Papakitou Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 10 λεπτά πριν, liakjim είπε Καθαρά φίλτρα, κενό στην εγκατάσταση, αποστάσεις από εμπόδια, προβλεπόμενο μήκος σωλήνων. Αν τα έχεις αυτά, τότε σε ευνοϊκές συνθήκες τύπου καλύτερα να το σβήσω γιατί τσάμπα καίει, θα τα δεις. Τα έχουμε αυτά, με ένα μικρό ερωτηματικό στο κενό γιατί δεν εμπιστεύομαι τον μάστορα που το έκανε.. Μήκος σωλήνων οκ, εμπόδια δεν υπάρχουν, είναι στο πάτωμα η μονάδα και δεν είναι και εκτεθειμένη.
mdkamael Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Λοιπον... με 24/7 λειτουργια για ενα μηνα η συνολικη καταναλωση με 1 αρκουδι, και 2 μικρα αρκουδακια σε αμονωτο σπιτι των 110τμ. στα Ιωαννινα, να μην θελουν να μπουν σε χειμερινη ναρκη, φαινεται καπως ετσι. Τελη του μηνα θα εχω και μια πιο σφαιρικη εικονα για το τι αντιστοιχει σε καθε ενα ξεχωριστα ( thanks to shelly ). Αντιστοιχει σε 213 ευρω λογαριασμο συνολο ( μαζι με ρυθμιζομενες, τελη κλπ δλδ 48-55 ευρω ειναι η σουμα π ειτε ετσι ειτε αλλιως θα πληρωνα για τον μηνα και 150 give or take για θερμανση .... με το 22 να ειναι ενας μονιμος μεσος ορος θερμοκρασιας στα δωματια. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από mdkamael
Pan_K Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 21 λεπτά πριν, mdkamael είπε με το 22 να ειναι ενας μονιμος μεσος ορος θερμοκρασιας στα δωματια. Με μέση εξωτερική θερμοκρασία στους 6,8 βαθμούς τις τελευταίες 30 ημέρες απ' ό,τι είδα, νομίζω είναι εξαιρετικά. 1
mdkamael Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Pan_K είπε Με μέση εξωτερική θερμοκρασία στους 6,8 βαθμούς τις τελευταίες 30 ημέρες απ' ό,τι είδα, νομίζω είναι εξαιρετικά. σε βάθος χρόνου έχω την περιέργεια να δω με μηχανολογικη μελέτη και αλλαγή μονάδων ποσό πιο χαμηλα μπορώ να ρίξω την καταλανωση. Κακά τα ψέμματα με μόνωση, με ένα αντίστοιχο srk63 εκείνης της περιόδου αντί του srk80 και swap των παλιών srk του 2009 με νεότερα, η κατανάλωση θα πρέπει να πεσει κατακόρυφα. Περιθώριο προς τα πάνω στο σπίτι υπάρχει άλλωστε και με το παραπάνω για παρέμβαση για αλλαγή αυτών των παραγόντων ώστε να υπάρξει ουσιαστική και αισθητή αλλαγή/βελτίωση ... σοτ θέμα μας αντίστοιχη κατανάλωση 4μελους οικογένειας ( με ότι και να συνεπάγεται αυτό στη χρήση και στις συνήθειες ) σε ίδιο διαμέρισμα της πολυκατοικίας ανήλθε το πετρέλαιο στα 280 γιούρια ( η χρήση απ ότι ρώτησα είναι και με φειδω καθώς χρησιμοποιούν λένε για να σπάσουν το κρύο και τις δικές τους μονάδες ac ) - το αναφερω αυτο για συγκριση καθως 1ος εγω, 5ο αυτοι και αντιστοιχα εχουμε αμονωτα σκεπη και πυλωτη, οποτε πανω κατω οι απωλειες μας ( οροφοδιαμερισματα ιδιας διαρρυθμισης ) ειναι στο ιδιο επιπεδο σε σχεση με τον 3ο ή 4ο, αντε ενα τσακ περισσοτερο λογω υψους να εχουν πιο τσιμπημενη την απωλεια. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από mdkamael 1
Pan_K Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Τελικά η διακύμανση του Toshiba στην κατανάλωση και την εσωτερική θερμοκρασία που παρατήρησα αυτές τις κρύες μέρες που φυσάει, οφείλεται όχι σε επάλληλα κουφώματα, αλλά στα παλιά ρολά του διαμερίσματος που μπαίνουν μέσα στον τοίχο. Υπάρχει ένα χάσμα που μπαίνουν τα ρολά, το οποίο επικοινωνεί με ένα κουτί, το οποίο εκτείνεται κατά μήκος όλου του τοίχου, από το ύψος της μπαλκονόπορτας και πάνω. Οπότε ο κρύος αέρας που φυσάει δυνατά εισέρχεται εκεί και δημιουργεί διακυμάνσεις στον αισθητήρα του κλιματιστικού, το οποίο έχει τοποθετηθεί εκεί, πάνω στην κούφια μετώπη. Μάλλον δεν έχουν μονώσει σωστά και την τρύπα των χαλκοσωλήνων. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από Pan_K
liakjim Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Έκατσα και κοίταξα τα αρχεία μου τώρα που γύρισα σπίτι. Τελικά είχα τρέξει παλιά (Νοε του 2020) έναν υπολογισμό των cop για το πολυαγαπημένο shorai και το edge (τα 18άρια) και είχε βγει ότι δεν είναι καθολικό αυτό με το 40% για τα toshiba μιας και το shorai είχε μέγιστα cops στα χαμηλά φορτία (20%). Οπότε θα πρέπει να είναι θέμα προγραμματισμού και αναλόγως το μοντέλο. αρχείο -> https://docs.google.com/spreadsheets/d/14PEimWnUTtTz-bXcyDB2i2wHr8zLcv00ITCdgmg2AJQ/edit?usp=sharing Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από liakjim 3 1
marmaris Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, liakjim είπε Έκατσα και κοίταξα τα αρχεία μου τώρα που γύρισα σπίτι. Τελικά είχα τρέξει παλιά (Νοε του 2020) έναν υπολογισμό των cop για το πολυαγαπημένο shorai και το edge (τα 18άρια) και είχε βγει ότι δεν είναι καθολικό αυτό με το 40% για τα toshiba μιας και το shorai είχε μέγιστα cops στα χαμηλά φορτία (20%). Οπότε θα πρέπει να είναι θέμα προγραμματισμού και αναλόγως το μοντέλο. αρχείο -> https://docs.google.com/spreadsheets/d/14PEimWnUTtTz-bXcyDB2i2wHr8zLcv00ITCdgmg2AJQ/edit?usp=sharing ομολογω οτι μου κινησατε ΤΡΕΛΑ ομως το ενδιαφερον......δλδ 1.υπαρχει το edge και το shorai edge? 2.δυο "ιδια"κλιματιστικα με αλλον προγραμματισμο? 3.και τριτο και τελευταιο .....εγω πιο κλιματιστικο εχω?γιατι γραφει και το edge kai to shorai .....και ΤΙ μας δειχνει αυτος ο πινακας? AC-RAS-24J2AVSG-E-RAS-B24J2KVSG-E-1701809215-50-f2b976ad.pdf Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από marmaris
mdkamael Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Τον τσιγκλησα τον Moṣ Martin, κ βγαζει δοντια τωρα... (15λεπτο high-performance ).
liakjim Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, marmaris είπε ομολογω οτι μου κινησατε ΤΡΕΛΑ ομως το ενδιαφερον......δλδ 1.υπαρχει το edge και το shorai edge? 2.δυο "ιδια"κλιματιστικα με αλλον προγραμματισμο? 3.και τριτο και τελευταιο .....εγω πιο κλιματιστικο εχω?γιατι γραφει και το edge kai to shorai .....και ΤΙ μας δειχνει αυτος ο πινακας? AC-RAS-24J2AVSG-E-RAS-B24J2KVSG-E-1701809215-50-f2b976ad.pdf 281.77 kB · 1 download Κατά σειρά ήταν shorai , μετά βγήκε το shorai premium, μετά το edge και σχετικά προσφάτως τα edge white/black. Σε άλλες αγορές, το edge το είπαν shorai edge. H ελληνική αντιπροσωπεία το λάνσαρε για τους λόγους της ως σκέτο edge. Τα shorai και shorai premium έχουν ίδιο προγραμματισμό. Ειδικά το πρώτο έγινε hit εδώ μέσα παλιά κάπου το 2019-2020 όπου το πήραν αρκετά μέλη, ειδικά το 18άρι. Ένα πραγματικά απίθανο κλιματιστικό. Παρακολουθώ ένα από αυτά στο homeassistant (από ένα μέλος εδώ μέσα που μου έχει κάνει share τον sonoff μετρητή του). Ακολούθησε το edge, το οποίο διέφερε σημαντικά σε τρόπο λειτουργίας ή προγραμματισμό όπως λέμε ίσως εσφαλμένα. Από αναφορές μελών αλλά και από τα γνωστά πινακάκια, γρήγορα φάνηκε ότι έδωσαν βαρύτητα στην απόδοση και στα νούμερα των seer/scop, αλλά στη διαδικασία αυτή εξαφανίστηκε ή καλύτερα μετριάστηκε η δυνατότητά τους να κατεβαίνουν συγκριτικά σε χαμηλά watts. Τα white/black έχουν τα ίδια μηχανικά μέρη (αν μιλήσουμε με αυτοκινητιστικούς όρους) και απλά φέρνουν βελτιώσεις στη smart πλατφόρμα. Οπότε όχι, άλλο το shorai, άλλο το edge που το αντικατέστησε. Εσύ θα πρέπει να έχεις το edge από ότι θυμάμαι, όχι τα νεότερα white/black. Αυτό που ανέβασες είναι η αναφορά eurovent για το 24άρι edge. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από liakjim
marmaris Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Κατά σειρά ήταν shorai , μετά βγήκε το shorai premium, μετά το edge και σχετικά προσφάτως τα edge white/black. Σε άλλες αγορές, το edge το είπαν shorai edge. H ελληνική αντιπροσωπεία το λάνσαρε για τους λόγους της ως σκέτο edge. Τα shorai και shorai premium έχουν ίδιο προγραμματισμό. Ειδικά το πρώτο έγινε hit εδώ μέσα παλιά κάπου το 2019-2020 όπου το πήραν αρκετά μέλη, ειδικά το 18άρι. Ένα πραγματικά απίθανο κλιματιστικό. Παρακολουθώ ένα από αυτά στο homeassistant (από ένα μέλος εδώ μέσα που μου έχει κάνει share τον sonoff μετρητή του). Ακολούθησε το edge, το οποίο διέφερε σημαντικά σε τρόπο λειτουργίας ή προγραμματισμό όπως λέμε ίσως εσφαλμένα. Από αναφορές μελών αλλά και από τα γνωστά πινακάκια, γρήγορα φάνηκε ότι έδωσαν βαρύτητα στην απόδοση και στα νούμερα των seer/scop αλλά στη διαδικασία αυτή εξαφανίστηκε η δυνατότητά τους να κατεβαίνουν σε χαμηλά watts. Τα white/black έχουν τα ίδια μηχανικά μέρη (αν μιλήσουμε με αυτοκινηστικούς όρους) και απλά φέρνουν βελτιώσεις στη smart πλατφόρμα. Οπότε όχι, άλλο το shorai, άλλο το edge που το αντικατέστησε. Εσύ θα πρέπει να έχεις το edge από ότι θυμάμαι, όχι τα νεότερα white/black. Αυτό που ανέβασες είναι η αναφορά eurovent για το 24άρι edge. μεσα εχει τους κωδικους της εξωτερικης και εσωτερικης μοναδας.......κι ομως βρηκα στο σκρουτζ 2 edge.....to shorai edge (το δικο μου ) και το edge.....ιδια εξωτερικη μοναδα (κωδικος) και αλλος κωδικος η εσωτερικη .....και ενω δειχνουν ιδια ,εχουν διαφορετικο τα μπελακι ενεργειας.... Spoiler https://www.skroutz.gr/s/23492464/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B24J2KVSG-E-RAS-24J2AVSG-E-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A.html https://www.skroutz.gr/s/41190151/Toshiba-Edge-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-WiFi-White.html ομως ποιο ειναι οικονομικοτερο?...στην θερμη ζωνη εχω μικροτερη καταναλωση και εναν ....σταυρο λιγοτερο ......???? γιατι????
liakjim Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, marmaris είπε μεσα εχει τους κωδικους της εξωτερικης και εσωτερικης μοναδας.......κι ομως βρηκα στο σκρουτζ 2 edge.....to shorai edge (το δικο μου ) και το edge.....ιδια εξωτερικη μοναδα (κωδικος) και αλλος κωδικος η εσωτερικη .....και ενω δειχνουν ιδια ,εχουν διαφορετικο τα μπελακι ενεργειας.... Απόκρυψη περιεχομένων https://www.skroutz.gr/s/23492464/Toshiba-Shorai-Edge-RAS-B24J2KVSG-E-RAS-24J2AVSG-E-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A.html https://www.skroutz.gr/s/41190151/Toshiba-Edge-Klimatistiko-Inverter-24000-BTU-A-A-me-WiFi-White.html ομως ποιο ειναι οικονομικοτερο?...στην θερμη ζωνη εχω μικροτερη καταναλωση και εναν ....σταυρο λιγοτερο ......???? γιατι???? Το 1ο είναι το edge, το 2ο είναι το edge white. Τα ταμπελάκια του σκρουτζ έχουν πολλές φορές λάθη. Θα πρέπει να κοιτάς του κατασκευαστή. 1
marmaris Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, liakjim είπε Ακολούθησε το edge, το οποίο διέφερε σημαντικά σε τρόπο λειτουργίας ή προγραμματισμό όπως λέμε ίσως εσφαλμένα. Από αναφορές μελών αλλά και από τα γνωστά πινακάκια, γρήγορα φάνηκε ότι έδωσαν βαρύτητα στην απόδοση και στα νούμερα των seer/scop, αλλά στη διαδικασία αυτή εξαφανίστηκε ή καλύτερα μετριάστηκε η δυνατότητά τους να κατεβαίνουν συγκριτικά σε χαμηλά watts. εδω ειναι η διαφορα που εγω ελαχιστα εχω τα 350w ......ενω το fujitsu σου εχει τα 180? Spoiler Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από marmaris παλευω να κρυψω τις φωτο.....
liakjim Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, marmaris είπε εδω ειναι η διαφορα που εγω ελαχιστα εχω τα 350w ......ενω το fujitsu σου εχει τα 180? Όχι δεν θα το έλεγα. Ακόμα και το shorai δεν είχε τα χαμηλά του KMTA. 1
cmaniac Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, Pan_K είπε Τελικά η διακύμανση του Toshiba στην κατανάλωση και την εσωτερική θερμοκρασία που παρατήρησα αυτές τις κρύες μέρες που φυσάει, οφείλεται όχι σε επάλληλα κουφώματα, αλλά στα παλιά ρολά του διαμερίσματος που μπαίνουν μέσα στον τοίχο. Υπάρχει ένα χάσμα που μπαίνουν τα ρολά, το οποίο επικοινωνεί με ένα κουτί, το οποίο εκτείνεται κατά μήκος όλου του τοίχου, από το ύψος της μπαλκονόπορτας και πάνω. Οπότε ο κρύος αέρας που φυσάει δυνατά εισέρχεται εκεί και δημιουργεί διακυμάνσεις στον αισθητήρα του κλιματιστικού, το οποίο έχει τοποθετηθεί εκεί, πάνω στην κούφια μετώπη. Μάλλον δεν έχουν μονώσει σωστά και την τρύπα των χαλκοσωλήνων. κούκλα 1
Pan_K Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, cmaniac είπε κούκλα Ναι, το θυμάμαι που μου το είχες γράψει, γι' αυτό και το ανέφερα με τόση σιγουριά. Δεν αφορούσε αυτά τα δύο κλιματιστικά που είχα βγάλει τότε φωτογραφία μιας και εκεί κατήργησα τα ρολά, αλλά το καινούριο, το Edge. Ακόμα και έτσι, σήμερα με 6-8 βαθμούς εξωτερική το Edge ζέστανε έναν χώρο που -με ανοιχτές μεσόπορτες- αγγίζει τα 35 τμ, από 18 σε 21 βαθμούς και διατήρησε αυτήν την θερμοκρασία για 15 ώρες με 5kw/h (1,2 ευρώ). Εξαιρετικό μηχάνημα. Τώρα θα κοιτάξω να καταργήσω και αυτό το ρολό εκεί πέρα και να σφραγίσω την τρύπα. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από Pan_K
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα