Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, red66phone είπε

τι θα είχατε να προτείνετε για 9αρι και 12αρι που θα μπουν σε σπίτι (μέσω ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023) μετά από ανακαίνιση ?

θα είναι η μοναδική πηγή ψύξης και θέρμανσης κ το σπίτι βρίσκεται ανατολική Αττική και εκτιθέμενο σε βοριάδες

η ανακαίνιση θα περιλαμβάνει θερμοπρόσοψη και αλουμίνια.

Από τα όσα έχω διαβάσει εδώ θα κινηθώ μεταξύ TOSHIBA, DAIKIN, FUJITSU.

ποια μοντέλα όμως από αυτά κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά στη κατανάλωση και μένουν σχετικά σταθερά για να συντηρούν τη δεδομένη θερμοκρασία ?

*από αναζήτηση εντός του νήματος προκρίνεται Toshiba Edge White 10αρι και 13αρι ?

Perfera. 

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Perfera. 

2 ώρες πριν, liakjim είπε

Λοιπόν liakjim προσπάθησα να μετρήσω το cop του daisekai αλλά επειδή τα δύο πανομοιότυπα θερμομετρα που έχω δεν έχουν probe δεν τα πολύ κατάφερα αν και τα θερμομετρα  είναι καλά.  Ένα άλλο πρόβλημα που είχα ήταν ότι ενώ το κλιματιστικό έχει 5 σκάλες και μια αθόρυβη το databook έχει μόνο ταχύτητα αέρα για min med high ????πως γίνεται αυτό??? Πήρα την med 530 κμ/ώρα και το έκανα κυβ μ/sec  διαιρώντας με το 3600&  χρησιμοποίησα τον τύπο της θερμιδομετριας Q=mcΔθ όπου το Δθ σε C. Πυκνότητα αερα 1,2 kg/ κυβ μετρο. Οπότε m=ρv = 1,2 (dv/dt) όπου dv/dt η παροχή του κατασκευαστή στην ταχύτητα ανεμιστηρα  c = 1,005 kJ/kg κλπ κλπ  και τελικά COP= Q/wattage. Επειδή το θερμόμετρο εξόδου κρεμόταν μπροστά απο την περσιδα στο κέντρο και δεν πηγε μέσα έδειχνε έξοδο 29C και το άλλο  εισοδο 22C και κατανάλωση 300w Όλα αυτά μου έδωσαν ένα COP 4,22 που δεν νομίζω ότι λέει κάτι καθώς ο αέρας εξόδου πρέπει να ήταν πιο ζεστός κοντύτερα στο fan . Επίσης τα 300w δεν είναι όλα του συμπιεστή που παράγει το έργο...

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, sap00 είπε

Συνεπώς, ένας ικανός hacker θα λύσει όλα τα προβλήματά μας.. 

Εσύ το χρησιμοποιείς και θέρμανση το Daikin Ururu Sarara ;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Λοιπόν liakjim προσπάθησα να μετρήσω το cop του daisekai αλλά επειδή τα δύο πανομοιότυπα θερμομετρα που έχω δεν έχουν probe δεν τα πολύ κατάφερα αν και τα θερμομετρα  είναι καλά.  Ένα άλλο πρόβλημα που είχα ήταν ότι ενώ το κλιματιστικό έχει 5 σκάλες και μια αθόρυβη το databook έχει μόνο ταχύτητα αέρα για min med high ????πως γίνεται αυτό??? Πήρα την med 530 κμ/ώρα και το έκανα κυβ μ/sec  διαιρώντας με το 3600&  χρησιμοποίησα τον τύπο της θερμιδομετριας Q=mcΔθ όπου το Δθ σε C. Πυκνότητα αερα 1,2 kg/ κυβ μετρο. Οπότε m=ρv = 1,2 (dv/dt) όπου dv/dt η παροχή του κατασκευαστή στην ταχύτητα ανεμιστηρα  c = 1,005 kJ/kg κλπ κλπ  και τελικά COP= Q/wattage. Επειδή το θερμόμετρο εξόδου κρεμόταν μπροστά απο την περσιδα στο κέντρο και δεν πηγε μέσα έδειχνε έξοδο 29C και το άλλο  εισοδο 22C και κατανάλωση 300w Όλα αυτά μου έδωσαν ένα COP 4,22 που δεν νομίζω ότι λέει κάτι καθώς ο αέρας εξόδου πρέπει να ήταν πιο ζεστός κοντύτερα στο fan . Επίσης τα 300w δεν είναι όλα του συμπιεστή που παράγει το έργο...

560μ3/ωρα έχει η μεσαία σκάλα (το 13άρι δεν έχεις; )

image.png.d0de222dd5cbc91fb2594cb8d7599ea5.png

αυτό βγάζει cop 4,37 .

Στο cop πάντα μετράμε το μηχάνημα ως σύνολο.

Δεν ξέρω τι εξωτερική έχεις αλλά αν έχεις 12C τώρα , η toshiba το δίνει με 318W να δίνει 1626 δλδ cop=5,11, αλλά αυτό το νούμερο είναι με high ανεμιστήρα. Οπότε βάλε high ώστε να πας στα 800 κυβικά και μέτρα εκεί.

image.png.afc76a238698fc9bd1208a584f3af979.png

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Έχουμε κανέναν ηλεκτρονικό-χακερ για πλακέτες κλιματιστικών στο φόρουμ ;

Βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι η περσίδα να μένει πάντα  κάτω στη θέρμανση ή να κατεβαίνει μόλις αρχίζει να δουλεύει ο ανεμιστήρας.

Έχω βρει τον τρόπο το Midea να δουλεύει σαν Perfera και μου λείπει μόνο αυτό...

Σκέφτομαι ακόμα και να ανοίξω το κλιματιστικό και να παρεμβαλω ένα διακοπτακι στο ρεύμα του μοτέρ των περσίδων, οπότε μόλις κατέβει να κλείσω το ρεύμα ώστε να μην ξανανέβει μέχρι να ξαναγυρίσω το διακοπτακι.

Και επειδή δουλεύω τα κλιματιστικά 24/7 θα χρειαστεί να το γυρίσω την άνοιξη.

Remote Control Wireless Switch DC 12V από Ali με 3-5 ευρώ. Στο δικό μου midea είχα αποσύνδεση το δεξιά αριστερά γιατί έχουμε συχνές διακοπές και γύρναγαν στο κέντρο.

Δημοσ.

Αυτό με τις παροχές αέρα ανάλογα με την ταχύτητα του ανεμιστήρα, το έχει τσεκάρει κανείς? Η παροχή είναι η ταχύτητα του αέρα επί την επιφάνεια της εξόδου περσίδας. Η επιφάνεια αυτή απλά μετριέται. Η ταχύτητα με ανεμόμετρο. Στο atxc25d η επιφάνεια είναι 0,60Χ0,05=0,03μ2. Στο silent το manual λέει 5,4m3/h και στη θέση 1, 6,1m3/h. Αυτό μεταφράζεται σε ταχύτητα αέρα στην έξοδο (5,4/60/0,03)=3m/sec στο silent,  και (6,4/60/0,03)=3,4m/sec στη θέση 1. Με ανεμόμετρο μετράω 1,7m/sec (αντί 3m/sec)  και 2,5m/sec (αντί 3,4m/sec) αντίστοιχα. Δηλαδή πολύ λιγότερο. Τα φίλτρα είναι καθαρά. Θα ξαναδοκιμάσω αύριο με τις υπόλοιπες ταχύτητες ανεμιστήρα και φρέσκιες μπαταρίες στο ανεμόμετρο...   

• Like 1
Δημοσ.

Λίγα μόνο σχόλια
Η ροή του αέρα μπορεί να μην είναι ομοιόμορφη σε όλη την επιφάνεια της εξόδου. Οι μετρήσεις σε διαφορετικά σημεία της επιφάνειας μπορεί να δίνουν διαφορετικές ταχύτητες.
Ενώ τα φίλτρα μπορεί να είναι καθαρά, άλλα μέρη μπορεί να επηρεάζουν την απόδοση, όπως η κατάσταση του ανεμιστήρα, ακόμη και της περσίδας.
Το ανεμόμετρο πρέπει να είναι ακριβές και σωστά βαθμονομημένο. Εάν δεν είναι, οι μετρήσεις μπορεί να είναι λανθασμένες.
Αλλά μου αρέσει να βλέπω ότι κάποιος έχει σκεφτεί τέτοια τεστ.

Δημοσ.

Ωραία είναι που τα σκέφτεστε αλλά για μένα τσάμπα κόπος αφού έχουμε ήδη τις τιμές. Χρήσιμο για όπου δεν υπάρχουν.

Δημοσ.
11 minutes ago, liakjim said:

τσάμπα κόπος αφού έχουμε ήδη τις τιμές.

αφού έχουμε ήδη τις τιμές και ο εσωτερικός ανεμιστήρας είναι πάντα καθαρός όπως όταν ήταν ολοκαίνουργιος, θα πρόσθετα...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, red66phone είπε

τι θα είχατε να προτείνετε για 9αρι και 12αρι που θα μπουν σε σπίτι (μέσω ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2023) μετά από ανακαίνιση ?

θα είναι η μοναδική πηγή ψύξης και θέρμανσης κ το σπίτι βρίσκεται ανατολική Αττική και εκτιθέμενο σε βοριάδες

η ανακαίνιση θα περιλαμβάνει θερμοπρόσοψη και αλουμίνια.

Από τα όσα έχω διαβάσει εδώ θα κινηθώ μεταξύ TOSHIBA, DAIKIN, FUJITSU.

ποια μοντέλα όμως από αυτά κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά στη κατανάλωση και μένουν σχετικά σταθερά για να συντηρούν τη δεδομένη θερμοκρασία ?

*από αναζήτηση εντός του νήματος προκρίνεται Toshiba Edge White 10αρι και 13αρι ?

Καλησπέρα,

Εδώ και δύο χρόνια σε διαμέρισμα 70τμ. λειτουργώ το 

TOSHIBA Yukai RAS-13E2AVG-E / RAS-B13E2KVG-E

Είναι διαφορετική σειρά από την Edge.

Η τιμή του αυτή τη στιγμή ξεκινά από περίπου 630€. Στην θέρμανση είναι περίπου 14-15000 btu παρόλα αυτά πωλείται ως τυπικό 12αρι στην ψύξη.

Επειδή θα βάλεις και θερμοπροσοψη, είναι μια σχετικά προσιτή και αξιόπιστη πρόταση. Μην λυπηθείς το πάχος της μόνωσης, αυτό θα σου δώσει την διαφορά. Το ελάχιστο 8εκ. Γραφιτουχα, να μην πω 10εκ.

Σημειωτέον, μένω Θεσσαλονίκη και το έχω τσεκαρει και σε θέρμανση, δηλαδή εκεί που πονάνε τα περισσότερα κλιματιστικά και ιδίως τα κινέζικα. Πολύ σημαντικό και το πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου εσωτερικής αλλά και εξωτερικής μονάδας.

Το τελευταίο διάστημα με τα κρύα, όταν το ανάβω το πρωί με εξωτερική 3-5 βαθμούς, την πρώτη ώρα καταναλώνει 0,44-0,50 kwh, την δεύτερη ώρα 0,35-0,39 kwh και έπειτα συνεχίζει να πέφτει έως ότου φτάσει στα 260-280 watt και μιλάμε για κλίμα Θεσσαλονίκης και ζητούμενη θερμοκρασία χώρου 23 βαθμούς. Με πιο ήπιο καιρό και λειτουργία συνεχόμενη για πάνω από ένα 24ωρο ο μέσος όρος μπορεί να πέσει και κάτω από τα 250watt, το έχω μετρήσει και 227 watt μέσο όρο τριήμερου. Λόγω Αττικής, είσαι κοντά σε αυτές τις καταναλώσεις.

Το τελευταίο καλοκαίρι δεν έκλεισε για δύο μήνες και η μέση κατανάλωση ήταν 215-235watt με ζητούμενη 28 βαθμούς.

Ο κατασκευαστής δίνει ελάχιστη κατανάλωση 200 watt στην θέρμανση και 180 watt στην ψύξη. Από εκεί και πέρα ξεκινάνε τα on-off της εξωτερικής μονάδας τα οποία καλύτερα να αποφεύγονται.

Οι υπόλοιπες σειρές της toshiba (haori, edge, daisekai), ξεφεύγουν σε τιμές και υπερτερούν κυρίως σε ψυχρά κλίματα όπου μπορούν και έχουν δυνατή απόδοση ακόμη και κάτω από 0 βαθμούς και έχουν και ελαφρά χαμηλότερη κατανάλωση από τις φθηνότερες σειρές, στην ψύξη η διαφορά είναι αμελητέα. Πιθανό να μην κάνεις ποτέ απόσβεση την διαφορά της τιμής τους στην Αθήνα.

Οι καταναλώσεις που ακούγονται σε διάφορα φόρουμ για 130 και 150 watt όντως ισχύουν για μηχανήματα πανάκριβα και επώνυμα αλλά για πολύ ήπιες συνθήκες χειμώνα, που πιθανόν εσύ να μην χρειαστεί να ανάψεις θέρμανση μετά τις ενεργειακές επεμβάσεις που θα κάνεις.

Ο μετρητής κατανάλωσης είναι αξιόπιστος, τον έχω συγκρίνει με τον μετρητή τηςΔεδδηε.

Σου εύχομαι καλή επιλογή.

• Like 6
Δημοσ.

Την καλημέρα μου.

Τα παλιά κλιματιστικά, γνωρίζετε αν έχουν κάποια αξία;

Είναι λειτουργικά, τα δύο με μαζεμένα υγρά, ενώ ο χαλκός στις σωληνώσεις σίγουρα έχει αξία.

Έχει κάπου να τα δώσουμε για να πάρουμε χρήματα πίσω ή μόνο με ανακύκλωση από το κατάστημα αγοράς;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Την καλημέρα μου.

Τα παλιά κλιματιστικά, γνωρίζετε αν έχουν κάποια αξία;

Είναι λειτουργικά, τα δύο με μαζεμένα υγρά, ενώ ο χαλκός στις σωληνώσεις σίγουρα έχει αξία.

Έχει κάπου να τα δώσουμε για να πάρουμε χρήματα πίσω ή μόνο με ανακύκλωση από το κατάστημα αγοράς;

Αγγελία. 

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αγγελία. 

Οπότε η απάντηση είναι τα βράζουμε 😀

Έλεγα μήπως υπάρχει ανάλογη δομή αλλά οκ.

Οπότε βλέπω χάρισμα σε γνωστό τα λειτουργικά και τα άλλα παλιοσίδερα...

Κρίμα, δε θα με χαλούσε να έπαιρνα πίσω κάνα χαρτζιλίκι για τα όσα θα δώσουμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...