Klausx Δημοσ. Παρασκευή στις 04:34 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:34 μμ Στις 22/11/2024 στις 6:10 ΜΜ, Klausx είπε Το δεύτερο στις βάνες του μηχανήματος εκεί που κάνει επαφή ορείχαλκος με το σασί του μηχανήματος, ξεβιδώθηκαν και μπήκε ανάμεσα υφασμάτινη ταινία (που μπαίνει στα ταμπλό αυτοκίνητου για τριγμούς). Και τρίτο το πλέγμα του ανεμιστήρα ενώ το έχουν προσέξει πάρα πολύ έτριζε, έχουν βάλει μία βίδα από την κάτω εξωτερική μεριά και την πάνω την έχουν βάλει από την εσωτερική, δηλαδή για να βγάλεις το πλέγμα να καθαρίσεις φτερωτή/ψύκτρα inverter πρέπει να λύσεις όλη την πρόσοψη.. Καταργήθηκε η εσωτερική βίδα (έχει επίσης κουμπώματα που μόνο με περιστροφή βγαίνει) και μπήκε γύρω γύρω ακρυλικός στόκος σιλικόνης οπότε δεν υπάρχει πλέον κινητικότητα και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα. Έχει μπει σε νέο χώρο εδώ και ένα μήνα, η εσωτερική δεν έχει πλέον θορύβους από συστολές-διαστολές μετά τις βελτιώσεις. Η εξωτερική δεν έχει τριγμούς αλλά με την σχεδίαση που έχει το φτερό και τις στροφές για να προλαβαίνει το μικρό στοιχείο ("ψυγείο") ακούς πιο πολύ τον ανεμιστήρα παρά το συμπιεστή. Φυσικά με καλύτερη σχεδίαση στον προγραμματισμό της πλακέτας θα μπορούσαν να το κάνουν αθόρυβο όπως και είναι στις χαμηλές στροφές. To Fujitsu KG βλέπω να γίνεται απόσβεση στο 1ο καλοκαίρι αφού καταφέρνει και κρατάει θέρμανση 130~110w σταθερά για ώρες, στην ψύξη πόσο να πέφτει άραγε; 5 1
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 04:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 04:58 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Sebu είπε Ευχαριστω! Αν αντιλαμβάνομαι σωστά αυτό που λες, αν βαλω 16αρι ή 14αρι και ειναι "μεγαλα" για το χωρο τοτε ναι μεν θα πετυχαινουν γρηγορα και ευκολα την επιθυμητη/ζητουμενη θερμοκρασια ΑΛΛΑ μετα δεν θα μπορουν να κατεβουν πολυ χαμηλα για να ινβερταρουν και να διατηρησουν το κεκτημενο και θα κλεινουν και θα ανοιγουν παλι για να επαναφερουν τη θερμοκρασια οταν πεσει κατω απο τη ζητουμενη. Το καταλαβαινω σωστα? Θα εχει τοσο μεγαλη διαφορα καταναλωσης αν πιανει ζητουμενη και κλεινει και ξανανοιγει για να την πιασει με το να καιει συνεχεια? Αν λχ καιει 2 κιλοβατωρες για 1 ωρα για να πιασει και μετα ινβερταρει στα 300-400 watt για να συντηρησει επι 2-3 ωρες (=900-1.200 watt) δεν καιει παραπανω απο το να καψει 2 κιλοβατωρες 1 ωρα και μετα να σβησει για 2 ωρες και να ξαναπαρει μπροστα για αλλη μια ωρα? Στην καλυτερη ισως ερχεται μια η αλλη στη χειροτερη οι διαφορες καταναλωσης θα ειναι μικρες. Το αντιλαμβανομαι λαθος? Δεδομενου οτι οπως εγραψα και νωριτερα δεν με ενδιαφερει και ποτέ δεν με ενδιαφερε η 24/7 λειτουργια επι βδομαδες/μηνες που κανουν αρκετοι. Το on-off δεν είναι κατάσταση που πρέπει να θεωρείς κανονική. Κάθε on, είναι εκκίνηση χωρίς λίπανση ή με ελάχιστη, και υψηλό φορτίο (πρέπει να ξεκινήσει άμεσα να κινεί το κύκλωμα). Όπως στα αυτοκίνητα. Κάθε κρύα εκκίνηση έχει αρνητικό αντίκτυπο. Γι αυτό δεν υπερδιαστασιολογούμε, όπως επίσης δεν υποδιαστασιολογούμε, για να μην πιέζουμε το μηχάνημα για να αποδώσει κάτι που δεν μπορεί και καίμε ρεύμα. Ένας χώρος για να φτάσει το μηχάνημα στο ρελαντί πρέπει να είναι ζεστός. Αλλιώς οι κρύοι τοίχοι δημιουργούν κρύα ρεύματα και αναγκάζουν το μηχάνημα σε περίεργες καταστάσεις. Εάν έχεις δουλέψει 24/7 ένα μηχάνημα 12ρι (3.5kW) για 3-4 μέρες και δεν έχεις καταφέρει να ισορροπήσεις έναν χώρο αναγκών <2.5kW στη ζώνη των -1 βαθμών - άρα καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για πολύ μικρότερες ανάγκες στους 12-13-15, τότε το μηχάνημα σου δεν είναι καθόλου εντάξει και θέλει ή επισκευή ή αλλαγή ή τσεκάρισμα η εγκατάσταση. Ελπίζω να μην έχει κανένα φανταμεταλικό πρόβλημα, όπως εμπόδιο η εσωτερική μονάδα κοντά / μπροστά και γυρίζει τον αέρα πίσω (δοκάρι πχ). Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο χώρος είναι κάπως μεγάλος όμως και καλό είναι να βρεις μηχάνημα που έχει καλή εσωτερική μονάδα με καλό ανεμιστήρα και υψηλή ροή, ειδικά για το καλοκαίρι που τον κεντρικό ρόλο τον διαδραματίζει η εσωτερική μονάδα. Επεξ/σία Παρασκευή στις 06:24 μμ από cmaniac 1
Sebu Δημοσ. Παρασκευή στις 05:22 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:22 μμ 23 minutes ago, cmaniac said: Το on-off δεν είναι κατάσταση που πρέπει να θεωρείς κανονική. Κάθε on, είναι εκκίνηση χωρίς λίπανση ή με ελάχιστη, και υψηλό φορτίο (πρέπει να ξεκινήσει άμεσα να κινεί το κύκλωμα). Όπως στα αυτοκίνητα. Κάθε κρύα εκκίνηση έχει αρνητικό αντίκτυπο. Γι αυτό δεν υπερδιαστασιολογούμε, όπως επίσης δεν υποδιαστασιολογούμε, για να μην πιέζουμε το μηχάνημα για να αποδώσει κάτι που δεν μπορεί και καίμε ρεύμα. Ένας χώρος για να φτάσει το μηχάνημα στο ρελαντί πρέπει να είναι ζεστός. Αλλιώς οι κρύοι τοίχοι δημιουργούν κρύα ρεύματα και αναγκάζουν το μηχάνημα σε περίεργες καταστάσεις. Εάν έχεις δουλέψει 24/7 ένα μηχάνημα 12ρι (3.5kW) για 3-4 μέρες και δεν έχεις καταφέρει να ισορροπήσεις έναν χώρο αναγκών <2.5kW στη ζώνη των -1 βαθμών - άρα καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για πολύ μικρότερες ανάγκες στους 12-13-15), τότε το μηχάνημα σου δεν είναι καθόλου εντάξει και θέλει ή επισκευή ή αλλαγή ή τσεκάρισμα η εγκατάσταση. Ελπίζω να μην έχει κανένα φανταμεταλικό πρόβλημα, όπως εμπόδιο η εσωτερική μονάδα κοντά / μπροστά και γυρίζει τον αέρα πίσω (δοκάρι πχ). Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο χώρος είναι κάπως μεγάλος όμως και καλό είναι να βρεις μηχάνημα που έχει καλή εσωτερική μονάδα με καλό ανεμιστήρα και υψηλή ροή, ειδικά για τη καλοκαίρι που τον κεντρικό ρόλο τον διαδραματίζει η εσωτερική μονάδα. Ευχαριστω
BigBlack Δημοσ. Παρασκευή στις 06:09 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:09 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Sebu said: Ευχαριστω! Αν αντιλαμβάνομαι σωστά αυτό που λες, αν βαλω 16αρι ή 14αρι και ειναι "μεγαλα" για το χωρο τοτε ναι μεν θα πετυχαινουν γρηγορα και ευκολα την επιθυμητη/ζητουμενη θερμοκρασια ΑΛΛΑ μετα δεν θα μπορουν να κατεβουν πολυ χαμηλα για να ινβερταρουν και να διατηρησουν το κεκτημενο και θα κλεινουν και θα ανοιγουν παλι για να επαναφερουν τη θερμοκρασια οταν πεσει κατω απο τη ζητουμενη. Το καταλαβαινω σωστα? Θα εχει τοσο μεγαλη διαφορα καταναλωσης αν πιανει ζητουμενη και κλεινει και ξανανοιγει για να την πιασει με το να καιει συνεχεια? Αν λχ καιει 2 κιλοβατωρες για 1 ωρα για να πιασει και μετα ινβερταρει στα 300-400 watt για να συντηρησει επι 2-3 ωρες (=900-1.200 watt) δεν καιει παραπανω απο το να καψει 2 κιλοβατωρες 1 ωρα και μετα να σβησει για 2 ωρες και να ξαναπαρει μπροστα για αλλη μια ωρα? Στην καλυτερη ισως ερχεται μια η αλλη στη χειροτερη οι διαφορες καταναλωσης θα ειναι μικρες. Το αντιλαμβανομαι λαθος? Δεδομενου οτι οπως εγραψα και νωριτερα δεν με ενδιαφερει και ποτέ δεν με ενδιαφερε η 24/7 λειτουργια επι βδομαδες/μηνες που κανουν αρκετοι. Όπως σου γραφει κι ο φίλος cmaniac που με πρόλαβε, τα on-off είναι ανεπιθύμητα. Για όλους τους λόγους που αναφέρει αλλά κι έναν επιπλέον που δεν ξέρω πόσοι τον συμμερίζονται: με ενοχλούν οι συνεχείς αλλαγές στο ηχητικό υπόβαθρο. Προτιμώ ένα μόνιμο ελαφρύ γουργούρισμα ενος μοτέρ ή ανεμιστήρα, γιατί εύκολα το φιλτράρει ο εγκέφαλος, παρά τα σταμάτα-ξεκίνα που συνοδεύονται κι από αλλαγή τόνου/συχνότητας του θορύβου για λίγο κλπ. Γι'αυτό προσπαθώ να βάζω τα σωστά διαστασιολογημένα για κάθε χώρο μηχανήματα, τα λειτουργώ 24/7 και προτιμώ ιδίως για υπνοδωμάτια τα Toshiba. Τώρα βέβαια, τίποτα δεν είναι απόλυτο και πολλά εξαρτώνται από τον χώρο αλλά και τις συνήθειες του χρήστη. Για παράδειγμα η αδελφή μου περνάει χρόνο σε μιά κουζίνα 14τμ που ακόμα και αμόνωτη είναι υπολογισμένη για 9άρι μηχάνημα. Έβαλα όμως 13άρι και το τοποθέτησα απέναντι από την εσωτερική πόρτα την οποία αφήνει ανοιχτή από συνήθεια (και ξεχνάει πάντα να κλείσει). Οπότε ζεσταίνει/ψύχει κι ένα χωλάκι και σε ανεκτό βαθμό το υπνοδωμάτιο στο οποίο οδηγεί το χωλ, αφήνοντας κι εκείνη την πόρτα ανοιχτή. Σίγουρα καίει περισσότερο ρεύμα απ'ότι να έβαζα ένα 9άρι και να είχε κλειστή την πόρτα. Αφού όμως την αφήνει μόνιμα ανοιχτή έκανα το επόμενο καλύτερο που μπορούσα και το μηχάνημα δουλεύει ήσυχα και ομαλά ενώ υπάρχει και φουλ θερμική άνεση σε αυτούς τους χώρους, ασφαλώς με διαβαθμίσεις. Το πείραμα πέτυχε, θα μπορούσε όμως και να μην πετύχει. Πάρε υπόψη σου λοιπόν όσα περισσότερα δεδομένα μπορείς, περίμενε να ακούσεις αν έχουν να πουν κι οι υπόλοιποι κάτι στο θέμα σου και προχώρα στην αγορά του μηχανήματος που καλύπτει (θεωρητικά τουλάχιστον) τα περισσότερα κριτήριά σου. Δυστυχώς αν δεν εγκατασταθεί στο χώρο σου και δεν δοκιμαστεί δεν θα είσαι απόλυτα σίγουρος για τίποτα. Επεξ/σία Παρασκευή στις 06:12 μμ από BigBlack 1
Sebu Δημοσ. Παρασκευή στις 06:31 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:31 μμ 21 minutes ago, BigBlack said: Όπως σου γραφει κι ο φίλος cmaniac που με πρόλαβε, τα on-off είναι ανεπιθύμητα. Για όλους τους λόγους που αναφέρει αλλά κι έναν επιπλέον που δεν ξέρω πόσοι τον συμμερίζονται: με ενοχλούν οι συνεχείς αλλαγές στο ηχητικό υπόβαθρο. Προτιμώ ένα μόνιμο ελαφρύ γουργούρισμα ενος μοτέρ ή ανεμιστήρα, γιατί εύκολα το φιλτράρει ο εγκέφαλος, παρά τα σταμάτα-ξεκίνα που συνοδεύονται κι από αλλαγή τόνου/συχνότητας του θορύβου για λίγο κλπ. Γι'αυτό προσπαθώ να βάζω τα σωστά διαστασιολογημένα για κάθε χώρο μηχανήματα, τα λειτουργώ 24/7 και προτιμώ ιδίως για υπνοδωμάτια τα Toshiba. Τώρα βέβαια, τίποτα δεν είναι απόλυτο και πολλά εξαρτώνται από τον χώρο αλλά και τις συνήθειες του χρήστη. Για παράδειγμα η αδελφή μου περνάει χρόνο σε μιά κουζίνα 14τμ που ακόμα και αμόνωτη είναι υπολογισμένη για 9άρι μηχάνημα. Έβαλα όμως 13άρι και το τοποθέτησα απέναντι από την εσωτερική πόρτα την οποία αφήνει ανοιχτή από συνήθεια (και ξεχνάει πάντα να κλείσει). Οπότε ζεσταίνει/ψύχει κι ένα χωλάκι και σε ανεκτό βαθμό το υπνοδωμάτιο στο οποίο οδηγεί το χωλ, αφήνοντας κι εκείνη την πόρτα ανοιχτή. Σίγουρα καίει περισσότερο ρεύμα απ'ότι να έβαζα ένα 9άρι και να είχε κλειστή την πόρτα. Αφού όμως την αφήνει μόνιμα ανοιχτή έκανα το επόμενο καλύτερο που μπορούσα και το μηχάνημα δουλεύει ήσυχα και ομαλά ενώ υπάρχει και φουλ θερμική άνεση σε αυτούς τους χώρους, ασφαλώς με διαβαθμίσεις. Το πείραμα πέτυχε, θα μπορούσε όμως και να μην πετύχει. Πάρε υπόψη σου λοιπόν όσα περισσότερα δεδομένα μπορείς, περίμενε να ακούσεις αν έχουν να πουν κι οι υπόλοιποι κάτι στο θέμα σου και προχώρα στην αγορά του μηχανήματος που καλύπτει (θεωρητικά τουλάχιστον) τα περισσότερα κριτήριά σου. Δυστυχώς αν δεν εγκατασταθεί στο χώρο σου και δεν δοκιμαστεί δεν θα είσαι απόλυτα σίγουρος για τίποτα. Ευχαριστώ και πάλι! 1
26ska Δημοσ. Παρασκευή στις 06:33 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:33 μμ 1 λεπτό πριν, Sebu είπε Ευχαριστώ και πάλι! Για ποιο λόγο δεν θέλεις το 24/7,λειπεις πολύ από το σπίτι;
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 06:36 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:36 μμ (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, BigBlack είπε Όπως σου γραφει κι ο φίλος cmaniac που με πρόλαβε, τα on-off είναι ανεπιθύμητα. Για όλους τους λόγους που αναφέρει αλλά κι έναν επιπλέον που δεν ξέρω πόσοι τον συμμερίζονται: με ενοχλούν οι συνεχείς αλλαγές στο ηχητικό υπόβαθρο. Καλά ναι, αν πάμε και στις προσωπικές επιλογές, όντως, με τις εκκινήσεις η αποφυγή κρύων ρευμάτων κινεί συνέχεια τις περσίδες, αλλάζουν οι ταχύτητες του αέρα στο χώρο, ο συμπιεστής κάνει τα δικά του και πόσα άλλα που δε μου 'ρχονται τώρα. Παρεμπιπτόντως, στο MHI, στα 140 watt, σε απόλυτη ησυχία ίσα που ακούω έναν υψίσυχνο θόρυβο απ τις σωλήνες, ότι δηλαδή κάτι συμβαίνει έξω και γι'αυτό δεν κρυώνω. Την έχω στο πάτωμα βέβαια. Γείτονας με ρώτησε τι μάρκα είναι γιατί του έκανε εντύπωση . Για να μην πω για το ινβέντορ του απέναντι καμια βαριά κουβέντα. Εκκινεί και ακούς τις περιελίξεις του μοτέρ να κάνουν πάρτι από τα δινορεύματα με το χαρακτηριστικό "γκραουαουαουαουαουυυυυυ". Δε θέλω να ξέρω τι περνάει μέσα στο σπίτι του καημένου. Επεξ/σία Παρασκευή στις 06:37 μμ από cmaniac 4
Sebu Δημοσ. Παρασκευή στις 07:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:04 μμ (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, 26ska said: Για ποιο λόγο δεν θέλεις το 24/7,λειπεις πολύ από το σπίτι; Δεν με ενδιαφερει να καιω ρευμα 24/7 για κλιματιστικο, οταν το σπιτι διατηρει απο μονο του το χειμωνα μια μεση θερμοκρασια 20-21 βαθμους. Αν ειμαι με τηλεργασια πρεπει να ειμαι αρρωστος για να μην νιωθω καλα με 20-21 εσωτερικη ή να εχει ταυτοχρονα υγρασια 60%+ για να πω οτι θελω λιγο θερμανση να ανεβει 1 βαθμο προς το 22 να σπασει και λιγο την υγρασια του χωρου (λχ φετος τις μερες που ειχε συνεχομενες βροχες παρολο που δεν ειχε τρελο κρυο ειχε μαζεψει ολη η ατμοσφαιρα εντος και εκτος αρκετη υγρασια). Αν λειπω δεν με ενδιαφερει το σπιτι να ειναι στους 22 να το χαιρονται τα επιπλα και οι τοιχοι. Και το καλοκαιρι κλιματισμο θελω κατα βαση στον υπνο και μονο για λιγες ωρες και μονο σε εξτριμ ζεστες, κατα τα λοιπα προτιμω τον ανεμιστηρα με breeze mode για υπνο ή αν ειμαι σπιτι να εχω ολα τα παραθυρα ανοιχτα και οντας διαμπερες να εχει συνεχεια ρευμα και ροη αερα. Πρεπει να εχει τελειως απνοια και 40αρια+ να πω οτι θα ανοιξω κλιματισμο εντος της ημερας για πολλες ωρες. Η μονη εξαιρεση να ειμαι σπιτι με τηλεργασια που μετα το μεσημερι για 2-3 ωρες δεν παλευεται χωρις κλιματισμο. Λχ τωρα στο δωματιο απο το οποιο γραφω αυτη τη στιγμη εχει εσωτερικη 21, υγρασια 63%. Εξωτερικη η περιοχη εχει 14,3 με υγρασια 88%. Ο εξωτερικος αισθητηρας στο μπαλκονι επι της εξωτερικης τοιχοποιας (προστατευμενο απο τεντα) λεει 16 βαθμους. Δεν εχω αναψει καθολου το κλιματιστικο στο δωματιο σημερα. Παρολο που αερισα το πρωι μιση ωρα το εν λογω δωματιο, ειναι προφανες οτι με τετοια ψηλη εξωτερικη υγρασια, δεν μπορει να πεσει πολυ η εσωτερικη υγρασια οτι και αν κανω. Και αφυγραντηρα να δουλεψω (λογω του εσωτερικου μπανιου) και παλι οταν ανοιξεις να μπεις, να βγεις, να μαζεψεις απλωμενα, να απλωσεις, να πεταξεις σκουπιδια, να σκουπισεις κτλ αυτο το +15-20% υγρασια θα μπουκαρει μεσα για πλακα, καις τσαμπα αφυγραντηρα. 41 minutes ago, cmaniac said: Για να μην πω για το ινβέντορ του απέναντι καμια βαριά κουβέντα. Εκκινεί και ακούς τις περιελίξεις του μοτέρ να κάνουν πάρτι από τα δινορεύματα με το χαρακτηριστικό "γκραουαουαουαουαουυυυυυ". Δε θέλω να ξέρω τι περνάει μέσα στο σπίτι του καημένου. Για αυτα γινεται τιποτα? Εχω ενα στο χωριο που στεναζει στις εκκινησεις και στα γκαζωματα οταν ινβερταρει απο κατω προς τα πανω. Αν λυθει η προσοψη και μπει εξτρα μονωση στο μοτερ θα γινει κατι? Πειραματιζομενος καποια στιγμη το ειχα αφησει για 10+ μερες εκτος πριζας και μολις το συνεδεσα για καποιες ωρες ηταν ησυχο δεν εκανε αυτα τα "γκραουαουαου", μετα αρχισαν παλι στο ξαφνικο. Εκει μου μπηκε η ιδεα οτι κατι παιζει με το ρευμα και δεν μπορει να ειναι θεμα δονησεων απο χαλασμενες βασεις του μοτερ. Ή οτι ισως καποιος πυκνωτης που ειναι ετοιμος να ψοφησει δημιουργει το προβλημα? Το οποιο ειναι εντονο παντα σε χαμηλα watt (κατω των 500) και ποτε ανω των 750-800. Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:18 μμ από Sebu
sap00 Δημοσ. Παρασκευή στις 07:46 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:46 μμ 39 λεπτά πριν, Sebu είπε το σπιτι διατηρει απο μονο του το χειμωνα μια μεση θερμοκρασια 20-21 βαθμους. Ακριβώς για αυτό χρειάζεσαι μικρό - και όχι μεγάλο κλιματιστικό... Και 12άρι αρκεί σε χώρο που κατά τα 5/6 γειτνιάζει με θερμαινόμενους χώρους.
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 07:51 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:51 μμ 23 λεπτά πριν, Sebu είπε Για αυτα γινεται τιποτα? Επανεγκατάσταση το κύριο. Θέλει 3+ μέτρα σωλήνα, κενό κλπ. Εάν έχει σωθεί ο κινητήρας θα το καταλάβεις αμέσως και μετά μπορείς να αρχίσεις τα έξτρα, κουβέρτες, ηχοαπορροφητικά, λαστιχένιες βάσεις στο μοτέρ κλπ, αλλά κι αυτά όσο αντέξουν. Εάν έχει δουλέψει πολύ, θέλει αντικατάσταση όλο γιατί θα έχει σαραβαλέψει τελείως, είτε απο οξειδώσεις εσωτερικά στο έμβολο (ειδικά εάν δεν έχει γίνει κενό), είτε από διάβρωση στα επιμέρους, είτε από κόπωση του ηλεκτροκινητήρα.
liakjim Δημοσ. Παρασκευή στις 10:01 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:01 μμ 11 ώρες πριν, xristos1277 είπε Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 500-700€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50% ψύξη / 50% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης και ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ηλεκτρικό Θερμαντικό σώμα Χώρος που θα τοποθετηθεί : Γραφείο Τοποθεσία: Αθήνα Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση, επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα κλπ: Ισόγειο γραφείο χωρίς μόνωση Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-km-series-aseh09kmcg-aoeh09kmcg-klimatistiko-9-000-btu-h_4542894 10 ώρες πριν, red66phone είπε το FUJITSU αξίζει τα παραπάνω λεφτά σε βάθος 10ετιας (κύρια ψύξη + θέρμανση) ? Για μένα ναι. 5 ώρες πριν, Klausx είπε καταφέρνει και κρατάει θέρμανση 130~110w σταθερά για ώρες Σούπερ! 1
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 10:27 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:27 μμ Μιας που γίνεται συζήτηση για Fujitsu KM series vs Tohsiba Yukai, θα πω εδώ ότι μετά την αγορά του Toshiba Edge έγινα φανατικός οπαδός των Toshiba, κυρίως λόγω της άκρως πολιτισμένης συμπεριφοράς τους. Διακριτικό όσο δεν πάει και απίστευτα αποδοτικό. Παρόλα αυτά, λύγισα και αντί για Toshiba πήρα τελικά αυτό για το χωριό, το οποίο κατέφθασε σήμερα: Spoiler https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/306244-a-c-in9btu-fujitsu-asyg09kmcg?srsltid=AfmBOorrauXYc5H0bcXWUs85qOm3lYO_vxmOd1sLeD4dYumL9tlmYCkL. Είμαι σίγουρος ότι το Fujitsu ASEH09KMCG είναι και αυτό μία εξαιρετική επιλογή, με ελαφρώς καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά έναντι του Yukai, ενώ επιπλέον έχει και wifi. Το πήρα 558 ευρώ εγκατεστημένο (συμπεριλαμβανομένης και της δωροεπιταγής), έναντι του Yukai που έπεσε αυτήν την εβδομάδα στα 600 στο Praktiker με δώρο την εγκατάσταση. Βρήκα και ένα τελευταίο Toshiba Seiya, με 469 ευρώ & δώρο την εγκατάσταση, αλλά η μεταφορά από κατάστημα Praktiker της Αθήνας για Ήπειρο αποδείχτηκε σκέτη Οδύσσεια, οπότε με βαριά καρδιά το άφησα. Ας όψεται και ο @liakjim γι' αυτό μου το "παραστράτημα" προς τα Fujitsu 😁. 5
mdkamael Δημοσ. Παρασκευή στις 10:33 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:33 μμ 3 ώρες πριν, cmaniac είπε Παρεμπιπτόντως, στο MHI, στα 140 watt, σε απόλυτη ησυχία ίσα που ακούω έναν υψίσυχνο θόρυβο απ τις σωλήνες, ότι δηλαδή κάτι συμβαίνει έξω και γι'αυτό δεν κρυώνω. Την έχω στο πάτωμα βέβαια. Γείτονας με ρώτησε τι μάρκα είναι γιατί του έκανε εντύπωση . Για να μην πω για το ινβέντορ του απέναντι καμια βαριά κουβέντα. Εκκινεί και ακούς τις περιελίξεις του μοτέρ να κάνουν πάρτι από τα δινορεύματα με το χαρακτηριστικό "γκραουαουαουαουαουυυυυυ". Δε θέλω να ξέρω τι περνάει μέσα στο σπίτι του καημένου. Και κρεμασμενο στον τοιχο να το χες, κ παλι δεν θα ακουγες... mhi 9αρια srk25zg-s εδω κ 15 χρονια στα υπνοδωματια και δεν καταλαβαινεις οτι λειτουργει η εξωτερικη μοναδα... σ αντιθεση με την εσωτερικη βεβαια, η οποια καλη χρυση για ολη την υπολοιπη ημερα εκτος απο το βραδυ... 😛
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 10:43 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:43 μμ 14 λεπτά πριν, Pan_K είπε Fujitsu ASEH09KMCG Για την ιστορία, λέει πουθενά made in? 10 λεπτά πριν, mdkamael είπε Και κρεμασμενο στον τοιχο να το χες, κ παλι δεν θα ακουγες... mhi 9αρια srk25zg-s εδω κ 15 χρονια στα υπνοδωματια και δεν καταλαβαινεις οτι λειτουργει η εξωτερικη μοναδα... σ αντιθεση με την εσωτερικη βεβαια, η οποια καλη χρυση για ολη την υπολοιπη ημερα εκτος απο το βραδυ... 😛 MHI: Ο καλύτερος φίλος του γείτονα. Διαχρονικα 1
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 10:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:58 μμ 14 λεπτά πριν, cmaniac είπε Για την ιστορία, λέει πουθενά made in? Δεν είμαι εκεί για να δω. Άλλος το παρέλαβε και δυστυχώς άλλος θα επιβλέπει την εγκατάσταση. Θα ζητήσω να μου πουν οι εγκαταστάτες που θα έρθουν από βδομάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα