεγάλης αλυσίδας" να το τοποθετήσει και ανέφερε απλά,αγοραστές 18αρι και άνω

Ευχαριστώ

Τοσο προβλημα ειναι να περαστουν καινουριες σωληνωσεις??
ΔΕν νομιζω....
Μεσα θα εχει μαζεψει υγρασιες σκουριες (χαλυβδινες γαρ) λαδια χωρια εαν ειναι σωστη η στεγανοποιηση πια... Ασε που για να γινει σωστη δουλεια θελει να καθαριστουν με αζωτο και εσωτερικο τριψιμο.
Δινεις εαν σκασμο λ7 και κολλας στα 70-80€ παραπανω ΚΑΙ ΑΝ??????????

13 λεπτά πριν, leonkoum είπε

Τοσο προβλημα ειναι να περαστουν καινουριες σωληνωσεις??
ΔΕν νομιζω....
Μεσα θα εχει μαζεψει υγρασιες σκουριες (χαλυβδινες γαρ) λαδια χωρια εαν ειναι σωστη η στεγανοποιηση πια... Ασε που για να γινει σωστη δουλεια θελει να καθαριστουν με αζωτο και εσωτερικο τριψιμο.
Δινεις εαν σκασμο λ7 και κολλας στα 70-80€ παραπανω ΚΑΙ ΑΝ??????????

Ναι είναι πρόβλημα να περαστούν σωληνώσεις,καθότι δεν τις εβάλε καν σε πλαστική σωλήνα ώστε στο μέλλον να τραβηχτουν-αλλαχτουν.τις εβάλε χύμα,κοτσαρε και το τζάκι και καθάρισε. Κανείς δεν αναλαμβάνει σε 3 που ρώτησα οπότε ναι είναι πρόβλημα.

70-80€ πρέπει να είναι ναρκομανής ο ψυκτικος για να πάρει,μόνο για αυτό και σιγά μην φάει όλη μέρα εκεί, όταν μπορεί στον ίδιο χρόνο να βάλει αλλά 2 αιρκοντισιον 

Επίσης, συνεργειο εγκατάστασης από αλυσίδες τύπου κωτσου κτλ ,ξέρεις πολύ καλά ότι ούτε καν φέρνουν αντλίες κενού για διαρροές κτλ.,κοτσαρουν τις σωλήνες, κάνουν εξαερωση στην επιστροφή και δώσε μας (πια) 120€

Απάντηση στην ερώτηση χρειάζομαι 

έγινε χτες στη κουζίνα η εγκατάσταση του toshiba yukai 10000, αγορά από praktiker, δωρεάν τοποθέτηση από action service. Είχα πει τηλεφωνικά από πριν να μη μου στέιλουν ψυκτικό χωρίς αντλία κενού (είχε κάνει σχόλιο στο τηλέφωνο εμείς να φέρουμε αλλά στα μικρά κλιματιστικά δε χρειάζεται).

Είχα διαβάσει πολλές κακές κριτικές, έτοιμος ήμουν να το ακυρώσω και να φέρω άλλο ψυκτικό.

Η εσωτερική μπήκε ψηλά γιατί έπρεπε να έχει κλίση το σπιραλ και αυτό ήταν το μοναδικό σημείο για να τρυπήσουν (από έξω έχει ρολό). Αντλία κενού έβαλαν, αλλά δε ξέρω για πόση ώρα ούτε ένδειξη είδα γιατί κρατούσα τα παιδιά. Με φώναξαν απλά να μου δείξουν ότι την έβαλαν  σε λειτουργία. Ζήτησα 3 μέτρα σωλήνα, μου είπαν ναι αλλά τελικά το βλέπω λίγο πάνω από τα 2 μέτρα (δε κάθησα να μετρήσω με ακρίβεια ή τη κούρμπα που κάνει μετά αλλά δε νομίζω να είναι 3).

ανεβάζω φωτό

https://imgur.com/a/toshiba-yukai-10000-3CTDuLv

Τα 2m νομίζω αρκούν στα toshiba.

Η μόνωση του ενός χαλκοσωλήνα δεν έφτασε μέχρι την άκρη (όπως στον άλλο), αλλά έβαλαν μονωτική ταινία μέχρι τέλους για να μην φαίνεται γυμνός.

• Like 1

18 ώρες πριν, liakjim είπε

IMG20240706215223.jpg

Γιατί το φτηνό είναι και το καλύτερο, το λέει και η διαφήμιση 🤣

22 λεπτά πριν, Silenzio είπε

έγινε χτες στη κουζίνα η εγκατάσταση του toshiba yukai 10000, αγορά από praktiker, δωρεάν τοποθέτηση από action service. Είχα πει τηλεφωνικά από πριν να μη μου στέιλουν ψυκτικό χωρίς αντλία κενού (είχε κάνει σχόλιο στο τηλέφωνο εμείς να φέρουμε αλλά στα μικρά κλιματιστικά δε χρειάζεται).

Είχα διαβάσει πολλές κακές κριτικές, έτοιμος ήμουν να το ακυρώσω και να φέρω άλλο ψυκτικό.

Η εσωτερική μπήκε ψηλά γιατί έπρεπε να έχει κλίση το σπιραλ και αυτό ήταν το μοναδικό σημείο για να τρυπήσουν (από έξω έχει ρολό). Αντλία κενού έβαλαν, αλλά δε ξέρω για πόση ώρα ούτε ένδειξη είδα γιατί κρατούσα τα παιδιά. Με φώναξαν απλά να μου δείξουν ότι την έβαλαν  σε λειτουργία. Ζήτησα 3 μέτρα σωλήνα, μου είπαν ναι αλλά τελικά το βλέπω λίγο πάνω από τα 2 μέτρα (δε κάθησα να μετρήσω με ακρίβεια ή τη κούρμπα που κάνει μετά αλλά δε νομίζω να είναι 3).

ανεβάζω φωτό

Για "δωρεάν" οκ...

1. Πως και δεν πήγε η εσωτερική τέρμα δεξιά; Το καναλάκι έπρεπε να το πάνε μέχρι τέρμα του τοίχου και το καλώδιο παροχής που φαίνεται χύμα να τρέχει μέσα στο υπάρχον καναλάκι και με μία τρύπα απλά να αντικρίζει την πρίζα....

2. Η εξωτερική μονάδα πιο χαμηλά, περίπου πριν την εσοχή του τοίχου, αν και ίσως θα ήταν καλύτερα να συνέχιζε το καναλάκι εξωτερικά και να έμπαινε στην γωνία όπως το άλλο. Φαντάζομαι ότι πρέπει να μετακινήσεις την κάμερα και άλλα θέματα που δεν φαίνονται στην φώτο.

• Like 1

18 ώρες πριν, liakjim είπε

IMG20240706215223.jpg

Σέριφο και εγω αυτές τις μέρες το πρώτο που έκανα πριν βάλω τα air condition σε λειτουργία ειδα τα φίλτρα 

νυχτεριδες και αράχνες 

IMG_0680.jpeg

• Sad 2

2 ώρες πριν, Silenzio είπε

Ζήτησα 3 μέτρα σωλήνα, μου είπαν ναι αλλά τελικά το βλέπω λίγο πάνω από τα 2 μέτρα (δε κάθησα να μετρήσω με ακρίβεια ή τη κούρμπα που κάνει μετά αλλά δε νομίζω να είναι 3).

ανεβάζω φωτό

Πρέπει να είναι κοντά στα 3 μετρα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...