Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 11:28 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:28 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Sebu είπε Και ο αερας που βγαζει ειναι οντως καυτος στη θερμανση και παγακι στην ψυξη. Ένα 12άρι Panasonic του 2011 που έχω μετρήσει πρόσφατα δεν πέφτει κάτω από 670 watt, οπότε νομίζω ότι για την εποχή που κατασκευάζονταν αυτά τα κλιματιστικά, αυτή η συμπεριφορά είναι αναμενόμενη. Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:54 μμ από Pan_K 1
BigBlack Δημοσ. Πέμπτη στις 11:41 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:41 μμ (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, Pan_K said: Ένα 12άρι Panasonic του 2011 που έχω μετρήσει πρόσφατα δεν πέφτει κάτω από 670 watt, οπότε νομίζω ότι για την εποχή που κατασκευάζονταν αυτά τα κλιματιστικά, αυτή η συμπεριφορά είναι αναμενόμενη. Δεν ξέρω πως τα κατάφερες, αλλά αυτά τα λόγια που quotάρεις δεν είναι δικά μου! 😎 Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:43 μμ από BigBlack 1
Sebu Δημοσ. Πέμπτη στις 11:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:48 μμ 51 minutes ago, Kozanitis1 said: Μια χαρά κάνει η πρίζα που λες, πες του να διαβάσει κανένα manual και να αφήσει τα ξέρω γω.., ούτε 10Α πιθανόν να μην έχει μέγιστα το 16αρι (9.5A max για την ακρίβεια) Απλά επειδή η γραμμή στη πρίζα είναι ήδη 3Χ2.5, θα του πεις να μην κάνει χαζομάρες και να τροφοδοτήσει από εκεί με 3Χ2.5 (ΟΧΙ 3Χ1.5!! δεν το προστατεύει η 16αρα ασφάλεια θα πάρει φωτιά) την εξωτερική μονάδα και το καλώδιο επικοινωνίας 4Χ1.5, Τα υπόλοιπα αύριο γιατί έχω πρωινό ξύπνημα 😉 Ευχαριστω ΠΕριμενω νεοτερα σου αυριο, καθως θα χρησιμοποιηθει η προεγκατασταση που υπαρχει ηδη εντος της τοιχοποιας απο το υπαρχον κλιματιστικο (οι σωληνωσεις) αρα εικαζω θα χρησιμοποιησει και το υπαρχον καλωδιο ρευματος που πηγαινει εντος του τοιχου απο την εσωτερικη μοναδα του 12αριου στην εξωτερικη στο μπαλκονι. Οι υπαρχουσες σωληνωσεις μου ειπε οτι κανουν για νεοτερο κλιματιστικο ειναι ιδιας διατομης, θα χρειαστει απλα να γινει "πλυση"/καθαρισμος με αζωτο για να φυγουν υπολειμματα του παλιου φρεον καθως ειναι ασυμβατο με το νεου τυπου φρεον και μπορει να δημιουργησει προβληματα απο οτι μου ειχε πει.
Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 11:49 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:49 μμ (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, BigBlack είπε Δεν ξέρω πως τα κατάφερες, αλλά αυτά τα λόγια που quotάρεις δεν είναι δικά μου! 😎 Sorry, 🫢 λίγο η βιασύνη, λίγο η ώρα ... Και τώρα δεν ξέρω πώς να το διορθώσω κιόλας. Edit: το διόρθωσα....😇 Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:54 μμ από Pan_K
BigBlack Δημοσ. Πέμπτη στις 11:50 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:50 μμ Just now, Pan_K said: Sorry, λίγο η βιασύνη, λίγο η ώρα... Και τώρα δεν ξέρω πώς να το διορθώσω κιόλας. Δεν πειράζει, πες πως τά'πα! Στο δικαστήριο πάντως θα αρνηθώ τα πάντα. 😇 3
Sebu Δημοσ. Πέμπτη στις 11:55 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:55 μμ (επεξεργασμένο) 53 minutes ago, cmaniac said: Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Ο χώρος σου καλύπτεται άνετα με ένα 9ρι, αλλά τα 12ρια συνήθως έχουν καλύτερη ροή αέρα, ενώ αρκετά 12ρια και 9ρια διαφέρουν μόνο στο software. Έχεις κάποιον επιπλέον χώρο που θερμαίνεις με την ίδια μονάδα; Τα κουφώματα είναι εντάξει; Ξέρω ότι είναι αφύσικο σαν ερώτηση, αλλά μήπως χάνει κανένα κούφωμα ή έχει αφήσει καμιά τρύπα ανοιχτή στις σωλήνες των κλιματιστικών και μπάζουν αβέρτα; Επίσης την θερμοκρασία χώρου την μετράς από το κλιματιστικό και την συμπεριφορά του ή έχεις κανένα θερμόμετρο χώρου; Δεν εξηγείται από πουθενά τέτοιο πράγμα. Κάπου έχεις τραγική θερμογέφυρα. Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά τα ξαναλέμε: Το ρεύμα δεν ασφαλίζεται με το μάτι. Εάν το κλιματιστικό αναφέρει μέγιστο ρεύμα 10,16,20A τότε ακολουθεί καλώδιο ανάλογο και ασφάλεια ανάλογη. Ούτε περίπου ούτε "εγώ ξέρω". Τρυπα δεν υπαρχει γιατι οι σωληνωσεις εχουν ερθει με προεγκατασταση απο την κατασκευη του σπιτιου/μπετα, μεσω της τοιχοποιιας και του πατωματος του μπαλκονιου. Δεν μπαινει δηλαδη αερας απο εκει ωστε να μπερδευει καποιον αισθητηρα. Δεν υπαρχει δηλαδη τρυπα στον τοιχο με τον εξωτερικο χωρο/μπαλκονι ωστε να υπαρχουν απωλειες. Τη θερμοκρασια χωρου τη μετραω με μετεορολογικο σταθμο Lidl που μετραει εσωτερικη θερμοκρασια και υγρασια 12ωρου και εξωτερικη θερμοκρασια/υγρασια με εξωτερικο ασυρματο αισθητηρα. Ο μετρητης/σταθμος ειναι μεν στον ιδιο χωρο αλλα σχετικα μακρυα απο το κλιματιστικο ωστε να μην επηρεαζεται αμεσα απο τα ρευματα αερα του κλιματιστικου (λχ να μην χτυπαει επανω του ο θερμος αερας απο τις περσιδες). Η θερμοκρασια χωρου μετριεται επισης ως backup απο αναλογικο θερμομετρο/υγρομετρο/βαρομετρο ρυθμιζομενα και βαθμονομημενα με μικρη αποκλιση στις μετρησεις απο τη συσκευη του Lidl (επισης σε αλλο σημειο απο τη συσκευη του Lidl). Τα κουφωματα ειναι ενταξει, για τα δεδομενα της εποχης τους, αλουμινιου 20ετιας με διπλα τζαμια. Ο χωρος ειναι αναλογικα ο πιο ζεστος του σπιτιου οντας ανατολικονοτιος. Οταν ειναι κλειστη η μεσαια πορτα που χωριζει με το υπολοιπο σπιτι/υπνοδωματια εκεινος ο χωρος (σαλονοκουζινα 35τμ), διατηρει με το κλιματιστικο ανετα 22-22.3 και αν ανοιξεις τη μεσοπορτα και πας στο υπολοιπο σπιτι καταλαβαινεις τη διαφορα καθως ειναι στο 20.5-21. Νιωθω δηλ. τη διαφορα του 1-1,5 βαθμου συν τη διαφορα στην αισθητη υγρασια του χωρου (νιωθω πιο στεγνη τη σαλονοκουζινα). Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:00 πμ από Sebu
mindreader Δημοσ. Παρασκευή στις 08:20 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:20 πμ Μιας και δεν το χω με την αριθμητικη, ή το chatgtp δεν μου τα λεει καλα, ή εγω 'τρομαζω' με αυτο που διαβαζω. Κλιματιστικο που καιει 200w, ας πουμε διαρκως, θα καψει 4,8kwh για λειτουργια μιας ημερας;;;;;;;;; --------------------------------- To calculate the total electric consumption of a device, you can use the formula: Electric Consumption (kWh)=Power (W)×Time (hours)1000Electric Consumption (kWh)=1000Power (W)×Time (hours) In your case, the device consumes 200 watts and operates for 24 hours. Electric Consumption=200 W×24 hours1000=4800 Wh1000=4.8 kWhElectric Consumption=1000200W×24hours=10004800Wh=4.8kWh Therefore, the electric consumption of the device operating for a whole day will be 4.8 kWh.
sap00 Δημοσ. Παρασκευή στις 08:42 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:42 πμ 21 λεπτά πριν, mindreader είπε Μιας και δεν το χω με την αριθμητικη, ή το chatgtp δεν μου τα λεει καλα, ή εγω 'τρομαζω' με αυτο που διαβαζω. Κλιματιστικο που καιει 200w, ας πουμε διαρκως, θα καψει 4,8kwh για λειτουργια μιας ημερας;;;;;;;;; Εσύ για πόσο το υπολόγιζες?
jkoukos Δημοσ. Παρασκευή στις 08:43 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:43 πμ Μια χαρά τα λέει και αυτή η τιμή μεταφράζεται σε περίπου 1,5€ ανά ημέρα κόστος ρεύματος. 2
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 08:44 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:44 πμ (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, mindreader είπε Μιας και δεν το χω με την αριθμητικη, ή το chatgtp δεν μου τα λεει καλα, ή εγω 'τρομαζω' με αυτο που διαβαζω. Κλιματιστικο που καιει 200w, ας πουμε διαρκως, θα καψει 4,8kwh για λειτουργια μιας ημερας;;;;;;;;; --------------------------------- To calculate the total electric consumption of a device, you can use the formula: Electric Consumption (kWh)=Power (W)×Time (hours)1000Electric Consumption (kWh)=1000Power (W)×Time (hours) In your case, the device consumes 200 watts and operates for 24 hours. Electric Consumption=200 W×24 hours1000=4800 Wh1000=4.8 kWhElectric Consumption=1000200W×24hours=10004800Wh=4.8kWh Therefore, the electric consumption of the device operating for a whole day will be 4.8 kWh. 3-5kWh για ένα 12ρι είναι φυσιολογικά. Γιατί όμως τρομάζεις; 1 Ευρώ τη μέρα σου φαίνεται πολύ; 8 ώρες πριν, Sebu είπε Τρυπα δεν υπαρχει γιατι οι σωληνωσεις εχουν ερθει με προεγκατασταση απο την κατασκευη του σπιτιου/μπετα, μεσω της τοιχοποιιας και του πατωματος του μπαλκονιου. Δεν μπαινει δηλαδη αερας απο εκει ωστε να μπερδευει καποιον αισθητηρα. Δεν υπαρχει δηλαδη τρυπα στον τοιχο με τον εξωτερικο χωρο/μπαλκονι ωστε να υπαρχουν απωλειες. Τη θερμοκρασια χωρου τη μετραω με μετεορολογικο σταθμο Lidl που μετραει εσωτερικη θερμοκρασια και υγρασια 12ωρου και εξωτερικη θερμοκρασια/υγρασια με εξωτερικο ασυρματο αισθητηρα. Ο μετρητης/σταθμος ειναι μεν στον ιδιο χωρο αλλα σχετικα μακρυα απο το κλιματιστικο ωστε να μην επηρεαζεται αμεσα απο τα ρευματα αερα του κλιματιστικου (λχ να μην χτυπαει επανω του ο θερμος αερας απο τις περσιδες). Η θερμοκρασια χωρου μετριεται επισης ως backup απο αναλογικο θερμομετρο/υγρομετρο/βαρομετρο ρυθμιζομενα και βαθμονομημενα με μικρη αποκλιση στις μετρησεις απο τη συσκευη του Lidl (επισης σε αλλο σημειο απο τη συσκευη του Lidl). Τα κουφωματα ειναι ενταξει, για τα δεδομενα της εποχης τους, αλουμινιου 20ετιας με διπλα τζαμια. Ο χωρος ειναι αναλογικα ο πιο ζεστος του σπιτιου οντας ανατολικονοτιος. Οταν ειναι κλειστη η μεσαια πορτα που χωριζει με το υπολοιπο σπιτι/υπνοδωματια εκεινος ο χωρος (σαλονοκουζινα 35τμ), διατηρει με το κλιματιστικο ανετα 22-22.3 και αν ανοιξεις τη μεσοπορτα και πας στο υπολοιπο σπιτι καταλαβαινεις τη διαφορα καθως ειναι στο 20.5-21. Νιωθω δηλ. τη διαφορα του 1-1,5 βαθμου συν τη διαφορα στην αισθητη υγρασια του χωρου (νιωθω πιο στεγνη τη σαλονοκουζινα). Ακούγονται μια χαρά όλα. Μόνο μία περίπτωση μας αφήνεις στον αέρα. Εάν ο χώρος που θα θερμαίνεις / ψύχεις με το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι παραπάνω απο 35τμ με ανοιχτή πόρτα που οδηγεί σε μη κλιματιζόμενους χώρους, τότε κανονικά θα πρέπει να προσθέσεις τις απώλειες και εκείνου του χώρου στο φορτίο του μηχανήματος. Ιδανικά κάθε χώρος θέλει το δικό του μηχάνημα. Edit: Εάν επίσης έχεις μη θερμαινόμενους χώρους, που πέφτει η θερμοκρασία ας πούμε 3-4 βαθμούς+ που γειτνιάζουν με τους κλιματιζόμενους χώρους, μέσω της τοιχοποιίας, τότε θα βάλεις επαφή με μη θερμαινόμενο χώρο. Επεξ/σία Παρασκευή στις 08:48 πμ από cmaniac 1
mindreader Δημοσ. Παρασκευή στις 08:49 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:49 πμ (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, sap00 said: Εσύ για πόσο το υπολόγιζες? Δεν υπολογιζα. Απλα σαν kwh μου φανηκαν πολλες, 5kwh μονο για ενα a/c. 7 minutes ago, jkoukos said: Μια χαρά τα λέει και αυτή η τιμή μεταφράζεται σε περίπου 1,5€ ανά ημέρα κόστος ρεύματος. Ok, κατανοητο, thanks. 7 minutes ago, cmaniac said: 3-5kWh για ένα 12ρι είναι φυσιολογικά. Γιατί όμως τρομάζεις; 1 Ευρώ τη μέρα σου φαίνεται πολύ; 9αρι κλιματιστικο. Ναι, μου φαινεται καπως, 5kwh ημερησιως, για μια μονο μοναδα a/c. Ιδεατα θελω να μην ξεπερνω τις 5kwh τη μερα για ολο το σπιτι, αλλοτε το καταφερνω και αλλοτε οχι. Και δεν ξερω αν μαθατε, ανεβαινουν κι αλλο τα δημοτικα τελη, που πληρωνονται μεσω της δεη, τελος ταφης απορριμματων κλπ. Και νομιζω, οτι οι λοιπες χρεωσεις της δεη, ειναι αναλογικες με την καταναλωση; Δηλαδη οσο παραπανω καις, τοσο ανεβαινουν λογω ποσοστιαιας αναλογιας, και οι υπολοιπες χρεωσεις; https://www.mystrasnewshellasoncamera.gr/lakonika-nea/arthro-tou-dimitri-daliani-gia-tin-epeksergasia-ton-aporrimaton Επεξ/σία Παρασκευή στις 08:52 πμ από mindreader
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 08:59 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:59 πμ 4 λεπτά πριν, mindreader είπε Ιδεατα θελω να μην ξεπερνω τις 5kwh τη μερα για ολο το σπιτι, αλλοτε το καταφερνω και αλλοτε οχι. Θα χρειαστεί να ξοδέψεις χιλιάδες ευρώ για να το καταφέρεις αυτό. Τυχαία παραδείγματα, κελύφη, κουφώματα, φωτοβολταϊκά, ακόμα και τέντες με αυτοματισμούς ανάλογα τις συνθήκες. Ψάχνεις την τελειότητα με αυτά που ζητάς και αυτή κοστίζει. Συνήθως σταματάμε σε ένα σημείο και μετα ψάχνουμε άλλα πράγματα στη ζωή. Είναι το γνωστό ρητό "φα'τα σε σουβλάκια τα υπόλοιπα". 3
liakjim Δημοσ. Παρασκευή στις 09:20 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:20 πμ 27 λεπτά πριν, mindreader είπε Δεν υπολογιζα. Απλα σαν kwh μου φανηκαν πολλες, 5kwh μονο για ενα a/c. Ok, κατανοητο, thanks. 9αρι κλιματιστικο. Ναι, μου φαινεται καπως, 5kwh ημερησιως, για μια μονο μοναδα a/c. Ιδεατα θελω να μην ξεπερνω τις 5kwh τη μερα για ολο το σπιτι, αλλοτε το καταφερνω και αλλοτε οχι. Και δεν ξερω αν μαθατε, ανεβαινουν κι αλλο τα δημοτικα τελη, που πληρωνονται μεσω της δεη, τελος ταφης απορριμματων κλπ. Και νομιζω, οτι οι λοιπες χρεωσεις της δεη, ειναι αναλογικες με την καταναλωση; Δηλαδη οσο παραπανω καις, τοσο ανεβαινουν λογω ποσοστιαιας αναλογιας, και οι υπολοιπες χρεωσεις; https://www.mystrasnewshellasoncamera.gr/lakonika-nea/arthro-tou-dimitri-daliani-gia-tin-epeksergasia-ton-aporrimaton Έχεις υπερτιμησει στο μυαλό σου τι είναι η κιλοβατώρα. Αν έχεις θερμοσίφωνα των 4000W και ανάψεις για 15' , θα κάψεις μια κιλοβατώρα. Αν είχες σώμα των 2000W για θέρμανση και αυτό δούλευε στο 1/2 του χρόνου μέσα στην ημέρα, θα ήθελε 12 κιλοβατώρες... Οι ~5 του Daikin είναι ένα τίποτα συγκριτικά. 3
dimostr Δημοσ. Παρασκευή στις 09:46 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:46 πμ 24 λεπτά πριν, liakjim είπε Έχεις υπερτιμησει στο μυαλό σου τι είναι η κιλοβατώρα. Αν έχεις θερμοσίφωνα των 4000W και ανάψεις για 15' , θα κάψεις μια κιλοβατώρα. Αν είχες σώμα των 2000W για θέρμανση και αυτό δούλευε στο 1/2 του χρόνου μέσα στην ημέρα, θα ήθελε 12 κιλοβατώρες... Οι ~5 του Daikin είναι ένα τίποτα συγκριτικά. Άμα θες να τον βραχυκυκλώσεις πες του να κάνει την αναγωγή kWh vs υγραέριο που είναι και φανατικός να μας πει ποιο καίει περισσότερο 5
jkoukos Δημοσ. Παρασκευή στις 09:51 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:51 πμ 53 λεπτά πριν, mindreader είπε Και δεν ξερω αν μαθατε, ανεβαινουν κι αλλο τα δημοτικα τελη, που πληρωνονται μεσω της δεη, τελος ταφης απορριμματων κλπ. Και νομιζω, οτι οι λοιπες χρεωσεις της δεη, ειναι αναλογικες με την καταναλωση; Δηλαδη οσο παραπανω καις, τοσο ανεβαινουν λογω ποσοστιαιας αναλογιας, και οι υπολοιπες χρεωσεις; Οι κιλοβατώρες δεν υπολογίζονται στις λοιπές χρεώσεις. Αφορούν αποκλειστικά ρυθμιζόμενες, ανταγωνιστικές και ΕΦΚ και για τον προηγούμενο μήνα 5kWh αντιστοιχούσαν σε 1-1,5€ (ανάλογα το πρόγραμμα και τον πάροχο) με ΟΛΑ μέσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα