GiannisSol Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) Για την ιστορία , ενώ το πρόβλημα με τις tapo ήταν γενικευμένο και επιλύθηκε πριν λίγες μέρες , σήμερα μου απάντησαν από την τεχνικη υποστήριξη της tp link Ελλάδος με copy paste μύνημα να κάνω ενέργειες τοπικές στo tapo app. Είχαν προηγηθεί αναλυτικά μηνύματα επακριβώς για το τι συνέβαινε , και σήμερα πήγαμε πάλι στα κλασικά επανεκκίνηση συσκευής , uninstall /install κτλ. Μαύρα μεσάνυχτα . Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από GiannisSol 1
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 12 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Καλησπερα σας. Θα χρειαστω την βοηθεια σας. Εχω ενα Inventor Corona CRVI32-12WFC 12αρι το οποιο δεν γκαζωνει για να ζεστανει. Ψαχνοντας λιγο, βλεπω οτι μεσα απο την εφαρμογη λεει οτι εχει εξωτερικη θερμοκρασια 10 και εσωτερικη 30 ! Οποτε ειναι λογικο αν διαβαζει 30 βαθμους εσωτερικη θερμοκρασια να μην γκαζωνει ποτε για να ζεστάνει. Καλα δεν το σκεφτομαι ? Καποιο τηλεφωνο σερβις υπαρχει ? Γιατι οτι βρισκω μεσα στο site, δεν απανταει ποτέ. Φίλτρα είδες; Επίσης, έχει καθαριστεί ποτέ η φτερωτή μέσα;
liakjim Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 12 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Καλησπερα σας. Θα χρειαστω την βοηθεια σας. Εχω ενα Inventor Corona CRVI32-12WFC 12αρι το οποιο δεν γκαζωνει για να ζεστανει. Ψαχνοντας λιγο, βλεπω οτι μεσα απο την εφαρμογη λεει οτι εχει εξωτερικη θερμοκρασια 10 και εσωτερικη 30 ! Οποτε ειναι λογικο αν διαβαζει 30 βαθμους εσωτερικη θερμοκρασια να μην γκαζωνει ποτε για να ζεστάνει. Καλα δεν το σκεφτομαι ? Καποιο τηλεφωνο σερβις υπαρχει ? Γιατι οτι βρισκω μεσα στο site, δεν απανταει ποτέ. Βάλε follow me
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 ώρα πριν, MiJ16 είπε Δύσκολη μέρα χθες με το κρύο. Κάψανε σύνολο 15kWh με σταθερά 21 ζητούμενη το μικρό και το μεγάλο 23 ένα δίωρο το πρωι, 22 το απόγευμα (17:00 - 00:00) και τις υπόλοιπες ώρες 21. https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/u9mAZkj0cyQvo0iSba2qi2kyWy0YQbQR https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/fWcWUvxByNrFRnX1W69eUVzLV1Moy8u Και πάλι τσάμπα σε σχέση με το πετρέλαιο. 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Vstromrider είπε λογικο αν διαβαζει 30 βαθμους εσωτερικη θερμοκρασια να μην γκαζωνει ποτε για να ζεστάνει Νομίζω χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημά σου. Για παράδειγμα, σε τι θερμοκρασία, ταχύτητα και κλίση περσίδων το δουλεύεις, πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου; Επίσης, από πότε παρατηρείς το πρόβλημα; Αν σου συνέβη πρόσφατα χωρίς να έχουν γίνει κάποιες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που το δουλεύεις, μπορεί να σημαίνει βλάβη στον αισθητήρα θερμοκρασίας. Το πιο πιθανό είναι να το έχεις σε πολύ χαμηλή ταχύτητα με εντελώς κάθετες περσίδες, οπότε ζεσταίνει αποτελεσματικότατα τον... εαυτό του. Μάλλον θα αλλάξει αυτή η συμπεριφορά με follow me, αλλά σε κάθε περίπτωση συνιστάται η μέγιστη ανεκτή ταχύτητα με κλίση γύρω στις 45 μοίρες. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Pan_K
mdkamael Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Αυτο το concept το χουμε καθολου στο ρανταρ?! Ξερουμε αν εχει καποια βαση?!
liakjim Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Ποιος έψαχνε yukai 10άρι; https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-inverter-10000btu-134458
liakjim Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 2 ώρες πριν, Pan_K είπε Sweet home 3d. https://www.sweethome3d.com/ Πλάκα έχει. Με κόκκινο βελάκι το asyg24kmta. Με μπλε το θερμόμετρο χώρου. 2
MikhailBakurin Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 1 hour ago, liakjim said: Ποιος έψαχνε yukai 10άρι; https://www.praktiker.gr/p/toshiba-yukai-ras-b10e2kvg-e-ras-10e2avg-e-klimatistiko-inverter-10000btu-134458 Εγώ, αλλά δεν είναι λίγο γκάου η τιμή; Δεν τα έχω ψάξει τελευταίως λόγω πολλής δουλειάς. Το θυμόμουν να είναι προσφορά στα 500-550.
Vstromrider Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Φίλτρα είδες; Επίσης, έχει καθαριστεί ποτέ η φτερωτή μέσα; Φιλτρα καθαρα. Φτερωτη δεν εχει καθαριστει, αλλα το μηχανημα δεν εχει δουλεψει. Ειναι 4 χρονια εκει, και ζητημα να εχει αναψει 30 μερες συνολικα. 2 ώρες πριν, Pan_K είπε Νομίζω χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημά σου. Για παράδειγμα, σε τι θερμοκρασία, ταχύτητα και κλίση περσίδων το δουλεύεις, πόσο μεγάλος είναι ο χώρος σου; Επίσης, από πότε παρατηρείς το πρόβλημα; Αν σου συνέβη πρόσφατα χωρίς να έχουν γίνει κάποιες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που το δουλεύεις, μπορεί να σημαίνει βλάβη στον αισθητήρα θερμοκρασίας. Το πιο πιθανό είναι να το έχεις σε πολύ χαμηλή ταχύτητα με εντελώς κάθετες περσίδες, οπότε ζεσταίνει αποτελεσματικότατα τον... εαυτό του. Μάλλον θα αλλάξει αυτή η συμπεριφορά με follow me, αλλά σε κάθε περίπτωση συνιστάται η μέγιστη ανεκτή ταχύτητα με κλίση γύρω στις 45 μοίρες. ανεμιστηρας στο φουλ και περσιδες πραγματι στις 45 μοιρες. Στους 26 το εχω βαλει τωρα με το follow me. Αλλα δεν λεει να ανεβασει πανω απο 23 βαθμους. Σε σαλονι με κουζινα max 25-30τμ ειναι τοποθετημενο και αλλα δυο κλιματιστικα μεσα στα δωματια. 68τμ συνολικα ειναι το σπιτι. Δεν το δουλευω το μηχανημα για να εχω ιδιαιτερη γνωση. Χαλασε το καλοριφερ τωρα και ασχολουμαι με αυτο.
liakjim Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Φιλτρα καθαρα. Φτερωτη δεν εχει καθαριστει, αλλα το μηχανημα δεν εχει δουλεψει. Ειναι 4 χρονια εκει, και ζητημα να εχει αναψει 30 μερες συνολικα. ανεμιστηρας στο φουλ και περσιδες πραγματι στις 45 μοιρες. Στους 26 το εχω βαλει τωρα με το follow me. Αλλα δεν λεει να ανεβασει πανω απο 23 βαθμους. Σε σαλονι με κουζινα max 25-30τμ ειναι τοποθετημενο και αλλα δυο κλιματιστικα μεσα στα δωματια. 68τμ συνολικα ειναι το σπιτι. Δεν το δουλευω το μηχανημα για να εχω ιδιαιτερη γνωση. Χαλασε το καλοριφερ τωρα και ασχολουμαι με αυτο. Το 23 είναι γενικά απαιτητική τιμή για θέρμανση. Άστο για 48ώρες αναμμένο στους 22-23 να ζεσταθούν τα δομικά και θα είσαι οκ. Είναι και 12άρι, σχετικά μικρό. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από liakjim
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Λοιπόν, ακολουθούν μετρήσεις στο εξοχικό, στην Κερατέα, χθες. Εξωτερική θερμοκρασία: 7ο, 8 μποφόρ. Εσωτερική: 9ο. Το σπίτι δεν έχει μόνωση και τα κουφώματα είναι παλιά. Είναι 2 όροφοι από 42τμ ο καθένας, ενιαίοι. Πήγαμε μονοήμερη, οπότε θέλαμε θέρμανση, προφανώς. Έναρξη λειτουργίας και στα 4 A/C στις 8πμ, λήξη στις 10μμ. Συνολική κατανάλωση: 66Kwh, από 4 κλιματιστικά 12.000btu, το καθένα. Κλιματιστικό PITSOS του 2015 σε ενιαίο χώρο 42τμ με κλιματιστικό HITACHI του 1997: έφτασαν τους 22ο. Το PITSOS έκανε 0 φορές defrost και το HITACHI, 2. Κλιματιστικό TOYOTOMI on/off του 2009 με κλιματιστικό PANASONIC του 2002: έφτασαν τους 19ο. Το TOYOTOMI έκανε 0 φορές defrost και το PANASONIC 9, όπου η μια κράτησε 12'!
Pan_K Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε Ποιος έψαχνε yukai 10άρι; Μου πρότειναν να περιμένω. Ήμουν έτοιμος να το χτυπήσω για το χωριό. 54 λεπτά πριν, liakjim είπε Με κόκκινο βελάκι το asyg24kmta. Με μπλε το θερμόμετρο χώρου. Εξαιρετικό το σχέδιο που έφτιαξες σε τόσο λίγο χρόνο. 19 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Το PITSOS έκανε 0 φορές defrost και το HITACHI, 2. Αν θυμάμαι καλά είχες αμφιβολία για την απόδοση του συγκεκριμένου έναντι του Hitachi. Τελικά έμεινες ευχαριστημένος από την απόδοσή του υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες; Σαν μέτρο σύγκρισης, είχα κι εγώ ανάλογες καταναλώσεις με ένα καινούριο inverter και ένα παλιό on-off για αύξηση θερμοκρασίας από 6 βαθμούς σε 21 μέσα σε 36 περίπου ώρες, σε έναν χώρο 40τμ και με εξωτερικές συνθήκες κοντά στο μηδέν και υγρασία στο 90%. Το πρώτο εικοσιτετράωρο είναι μακράν το χειρότερο. Σε πέντε μέρες είχα 40 ευρώ κατανάλωση για θέρμανση (περίπου 150 Kw/h), εκ των οποίων τα 20 καταναλώθηκαν στο πρώτο 36-ωρο. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από Pan_K
26ska Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 3 ώρες πριν, Pan_K είπε Μια χρησιμότητα του ανεμιστήρα οροφής είναι και η επαγωγή του αέρα σε πιο απομακρυσμένα μέρη, εφόσον η φορά του το επιτρέπει. Ένεργοποιώντας σήμερα τον ανεμιστήρα όχι μόνο έστειλα τον αέρα πίσω από την γωνία και πιο μέσα στο χωλ (>60τμ ο χώρος), αλλά είχα και ως αποτέλεσμα το κλιματιστικό (Inventor Omnia Plus 18K) να δουλεύει συνεχόμενα και πιο στρωτά, διότι ο αέρας στο ταβάνι αναμιγνυόταν με του υπόλοιπου χώρο και δεν έφτανε τόσο γρήγορα την θερμοκρασία πέραν της οποίας κόβει εντελώς. Όταν σταματώ τον ανεμιστήρα οροφής, αυξάνεται η συχνότητα on-off και ο χώρος πέραν της γωνίας έχει έναν βαθμό λιγότερο. Και για τους πιο παρατηρητικούς, ναι, έχω κάνει πατέντα για την θέση του κλιματιστικού πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Τελικά κάνει δουλειά ο ανεμιστήρας οροφής η οχι;Μιλάμε πάντα για αναστροφη λειτουργία έτσι;
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 52 λεπτά Δημοσ. πριν από 52 λεπτά 20 λεπτά πριν, Pan_K είπε Μου πρότειναν να περιμένω. Ήμουν έτοιμος να το χτυπήσω για το χωριό. Εξαιρετικό το σχέδιο που έφτιαξες σε τόσο λίγο χρόνο. Αν θυμάμαι καλά είχες αμφιβολία για την απόδοση του συγκεκριμένου έναντι του Hitachi. Τελικά έμεινες ευχαριστημένος από την απόδοσή του υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες; Σαν μέτρο σύγκρισης, είχα κι εγώ ανάλογες καταναλώσεις με ένα καινούριο inverter και ένα παλιό on-off για αύξηση θερμοκρασίας από 6 βαθμούς σε 21 μέσα σε 36 περίπου ώρες, σε έναν χώρο 40τμ και με εξωτερικές συνθήκες κοντά στο μηδέν και υγρασία στο 90%. Το πρώτο εικοσιτετράωρο είναι μακράν το χειρότερο. Σε πέντε μέρες είχα 40 ευρώ κατανάλωση για θέρμανση (περίπου 150 Kw/h), εκ των οποίων τα 20 καταναλώθηκαν στο πρώτο 36-ωρο. Μπορώ να πω ναι. Το Hitachi βγάζει πιο ζεστό αέρα, είχα κάνει μετρήσεις, αλλά ο συνδιασμός των 2, πήγε πολύ καλύτερα από τα άλλα 2, στον άλλο όροφο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα