GEORGES81 Δημοσ. Σάββατο στις 09:53 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:53 μμ 1 ώρα πριν, mdkamael είπε 10 καρδουλες και 20 θαυμαστικα για τους καθαριστες αερα ... εχω παρει για σαλονι κ υπνοδωματια... η διαφορα στην αισθηση της ατμοσφαιρας αισθητη. Ως ασθματικος το επιβεβαιωνει και η απουσια του βηχα πλεον. προταση για αγορα παρακαλω?
amotida Δημοσ. Σάββατο στις 09:53 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:53 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, alexdeskas said: Daikin Perfera 12αρι... @alexdeskas Για αυτό το γράφημα, ποια ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα; Πόσα m3 ροής αέρα; Και τι θερμοκρασίες εισόδου; Μετράς και COP; Συγγνώμη, όντας περίεργος από τη φύση μου, δεν μπορούσα να μην ρωτήσω... Επεξ/σία Σάββατο στις 10:19 μμ από amotida
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 09:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:56 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stelikov είπε Τα φίλτρα HEPA συγκρατούν όλους τους ιούς Τα φίλτρα HEPA δεν συγκρατούν τους ιούς δυστυχώς, αλλά αυτό είναι επιθυμητό σε χώρους συνωστισμού ή υγειονομικούς χώρους που θα ήθελε κανείς να μετριάσει την εξάπλωση ιών. edit: γράψτε λάθος. 1 ώρα πριν, alexdeskas είπε Όσο μικρότερη η ταχύτητα ανεμιστήρα τόσο μεγάλη η θερμοκρασία εξόδου... Αναρωτιόμουν περισσότερο αν η ταχύτητα είναι μία τόσο σημαντική παράμετρος, όταν μετράμε την θερμοκρασία ακριβώς στην έξοδο. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπήκα στον κόπο να μετρήσω θερμοκρασία εξόδου με υψηλή και χαμηλή ροή στα ίδια watt. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:39 μμ από Pan_K
stelikov Δημοσ. Σάββατο στις 10:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:03 μμ 4 λεπτά πριν, Pan_K είπε Τα φίλτρα HEPA δεν συγκρατούν τους ιούς δυστυχώς, αλλά αυτό είναι επιθυμητό σε χώρους συνωστισμού ή υγειονομικούς χώρους που θα ήθελε κανείς να μετριάσει την εξάπλωση ιών. Αυτός που στο είπε στο είπε λάθος. Φίλτρο HEPA φιλτράρει όλους τους ιούς. Πχ εδώ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35947419/ Και εδώ βλέπουμε ότι τα φιλιά HEPA είναι αποτελεσματικα ακόμα και στους πολύ μικρούς ιούς. Τι φίλτρα νομίζετε έχουν οι μάσκες αναπνευστηρες 3Μ που χρησιμοποιουσαν οι γιατροί επί COVID. HEPA φυσικα 1
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 10:08 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:08 μμ 58 λεπτά πριν, bandit650 είπε Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 21 ℃ Έτος Kατασκευής: 1980 Εμβαδό Κατοικίας: 25 m2 Ύψος Ορόφου: 3.3 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με: Πυλωτή Μόνωση Δαπέδου: Καλή μόνωση - 5εκ. Οροφή σε επαφή με: Αέρα Μόνωση Οροφής: Άριστη μόνωση - 7εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 3 Παράθυρα: 1 Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών: Μονά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5% κοιταω αυτο. υπαρχει καμια καλυτερη προταση; https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/midea-all-easy-pro-aep2-18nxd6-io-klimatistiko-inverter-18000-btu-aa-me-ionisti-wifi/1687215 Έχεις 3 μπαλκονόπορτες στα 25τμ; Θέλουμε μόνο τις εξωτερικές. Διόρθωσε μία αν είναι όντως λάθος και πες τι νούμερο βγάζει.
mdkamael Δημοσ. Σάββατο στις 10:09 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:09 μμ (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, GEORGES81 είπε προταση για αγορα παρακαλω? Εγώ παίζω μπαλίτσα με τα winix ... το zero pro συγκεκριμένα αναενεωνει 3 φορές στην ώρα τον χώρο σαλονοκουζινας. Εννοείται πως υπάρχει λειτουργία απενεργοποίησης ιονισμού ( οζον ). Όπως προείπε ο Πάνος πιο πάνω μακριά από λύσεις τύπου all-in-one σε κλιματιστικα που εμπεριεχουν ιονιστες. Περισσοτερο μαρκετινγ ειναι παρα ουσιαστικη λειτουργια. Προσοχη επισης στην επιλογη φιλτρα HEPA. Οι περεταιρω λεπτομερειες ξεφευγουν απο τη θεματολογια του νηματος,. καθως εχει πολυ ζουμι η συγκεκριμενη υποθεση. btw ... ωραίες αναμνήσεις παιδικές ήτανε προ 20ετιας όταν στη Γερμανίας απαγορέψανε τη καύση των ξύλων ως μέσο θέρμανσης. Γιατί άραγε ?! Το ανέκδοτο σε όλη την υπόθεση ήταν ότι κάτι ελληναράδες μάγκες, είχαν κάνει κλίκα εμπορίου ξυλείας και παράνομα κυριολεκτικά μέσα στο βράδυ προμηθεύανε κόσμο με ξύλα για καύση. Ε μην τα πολυλεω ... επεσε πέλεκυς. Εγώ θα το επισημάνω και πάλι ... νιώθω ηλίθιος που έχω τον γείτονα από πάνω που με μόνωση και αντλία θερμότητας καίει ξύλα, ενώ δεν βρίσκεται στο χωριό του, κ εγώ να χρησιμοποιώ το byproduct των AC που είναι ουσιαστικά νεράκι για να πλύνω κάνα τζάμι ή να το χρησιμοποιήσω για σιδέρωμα, ενώ το δικό του byproduct πρέπει να το εισπνεύσω. Ας κάνω μια εισπνοή με το Symbicort μου λίγο τώρα που το θυμήθηκα 😏 Επεξ/σία Σάββατο στις 10:11 μμ από mdkamael 3
stelikov Δημοσ. Σάββατο στις 10:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:12 μμ (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mdkamael είπε btw ... ωραίες αναμνήσεις παιδικές ήτανε προ 20ετιας όταν στη Γερμανίας απαγορέψανε τη καύση των ξύλων ως μέσο θέρμανσης. Γιατί άραγε ?! Το ανέκδοτο σε όλη την υπόθεση ήταν ότι κάτι ελληναράδες μάγκες, είχαν κάνει κλίκα εμπορίου ξυλείας και παράνομα κυριολεκτικά μέσα στο βράδυ προμηθεύανε κόσμο με ξύλα για Θα έρθει οδηγία από ΕΕ κάποια στιγμή. Δεν γίνεται χωρες στην Ευρώπη να έχουν ατμόσφαιρα Νέου Δελχί επειδή οι κάτοικοι είναι Νεάντερταλ και μετά να πληρώνουμε θεραπεία για ΧΑΠ. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:13 μμ από stelikov 2
cmaniac Δημοσ. Σάββατο στις 10:13 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:13 μμ 2 λεπτά πριν, mdkamael είπε κ εγώ να χρησιμοποιώ το byproduct των AC που είναι ουσιαστικά νεράκι για να πλύνω κάνα τζάμι ή να το χρησιμοποιήσω για σιδέρωμα 😏 Για τζάμια ισως είναι καλό. Για σιδέρωμα δε θα το χρησιμοποιούσα. Θα σου αφήνει μυρωδιές και ίσως και μικρόβια. 10 λεπτά πριν, stelikov είπε Αυτός που στο είπε στο είπε λάθος. Φίλτρο HEPA φιλτράρει όλους τους ιούς. Πχ εδώ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35947419/ Και εδώ βλέπουμε ότι τα φιλιά HEPA είναι αποτελεσματικα ακόμα και στους πολύ μικρούς ιούς. Τι φίλτρα νομίζετε έχουν οι μάσκες αναπνευστηρες 3Μ που χρησιμοποιουσαν οι γιατροί επί COVID. HEPA φυσικα Οι μάσκες φίλτραραν μεγάλο μέρος απο τον εισπνεόμενο αέρα. Από τα φίλτρα HEPA του κλιματιστικού (που ανάθεμα αν είναι HEPA και ποιάς κατηγορίας), το πολύ να περνάει ενα 5-10% του αέρα την ώρα. 2
mdkamael Δημοσ. Σάββατο στις 10:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:19 μμ (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, cmaniac είπε Για τζάμια ισως είναι καλό. Για σιδέρωμα δε θα το χρησιμοποιούσα. Θα σου αφήνει μυρωδιές και ίσως και μικρόβια. τρόπος του λέγειν για σιδέρωμα... απλά ήθελα να τονίσω την εν δυνάμει χρηστικότητα του ''byproduct'' της χρήσης AC vs ξύλα. Και μεταξύ μας .... αν κανείς λειτουργεί AC 5ετια και βάλε και βάζει στο σίδερο του το συμπύκνωμα , ε οκ εκεί τι να πεις .... ποσό μάλλον εάν πρόκειται και από αυτούς που αναρωτιούνται γιατί μυρίζει ο αέρας μουχλιλα από το κλιματιστικό τους κ απλά στη 10ετια έχουν τιναξει 4 φορές τα φίλτρα τους όλο και όλο στα πλαίσια της συντήρησης ολα με μια λογική ... Επεξ/σία Σάββατο στις 10:33 μμ από mdkamael
stelikov Δημοσ. Σάββατο στις 10:21 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:21 μμ Προφανώς μιλάμε για μηχανήματα τύπου winix. Καθαριστες αέρα που φιλτράρουν 400m3 αέρα την ώρα ή και παραπάνω. Τα ψευτοφιλτρα που έχουν τα air conditioner αλλά είναι διακοσμητικά. Ακόμα και η inventor αυτό μου είπε 2
MARIOSNURSE Δημοσ. Σάββατο στις 10:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:37 μμ 1 ώρα πριν, bandit650 είπε την μια μερα δουλευε κανονικα. την επομενη δε ζεσταινε και στο τελος μου εριχνε την ασφαλεια. ο τεχνικος ειπε οτι ο συμπιεστης παρεδωσε πνευμα. panasonic 24 χρονων. Έχω και εγώ το 18αρι, του 2001. Αθάνατο, αλλά καίει 2,6 kWh/h στη θέρμανση...
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 10:38 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:38 μμ (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, stelikov είπε Αυτός που στο είπε στο είπε λάθος. Φίλτρο HEPA φιλτράρει όλους τους ιούς. Πχ εδώ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35947419/ Μπορεί στο άρθρο που παραθέτεις να επιτυγχάνεται σοβαρή αποτελεσματικότητα μετά από 7 φιλτραρίσματα του αέρα ολόκληρου του δωματίου, αλλά, ναι έχεις δίκιο. Τα φίλτρα Hepa είναι αποτελεσματικά και έναντι των ιών. I stand corrected. Η αλήθεια είναι ότι είχα ψάξει κατά την έναρξη της πανδημίας, αρχές 2020. Και τότε δεν είχαν κυκλοφορήσει αρκετές μελέτες για την αποτελεσματικότητά τους στους ιούς. Thanks. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:43 μμ από Pan_K
bandit650 Δημοσ. Σάββατο στις 10:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:43 μμ 32 λεπτά πριν, liakjim είπε Έχεις 3 μπαλκονόπορτες στα 25τμ; Θέλουμε μόνο τις εξωτερικές. Διόρθωσε μία αν είναι όντως λάθος και πες τι νούμερο βγάζει. o χωρος εχει μια μπαλκονοπορτα μια πορτα εισοδου και μια πορτα προς αλλο δωματιο. γιαυτο εβαλα. 3 τα αποτελεσματα ειναι με 1 μπαλκονοπορτα. Θερμικές Απώλειες 5167.96Watt 4444.44KCal/h 206.72Watt/m2 177.78KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 21 ℃ Έτος Kατασκευής: 1980 Εμβαδό Κατοικίας: 25 m2 Ύψος Ορόφου: 3.3 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με: Πυλωτή Μόνωση Δαπέδου: Καλή μόνωση - 5εκ. Οροφή σε επαφή με: Αέρα Μόνωση Οροφής: Άριστη μόνωση - 7εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 1 Παράθυρα: 1 Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών: Μονά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5%
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 10:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:52 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GEORGES81 είπε προταση για αγορα παρακαλω? Εμένα επί κορωνοϊού στο ιατρείο μου με βοήθησε πολύ αυτό εδώ: https://www.skroutz.gr/s/4095007/De-Longhi-AC-150-Ionistis-Katharistis-Aera-55W-gia-CHorous-40m2.html. Το πήρα επειδή είχε λάμπα UVC και η οποία (τουλάχιστον εκείνη την εποχή) έδειχνε να έχει πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα HEPA έναντι των ιών σε μελέτες που διενεργήθηκαν σε μονάδες εντατικής. Στο σπίτι έχω έναν αφυγραντήρα με HEPA (με έναν σπάρο δύο τρυγόνια) και ένα τέτοιο για το παιδικό δωμάτιο, το οποίο έχει πολύ καλή παροχή αέρα https://www.skroutz.gr/s/34532193/Xiaomi-Smart-Air-Purifier-4-Ionistis-Katharistis-Aera-30W-gia-CHorous-48m2.html. Είχα κοιτάξει και τα Winix, αλλά η τεχνολογία πλάσματος που αναφέρουν δεν μπόρεσα ποτέ να βρω πάνω σε ποια αρχή βασίζεται και ως εκ τούτου δεν μπόρεσα να το ψάξω στην βιβλιογραφία για να την θεωρήσω αξιόπιστη. Οπότε προτίμησα να μην αγοράσω κάτι τόσο ακριβό που διαφημίζει μία τεχνολογία αμφίβολης αξιοπιστίας. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:56 μμ από Pan_K 2
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 11:32 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:32 μμ 47 λεπτά πριν, bandit650 είπε o χωρος εχει μια μπαλκονοπορτα μια πορτα εισοδου και μια πορτα προς αλλο δωματιο. γιαυτο εβαλα. 3 τα αποτελεσματα ειναι με 1 μπαλκονοπορτα. Θερμικές Απώλειες 5167.96Watt 4444.44KCal/h 206.72Watt/m2 177.78KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 21 ℃ Έτος Kατασκευής: 1980 Εμβαδό Κατοικίας: 25 m2 Ύψος Ορόφου: 3.3 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με: Πυλωτή Μόνωση Δαπέδου: Καλή μόνωση - 5εκ. Οροφή σε επαφή με: Αέρα Μόνωση Οροφής: Άριστη μόνωση - 7εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 1 Παράθυρα: 1 Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών: Μονά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5% Θα σε πήγαινα στο 22άρι toshiba edge white, αλλά λογικά με το 18άρι θα είσαι οκ από τη στιγμή που έχεις και λέβητα και αν δεν έχεις τίποτα τρελά ηλιακά κέρδη σε ψύξη το καλοκαίρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα