riraki Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Καλημέρα!! Είμαστε σε αναζήτηση κλιματιστικών για επαγγελματικό χώρο. Δεν θα πάμε σε multi. Λογικά μιλάμε για 2 9αρια, 1 12αρι και 1 18αρι ή 24αρι. Τα 3 πρώτα θα είναι τοίχου (και προτιμούμε σε μαύρο), ενώ το άλλο (το μεγάλο) δαπέδου. Μας έχει αρέσει αισθητικά της daikin το stylish. Απο δαπέδου μας άρεσε της daikin και ένα Panasonic. Το θέμα είναι να βρούμε κάποια που να είναι αξιόπιστα, αθορυβα και να μην μας γδάρουν οικονομικά. Ποιες άλλες εταιρίες αξίζει να δούμε; Πχ Mitsubishi? Κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη και χρήσιμη!!
liakjim Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 17 λεπτά πριν, riraki είπε Καλημέρα!! Είμαστε σε αναζήτηση κλιματιστικών για επαγγελματικό χώρο. Δεν θα πάμε σε multi. Λογικά μιλάμε για 2 9αρια, 1 12αρι και 1 18αρι ή 24αρι. Τα 3 πρώτα θα είναι τοίχου (και προτιμούμε σε μαύρο), ενώ το άλλο (το μεγάλο) δαπέδου. Μας έχει αρέσει αισθητικά της daikin το stylish. Απο δαπέδου μας άρεσε της daikin και ένα Panasonic. Το θέμα είναι να βρούμε κάποια που να είναι αξιόπιστα, αθορυβα και να μην μας γδάρουν οικονομικά. Ποιες άλλες εταιρίες αξίζει να δούμε; Πχ Mitsubishi? Κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη και χρήσιμη!! Προτιμήστε daikin μιας και έχουν υποστήριξη. 1
IsiR Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, riraki είπε Καλημέρα!! Είμαστε σε αναζήτηση κλιματιστικών για επαγγελματικό χώρο. Δεν θα πάμε σε multi. Λογικά μιλάμε για 2 9αρια, 1 12αρι και 1 18αρι ή 24αρι. Τα 3 πρώτα θα είναι τοίχου (και προτιμούμε σε μαύρο), ενώ το άλλο (το μεγάλο) δαπέδου. Μας έχει αρέσει αισθητικά της daikin το stylish. Απο δαπέδου μας άρεσε της daikin και ένα Panasonic. Το θέμα είναι να βρούμε κάποια που να είναι αξιόπιστα, αθορυβα και να μην μας γδάρουν οικονομικά. Ποιες άλλες εταιρίες αξίζει να δούμε; Πχ Mitsubishi? Κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη και χρήσιμη!! Δεν ξερω σε τι budget θες να παιξεις αλλα δες και αυτα τα 2 . Το electric περα απο ομορφο μηχανημα ειναι και TOP σαν μηχανημα. Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-LN25VG2-B Haier Expert AS25XCAHRA-MB/1U25S2SM1FA-2 1
snb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου On 03/12/2024 at 12:45, Pan_K said: Εγώ έχω πάρει 4 από αυτά https://www.skroutz.gr/s/39180354/Kilovatoorometro-Ilektrologikou-Pinaka-TO-Q-SY1-JWT.html αλλά περιμένω 3 εβδομάδες τον ηλεκτρολόγο, που με πάει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, οπότε αν δεν έχεις γνωστό ηλεκτρολόγο, υπολόγιζε κι άλλη αναμονή. Τους μετρητές τους έχεις συνδέσει; λειτουργούν καλά;
Pan_K Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, snb είπε Τους μετρητές τους έχεις συνδέσει; λειτουργούν καλά; Έχω πάρει των 63A και λειτουργούν άψογα. Τον έναν τον έβαλα σε θερμοσίφωνα, τον άλλον για να μετρά γενική κατανάλωση, τον άλλον για να μετρά την κατανάλωση κλιματιστικού και τον 4ο τον χάρισα. Ο ηλεκτρολόγος που τους εγκατέστησε μου είπε ότι θα βάλει και στο σπίτι του. Η εφαρμογή της Tuya δίνει ενημέρωση κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο και διαγράμματα με μπάρες. Για πιο λεπτομερή διαγράμματα έχει συνδρομή 22 ευρώ/έτος. Έχει και αντίστροφη μέτρηση για την απενεργοποίηση του διακόπτη, κάτι χρήσιμο για θερμοσίφωνα. Με home assistant δεν κατάφερα να βγάλω ιδιαίτερα λεπτομερή διαγράμματα, γιατί φαίνεται ότι στέλνει δεδομένα σε σχετικά αραιά διαστήματα, αλλά ίσως χρειάζεται να το ψάξω λίγο καλύτερα. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από Pan_K 1
liakjim Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, Pan_K είπε Με home assistant δεν κατάφερα να βγάλω ιδιαίτερα λεπτομερή διαγράμματα, γιατί φαίνεται ότι στέλνει δεδομένα σε σχετικά αραιά διαστήματα, αλλά ίσως χρειάζεται να το ψάξω λίγο καλύτερα. Για δοκίμασε να φτιάξεις έναν αυτοματισμό σαν αυτόν: Spoiler - id: update_plugs initial_state: 'on' trigger: - platform: time_pattern seconds: /5 action: - service: homeassistant.update_entity data: entity_id: - switch.fujitsu_asyg24klca - switch.daikin_atxc25b - switch.carrier_42qhb09d8sa - switch.tapo_p110_morris 1
snb Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 49 minutes ago, Pan_K said: Έχω πάρει των 63A και λειτουργούν άψογα. Τον έναν τον έβαλα σε θερμοσίφωνα, τον άλλον για να μετρά γενική κατανάλωση, τον άλλον για να μετρά την κατανάλωση κλιματιστικού και τον 4ο τον χάρισα. Ο ηλεκτρολόγος που τους εγκατέστησε μου είπε ότι θα βάλει και στο σπίτι του. Η εφαρμογή της Tuya δίνει ενημέρωση κατανάλωσης σε πραγματικό χρόνο και διαγράμματα με μπάρες. Για πιο λεπτομερή διαγράμματα έχει συνδρομή 22 ευρώ/έτος. Έχει και αντίστροφη μέτρηση για την απενεργοποίηση του διακόπτη, κάτι χρήσιμο για θερμοσίφωνα. Με home assistant δεν κατάφερα να βγάλω ιδιαίτερα λεπτομερή διαγράμματα, γιατί φαίνεται ότι στέλνει δεδομένα σε σχετικά αραιά διαστήματα, αλλά ίσως χρειάζεται να το ψάξω λίγο καλύτερα. Για να μετράς γενική κατανάλωση μάλλον έχεις μονοφασικό. Άραγε μπορούμε να βάλουμε ταυτοχρονα 3 μετρητές για κάθε φαση σε περίπτωση τριφασικού; Το αγόρασες από skroutz ή από aliexpress; Έχω βρει μεγάλη διαφορά στην τιμή.
Pan_K Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, snb είπε Για να μετράς γενική κατανάλωση μάλλον έχεις μονοφασικό. Άραγε μπορούμε να βάλουμε ταυτοχρονα 3 μετρητές για κάθε φαση σε περίπτωση τριφασικού; Το αγόρασες από skroutz ή από aliexpress; Έχω βρει μεγάλη διαφορά στην τιμή. Στο σπίτι έχω τριφασικό και δεν το έβαλα εκεί για γενική κατανάλωση, γιατί δεν είχα χώρο στον πίνακα. Σε αυτήν την περίπτωση θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο: Spoiler https://www.meidanis.gr/el/shelly-pro-3em-smart-wifi-ethernet-trifasikos-metritis-energeias-mid-class-b-ragas-120a-163-shellypro3em.html?srsltid=AfmBOoqQcWCj3ySq5VnCq8LSrzhdOw13EiTZTd1rSpSoFtpmQgxdjifx ή έστω αυτό: Spoiler https://www.amazon.de/-/en/Monitoring-Transformer-Consumption-Electricity-Protection/dp/B0D4DT8V37/ref=sr_1_14?crid=KS2EM8066NG1&dib=eyJ2IjoiMSJ9.jVArobMdkAtT032K-jKmAQMbnOdfclqDMx47v1vNHS2B8-hg9-0Wpz43KgDqM1Y74INZhw2tBj5Kf7yVbU6-PsVpA6kC0l4juSTyxf_Z7OW2hjdiAQVhTKAU0JHakVfsCrgW1totR5mYbRXI2GYHaREIG4MpVZvn94_Onbuhd_2SjUUyYhlQsDoeRBGMeAKHne8VJHYQ1o4540l9qjghNDmX7ZXWTSTQO9_vddhM5aGBkMyoXQOw1ennnvWl5S-8GMkhZStvAtR5A4hYWRpHsBvrYcuWbbCH7wzRd92kn5vZu2jAIWzISBTq6gdzN4st_j5C5Z8C8mun-L0qOMxq757YfPgtEXKj0myaNADYOM6w4GqSySxNXs4kSNiUDwsBk4Fcvqp0tS78txNLoj_o3DBh_7Hw_nQ8IXbK4AYM1fbj8eagwDVDbMGmLRg5EXGo.1vLB9qHKaRvn4o4adbQ1k16SxsKcov3sKFBW9AVYzvQ&dib_tag=se&keywords=Shelly+Pro+3+EM+3+phasen&nsdOptOutParam=true&qid=1737469313&sprefix=shelly+pro+3+em+3+phasen%2Caps%2C131&sr=8-14 Αυτά που έχω τα πήρα από ελληνικό κατάστημα πολύ φθηνά, νομίζω από εδώ: https://www.eurostores.gr/tongou-tuya-wifi-smart-kwh-63a-to-q-sy1-jwt-wifi-smart-circuit-breaker-wireless-remote-control-switch/?ref=bestprice.gr Edit: Τελικά είναι σημαντικό που έχει και φυσικό κουμπί ο συγκεκριμένος διακόπτης, διότι μπορείς να τον ενεργοποιείς και όταν για κάποιον λόγο έχει πέσει το ίντερνετ. Σκέψου δηλαδή να τον έχεις βάλει να μετράει γενική κατανάλωση και να τον κλείσεις κατά λάθος από την εφαρμογή. Πάει το ίντερνετ στο σπίτι, πάει και το ρεύμα. Πώς τον ανεβάζεις και πάλι τον διακόπτη αν δεν έχεις φυσικό κουμπί; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από Pan_K 1
jkoukos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 19 ώρες πριν, Pan_K είπε Αυτά που έχω τα πήρα από ελληνικό κατάστημα πολύ φθηνά, Φθηνότερα κατά 40% σε aliexpress, απλά υπομονή 2-3 βδομάδες για παραλαβή. 1
liakjim Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 47 λεπτά πριν, jkoukos είπε Φθηνότερα κατά 40% σε aliexpress, απλά υπομονή 2-3 βδομάδες για παραλαβή. Spoiler Και έναν πυροσβεστήρα δώρο; 2
Specs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου On 20/01/2025 at 22:38, amotida said: Η ροή του αέρα μπορεί να μην είναι ομοιόμορφη σε όλη την επιφάνεια της εξόδου. Οι μετρήσεις σε διαφορετικά σημεία της επιφάνειας μπορεί να δίνουν διαφορετικές ταχύτητες. Ειχα μετρησει με ανεμομετρο τα Perfera,Sensira και το Haier Tide , ακομη και σε αυτο το σημειο, καμμια σχεση με τα "ιαπωνικα" https://www.insomnia.gr/forums/topic/827170-συμβουλές-και-απορίες-για-κλιματιστικά-part-3/page/838/#comment-60329153
yiannis_1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Δοκίμασα χτες που ο καιρός δεν πόναγε να αφήσω ανοιχτό το kinezaki Morris. Δεν μου άρεσε η λειτουργία του. Δεν βγάζει κρύο αέρα αλλά σταματάει. Πολλά on off στα ~520W Δεν μπορώ να καταλάβω αν έκαψε παραπάνω αφού ανέβηκε και 3 βαθμούς η εξωτερική. Δεν φύσαγε ζεστό σα σεσουάρ όλη την ώρα που μου αρέσει. To ξαναγυρνάω σε διακοπτόμενη. Εκεί παίζει σταθερά. Λες και έχει τρεις τέσσερις σκάλες το κλιματιστικό στη θέρμανση... 2000-2200w μετά απο κάποια ώρα 1100-1300w και τελειώνει την βάρδια με 650-750w Κανένα on-off. Μόνο αυτά που του κάνω εγώ πρωί βράδυ. PS !!! Το μπριζάκι Gosund SP111 στο ha δέιχνει τις τιμές x10. Tο λάθος να ξεκινάει απο το Voltage που το δείχνει 2,291.0v Υπάρχει κανά workaround για αυτό? Spoiler Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από yiannis_1
liakjim Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε Το μπριζάκι Gosund SP111 στο ha δέιχνει τις τιμές x10. Tο λάθος να ξεκινάει απο το Voltage που το δείχνει 2,291.0v Υπάρχει κανά workaround για αυτό? Spoiler Γνωστό θέμα με κάποια tuya πριζάκια. Προς το παρόν η μόνη λύση είναι να κάνεις template sensors όπου θα διορθώνεις την τάση και το power δια 10 και να παίρνεις τα διορθωμένα για τα διαγράμματά σου. Δες εδώ https://github.com/tuya/tuya-home-assistant/issues/403#issuecomment-1042461167 Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από liakjim 1
yiannis_1 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Κρίμα που δεν το φτιάχνουν με fw update. Είναι μακράν το πιο διακριτικό μπριζάκι. Spoiler Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από yiannis_1
liakjim Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, yiannis_1 είπε Κρίμα που δεν το φτιάχνουν με fw update είναι μακράν το πιο διακριτικό μπριζάκι. Spoiler Δεν είναι θέμα FW , απλά έτσι στέλνει στα στοιχεία μέσω api. Προσωπικά έχω πάρει σε blackfriday που τα είχε μισή τιμή τα Shelly PLUG S. Μειονέκτημα τα 10Α max αλλά συνήθως φτάνουν. Στα δικά μας, έβαλα το carrier να αποκτήσει εικονικό ματάκι παρουσίας (με mmWave ρανταράκι ). Όταν την πέφτουμε για ύπνο, γυρνάει τον ανεμιστήρα από το high (εκεί είναι συνέχεια για μέγιστη οικονομία), στο auto για να είναι αθόρυβο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα