Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

έγινα φανατικός οπαδός των Toshiba

Παρομοίως, για αυτό οι 9 στις 10 προτάσεις είναι toshiba. 

Ελπίζω να βγει καλό το φουτζιτζάκι. Μετά τις τελευταίες βελτιώσεις, βλέπε αύξηση εγγύησης, ενσωμάτωσης smart πλατφόρμας ακόμα και στις entry level σειρές τους και επιθετική πολιτική σε επίπεδα τιμών, σε συνδυασμό με την ιδανική(???) για το ελληνικό κλίμα συμπεριφορά τους, τα έχει κάνει και αυτά μια ελκυστική επιλογή. 

ΥΓ Τα ερωτηματικά προέρχονται από το ακόμη σχετικά μικρό feedback. 

• Like 1
  • Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 hours ago, cmaniac said:

Επανεγκατάσταση το κύριο. Θέλει 3+ μέτρα σωλήνα, κενό κλπ. Εάν έχει σωθεί ο κινητήρας θα το καταλάβεις αμέσως και μετά μπορείς να αρχίσεις τα έξτρα, κουβέρτες, ηχοαπορροφητικά, λαστιχένιες βάσεις στο μοτέρ κλπ, αλλά κι αυτά όσο αντέξουν.

Εάν έχει δουλέψει πολύ, θέλει αντικατάσταση όλο γιατί θα έχει σαραβαλέψει τελείως, είτε απο οξειδώσεις εσωτερικά στο έμβολο (ειδικά εάν δεν έχει γίνει κενό), είτε από διάβρωση στα επιμέρους, είτε από κόπωση του ηλεκτροκινητήρα.

Ευχαριστω, και αυτο εχει 15+ χρονια διακεκομενης λειτουργιας στην πλατη του.

Δυσκολα ολα αυτα που προτεινεις γιατι για να γινουν (επανεγκατασταση/αφαιρεση/επανεγεμισμα φρεον, τοποθετηση με 3+ μετρα σωληνα (τωρα εχει σκαρτο 1,5), κατεβασμα και ανεβασμα κτλ) οι ψυκτικοι μου ζητανε απο 250-300 για εργασια και υλικα, μαυρα προφανως, και ολοι μα ολοι καταληγουν να μου πουν καλυτερα παρε ενα καινουριο 9αρι της πλακας με 300 ευρω και δωρεαν εγκατασταση απο αλυσιδα θα σου βγαλει πανω απο 5ετια και με μικροτερες καταναλωσεις και μετα εχει ο θεος.

Αρα καταληγω οτι το πεταμα και η αντικατασταση ειναι μονοδρομος καποια στιγμη.

34 minutes ago, liakjim said:

Παρομοίως, για αυτό οι 9 στις 10 προτάσεις είναι toshiba. 

Ελπίζω να βγει καλό το φουτζιτζάκι. Μετά τις τελευταίες βελτιώσεις, βλέπε αύξηση εγγύησης, ενσωμάτωσης smart πλατφόρμας ακόμα και στις entry level σειρές τους και επιθετική πολιτική σε επίπεδα τιμών, σε συνδυασμό με την ιδανική(???) για το ελληνικό κλίμα συμπεριφορά τους, τα έχει κάνει και αυτά μια ελκυστική επιλογή. 

Ξερουμε αν το Φουτζιτσακι ASEH14KMCG Airstage  KM 14.000 εχει το wifi στον στανταρ εξοπλισμο? Οπως και αυτο το ματακι που παρακολουθει αν ειναι καποιος στο χωρο ωστε να ριξει καταναλωση?

Ομοιως για την 7ετη εγγυηση για να ισχυσει λεει απο το 2ο χρονο συντηρηση. Απο το 2ο χρονο εννοει αφου κλεισει ο 2ος χρονος και μετα ή με το που κλεισει ο 1ος και ξεκινησει ο 2ος πρεπει στην αρχη του 2ου ετους να αρχισεις τις ετησιες συντηρησεις (οπως ελεγε το 9αρι Toshiba οταν το ειχα παρει το 2019)?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Sebu είπε

Ξερουμε αν το Φουτζιτσακι ASEH14KMCG Airstage  KM 14.000 εχει το wifi στον στανταρ εξοπλισμο? Οπως και αυτο το ματακι που παρακολουθει αν ειναι καποιος στο χωρο ωστε να ριξει καταναλωση?

https://www.fujitsu-general.com/shared/gr/pdf-fgr-support-ctlg-home-central-2024-01.pdf

Σελίδα 28

το δείχνει ως "με ενσωματωμένο wifi"

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, liakjim είπε

Εννοείται θα φροντίσω να παρέχω ένα feedback όταν βάλω τους απαραίτητους μετρητές κατανάλωσης και θα το συγκρίνω στην θέρμανση και ψύξη με το Inventor Leon (a.k.a. Midea all Easy Pro) που έχω βάλει εκεί. Κρίμα που δεν θα έχω σύντομα την ευκαιρία να το εκθέσω σε πολύ extreme συνθήκες, όπως μου έτυχε τα Χριστούγεννα. Ευχαριστώ πολύ την παρέα εδώ για τις πληροφορίες και την βοήθεια.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα.

Στα  Fujitsu οι σειρές ASYG και ASEH έχουν κάποιες διαφορές; Θεωρείται κάποια καλύτερη ή κατώτερη σειρά;

https://www.plaisio.gr/fujitsu-km-series-aseh12kmcg-aoeh12kmcg-klimatistiko-12-000-btu-h_4542924

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-km-series-asyg12kmceaoyg12kmcc-12000-btu-aa-klimatistiko-inverter/1688549

Δημοσ.
Μόλις τώρα, xristos1277 είπε

Καλημέρα.

Στα  Fujitsu οι σειρές ASYG και ASEH έχουν κάποιες διαφορές; Θεωρείται κάποια καλύτερη ή κατώτερη σειρά;

https://www.plaisio.gr/fujitsu-km-series-aseh12kmcg-aoeh12kmcg-klimatistiko-12-000-btu-h_4542924

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-km-series-asyg12kmceaoyg12kmcc-12000-btu-aa-klimatistiko-inverter/1688549

Τα aseh είναι τα πιο σύγχρονα μοντέλα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τα aseh είναι τα πιο σύγχρονα μοντέλα. 

Επομένως απο τα παραπάνω επιλέγω το 1ο (το ASEH);

Στον πίνακά σου με τa seer είναι πιο πάνω τα ASYG απο τα ASEH. 

Επεξ/σία από xristos1277
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, xristos1277 είπε

Επομένως απο τα παραπάνω επιλέγω το 1ο (το ASEH);

Στον πίνακά σου με τa seer είναι πιο πάνω τα ASYG απο τα ASEH. 

Άσε τον πίνακα, τελικά είναι αναξιόπιστος. Ναι θα πήγαινα στο aseh.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/1/2025 στις 7:27 ΜΜ, liakjim είπε

Με εγκατάσταση στην τιμή και ένα πρόγραμμα επιστροφής που δεν έχω ψάξει τι είναι. 

Τώρα εχει πέσει η τιμή του στα 660 απο 820 που είχε την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν ξέρω αν θυμάσαι την περίπτωση με τον χώρο με 'ενα γραφείο 11τμ που χωρίζεται με τζαμαρία με δεύτερο χώρο 15 τμ.

Οπότε να προτιμήσω τελικά το ASEH και όχι το παραπάνω; 

Στις 19/1/2025 στις 7:18 ΜΜ, xristos1277 είπε

Καλησπέρα σας.

Είναι αύριο να προβώ σε αγορά κλιματιστικού για γραφείο. Η περίπτωση είναι περίπλοκη γιατι ναι μεν το γραφείο είναι 26τμ,

ωστόσο ο χώρος χωρίζεται με τζαμαρία στα δυο. (Γραφείο 11 τμ όπου εκεί και θα τοποθετηθεί και δεύτερος χώρος συμπληρωματικός15τμ ο οποίος είναι απομονωμένος λόγω του γυάλινου χωρίσματος.)

Προφανώς και η πρόθεσή μου δεν είναι να τοποθετήσω μία μονάδα για να καλύψω και τους δυο χώρους οπότε έχω συμβιβαστεί στο να καλύψω το κύριο γραφείο υποδοχής των 11τμ με ενα 9αρι και όποτε  χρησιμοποιείται ο εσωτερικός χώρο.ς των 15τμ να αφήνω την γυάλινη πόρτα ανοιχτή ώστε να δίνει ότι μπορεί να δώσει. Αυτό για να μην βαράει άδικα μονίμως ενα 12αρι μόνο και μόνο για όταν γίνεται χρήση και στο εσωτερικό γραφείο. (Δεν ξέρω αν είναι σωστός ο συλλογισμός μου ως προς την κατανάλωση)

Στην ερώτηση αν η χρήση είναι για θέρμανση ή ψύξη η απάντηση είναι και για τα δύο αλλά με δεδομένο το κλίμα της Αθήνας πιστεύω οτι έπρεπε να δώσω βάση στην απόδοση του μηχανήματος στην ψύξη.

Επειδή προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω τα ταμπελάκια στο seer των μηχανημάτων που έχει ανεβάσει ο liakgim αλλά δεν έχω τις γνώσεις και επέιδή έχουν αναφερθεί στο φόρουμ μοντέλα τα οποία κοιτάω μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε ώστε να καταλήξω;

https://www.skroutz.gr/s/35655877/Midea-Xtreme-Save-2022-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/35599998/Midea-All-Easy-Pro-AEP2-09NXD6-I-AEP2-09NXD6-O-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/18979413/Mitsubishi-Electric-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-MSZ-MUZ-HR25VF.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/40699958/Daikin-Siesta-Sensira-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/35888270/Toshiba-Yukai-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html#specs

Το πρώτο midea είχα κάνει παραγγελία αλλά μετά διάβασα όσο προλάβαινα και όσα γράφατε εδώ οπότε και κατέληξα στο δεύτερο midea που έχει ανεβάσει ένα ταμπελάκι με πολύ καλό πραγματικό seer ο liakgim. Ωστόσο μετά μέσα στο φόρουμ γίνονται αναφορές και στα δύο τελευταίαομτέλα  οπότε αν μπορείτε τα φώτα σας σας παρακαλώ.

Όλα είναι κοντά στα 500 και μένουμε εδώ γιατί ήδη ξεφεύγουμε και δεν δεν ξέρω αν αξίζει για ένα γραφείο με μικρό ωράριο λειτουργίας.

Σας ευχαριστώ όπως και να 'εχει για τον χρόνο σας και θα σας ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να με βοηθήσετε να καταλήξω στο καλύτερο δυνατό.

Αυτή ήταν η ανάρτησή μου την προηγούμενη εβδομάδα και μου είχες προτείνει το ASYG με άλλη τιμή βέβαια.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, xristos1277 είπε

Τώρα εχει πέσει η τιμή του στα 660 απο 820 που είχε την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν ξέρω αν θυμάσαι την περίπτωση με τον χώρο με 'ενα γραφείο 11τμ που χωρίζεται με τζαμαρία με δεύτερο χώρο 15 τμ.

Οπότε να προτιμήσω τελικά το ASEH και όχι το παραπάνω; 

Αυτή ήταν η ανάρτησή μου την προηγούμενη εβδομάδα και μου είχες προτείνει το ASYG με άλλη τιμή βέβαια.

Είχα βάλει το asyg γιατί τότε που έψαχνες αυτό έτυχε να είχαν σε προσφορά. Τώρα που έβαλαν σε καλή τιμή το aseh δεν έχει νόημα να πας στο πιο παλιό asyg. 

Δημοσ.

Και κάτι τελευταίο.

Τελικά να πάω σε 12άρι;

Στην αρχή έψαχνα για 9άρι αλλά αν είναι να μην έχω θέματα υπερδιαστασιολόγησης και on off του κλιματιστικού λόγω των λίγων τετραγωνικών που επί το πλείστων θα καλείται να καλύπτει η μονάδα να επιλέξω το 12άρι΄;

Το δίνει με 13.300 στην ψύξη και 18.000 !!btu στην θέρμανση.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, xristos1277 είπε

Και κάτι τελευταίο.

Τελικά να πάω σε 12άρι;

Στην αρχή έψαχνα για 9άρι αλλά αν είναι να μην έχω θέματα υπερδιαστασιολόγησης και on off του κλιματιστικού λόγω των λίγων τετραγωνικών που επί το πλείστων θα καλείται να καλύπτει η μονάδα να επιλέξω το 12άρι΄;

Το δίνει με 13.300 στην ψύξη και 18.000 !!btu στην θέρμανση.

Πίνακας

image.png.42933b709326d64d549420ba13b551ea.png

Βλέπουμε ότι έχουν ίδια ελάχιστα watts. 

Το 12άρι έχει παραπάνω κυβικά αέρα σε low και ίδια σε silent με το 9άρι (οπότε σε silent θα πρέπει να έχουν ολόδια συμπεριφορά). 

Δεν ξέρω τον χώρο σου. Αν ζεσταίνεται/ψύχεται εύκολα και ο ένας χώρος είναι σχετικά απομονωμένος από τον άλλον, θα πήγαινα στο 9άρι. Αν έχει απώλειες και ανοίγοντας πόρτες γίνεται ενιαίος , τότε ίσως να κοίταζες το 12άρι. 

Προσωπικά θα έλεγα ότι το 9άρι θα πρέπει να φτάνει αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να στο απαντήσω από απόσταση, οπότε θα πρέπει να το σκεφτείς.  

• Like 1
Δημοσ.

https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh09knca-aoeh09knca-klimatistiko-9-000-btu-h_4491424

Kαλησπερα ,για χρηση 80%-20% ψυξη θερμανση σε υπνοδωματιο εχετε να προτεινετε κατι αλλο μεχρι 500? 

Τωρα υπαρχει στο χωρο ενα on-off 15τιας οποτε καταλαβαινετε.

Ευχαριστω πολυ !

Δημοσ.

Δημήτρη αρχικά ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την βοήθειά σου.

Επειδή η διαφορά στην τιμή 9αρι με 12αρι είναι σε διαχειρίσιμα πλαίσια , αν σε λειτουργία silent είναι ίδια, μόνο και μόνο to be sure! για όταν χρειαστεί το κάτι παραπάνω ο χώρος  επειδή λές οτι ¨το 9άρι λογικά  θα πρέπει να φτάνει΄' , εγω σαν Χρήστος θέλω να πάω την ερώτηση ένα βήμα μπροστά και να ρωτήσω : ΑΝ δεν δουλεύει λάθος το 12αρι (είτε στο silent είτε στο low) να πάω στο 12αρι έστω και αν αρκούσε το 9αρι ;

Να βγάλουμε την διαφορα τιμής δηλαδη απο την εξίσωση.

Συγνώμη για το πρήξιμο παιδιά αλλά έχω καθυστερήσει ήδη την αγορά και πρέπει να το τελειώσω άμμεσα επειδή κρέμονται οι παλιές σωληνώσεις απο τον τοίχο σε πολύ εμφανές για το γραφείο σημείο.😬

Δημοσ.
33 minutes ago, xristos1277 said:

Δημήτρη αρχικά ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την βοήθειά σου.

Επειδή η διαφορά στην τιμή 9αρι με 12αρι είναι σε διαχειρίσιμα πλαίσια , αν σε λειτουργία silent είναι ίδια, μόνο και μόνο to be sure! για όταν χρειαστεί το κάτι παραπάνω ο χώρος  επειδή λές οτι ¨το 9άρι λογικά  θα πρέπει να φτάνει΄' , εγω σαν Χρήστος θέλω να πάω την ερώτηση ένα βήμα μπροστά και να ρωτήσω : ΑΝ δεν δουλεύει λάθος το 12αρι (είτε στο silent είτε στο low) να πάω στο 12αρι έστω και αν αρκούσε το 9αρι ;

Να βγάλουμε την διαφορα τιμής δηλαδη απο την εξίσωση.

Συγνώμη για το πρήξιμο παιδιά αλλά έχω καθυστερήσει ήδη την αγορά και πρέπει να το τελειώσω άμμεσα επειδή κρέμονται οι παλιές σωληνώσεις απο τον τοίχο σε πολύ εμφανές για το γραφείο σημείο.😬

Με τα δεδομένα που έχεις δώσει και με τη διαφορά τιμής να είναι διαχειρίσιμη, εγώ θα πήγαινα στο 12άρι. Το κλειδί όμως είναι το που θα τοποθετηθεί έτσι ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξτρα 15 τετραγωνικά όταν χρειάζεται, θα πρέπει δηλαδή το μηχάνημα να κοιτάει προς την πόρτα που συνδέει τους δύο χώρους. Αλλιώς και 18άρι να πάρεις ο δεύτερος χώρος θα αργεί πολύ να επωφεληθεί από τον ζεστό/ψυχρό αέρα, δηλαδή δώρο-άδωρο το μεγαλύτερο μηχάνημα.

Για λίγες ώρες λειτουργίας πάντως που αναφέρεις, δε νομίζω να σου είναι ανυπόφορη η λειτουργία ενός υπερδιαστασιολογημένου μηχανήματος, ιδίως αν δουλεύει σε κάποιο mode eco ή silent.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...