Specs Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 1 minute ago, liakjim said: ? Για το Shorai η μαγικη εικονα? ειπα μηπως κανα μοντελο καινουργιο να ψωνισουμε... Επι τη ευκαιρια, μιας κ το chatgpt καθε φορα μου βγαζει κ διαφορετικο αποτελεσμα κ το χρησιμοποιω γιατι "χαλασε" το εξελ στους τυπους ενθαλπιας κ δεν το διορθωσα ακομη, δοκιμασε αν μπορεις, τι θα σου βγαλει αποδιδομενη ισχυ σε kw και cop με αυτα τα δεδομενα: εισαγωγη 24 με υγρασια 41% , εξαγωγη 49,8 με 15% , 630 κυβ/ωρα , με εξωτερικη 6 βαθμους.
cmaniac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 48 λεπτά πριν, sap00 είπε Διόρθωσε τη μόνωση τοίχων σε "καλή" Βάλε τα 60μ2 Στη μόνωση οροφής βάλε "καλή" ή "πολύ καλή" (αφού το από πάνω θερμαίνεται) Αν τα κουφώματα είναι νέα αλουμίνια με διπλά τζάμια, βάλε "συνθετικά" επειδή η εφαρμογή στα μεταλλικά θεωρεί σιδερένια.. υπολόγισε ξανά , και πες... Το πρόβλημα δεν είναι στην οροφή, είναι στο πάτωμα. @savvassfa Είσαι σίγουρος για το τελείως αμόνωτο πάτωμα;
savvassfa Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Το πρόβλημα δεν είναι στην οροφή, είναι στο πάτωμα. @savvassfa Είσαι σίγουρος για το τελείως αμόνωτο πάτωμα; Πιθανότατα ναι, διαβάζω το συμβόλαιο του σπιτιού και δεν βλέπω κάπου να αναφέρεται για μόνωση στο πάτωμα. Διορθωμένο : 6060.07Watt 5211.66KCal/h 101.00Watt/m2 86.86KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃ Έτος Kατασκευής:2007 Εμβαδό Κατοικίας:60 m2 Ύψος Ορόφου:2.5 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων:Καλή Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Μη θερμαινόμενο χώρο Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:4 Παράθυρα:2 Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5%
liakjim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, Specs είπε Για το Shorai η μαγικη εικονα? ειπα μηπως κανα μοντελο καινουργιο να ψωνισουμε... Επι τη ευκαιρια, μιας κ το chatgpt καθε φορα μου βγαζει κ διαφορετικο αποτελεσμα κ το χρησιμοποιω γιατι "χαλασε" το εξελ στους τυπους ενθαλπιας κ δεν το διορθωσα ακομη, δοκιμασε αν μπορεις, τι θα σου βγαλει αποδιδομενη ισχυ σε kw και cop με αυτα τα δεδομενα: εισαγωγη 24 με υγρασια 41% , εξαγωγη 49,8 με 15% , 630 κυβ/ωρα , με εξωτερικη 6 βαθμους. Toshiba + μαγεία. Βλέπε το ποστ από πάνω του Δήμου. Ενθαλπία βλέπουμε το καλοκαίρι που κάνει αφύγρανση, για θέρμανση πάμε στην εξίσωση με το ΔΤ. 54 λεπτά πριν, savvassfa είπε Πιθανότατα ναι, διαβάζω το συμβόλαιο του σπιτιού και δεν βλέπω κάπου να αναφέρεται για μόνωση στο πάτωμα. Διορθωμένο : 6060.07Watt 5211.66KCal/h 101.00Watt/m2 86.86KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃ Έτος Kατασκευής:2007 Εμβαδό Κατοικίας:60 m2 Ύψος Ορόφου:2.5 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων:Καλή Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Μη θερμαινόμενο χώρο Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:4 Παράθυρα:2 Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Ενιαίος είναι ο χώρος των 60τμ; Έχεις όντως 4 εξωτερικές μπαλκονόπορτες και 2 παράθυρα σε αυτά; Αν ναι, κοίτα για το toshiba edge white (ή black) 24άρι.
savvassfa Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 42 λεπτά πριν, liakjim είπε Toshiba + μαγεία. Βλέπε το ποστ από πάνω του Δήμου. Ενθαλπία βλέπουμε το καλοκαίρι που κάνει αφύγρανση, για θέρμανση πάμε στην εξίσωση με το ΔΤ. Ενιαίος είναι ο χώρος των 60τμ; Έχεις όντως 4 εξωτερικές μπαλκονόπορτες και 2 παράθυρα σε αυτά; Αν ναι, κοίτα για το toshiba edge white (ή black) 24άρι. Ναι είναι ενιαίος ο χώρος με δύο μπαλκονόπορτες δύο παράθυρα και δύο πόρτες. Ευχαριστώ για την πρόταση οπότε να κοιτάω μόνο για το συγκεκριμένο ?
liakjim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 16 λεπτά πριν, savvassfa είπε Ευχαριστώ για την πρόταση οπότε να κοιτάω μόνο για το συγκεκριμένο ? Ναι. 1
cmaniac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, savvassfa είπε Πιθανότατα ναι, διαβάζω το συμβόλαιο του σπιτιού και δεν βλέπω κάπου να αναφέρεται για μόνωση στο πάτωμα. Διορθωμένο : 6060.07Watt 5211.66KCal/h 101.00Watt/m2 86.86KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃ Έτος Kατασκευής:2007 Εμβαδό Κατοικίας:60 m2 Ύψος Ορόφου:2.5 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων:Καλή Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Μη θερμαινόμενο χώρο Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:4 Παράθυρα:2 Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Από κάτω έχεις πυλωτή;
savvassfa Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, cmaniac είπε Από κάτω έχεις πυλωτή; Υπόγειο - αποθήκη
alexdeskas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, dimostr είπε Η μαγεία ενός πραγματικού κλιματιστικού που πιάνει και την παραμικρή αλλαγή σε ένα χώρο 50 τμ και προσαρμόζει την λειτουργία του ώστε οι διαμένοντες να νιώθουν άνετα χωρίς διακυμάνσεις στη θερμοκρασία χώρου Να προσθέσω και γω μια μαγεία... Perfera 12αρι , σεμινάριο κλιματισμού και οικονομίας. Κρατάει μόνο του τις θερμοκρασίες που φαίνονται στο διάγραμμα στους δύο χώρους (Σαλοκουζίνα και υπνοδωμάτιο). Σε άλλο διάγραμμα η κατανάλωση σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία. Και το διάγραμμα του σπιτιού με τη θέση του κλιματιστικού. Χωρίς σκαλοπάτια πάνω από ή κάτω από κάποια θερμοκρασία. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από alexdeskas 5
xristos1277 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Καλησπέρα σας. Είναι αύριο να προβώ σε αγορά κλιματιστικού για γραφείο. Η περίπτωση είναι περίπλοκη γιατι ναι μεν το γραφείο είναι 26τμ, ωστόσο ο χώρος χωρίζεται με τζαμαρία στα δυο. (Γραφείο 11 τμ όπου εκεί και θα τοποθετηθεί και δεύτερος χώρος συμπληρωματικός15τμ ο οποίος είναι απομονωμένος λόγω του γυάλινου χωρίσματος.) Προφανώς και η πρόθεσή μου δεν είναι να τοποθετήσω μία μονάδα για να καλύψω και τους δυο χώρους οπότε έχω συμβιβαστεί στο να καλύψω το κύριο γραφείο υποδοχής των 11τμ με ενα 9αρι και όποτε χρησιμοποιείται ο εσωτερικός χώρο.ς των 15τμ να αφήνω την γυάλινη πόρτα ανοιχτή ώστε να δίνει ότι μπορεί να δώσει. Αυτό για να μην βαράει άδικα μονίμως ενα 12αρι μόνο και μόνο για όταν γίνεται χρήση και στο εσωτερικό γραφείο. (Δεν ξέρω αν είναι σωστός ο συλλογισμός μου ως προς την κατανάλωση) Στην ερώτηση αν η χρήση είναι για θέρμανση ή ψύξη η απάντηση είναι και για τα δύο αλλά με δεδομένο το κλίμα της Αθήνας πιστεύω οτι έπρεπε να δώσω βάση στην απόδοση του μηχανήματος στην ψύξη. Επειδή προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω τα ταμπελάκια στο seer των μηχανημάτων που έχει ανεβάσει ο liakgim αλλά δεν έχω τις γνώσεις και επέιδή έχουν αναφερθεί στο φόρουμ μοντέλα τα οποία κοιτάω μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε ώστε να καταλήξω; https://www.skroutz.gr/s/35655877/Midea-Xtreme-Save-2022-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html#specs https://www.skroutz.gr/s/35599998/Midea-All-Easy-Pro-AEP2-09NXD6-I-AEP2-09NXD6-O-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html#specs https://www.skroutz.gr/s/18979413/Mitsubishi-Electric-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-MSZ-MUZ-HR25VF.html#specs https://www.skroutz.gr/s/40699958/Daikin-Siesta-Sensira-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html#specs https://www.skroutz.gr/s/35888270/Toshiba-Yukai-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html#specs Το πρώτο midea είχα κάνει παραγγελία αλλά μετά διάβασα όσο προλάβαινα και όσα γράφατε εδώ οπότε και κατέληξα στο δεύτερο midea που έχει ανεβάσει ένα ταμπελάκι με πολύ καλό πραγματικό seer ο liakgim. Ωστόσο μετά μέσα στο φόρουμ γίνονται αναφορές και στα δύο τελευταίαομτέλα οπότε αν μπορείτε τα φώτα σας σας παρακαλώ. Όλα είναι κοντά στα 500 και μένουμε εδώ γιατί ήδη ξεφεύγουμε και δεν δεν ξέρω αν αξίζει για ένα γραφείο με μικρό ωράριο λειτουργίας. Σας ευχαριστώ όπως και να 'εχει για τον χρόνο σας και θα σας ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να με βοηθήσετε να καταλήξω στο καλύτερο δυνατό.
liakjim Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, xristos1277 είπε Καλησπέρα σας. Είναι αύριο να προβώ σε αγορά κλιματιστικού για γραφείο. Η περίπτωση είναι περίπλοκη γιατι ναι μεν το γραφείο είναι 26τμ, ωστόσο ο χώρος χωρίζεται με τζαμαρία στα δυο. (Γραφείο 11 τμ όπου εκεί και θα τοποθετηθεί και δεύτερος χώρος συμπληρωματικός15τμ ο οποίος είναι απομονωμένος λόγω του γυάλινου χωρίσματος.) Προφανώς και η πρόθεσή μου δεν είναι να τοποθετήσω μία μονάδα για να καλύψω και τους δυο χώρους οπότε έχω συμβιβαστεί στο να καλύψω το κύριο γραφείο υποδοχής των 11τμ με ενα 9αρι και όποτε χρησιμοποιείται ο εσωτερικός χώρο.ς των 15τμ να αφήνω την γυάλινη πόρτα ανοιχτή ώστε να δίνει ότι μπορεί να δώσει. Αυτό για να μην βαράει άδικα μονίμως ενα 12αρι μόνο και μόνο για όταν γίνεται χρήση και στο εσωτερικό γραφείο. (Δεν ξέρω αν είναι σωστός ο συλλογισμός μου ως προς την κατανάλωση) Στην ερώτηση αν η χρήση είναι για θέρμανση ή ψύξη η απάντηση είναι και για τα δύο αλλά με δεδομένο το κλίμα της Αθήνας πιστεύω οτι έπρεπε να δώσω βάση στην απόδοση του μηχανήματος στην ψύξη. Επειδή προσπαθώ να αποκωδικοποιήσω τα ταμπελάκια στο seer των μηχανημάτων που έχει ανεβάσει ο liakgim αλλά δεν έχω τις γνώσεις και επέιδή έχουν αναφερθεί στο φόρουμ μοντέλα τα οποία κοιτάω μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε ώστε να καταλήξω; https://www.skroutz.gr/s/35655877/Midea-Xtreme-Save-2022-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html#specs https://www.skroutz.gr/s/35599998/Midea-All-Easy-Pro-AEP2-09NXD6-I-AEP2-09NXD6-O-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html#specs https://www.skroutz.gr/s/18979413/Mitsubishi-Electric-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-MSZ-MUZ-HR25VF.html#specs https://www.skroutz.gr/s/40699958/Daikin-Siesta-Sensira-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html#specs https://www.skroutz.gr/s/35888270/Toshiba-Yukai-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A.html#specs Το πρώτο midea είχα κάνει παραγγελία αλλά μετά διάβασα όσο προλάβαινα και όσα γράφατε εδώ οπότε και κατέληξα στο δεύτερο midea που έχει ανεβάσει ένα ταμπελάκι με πολύ καλό πραγματικό seer ο liakgim. Ωστόσο μετά μέσα στο φόρουμ γίνονται αναφορές και στα δύο τελευταίαομτέλα οπότε αν μπορείτε τα φώτα σας σας παρακαλώ. Όλα είναι κοντά στα 500 και μένουμε εδώ γιατί ήδη ξεφεύγουμε και δεν δεν ξέρω αν αξίζει για ένα γραφείο με μικρό ωράριο λειτουργίας. Σας ευχαριστώ όπως και να 'εχει για τον χρόνο σας και θα σας ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να με βοηθήσετε να καταλήξω στο καλύτερο δυνατό. https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-km-series-asyg12kmceaoyg12kmcc-12000-btu-aa-klimatistiko-inverter/1688549 Με εγκατάσταση στην τιμή και ένα πρόγραμμα επιστροφής που δεν έχω ψάξει τι είναι.
Specs Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 42 minutes ago, alexdeskas said: Σε άλλο διάγραμμα η κατανάλωση σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία. Perfera μεση καταναλωση 168w και Midea ποσο οταν το ετρεχες?
alexdeskas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 26 λεπτά πριν, Specs είπε Perfera μεση καταναλωση 168w και Midea ποσο οταν το ετρεχες? Δεν το λειτουργούσα το Midea. Κάτω από τους 4-5 βαθμούς δεν κατεβάζει περσίδα, μόνο watt τρώει... 1
cmaniac Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, alexdeskas είπε Δεν το λειτουργούσα το Midea. Κάτω από τους 4-5 βαθμούς δεν κατεβάζει περσίδα, μόνο watt τρώει... @Pan_K να κάνετε παρέα 1 1
alexdeskas Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, cmaniac είπε @Pan_K να κάνετε παρέα Πιστεύω οι από πάνω να μην έχουν παράπονο, ζεσταίνω το ταβάνι, δηλαδή τον πατωμα τους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα