cmaniac Δημοσ. χθες στις 02:39 μμ Δημοσ. χθες στις 02:39 μμ 18 λεπτά πριν, BigBlack είπε Με τα δεδομένα που έχεις δώσει και με τη διαφορά τιμής να είναι διαχειρίσιμη, εγώ θα πήγαινα στο 12άρι. Το κλειδί όμως είναι το που θα τοποθετηθεί έτσι ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξτρα 15 τετραγωνικά όταν χρειάζεται, θα πρέπει δηλαδή το μηχάνημα να κοιτάει προς την πόρτα που συνδέει τους δύο χώρους. Αλλιώς και 18άρι να πάρεις ο δεύτερος χώρος θα αργεί πολύ να επωφεληθεί από τον ζεστό/ψυχρό αέρα, δηλαδή δώρο-άδωρο το μεγαλύτερο μηχάνημα. Για λίγες ώρες λειτουργίας πάντως που αναφέρεις, δε νομίζω να σου είναι ανυπόφορη η λειτουργία ενός υπερδιαστασιολογημένου μηχανήματος, ιδίως αν δουλεύει σε κάποιο mode eco ή silent. Το συγκεκριμένο 12ρι είναι σχεδόν ίδιο με το 9ρι. Η διαφορά προς τα πάνω είναι στο software. Αυτό δείχνουν τα στοιχεια του: κατεβαίνει το ίδιο χαμηλά, αλλά οδηγείται ψηλότερα. Οπότε η διαφορά στην τιμή είναι το software και μόνο. Σε αυτήν την περίπτωση η υπερδιαστασιολόγηση δεν φαίνεται να έχει κάποιο αρνητικό πέραν της τιμής. 2
amotida Δημοσ. χθες στις 03:03 μμ Δημοσ. χθες στις 03:03 μμ (επεξεργασμένο) Ερώτηση προς όσους κάνουν διάφορες μετρήσεις: πείτε μου ποιες είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αέρα εξαγωγής που έχετε παρατηρήσει ποτέ στα κλιματιστικά σας, όταν χρησιμοποιούνται για θέρμανση (και προφανώς, όταν λειτουργεί ο συμπιεστής); Επεξ/σία χθες στις 03:35 μμ από amotida
liakjim Δημοσ. χθες στις 04:41 μμ Δημοσ. χθες στις 04:41 μμ 1 ώρα πριν, amotida είπε Ερώτηση προς όσους κάνουν διάφορες μετρήσεις: πείτε μου ποιες είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αέρα εξαγωγής που έχετε παρατηρήσει ποτέ στα κλιματιστικά σας, όταν χρησιμοποιούνται για θέρμανση (και προφανώς, όταν λειτουργεί ο συμπιεστής); 1
dimostr Δημοσ. χθες στις 04:55 μμ Δημοσ. χθες στις 04:55 μμ 1 ώρα πριν, amotida είπε Ερώτηση προς όσους κάνουν διάφορες μετρήσεις: πείτε μου ποιες είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αέρα εξαγωγής που έχετε παρατηρήσει ποτέ στα κλιματιστικά σας, όταν χρησιμοποιούνται για θέρμανση (και προφανώς, όταν λειτουργεί ο συμπιεστής); 1
liakjim Δημοσ. χθες στις 05:11 μμ Δημοσ. χθες στις 05:11 μμ 9 λεπτά πριν, dimostr είπε Αν το διαβάζω καλά, το cold draft preventing control του shorai σου είναι για θερμοκρασία εσωτερικού στοιχείου πάνω από 32C
dimostr Δημοσ. χθες στις 05:17 μμ Δημοσ. χθες στις 05:17 μμ (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, liakjim είπε Αν το διαβάζω καλά, το cold draft preventing control του shorai σου είναι για θερμοκρασία εσωτερικού στοιχείου πάνω από 32C 21 έχω ζήτηση τον ανεμιστήρα στο τέρμα , τώρα βέβαια δε ξέρω πόσο έξω μπορεί να πέφτει το θερμομετρακι και τώρα που είναι τόσο χαμηλά ο ανεμιστήρας παρόλο που το έχω στο 5 ελάχιστα φυσάει Επεξ/σία χθες στις 05:37 μμ από dimostr
bandit650 Δημοσ. χθες στις 06:00 μμ Δημοσ. χθες στις 06:00 μμ Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1200€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αλλαγή παλαιού επαρκούς κλιματιστικού 18000BTUs Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50% ψύξη / 50% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: πηγή θέρμανσης, και ψύξη Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη λειτουργικού λέβητα πετρελαίου Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 30τμ σαλόνι-τραπεζαρία Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Νεα ιωνια περιοχη Ολυμπιακο σταδιο Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις, βόρειος προσανατολισμός, κουφώματα αλουμινίου με μονα τζάμια. Καλη μονωση ταρατσα Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . Θερμικές Απώλειες 6143.11Watt 5283.07KCal/h 245.72Watt/m2 211.32KCal/h/m2 Το παλιο κλιματιστικο μας χαιρετησε και ειμαστε για αλλαγη. Θελω 18000 με τουλαχιστο Α+++/Α++ Ευχαριστω προκαταβολικα για τις προτασεις
Pan_K Δημοσ. χθες στις 06:04 μμ Δημοσ. χθες στις 06:04 μμ 2 ώρες πριν, amotida είπε Ερώτηση προς όσους κάνουν διάφορες μετρήσεις: πείτε μου ποιες είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αέρα εξαγωγής που έχετε παρατηρήσει ποτέ στα κλιματιστικά σας, όταν χρησιμοποιούνται για θέρμανση (και προφανώς, όταν λειτουργεί ο συμπιεστής); Toshiba Edge White 1000k: 28,5 βαθμοί στα 190 watt. 1
liakjim Δημοσ. χθες στις 06:23 μμ Δημοσ. χθες στις 06:23 μμ 21 λεπτά πριν, bandit650 είπε Το παλιο κλιματιστικο μας χαιρετησε και ειμαστε για αλλαγη. Θελω 18000 με τουλαχιστο Α+++/Α++ Μπορείς να δείξεις τις απαντήσεις σου στα ερωτήματα της εφαρμογής απωλειών;
stelikov Δημοσ. χθες στις 06:45 μμ Δημοσ. χθες στις 06:45 μμ 19 ώρες πριν, liakjim είπε Παρομοίως, για αυτό οι 9 στις 10 προτάσεις είναι toshiba. Ελπίζω να βγει καλό το φουτζιτζάκι. Μετά τις τελευταίες βελτιώσεις, βλέπε αύξηση εγγύησης, ενσωμάτωσης smart πλατφόρμας ακόμα και στις entry level σειρές τους και επιθετική πολιτική σε επίπεδα τιμών, σε συνδυασμό με την ιδανική(???) για το ελληνικό κλίμα συμπεριφορά τους, τα έχει κάνει και αυτά μια ελκυστική επιλογή. ΥΓ Τα ερωτηματικά προέρχονται από το ακόμη σχετικά μικρό feedback. Θα έπρεπε ήδη η ΕΕ με έχει κάνει υποχρεωτικό το να είναι εντελώς smart οι συσκευές. Ο σκοπός μάλιστα μεσοπροθεσμα θα πρέπει να είναι να η χρήση των ενεργοβορων ηλεκτρικών συσκευών κατά προτίμηση ώρες που υπερπαραγουν οι ΑΠΕ.
liakjim Δημοσ. χθες στις 06:53 μμ Δημοσ. χθες στις 06:53 μμ 3 ώρες πριν, amotida είπε Ερώτηση προς όσους κάνουν διάφορες μετρήσεις: πείτε μου ποιες είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αέρα εξαγωγής που έχετε παρατηρήσει ποτέ στα κλιματιστικά σας, όταν χρησιμοποιούνται για θέρμανση (και προφανώς, όταν λειτουργεί ο συμπιεστής); Στο asyg24kmta δεν υπάρχει μια σταθερή κατάσταση. Πήγαινε κάπως έτσι σήμερα https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/BirHCCVJgd1hDhpeMIOL7ZlLjgJ0Doa9 2
alexdeskas Δημοσ. χθες στις 07:18 μμ Δημοσ. χθες στις 07:18 μμ 4 ώρες πριν, amotida είπε Ερώτηση προς όσους κάνουν διάφορες μετρήσεις: πείτε μου ποιες είναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες αέρα εξαγωγής που έχετε παρατηρήσει ποτέ στα κλιματιστικά σας, όταν χρησιμοποιούνται για θέρμανση (και προφανώς, όταν λειτουργεί ο συμπιεστής); Για λίγα λεπτά κατέβηκε μέχρι 24 περίπου. Εκείνη την ώρα ο ανεμιστήρας ίσα που γυρνούσε. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα σε κατάσταση διατήρησης της θερμοκρασίας και για 12 ώρες περίπου η θερμοκρασία ήταν στους 28 πάνω κάτω βαθμούς με κατανάλωση 140W συνεχόμενα. Μέσος όρος θερμοκρασίας στο χώρο του 21.2 (Σαλοκουζίνα) και 20.9 στον άλλο χώρο (Υπνοδωμάτιο). Οι εξωτερικές συνθήκες που επικρατούσαν φαίνονται στο άλλο διάγραμμα. Daikin Perfera 12αρι... 2
mdkamael Δημοσ. χθες στις 07:38 μμ Δημοσ. χθες στις 07:38 μμ (επεξεργασμένο) ....παντως μπορω να πω επισημα οτι νιωθω λιγο ως και αρκετα "ηλιθιος". Τα Ιωαννινα και φετος τερματιζουν το ενα ρεκορ μετα το αλλο οσον αφορα τη συγκεντρωση μικροσωματιδιων. Οι εικονες της αιθαλομιχλης κανουν τον γυρω της Ελλαδας τελευταια στα σοσιαλ. Ο απο πανω σε μενα καιει ξυλα ενω εχει βαλει αντλια θερμοτητας και μονωσεις για να κανει "οικονομια". Και οσο αυτο το σεναριο εξελισσονταν, καθομουν πινοντας καφε και εβλεπα το μπαλκονι μου να ειναι γεματο απο το συμπυκνωμα νερου π βγαζει η εξωτερικη μοναδα καθως λειτουργει κ ξεχειλισε το δοχειο συλλογης, ενω λειτουργω 24/7 3 AC με μηνιαιο λογαριασμο ρευματος συνολικο γυρω στα 200ευρω. Στο ενα εχω και το οικολογικο R32 ... Επεξ/σία χθες στις 07:39 μμ από mdkamael 1
stelikov Δημοσ. χθες στις 07:47 μμ Δημοσ. χθες στις 07:47 μμ Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν θέλει προβλήματα. Θα έπρεπε να έχει απαγορευθεί η καύση ξύλου εδώ και χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο ακριβό από τα κλιματιστικά. Και χωρίς να λάβουμε υπόψιν τις βλάβες στην υγεία. Πάντως πάρτε καθαρίστες αέρα με φίλτρα HEPA. Κάνουν καλή δουλειά. 2
mdkamael Δημοσ. χθες στις 07:58 μμ Δημοσ. χθες στις 07:58 μμ 10 λεπτά πριν, stelikov είπε Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν θέλει προβλήματα. Θα έπρεπε να έχει απαγορευθεί η καύση ξύλου εδώ και χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο ακριβό από τα κλιματιστικά. Και χωρίς να λάβουμε υπόψιν τις βλάβες στην υγεία. Πάντως πάρτε καθαρίστες αέρα με φίλτρα HEPA. Κάνουν καλή δουλειά. 10 καρδουλες και 20 θαυμαστικα για τους καθαριστες αερα ... εχω παρει για σαλονι κ υπνοδωματια... η διαφορα στην αισθηση της ατμοσφαιρας αισθητη. Ως ασθματικος το επιβεβαιωνει και η απουσια του βηχα πλεον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα