Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, dimostr said:

Τα έπιπλα σίγουρα δε θα αρρωστήσουν , απλά εσύ θα κάψεις περισσότερο ρεύμα για να επαναφέρεις την θερμοκρασία εκεί που θες από το να το είχες αναμμένο με ένα δυο βαθμούς λιγότερη ζήτηση όταν δεν είσαι εκεί 

Απ ότι βλέπεις απ τις συνολικές κιλοβατώρες μου σε μένα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Τον τρόπο λειτουργίας τον υπέδειξε γυναίκα στην αρχή έσκιζα τα ηματια μου ότι έχει λάθος αλλά στην τελική η εμπειρία μου πλέον μου λέει ότι είχε δίκιο.

Προς θεού δεν ανοιγοκλείνω τα ac σαν να είναι αερόθερμα. Για να καταλάβεις το morris έχει τις ίδιες ΑΑΑ μπαταρίες στο remote 6 χρόνια και είναι στα 1,38-1,40 volt ακομα δηλαδή στο μέσο τις ζωής τους ελπίζω το κλιματιστικό να κρατήσει παραπάνω.:D

Απλά δεν φοβάμαι να αλλάξω θερμοκρασίες ανάλογα με τα θέλω μου

35 minutes ago, GiannisSol said:

Για Mitsubishi electric AY είσαι . Τουλάχιστον αυτό έχω εγώ σε δύο υπνοδωμάτια και πάει το on off στα 250 watt σαν τρελλο , αλλά το κάνει τόσο σύντομα και σωστα που η θερμοκρασία του χώρου δεν έχει σκαμπανεβάσματα και πάντα βγάζει αρκετά ζεστό αέρα όταν κατεβάζει περσίδες και εκκινεί. Η καμπύλη του θερμομέτρου tapo με 5 λεπτη ανανέωση μου βγήκε φλατ εντελώς σε 24 ώρη λειτουργία. 

Να τελικά που υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει αυτή η λειτουργία.

Αμα δεις και τα σχεδιαγράμματα του fujitsu στο ha θα δείς ότι τα λίγο on off που κάνει 4 την μέρα και λίγο παραπάνω αν πιάσει πάγο είναι όλα εξαναγκασμένα απο μένα.

Το δε morris δεν κάνει καθόλου γιατί απλά παλεύει στο 9ωρο να ζεστάνει παραπάνω κυβικά αέρα απο ότι εχει σχεδιαστεί. Και inverter να μην ήταν την ίδια δουλειά θα έκανε.

Επίσης δες στο skroutz κριτικές των γιαπωνέζικων και των tcl, midea, tesla και θα καταλάβεις ότι πάρα πολλοί θέλουν αυτο τον τρόπο λειτουργίας στην θέρμανση. Θα τολμήσω να πω οι περισσότεροι.

Πολλά αστέρια κλιματιστικά inverter τρώνε χοντρό κράξιμο στο σκρούτζ για το "χλιαρό" τρόπο λειτουργίας τους... 

Όταν πιάσουν οι 10 σκληρές μέρες του χειμώνα, που τόσες είναι πλέον, δουλεύω όλα τα κλιματιστικά συνεχόμενα γιατί δεν γίνεται αλλιώς (defrost και άγιος ο θεός) και υπάρχει πάντα και ο λέβητας πετρελαίου για backup.

Και δεν το λυπάμε καθόλου αν σκεφτείς πόσο πέφτει το efficiency οταν χιονίζει μισό μέτρο.

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Like 1
  • Απαντ. 5,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε

Απ ότι βλέπεις απ τις συνολικές κιλοβατώρες μου σε μένα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Τον τρόπο λειτουργίας τον υπέδειξε γυναίκα στην αρχή έσκιζα τα ηματια μου ότι έχει λάθος αλλά στην τελική η εμπειρία μου πλέον μου λέει ότι είχε δίκιο.

Προς θεού δεν ανοιγοκλείνω τα ac σαν να είναι αερόθερμα. Για να καταλάβεις το morris έχει τις ίδιες ΑΑΑ μπαταρίες στο remote 6 χρόνια και είναι στα 1,38-1,40 volt ακομα δηλαδή στο μέσο τις ζωής τους ελπίζω το κλιματιστικό να κρατήσει παραπάνω.:D

Απλά δεν φοβάμαι να αλλάξω θερμοκρασίες ανάλογα με τα θέλω μου

Αμα δεις και τα σχεδιαγράμματα του fujitsu στο ha θα δείς ότι τα λίγο on off που κάνει 4 την μέρα και λίγο παραπάνω αν πιάσει πάγο είναι όλα εξαναγκασμένα απο μένα.

Το δε morris δεν κάνει καθόλου γιατί απλά παλεύει στο 9ωρο να ζεστάνει παραπάνω κυβικά αέρα απο ότι εχει σχεδιαστεί. Και inverter να μην ήταν την ίδια δουλειά θα έκανε.

Επίσης δες στο skroutz κριτικές των γιαπωνέζικων και των tcl, midea, tesla και θα καταλάβεις ότι πάρα πολλοί θέλουν αυτο τον τρόπο λειτουργίας στην θέρμανση. Θα τολμήσω να πω οι περισσότεροι.

Πολλά αστέρια κλιματιστικά inverter τρώνε χοντρό κράξιμο στο σκρούτζ για το "χλιαρό" τρόπο λειτουργίας τους... 

Όταν πιάσουν οι 10 σκληρές μέρες του χειμώνα, που τόσες είναι πλέον, δουλεύω όλα τα κλιματιστικά συνεχόμενα γιατί δεν γίνεται αλλιώς (defrost και άγιος ο θεός) και υπάρχει πάντα και ο λέβητας πετρελαίου για backup.

Και δεν το λυπάμε καθόλου αν σκεφτείς πόσο πέφτει το efficiency οταν χιονίζει μισό μέτρο.

Όπως πάντα, αντισυμβατικός. 

Ή τελικά όχι; 

🤔

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yiannis_1 είπε

πάρα πολλοί θέλουν αυτο τον τρόπο λειτουργίας στην θέρμανση. Θα τολμήσω να πω οι περισσότεροι.

Έχω προτείνει έναν δείκτη θερμικής άνεσης 0,5 watt/m3, κάτω του οποίου υπάρχει κίνδυνος ψυχρών ρευμάτων και πάνω του οποίου υπάρχει κίνδυνος έντονων αυξομειώσεων της θερμοκρασίας του δωματίου. Υπό αυτήν την έννοια ένα κλιματιστικό μπορεί να λειτουργεί σταθερά στα 150 watt/h με παροχή αέρα 300 m3/h και να μην δημιουργεί προβλήματα σε ένα μικρό δωμάτιο, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει πολύ χαμηλή κατανάλωση.

Η ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα ανάλογα με την ισχύ του συμπιεστή γίνεται πάντως αυτόματα με την ρύθμιση του ανεμιστήρα στο auto. Ίσως κάποιος που δεν θέλει κρύα ρεύματα να πρέπει να επιλέγει αυτήν την λειτουργία.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχω προτείνει έναν δείκτη θερμικής άνεσης 0,5 watt/m3, κάτω του οποίου υπάρχει κίνδυνος ψυχρών ρευμάτων και πάνω του οποίου υπάρχει κίνδυνος έντονων αυξομειώσεων της θερμοκρασίας του δωματίου. Υπό αυτήν την έννοια ένα κλιματιστικό μπορεί να λειτουργεί σταθερά στα 150 watt/h με παροχή αέρα 300 m3/h και να μην δημιουργεί προβλήματα σε ένα μικρό δωμάτιο, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει πολύ χαμηλή κατανάλωση.

330W με 640m3/hr.

Το περνάμε το πανκ τεστ; 🙃

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, liakjim είπε

330W με 640m3/hr.

Το περνάμε το πανκ τεστ; 🙃

Χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα για τον ισχυρισμό μου, αλλά θεωρητικά ναι 😜

Υ.Γ. Εγώ με το Toshiba Edge white 10Κ είμαι τώρα στα 227watt/h και 660m3/h και νιώθω το κρύο ρεύμα (πανκ-index [γελάω]=0,34 watt/m3).

Επεξ/σία από Pan_K
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η θερμοκρασία του αέρα δεν παίζει ρόλο στο index ή μπα; 🤔😅

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Είναι ένας χονδροειδής δείκτης, ο οποίος χρειάζεται περισσότερες μετρήσεις για να εξακριβωθεί αν βρίσκει εφαρμογή στην πράξη. Η θερμοκρασία εξόδου σχετίζεται με τα watt λειτουργίας της μονάδας εφόσον δεν υπάρχει βλάβη, ωστόσο εξαρτάται και από την απόδοση της μονάδας και από πολλές άλλες παραμέτρους. Το ίδιο και η αίσθηση της θερμοκρασίας, που εξαρτάται από την υγρασία, την απόσταση κλπ. Νομίζω ότι αυτά είναι αυτονόητα. Αν, όμως, αυτό που προτείνω (μαζί με ένα εύρος διακύμανσης) καλύπτει μία μεγάλη πλειοψηφία περιπτώσεων, τότε why not? Προτίμησα να αναφερθώ στα watt και όχι στην θερμοκρασία εξόδου, γιατί οι περισσότεροι αυτά παρατηρούμε και δεν έχουμε θερμόμετρο στην έξοδο του κλιματιστικού.

Άλλωστε η μεταβλητή "θερμική άνεση" είναι ένας υποκειμενικός παράγοντας και δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς. Αυτό προκύπτει περισσότερο με στατιστικές μεθόδους ANOVA και με εργαλεία που έχουν σταθμίσει την έννοια θερμική άνεση. Εκεί διάφορες ανεξάρτητες μεταβλητές παίζουν ρόλο και θα χρειαστεί να υπολογιστεί ο βαθμός επίδρασης της καθεμίας, ώστε να προκύψει ένα μοντέλο λογιστικής παλινδρόμησης με τους παράγοντες που επιδρούν περισσότερο, ώστε να έχουμε έναν δείκτη που να προσδιορίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την θερμική άνεση.

Αλλά εδώ δεν κάνουμε επιστημονικές αναλύσεις και ενίοτε κάνουμε και τον χαβαλέ μας.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Είναι ένας χονδροειδής δείκτης, ο οποίος χρειάζεται περισσότερες μετρήσεις για να εξακριβωθεί αν βρίσκει εφαρμογή στην πράξη. Η θερμοκρασία εξόδου σχετίζεται με τα watt λειτουργίας της μονάδας εφόσον δεν υπάρχει βλάβη, ωστόσο εξαρτάται και από την απόδοση της μονάδας και από πολλές άλλες παραμέτρους. Το ίδιο και η αίσθηση της θερμοκρασίας, που εξαρτάται από την υγρασία, την απόσταση κλπ. Νομίζω ότι αυτά είναι αυτονόητα. Αν, όμως, αυτό που προτείνω (μαζί με ένα εύρος διακύμανσης) καλύπτει μία μεγάλη πλειοψηφία περιπτώσεων, τότε why not? Προτίμησα να αναφερθώ στα watt και όχι στην θερμοκρασία εξόδου, γιατί οι περισσότεροι αυτά παρατηρούμε και δεν έχουμε θερμόμετρο στην έξοδο του κλιματιστικού.

Άλλωστε η μεταβλητή "θερμική άνεση" είναι ένας υποκειμενικός παράγοντας και δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς. Αυτό προκύπτει περισσότερο με στατιστικές μεθόδους ANOVA και με εργαλεία που έχουν σταθμίσει την έννοια θερμική άνεση. Εκεί διάφορες μεταβλητές παίζουν ρόλο και θα χρειαστεί να υπολογιστεί ο βαθμός επίδρασης του καθενός, ώστε να προκύψει ένα μοντέλο λογιστικής παλινδρόμησης με τους παράγοντες που επιδρούν περισσότερο, ώστε να έχουμε έναν δείκτη που να προσδιορίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την θερμική άνεση.

Αλλά εδώ δεν κάνουμε επιστημονικές αναλύσεις και ενίοτε κάνουμε και τον χαβαλέ μας.

Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιος δείκτης γιατί υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις κλιματιστικών. Ένα κλιματιστικό 24αρι με μικρή εσωτερική βλέπε asyg071klca βγάζει στα ίδια κυβικά και ίδια watts πολύ διαφορετικό αέρα σε ταχύτητα και θερμοκρασία από ένα 24αρι Toshiba edge  με την τεράστια εσωτερική . Το πρώτο σε πετάει απέναντι στο τοίχο, το άλλο δεν το νιώθεις να υπάρχει, στα ίδια κυβικά. Θα διαφέρουν και οι θερμοκρασίες του αέρα. 

Δημοσ.

πρεπει να νοικιασετε ενα δωματιο οπου θα μεταφερετε διαφορα κλιματιστικα απο τα σπιτια σας και θα κανετε τις μετρησεις. Μετα θα τα επιστρεφετε. Ετσι, θα γινει μια αξιοπιστη συγκριση κατω απο (σχεδον) ιδιες συνθηκες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Κανονικά πρέπει να βρεις το COP για να βγάλεις την παραγόμενη ισχύ σε συγκεκριμένη καταναλισκόμενη ισχύ.

Η καταναλισκόμενη ισχύς μόνη της είναι άχρηστο πράγμα, μιας και υπάρχουν μηχανήματα που με 300W input βγάζουν 1200W ισχύος, ενώ άλλα 900W.

Τυχαία νούμερα.

Edit: Και σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Μην ξεχνιόμαστε. Το "καύσιμο" είναι ο αέρας.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...