liakjim Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 39 λεπτά πριν, Pan_K είπε Ναι, το θυμάμαι που μου το είχες γράψει, γι' αυτό και το ανέφερα με τόση σιγουριά. Δεν αφορούσε αυτά τα δύο κλιματιστικά που είχα βγάλει τότε φωτογραφία μιας και εκεί κατήργησα τα ρολά, αλλά το καινούριο, το Edge. Ακόμα και έτσι, σήμερα με 6-8 βαθμούς εξωτερική το Edge ζέστανε έναν χώρο που -με ανοιχτές μεσόπορτες- αγγίζει τα 35 τμ, από 18 σε 21 βαθμούς και διατήρησε αυτήν την θερμοκρασία για 15 ώρες με 5kw/h (1,2 ευρώ). Εξαιρετικό μηχάνημα. Τώρα θα κοιτάξω να καταργήσω και αυτό το ρολό εκεί πέρα και να σφραγίσω την τρύπα. 20KWh ή 5€ εδώ για 120τμ με 5-7C. To asyg24kmta 22C , το Daikin 21 και το carrier 20C ζήτηση. 2
Pan_K Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, liakjim είπε 20KWh ή 5€ εδώ για 120τμ με 5-7C. Fujitsu ΚΜ series είναι κορυφαίo, ακόμα και σε value for money. Τι να λέμε τώρα... Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από Pan_K 1
_^ThEo^_ Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Εγω με το aseg24kmte, πρέπει να έχω πολλές απώλειες. Χώρος 55τμ 3.5-4.5μ ταβάνι και 10-11 μέτρα τζαμαρίες-κουφώματα με 2 ανοιχτές πόρτες για το υπόλοιπο σπίτι καιει 700-800watt σταθερά με εξωτερική 6-7 βαθμούς. 1
liakjim Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 16 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Εγω με το aseg24kmte, πρέπει να έχω πολλές απώλειες. Χώρος 55τμ 3.5-4.5μ ταβάνι και 10-11 μέτρα τζαμαρίες-κουφώματα με 2 ανοιχτές πόρτες για το υπόλοιπο σπίτι καιει 700-800watt σταθερά με εξωτερική 6-7 βαθμούς. Ναι ρε συ, πολλά τα τετραγωνικά, τεράστιο το ύψος του ταβανιού, ανοίγματα. Θα πρέπει να είσαι 6500-7500W απώλειες.
_^ThEo^_ Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, liakjim said: Ναι ρε συ, πολλά τα τετραγωνικά, τεράστιο το ύψος του ταβανιού, ανοίγματα. Θα πρέπει να είσαι 6500-7500W απώλειες. θελω να μετρησω τι θερμοκρασία βγάζει περίπου στις περσίδες και έχω ήδη στα φίλτρα για να δω ποσα watt δινει στο χώρο για να κρατήσει τη θερμοκρασία σταθερή 20 με εξωτερική 5 βαθμους πχ Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από _^ThEo^_
rscosworth Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Καλημέρα σας, Έχω ένα Carrier 24αρι 42QHG024D8S « συντήρηση κάθε χρόνο» στο σαλόνι 16τμ και χολ 6τμ. Είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιώ για ζέστη καθώς στο προηγούμενο σπίτι είχαμε φυσικό αέριο. Περιοχή Πειραιάς, αλουμίνια με διπλό τζάμι και ΜΗΔΕΝ μόνωση «από πάνω ταράτσα». Αυτές τις μέρες με εξωτερική ~7C το AC στους 18-24C βγάζει ζεστό αέρα με περσίδες κάτω για λίγο και μετά σηκώνει περσίδες και βγάζει χλιαρό και ξανά από την αρχή. Με εξωτερική ~12C κα πάνω δουλεύει μια χαρά. Δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις Auto, Heat, Full fan speed, 20-80% speed, Extreme power, Follow Me μέχρι και που το πήγα 27C αλλά τίποτα. Χτες το σπίτι είχε 12C και άφησα όλη μέρα το AC στους 19C, Heat, 80% fan speed. Το AC έκανε τα ίδια ενώ η θερμοκρασία δωματίου δεν πήγε πάνω από 13C. Ένα 12αρι Morris που έχω στο δωμάτιο δουλεύει κανονικά και σταματάει μόνο αν πιάσει θερμοκρασία ο χώρος. Τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ
liakjim Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 2 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε θελω να μετρησω τι θερμοκρασία βγάζει περίπου στις περσίδες και έχω ήδη στα φίλτρα για να δω ποσα watt δινει στο χώρο για να κρατήσει τη θερμοκρασία σταθερή 20 με εξωτερική 5 βαθμους πχ Λογικά κάπου 40C θα βγάζει. 2 λεπτά πριν, rscosworth είπε Καλημέρα σας, Έχω ένα Carrier 24αρι 42QHG024D8S « συντήρηση κάθε χρόνο» στο σαλόνι 16τμ και χολ 6τμ. Είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποιώ για ζέστη καθώς στο προηγούμενο σπίτι είχαμε φυσικό αέριο. Περιοχή Πειραιάς, αλουμίνια με διπλό τζάμι και ΜΗΔΕΝ μόνωση «από πάνω ταράτσα». Αυτές τις μέρες με εξωτερική ~7C το AC στους 18-24C βγάζει ζεστό αέρα με περσίδες κάτω για λίγο και μετά σηκώνει περσίδες και βγάζει χλιαρό και ξανά από την αρχή. Με εξωτερική ~12C κα πάνω δουλεύει μια χαρά. Δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις Auto, Heat, Full fan speed, 20-80% speed, Extreme power, Follow Me μέχρι και που το πήγα 27C αλλά τίποτα. Χτες το σπίτι είχε 12C και άφησα όλη μέρα το AC στους 19C, Heat, 80% fan speed. Το AC έκανε τα ίδια ενώ η θερμοκρασία δωματίου δεν πήγε πάνω από 13C. Ένα 12αρι Morris που έχω στο δωμάτιο δουλεύει κανονικά και σταματάει μόνο αν πιάσει θερμοκρασία ο χώρος. Τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ Συνιστώμενες ρυθμίσεις για φασόν midea: ανεμιστήρας στο max ή μεγάλη ταχύτητα γενικά, περσίδες όχι κάθετη θέση αλλά διαγώνια δλδ ας πούμε 45 μοίρες, πάντα follow me με το τηλεκοντρόλ να σημαδεύει την εσωτερική μονάδα και σε κατάλληλη θέση ώστε ούτε να κόβει γρήγορα ούτε αργά ( θέλει λίγο πειραματισμό) , θερμοκρασία όσο θέλεις στον χώρο πχ 22, λειτουργία θέρμανσης και το σημαντικότερο 24/7 λειτουργία.
rscosworth Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Τα έχω δοκιμάσει χωρίς αποτέλεσμα. Θα το αφήσω 24/7 να δουμε. Σε ευχαριστώ
liakjim Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Κάποια πράγματα για το asyg24kmta που μάλλον θα φανούν χρήσιμα και σε άλλους. Είναι τοποθετημένο σε 60τμ ενιαίο χώρο. Φανταστείτε έναν ορθογώνιο χώρο 6-10μ , με την πλευρά των 6μ να έχει βόρειο προσανατολισμό και το κλιματιστικό να είναι στη βορειο-ανατολική γωνία. Έχω θερμόμετρο χώρου κάπου στα 7μ μακριά, 45μοίρες διαγώνια. Τώρα με τα κρύα η εικόνα ήταν αυτή (ξεχάστε το peak χθες το βράδυ, έπαιζα με το powerful) -> Όπως βλέπετε, εκεί μακριά στα 7μ η θερμοκρασία έπεσε κατά σχεδόν 2C. Όμως το κλιματιστικό δεν αντιδρούσε σε αυτήν την πτώση. Όχι όσο χρειάστηκε. Γιατί όμως; Πάμε να δούμε -> Το κλιματιστικό δεν ξέρει τι γίνεται στα 7μ. Μετράει τη θερμοκρασία στην εισαγωγή, δεξιά από το εσωτερικό στοιχείο και όπως φαίνεται από την πράσινη γραμμή, η θερμοκρασία αυτή ήταν σταθερή. Για να τη διατηρήσει ανέβασε ναι μεν watts ώστε να πάει η ισχύς από τα 2KW στα 3KW, αλλά τελικά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μείνει σταθερή και η θερμοκρασία του χώρου. Είπαμε, το κλιματιστικό ξέρει μόνο τι γίνεται εκεί πάνω. Και εκεί πάνω, παρόλο που ο χώρος είναι ενιαίος, χωρίς δοκάρια ή κάτι άλλο που να εμποδίζει τον αέρα να φύγει, είχε δημιουργηθεί ένα μικροκλίμα, ένας θύλακας πιο ζεστού αέρα από τον υπόλοιπο χώρο. Οπότε σήμερα το πρωί (κόκκινη γραμμή/βελάκια), ανέβασα το κλιματιστικό στο medium στον ανεμιστήρα του ( από το auto , όπου auto είναι low για το συγκεκριμένο μοντέλο) και έβαλα την περσίδα στην 4η θέση ώστε ο ζεστός αέρας να πάει μακριά. Ως αποτέλεσμα, το μικροκλίμα στην περιοχή χάλασε, ο αέρας εισαγωγής έπεσε 0.8C και το κλιματιστικό αντέδρασε αυξάνοντας τα watts στα 750-800W ώστε να τον επαναφέρει στο offset του, τα KW στον χώρο πήγαν στα 4.5KW και το θερμόμετρο χώρου τσίμπησε όλο το πρωινό 1C και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα επανέλθει στις αρχικές τιμές. Για αυτό όσοι έχετε κλιματιστικό χωρίς follow me, σκεφτείτε όπως σκέφτεται και το μηχάνημά σας και αν χρειαστεί βοηθήστε το να δει καλύτερα. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από liakjim 2 2
MiJ16 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Δύσκολη μέρα χθες με το κρύο. Κάψανε σύνολο 15kWh με σταθερά 21 ζητούμενη το μικρό και το μεγάλο 23 ένα δίωρο το πρωι, 22 το απόγευμα (17:00 - 00:00) και τις υπόλοιπες ώρες 21. https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/u9mAZkj0cyQvo0iSba2qi2kyWy0YQbQR https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/fWcWUvxByNrFRnX1W69eUVzLV1Moy8u Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από MiJ16 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 34 λεπτά πριν, liakjim είπε Οπότε σήμερα το πρωί (κόκκινη γραμμή/βελάκια), ανέβασα το κλιματιστικό στο medium στον ανεμιστήρα του ( από το auto , όπου auto είναι low για το συγκεκριμένο μοντέλο) και έβαλα την περσίδα στην 4η θέση ώστε ο ζεστός αέρας να πάει μακριά. Μια χρησιμότητα του ανεμιστήρα οροφής είναι και η επαγωγή του αέρα σε πιο απομακρυσμένα μέρη, εφόσον η φορά του το επιτρέπει. Ένεργοποιώντας σήμερα τον ανεμιστήρα όχι μόνο έστειλα τον αέρα πίσω από την γωνία και πιο μέσα στο χωλ (>60τμ ο χώρος), αλλά είχα και ως αποτέλεσμα το κλιματιστικό (Inventor Omnia Plus 18K) να δουλεύει συνεχόμενα και πιο στρωτά, διότι ο αέρας στο ταβάνι αναμιγνυόταν με του υπόλοιπου χώρο και δεν έφτανε τόσο γρήγορα την θερμοκρασία πέραν της οποίας κόβει εντελώς. Όταν σταματώ τον ανεμιστήρα οροφής, αυξάνεται η συχνότητα on-off και ο χώρος πέραν της γωνίας έχει έναν βαθμό λιγότερο. Και για τους πιο παρατηρητικούς, ναι, έχω κάνει πατέντα για την θέση του κλιματιστικού πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. 1
liakjim Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μόλις τώρα, Pan_K είπε Μια χρησιμότητα του ανεμιστήρα οροφής είναι και η επαγωγή του αέρα σε πιο απομακρυσμένα μέρη, εφόσον η φορά του το επιτρέπει. Ένεργοποιώντας σήμερα τον ανεμιστήρα όχι μόνο έστειλα τον αέρα πίσω από την γωνία και πιο μέσα στο χωλ (>60τμ ο χώρος), αλλά είχα και ως αποτέλεσμα το κλιματιστικό (Inventor Omnia Plus 18K) να δουλεύει συνεχόμενα και πιο στρωτά, διότι ο αέρας στο ταβάνι αναμιγνυόταν με του υπόλοιπου χώρο και δεν έφτανε τόσο γρήγορα την θερμοκρασία πέραν της οποίας κόβει εντελώς. Όταν σταματώ τον ανεμιστήρα οροφής, αυξάνεται η συχνότητα on-off και ο χώρος πέραν της γωνίας έχει έναν βαθμό λιγότερο. Και για τους πιο παρατηρητικούς, ναι, έχω κάνει πατέντα για την θέση του κλιματιστικού πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Δυστυχώς έχω φωτιστικά αντίκες art-deco, είναι αδύνατο να βάλω ανεμιστήρα οροφής 🙃 ΥΓ Με ποιο πρόγραμμα έκανες το 3D του χώρου;
Pan_K Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Μόλις τώρα, liakjim είπε ΥΓ Με ποιο πρόγραμμα έκανες το 3D του χώρου; Sweet home 3d. https://www.sweethome3d.com/ 2
Grim Ripper Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 8 λεπτά πριν, liakjim είπε Δυστυχώς έχω φωτιστικά αντίκες art-deco, είναι αδύνατο να βάλω ανεμιστήρα οροφής 🙃 ΥΓ Με ποιο πρόγραμμα έκανες το 3D του χώρου; 7 λεπτά πριν, Pan_K είπε Sweet home 3d. https://www.sweethome3d.com/ Και μετά κούμπωσε το επάνω στο home assistant. 😛 1
Vstromrider Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Καλησπερα σας. Θα χρειαστω την βοηθεια σας. Εχω ενα Inventor Corona CRVI32-12WFC 12αρι το οποιο δεν γκαζωνει για να ζεστανει. Ψαχνοντας λιγο, βλεπω οτι μεσα απο την εφαρμογη λεει οτι εχει εξωτερικη θερμοκρασια 10 και εσωτερικη 30 ! Οποτε ειναι λογικο αν διαβαζει 30 βαθμους εσωτερικη θερμοκρασια να μην γκαζωνει ποτε για να ζεστάνει. Καλα δεν το σκεφτομαι ? Καποιο τηλεφωνο σερβις υπαρχει ? Γιατι οτι βρισκω μεσα στο site, δεν απανταει ποτέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα