xristos1277 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 36 λεπτά πριν, liakjim είπε https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-km-series-asyg12kmceaoyg12kmcc-12000-btu-aa-klimatistiko-inverter/1688549 Με εγκατάσταση στην τιμή και ένα πρόγραμμα επιστροφής που δεν έχω ψάξει τι είναι. Εδώ πάμε σε 12αρι και σε πολύ ανεβασμένη τιμή. Από τα άλλα που προανέφερα αυτό είναι απλά καλύτερο ή τα άλλα δεν κάνουν;
Pan_K Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Δεν το λειτουργούσα το Midea. Κάτω από τους 4-5 βαθμούς δεν κατεβάζει περσίδα, μόνο watt τρώει... Τελικά μέτρησες το COP; Εγώ σήμερα ήμουν έτοιμος να το πάρω απόφαση πως, εκτός από τα υπόλοιπα Inventor, πρέπει να αντικαταστήσω και ένα Fujitsu ASYG25LLCP, που έκανε κάτι παρεμφερές με το δικό σου: δεν ανταποκρινόταν με τίποτε όταν έβαζα την παροχή στο medium και ο αέρας παρέμενε μονίμως στο low. Και επειδή έβαλα τεχνικούς να μου διορθώσουν πρόσφατα την εγκατάσταση, που είχε πριν μόνο 50 εκατοστά χαλκοσωλήνες και να χρησιμοποιήσουν αντλία κενού, υπέθεσα ότι όλα είχαν ελεγχθεί. Σήμερα, όμως, έβαλα δύο θερμομετράκια Xiaomi για να υπολογίσω το COP και μου βγήκε 2,45, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 4. Θερμοκρασία εξόδου έδειχνε 30,5 βαθμούς. Το μηχάνημα χρειάζεται προφανώς φρέον. Και απ' ότι φαίνεται δεν το τσέκαραν τα μαστόρια που έφερα. Για το συγκεκριμένο έχω ζητήσει να το τσεκάρουν συνολικά 4 συνεργεία που μου έκαναν συντήρηση και εγκατάσταση άλλων κλιματιστικών τα τελευταία 5χρόνια και κανείς δεν βρήκε πρόβλημα, παρόλο που έκανε διαρκώς περισσότερο θόρυβο από τότε που το μετεγκατέστησα στο καινούριο μου σπίτι πριν από 7 χρόνια. Υ.Γ.: το συγκεκριμένο μοντέλο δεν ανεβάζει περσίδες όταν επιτυγχάνει την ζητούμενη θερμοκρασία, οπότε κουτσά-στραβά κάτι ζέσταινε όλα αυτά τα χρόνια. Αν, όμως, είχε μονίμως τις περσίδες ψηλά, όπως το δικό σου, μάλλον θα το υποψιαζόμουν νωρίτερα. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από Pan_K
liakjim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 20 λεπτά πριν, xristos1277 είπε Εδώ πάμε σε 12αρι και σε πολύ ανεβασμένη τιμή. Από τα άλλα που προανέφερα αυτό είναι απλά καλύτερο ή τα άλλα δεν κάνουν; Διακοπτόμενη λειτουργία+2 χώροι των 26τμ είναι για μένα 12άρι. Έτσι και αλλιώς σαν 9άρια είναι με λίγο διαφορετικό προγραμματισμό. Αλλά ας έχεις και την ισχύ για όταν χρειαστεί. Χρειάζεσαι και θέρμανση, οπότε φεύγουν τα midea και λοιπά κινέζικα. Εναλλακτική λύση: https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh12knca-aoeh12knca-klimatistiko-12-000-btu-h_4491459 ή αν θέλεις με εγκατάσταση https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-kn-series-aseh12knca-aoeh12knca-12000-btu-aa-me-wi-fi-klimatistiko-inverter/1938306 Λίγο κατώτερη σειρά από το kmcg αν δεν θέλεις να δώσεις τα χρήματα για το δεύτερο. Αμφότερα με 7 χρόνια εγγύηση, wifi για να τα βάζεις μπρος από απόσταση, οικονομικά σε λειτουργία. Αν επιμένεις για 9άρια, κοιτάς τα αντίστοιχα μοντέλα πχ https://www.plaisio.gr/klima-spitiou/klimatismos/klimatistika-toixou/fujitsu-eco-series-aseh09knca-aoeh09knca-klimatistiko-9-000-btu-h_4491424 κοκ για τα υπόλοιπα.
cmaniac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 17 λεπτά πριν, Pan_K είπε πρέπει να αντικαταστήσω και ένα Fujitsu ASYG25LLCP, που έκανε κάτι παρεμφερές με το δικό σου: δεν ανταποκρινόταν με τίποτε όταν έβαζα την παροχή στο medium και ο αέρας παρέμενε μονίμως στο low. Για αντικατάσταση, ξέρεις.. Συμβατικά: KMCG, Edge. Αντισυμβατικά, MHI ZS / ZTL, MEL EF, Fujitsu KGTG.. Αλλά το μουλάρωμα αυτό κάτι μου θυμίζει. Νομίζω ότι ο @liakjim είχε πει κάτι για το δικό του; Όταν έχει πιάσει θερμοκρασία, δεν ακούει κανέναν; Ή όχι; 1
liakjim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, cmaniac είπε Για αντικατάσταση, ξέρεις.. Συμβατικά: KMCG, Edge. Αντισυμβατικά, MHI ZS / ZTL, MEL EF, Fujitsu KGTG.. Αλλά το μουλάρωμα αυτό κάτι μου θυμίζει. Νομίζω ότι ο @liakjim είχε πει κάτι για το δικό του; Όταν έχει πιάσει θερμοκρασία, δεν ακούει κανέναν; Ή όχι; Ναι, δεν ακούει σε αλλαγές ανεμιστήρα όταν έχει πιάσει η θερμοκρασία ο χώρος. Το κάνει το Asyg24kmta, το atxc25b και προφανώς θα το κάνουν και πολλά άλλα μοντέλα.
Pan_K Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, cmaniac είπε Αλλά το μουλάρωμα αυτό κάτι μου θυμίζει. Νομίζω ότι ο @liakjim είχε πει κάτι για το δικό του; Όταν έχει πιάσει θερμοκρασία, δεν ακούει κανέναν; Ή όχι; Νομίζω είναι το cold air prevention, για την αποφυγή κρύων ρευμάτων όταν έχει πιάσει θερμοκρασία. Το έχει αναφέρει λίγες σελίδες πριν... Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από Pan_K 2
cmaniac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Ναι, δεν ακούει σε αλλαγές ανεμιστήρα όταν έχει πιάσει η θερμοκρασία ο χώρος. Το κάνει το Asyg24kmta, το atxc25b και προφανώς θα το κάνουν και πολλά άλλα μοντέλα. Καλά και το δικό μου το κάνει, αλλά δεν θέλω να μπαίνω στα χωράφια των Φουτζιτσαίων, μην γίνει καμιά παρεξήγηση 1
afterhours Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Pan_K είπε Νομίζω είναι το cold air prevention, για την αποφυγή κρύων ρευμάτων όταν έχει πιάσει θερμοκρασία. Το έχει αναφέρει λίγες σελίδες πριν... Στο δικο μου δωματιο ειναι τετοια η χωροταξια που δεν με ακουμπανε ρευματα αερα ειτε οταν καθομαι στο PC ουτε οταν ειμαι στο κρεβατι ξαπλα (με swing mode). Νομιζω ειναι το ιδανικο. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από afterhours
mdkamael Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Περιπτωση οπου βρισκεσαι με ενα srk κατω απο το threshold προγραμματισμου των 11° εξωτερικής , και για να σταματησεις τα on/off του πρεπει να ανεβασεις ζητηση στους 26, ωστε να εχεις μια σταθεροτητα στην εσωτερικη εκει στους 22.5-22.7, πως μεταφραζεται?!
cmaniac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, mdkamael είπε Περιπτωση οπου βρισκεσαι με ενα srk κατω απο το threshold προγραμματισμου των 11° εξωτερικής , και για να σταματησεις τα on/off του πρεπει να ανεβασεις ζητηση στους 26, ωστε να εχεις μια σταθεροτητα στην εσωτερικη εκει στους 22.5-22.7, πως μεταφραζεται?! Workaround 2
mdkamael Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, cmaniac είπε Workaround Sure.. but does it scream oversized unit?! Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από mdkamael
Pan_K Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Καλά και το δικό μου το κάνει, αλλά δεν θέλω να μπαίνω στα χωράφια των Φουτζιτσαίων, μην γίνει καμιά παρεξήγηση Εδώ να πω ότι το δικό μου μηχάνημα δεν έχει φυσιολογική λειτουργία. Ανεβαίνει στα 800 watt, χωρίς να βγει ποτέ από το cold air prevention mode (ανεμιστήρας διαρκώς στο silent), μετά κατεβαίνει μέχρι τα 350 watt κάνοντας απίστευτη φασαρία και εφόσον φτάσει η θερμοκρασία εξόδου τους 30 βαθμούς, τότε αυξάνει η ταχύτητα ανεμιστήρα στο low (παρόλο που έχω ζητήσει medium) μόνο για 20 δευτερόλεπτα και μετά κάνει off. Και αυτό επιδιώκοντας να διατηρήσω σταθερή θερμοκρασία δωματίου με ζήτηση 21 βαθμούς, αφού κλείσει η κεντρική θέρμανση. Προφανώς έχει ζεστάνει ικανοποιητικά τον εαυτό του και μετά κλείνει. Ένα ολόιδιο που έχω, λειτουργεί πιο ομαλά και έχει φυσιολογικό COP. Επίσης, όλη αυτή η φασαρία που βλέπετε πιο κάτω στο διάγραμμα γίνεται για να μην πέσει η θερμοκρασία δωματίου στους 19,5 βαθμούς -όπως θα έπεφτε αν δεν το άναβα καθόλου- και να διατηρηθεί εν τέλει κάπου στους 20,5. Δηλαδή για έναν βαθμό διαφορά σε ένα υπνοδωμάτιο 15 τμ. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από Pan_K
MARIOSNURSE Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Μου λύνει κάποιος μια απορία; Πώς γίνεται το 9αρι Daikin Ururu Sarara και το 18αρι να έχουν ίδιο βάρος εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας αλλά (εννοείται) διαφορετικό κωδικό και απόδοση; Συνήθως όσο μεγαλύτερο μοντέλο, τόσο πιο βαρύ.
liakjim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Μου λύνει κάποιος μια απορία; Πώς γίνεται το 9αρι Daikin Ururu Sarara και το 18αρι να έχουν ίδιο βάρος εξωτερικής και εσωτερικής μονάδας αλλά (εννοείται) διαφορετικό κωδικό και απόδοση; Συνήθως όσο μεγαλύτερο μοντέλο, τόσο πιο βαρύ. Γιατί τα 3 ururu είναι το ίδιο μηχάνημα και αλλάζει BTUs ανάλογα με τον προγραμματισμό. Έχουν κάνει και σε αυτό το σημείο μαγικά οι Ιάπωνες. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 31 λεπτά πριν, liakjim είπε Γιατί τα 3 ururu είναι το ίδιο μηχάνημα και αλλάζει BTUs ανάλογα με τον προγραμματισμό. Έχουν κάνει και σε αυτό το σημείο μαγικά οι Ιάπωνες. Όντως;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα